HABERLER>SEÇİM 2015
14 Ocak 2014 Salı - 14:37

Yıldırım’ın gündemi yolsuzluk: Namert ve hizmet mesajı!

AK Parti Büyükşehir Adayı Kınık ve Bergama’daki temaslarında yolsuzluk operasyonu üzerinden gelen eleştirilere yanıt verdi. Kınık’ta “Yolsuzluğun arkasında duran namerttir” diyen Yıldırım Bergama’da da “Biz yolsuzluktan anlamayız, yol yaparız” diye konuştu.

Yıldırım’ın gündemi yolsuzluk: Namert ve hizmet mesajı!

Fatih YAPAR / EGEDESONSÖZ - Kınık’ın ardından AK Parti’li Poyracık Belediyesi’ni ziyaret eden Yıldırım beldede vatandaşlarla bir araya geldi. Çiğli eski Belediye Başkanı Galip Öztürk’ün abisinin Aliağa’daki cenazesine katılan Yıldırım daha sonra Bergama’da partililerle bir araya geldi.

- YILDIRIM: ARKASINDA DURAN NAMERTTİR!..

Bergama AK Parti İlçe Başkanlığı’nın önünde toplanan kalabalığa hitap eden Yıldırım, yerel yönetimleri eleştirdi, hükümetin projelerini anlattı. Yıldırım, “Irgatın tembeli güneş açmaya beş kala harekete geçermiş” dedi.


 
Yıldırım, “Heyecanla neyi bekliyoruz. Hep birlikte şunu bekliyoruz. Türkiye son 11 yılda Doğu’su, Batı’sı, Kuzey’i ve Güney’i ile adeta çağ atladı. Çok büyük eserleri başbakanımızın liderliğinde ekip olarak gerçekleştirdik. İzmir Türkiye’nin Batı’ya açılan kapısı ama Balıkesir’e, Manisa’ya otoyolu yok. İzmir buna layık mı? İzmir’in hamasete, nutka değil hizmete ihtiyaç var. Herkesin uzmanlığı var. Bizim uzmanlığımız iş yapmak. Rakiplerimizin de uzmanlığı laf yapmaktır. Onlar bu işi çok iyi biliyor, biz bilmiyoruz.
 
Birileri ‘Türkler çok oluyor’ dedi ve rahatsız oldular. Türkiye artık eskisi gibi değil. Kararlılıkla projeleri gerçekleştiren bir ülke var. IMF’nin karşısında el pençe divan durmasını isteyenler bir takım oyunları ortaya koydu. Bu millet yemedi. Cevabını verdik. Aralıkta da ‘yolsuzluk’ dediler. Bu ülkede hiç kimse yolsuzluğun arkasında duramaz, kimse savunamaz. 11 yılda iktidara talip olanların projeleri var mı? Tek ürettikleri şey çamur atmak... Bize ‘yolsuzluk yaptınız, yapıyorsunuz’ dediler. Biz yolsuzluktan anlamayız, yol yaparız.  Yolsuzluk olsaydı bu kadar yatırım nasıl olurdu? Bizim için insan önemlidir. İnsanın olmadığı yerde hizmet olsa ne anlama gelir. 11 yıl arkamızda dağ gibi sorunları hizmetlere dönüştürerek geldik. Rakiplerimiz ‘bu bakan başkan adayı oldu, biz ona İzmir’i sormayacağız, hizmetleri konuşmayacağız’ diyorlar. Neyi konuşacaklarmış? Buyursunlar konuşalım. Hazırız. İzmir’e de yaptıklarımızı, Türkiye’ye yaptıklarımızı anlatırız. Hizmette bize hiç kimse rakip olamaz. Onun için ‘genel siyaset konuşacağız’ diyorlar. Genel siyasetle İzmir’in sorunları çözülüyor mu? İzmir’e ne yaptınız. Allahtan korkun “ ifadelerini kullandı.


 
YEMEZLER
Bütünşehir Yasası üzerinden muhalefete yüklenen Yıldırım, “Niye mücadele ediyorsunuz kardeşim, niye karşı çıkıyorsunuz? İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin sınırlarını il sınırı haline getirdik. Sadece merkeze mi çalışalım. Bunda ne yanlışlık var. Bize ‘ülkeyi böleceksiniz’ dediler. Buna kargalar bile güler. Olmadı Anayasa Mahkemesi’ne gittiler. Yasa yürürlüğe girmeden tarlaların yollarını yapmaya başladılar. Yemezler. Öyle göz boyamak yok. Duracaksın. Bizim orda bir söz vardır. Irgatın tembeli güneş açmaya beş kala harekete geçermiş. İzmir’in 15 yılda kaybettiklerinin hesabını 30 Mart’ta vereceksiniz. Daha çok konuşacağız. Kaybolan yılları, projeleri konuşacağız” dedi.
 
TEZGAH BAŞINDAKİLER VARDİYALI
Konuşmasında operasyonlara da değinen Yıldırım, “Bu yola çıkarken bize ‘hoş geldin’ dediler. Hemen operasyon oldu. Tezgah aynı tezgah ama oyuncular değişiyor. Tezgahın başındakiler vardiyalı. Birisi geliyor, diğeri gidiyor. Kim gelirse gelsin, ne olursa olsun halk iktidarı olacak. Biz bu yola boşuna çıkmadık. Bu yolun sonunda halkın da, hakkın da rızası var. Birbirimize sahip çıkacağız. Kimseye ‘üf’ bile demeyeceğiz. Atatürk’ün çağdaş uygarlık seviyesine bu ülkeyi çıkartacağız” diye konuştu.
 
ONU DA MI BİZ DÜŞÜNELİM?
Yıldırım Çandarlı Limanı’nın bölgeye güç katacağını Aliağa’ya kadar gelen metronun Bergama’ya kadar uzatılacağını belirtti. Yıldırım, bir vatandaşın “Kemal Kılıçdaroğlu bu seçimde de oy kullanamayacakmış” demesi üzerine “Bırakalım şimdi bu işi. Onu da mı biz düşünelim. Artık gerekeni yapsınlar” dedi. Yıldırım’ın sözleri gülüşmelere neden oldu.


  
Konuşmanın ardından İlçe Başkanı Raşit Ürper Yıldırım'a yola çıkarken yemesi için heybesini doldurdu. Ürper heybeye, ev ekmeği, tulum peyniri, kozak çam fıstığı, bal, zeytinyağı koydu. Yıldırım da, "Bu kadar peşin vermeyin. Önce görün bakalım da sonra verin" dedi.



PARFÜM DAĞITTI, KÖFTE PİŞİRDİ
AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım, Bergama’da konuşmasının ardından çarşıda esnafı ziyaret etti. Yıldırım’ın işyerlerine girip ya da yolda görüp elini sıktığı, hal hatır sorduğu vatandaşlara partililer, üzerinde 'Binali Yıldırım’ yazılı mini tüp şeklindeki ambalajlarda parfüm hediye etti. Yıldırım, Bergama’da köfte yedi.

VAATLERİ OKUMAKTAN BAŞIM DÖNDÜ
Kınık ve Bergama’nın ardından Dikili’ye giden Binali Yıldırım, Cumhuriyet Meydanı’nda toplanan kalabalığa seslendi.
 
Yıldırım, “Dikili’nin hafızamda özel bir yeri var. Meydanda 2009 Haziran ayının sonunda Türkiye’de ilk defa 3G telefonun kullanımını gerçekleştirmiş ve başbakanı aramıştık. 2007 seçimlerinde dolaşırken sürekli önümü çevirdiler. Vatandaşlar yoldan bahsettiler. Bana ‘perişanlık çekiyoruz’ dediler. Baktık bizim işimiz değil. Ağımızda değildi. Ama biz ‘bizim işimiz değil’ demedik. İş vatandaşın işi olunca üzerimizden atamadık ve çaresini bulduk. Yolu da yaptık.  Önümüzde seçim var. 30 Mart’ta hesabı kitabi göreceğiz. Kimin heybesinde ne var göreceğiz.  Bizim rakiplerimiz şimdiden yan çizmeye başladılar. Onlar ‘hizmet konuşmayacağız, genel siyaset konuşacağız’ diyorlar. Genel siyasetin ne yararı var? Dikili’nin sokakları temiz mi, suları akıyor mu? Dikili’de vaatlerin haddi hesabı yok. Sayfa sayfa vaatler sıralanmış. Okumaktan başım döndü. Hangisi yapılmış. Hiçbirisi yok. Yerel hizmetleri, projeleri konuşamazsın çünkü verdiğin sözleri yerine getirememişsin. Neyi konuşacaksın. Dikili’de termal hastane sözü verilmiş. Var mı? Biz 20 yıldır yapılmayan devlet hastanesini yaptık. Şimdi de ek binasını yapıyoruz. Balıkçı barınağını yeniledik. Madra Barajı’nı yapıp devreye aldık. Şu anda 32 bin dönüm arazi suyla buluştu. Baraj 30 yıl önce başlamıştı. Temel atıldı, durdu. Ama biz sekiz yıl içinde barajı devreye soktuk. Dikili’ye denizcilik meslek lisesi açacağız. Biz 10 yıldır ‘yapacağız’ dedikleri fakat yapmadıkları her şeyi yapacağız” dedi.


 
BAKAN ‘ÇOK ATIYOR’ DİYORLAR
Vatandaşlara seslenen Yıldırım, “Partiniz, düşünceniz, siyasi anlayışınız farklı olabilir. Ama hizmette siyaset olmaz. Hizmet yaparken siyaset yaparsanız geldiğiniz nokta böyle olur. Siyaseti seçim meydanlarında yapar, defteri kapattıktan sonra hizmet defterini açarız. Biz 11 yıldır böyle yaptık. Yolları böldük milleti, hayatları birleştirdik. Lafla işimiz yok. Yaptıklarımızı söylüyoruz. Biz söylediğimizde ‘bakan çok atıyor’ diyorlar. 35 projeyi eleştirdiler. Hadi oradan. 17 tanesine başladık. Bizi tenkit edenler ‘İzmir’e ne yaptı’ diyenler eserleri görsünler. Ne yaptığımıza, çalışmalarımıza baksınlar. Samimi davranacağız. İçimiz dışımız bir olacak. Yapmacık hareketlerde bulunmayacağız. Ya olduğumuz gibi görüneceğiz, ya da göründüğüz gibi olacağız” diye konuştu.
 
KOCA BİR YALAN!
Yıldırım konuşmasında yapılmayanları eleştirirken kalabalık arasında bulunan bir kadın “Bu millet o zaman layık” diye seslendi. Yıldırımda, “Hayır. Öyle olmaz. Bu ‘millet layık’ diye bir şey yok. Su yoksa, yol yoksa oy da yok. Her şeyi kuru kuru söylemle yapmasınlar, korku pompalayarak oy istemesinler. Efendim ‘gelirlerse yaşam tarzını yasaklayacaklar’ koca bir yalan. Böyle şey olabilir mi? Bizim işimiz değildir yaşam tarzına müdahale etmek. Bu zamana kadar kime karışmışız? Biz milletin yaşam tarzını dizayn etmeyiz. Biz talepleri yerine getirmeye, hizmete mecburuz. Hizmet bizden efelik sizden. İzmir’de 30 ilçenin tamamına yakını bir tane yer hariç hepsi aynı partiden. Ama bunların aralarında sürekli çekişme. Uyum çok önemli. Ekip olmak çok önemli. Ekip olursanız, aynı yöne bakarsanız, aynı hedefe kilitlenirseniz enerji boşa değil hizmete gider. Sonuç alırsınız. Benim bir huyum var. Hesabı yapmadan, iyi analiz etmeden, sonuçlarına bakmadan söz vermem. Benim sözlerim yaptığım işlerdir. Bol bol söz veren sonra da vatandaşı hüsrana uğratan anlayış bizde yok. Söz namustur. Verdiğinizde yerine getireceksiniz. Verdiğiniz sözlerin altında kalmayacaksınız” diye konuştu.


 
HIZIR’I HATIRLATTI
Yıldırım, konuşmasında isim vermeden Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile kavgalı olan Genel Sekreter Ersu Hızır’ı isim vermeden gündeme getirdi. Hızır’ın durumunu üzerinden Kocaoğlu’na yüklenen Yıldırım, “Her seçime giderken ‘bunlara oy vermeyin, binalarınızı yıkacaklar, yaşam tarzınıza karışacaklar, belediyeden işçileri çıkartacaklar’ derler. Hepsi yalan. Bizim çalışanla bir sorunumuz yok. Sen genel sekreterini görevden aldın. Dört kez görevden aldın beşinci kez geldi onu niye işbaşı yaptırmadın. Siz onu sorun. Bizim çalışanla işimiz olmaz. Bizim hesabımız ‘yapacağım’ dedikten sonra oy alan ve hiçbir şey yapmadan duranlarladır” ifadelerini kullandı.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 13 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
T.C SEYDİBABA 15 Ocak 2014 Çarşamba 08:16

AHH AHH BEN GENE SÖYLÜYORUM;BU GAVUR İZMİR DEN BİNALİYE OY YOOOOKKKKKK.!AKŞAM EGE TV DE AÇIKLANAN ANKET AKP YE KAPAK OLSUN.%49,7 C H P % 24 akepe.CANIM BAKANLIKTA GİTTTTİİİİ.

Yorumu oyla      14      5  
Işık Dikicigil 14 Ocak 2014 Salı 23:11

BAŞBAKAN SİZİ İZMİR'DEN ADAY YAPARAK HARCADI BENCE:)))

Yorumu oyla      14      5  
Kazım EMİR 14 Ocak 2014 Salı 20:55

ne oldiii 35 projeye

Yorumu oyla      32      14  
14 Ocak 2014 Salı 19:21

oylarımız AK partiye,31 mart sabahı aydınlık yarınlara kavusacağız

Yorumu oyla      33      41  
Mister No 14 Ocak 2014 Salı 18:03

1889 dan kalma raylarda hizli olmayan treni zorla hizlandirip 34 Insanin Canina kiyanlar Projeden bahsetmese iyi olacak. Önce 34 canin hesabini vereceksin, sonra konusacaksin.

Yorumu oyla      41      25  
Güzel İzmirim 14 Ocak 2014 Salı 17:04

Daha iyi yollar; daha çok araç, daha çok vergi geliri, daha çok borçlanma, daha çok dışa bağımlılık, daha çok hava kirliliği, daha çok trafik, daha çok park sorunu, daha çok. vs.vs demek. Yıllarca bu sorunların artmasının ana nedeniy uygulanan ulaşım politikaları. Şimdi nasıl çözeceksiniz? Ulaştırma bakanlığı yollardan kazandığı gelirlerin, yüzde kaçını ARGE ve bu sorunların azaltılması için harcadı?

Yorumu oyla      35      21  
Allah yardımcın olsun işin zor 14 Ocak 2014 Salı 16:58

Dikili mitinginde 400 kişi vardı 250'si meraklı CHP seçmeni!

Yorumu oyla      46      21  
izmirli 14 Ocak 2014 Salı 16:29

izmirin dürüst başkanı ve gülen yüzü olarak 31 mart sabahı sizleri görmek istiyoruz

Yorumu oyla      34      41  
xyz 14 Ocak 2014 Salı 16:28

sayın yıldırımın konuşmalarına katılmamak elde değil.çok doğru söylemiş.siz işinize bakın sayın bakan bizler yanınızdayız.izmire elbet hakettiği değeri vereceksiniz.

Yorumu oyla      33      38  
Nilay Akkaya 14 Ocak 2014 Salı 15:41

Herşeye rağmen insani ve gülen bir yüz var gelecekte vaad eden bir kişilik var laf kalabalığı laf salatası yok dünya ülkeleri arasında seçilmiş en başarılı bürokratlarından birisi var babane partiisnden şaibesinden ben ADAMA bakarım yaptıklarına bakarım izmirime bakarım

Yorumu oyla      31      39  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Güzelbahçe aday adayı Gürkan: Zübeyde Hanım'ın anısını yaşatacağız
CHP Güzelbahçe Belediye Başkan aday adayı Mustafa Gürkan büyük önder Mustafa ...
Gaziemir aday adayı Kar’dan çarpıcı ‘Çernobil’ anketi
İzmir’in Gaziemir ilçesinde, yıllardır barındırdığı zehirli atıklar nedeniyle ...
Aliağa aday adayı Eroğlu'ndan engelsiz ziyaret
CHP Aliağa Belediye Başkan Aday Adayı Barış Eroğlu, Aliağa Çaltılıdere ...
 
Çiğli aday adayı Talak’tan üniversiteliye güvence
Çiğli’de yüksekokul öğrencileri için yurt projesini açıklayan Cumhuriyet ...
CHP aday adayı Atila'dan Bornova'ya gençlik aşısı
Yerel seçimler kapsamında çalışmalarını sürdüren CHP Bornova Belediyesi ...
Yıldırım listeyi sundu: Erdoğan’ın önünde hangi isimler var?
AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, İstanbul’a ...
 
Gaziemir aday adayı Daver çok iddialı
AK Parti Gazemir Belediye Başkan Adayı Selahattin Daver Gaziemir’de birinciliğini ...
Başkan Kocaoğlu için gönüllü ordusu!
CHP’den yeniden aday olan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ...
Genel Merkezden ‘sandık’ kararı: CHP İzmir’de 8 ilçede…
CHP Genel Merkezi yerel seçim öncesi meclis üyelerinin nasıl belirleneceği ...
 
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Türkiye'nin 'en güzeli' İzmir'e!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
AVM krizinde kim kazandı?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bumerang!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli bir tür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Yumuşama mı, oyun kurmak mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bitki kıyameti
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Gerçek annelik
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva