HABERLER>POLİTİKA
22 Ekim 2016 Cumartesi - 22:06

Yıldırım'dan çok önemli 'başkanlık' mesajları

Başbakan Yıldırım,"Başkan seçimle gelecek, yasama denetleyecek. Bizim düşüncemiz, sistemde 5 yıllığına başkan seçilecek" dedi.

Yıldırım dan çok önemli  başkanlık  mesajları

Başbakan Binali Yıldırım, AK Parti'nin 25. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nın gerçekleştirildiği Afyonkarahisar'da, A Haber, CNN Türk, Habertürk, Kanal 24, NTV, TRT Haber ortak canlı yayın programına katılarak, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu ve soruları yanıtladı. 

Başbakan Yıldırım'ın açıklamalarından satır başları;

(Musul'daki operasyon) Koalisyon güçleri içerisinde hava ve kara unsurları var. Hava unsurları içerisinde Türkiye yer alacak. Bir hava harekatında ihtiyaç duyulduğunda bizim uçaklarımız da operasyona katılacak. Burada bir tereddüt yok, mutabakat sağlanmış durumda. Kara operasyonunda zaten şu anda Irak'ın resmi askerleri, polisi, güçleriyle Peşmergeler doğrudan yer alıyor. Ayrıca bizim Başika kampında eğittiğimiz Ninova Muhafızları var. Irak içerisinde diğer milis gruplar var. Dolayısıyla şu anda koalisyon güçlerinden doğrudan operasyonda yer alan başka ülke unsurları yok. ABD lojistik destek veriyor, arka planda Amerika da yer alıyor. Dolayısıyla kara harekatında şu anda bizim, aktif olarak operasyonların içerisinde yer almamızı gerektirecek bir durum söz konusu değildir.

Amaç DEAŞ'in temizlenmesiyse Başika'da bunu yapıyoruz. Yeni Kerbelalar oluşmasın istiyoruz. Terör, göçe ve mezhep savaşına kayıtsız kalamayız.

Ülkemizin başını ağrıtan PKK terörünün barındığı ülke Irak. Irak bize laf edeceğine önce bize orada bulunan ve ülkemizi rahatsız eden yıllardır sivil insanların hayatına kasteden, güvenlik güçlerimizi şehit eden, bu alçak hain bölücü PKK terör örgütüne yataklık yapmasınlar. Önce ülkelerine sahip çıksınlar, ülkelerindeki terör örgütlerini zapturapta alamıyorlar Türkiye'ye kafa tutuyorlar.

Türkiye olmadan bölgede plan yapmak akla ziyandır. Bölge Misak-ı Milli sınırları içindedir. Biz bir yayılım politikası içinde değiliz. Mezhep çatışmasına kim göz yumarsa katliama kapı aralar. Anadolu kültüründe mezhep ayrımı yoktur.

DEAŞ'ı sınırımızdan uzaklaştırdık. Benzer şeyi Irak'ta da şartlar icap ederse yaparız. Tereddüt olmasın. Irak'taki sınır bölgemizde arazi şartları çok zor, tamamen derin vadiler, dağlar. Dolayısıyla oradan mülteci geçişi çok zor, buna da rıza gösteremeyiz çünkü onlar arasında terör unsurları karışıp geçme riski çok yüksek. O yüzden Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi'nin kontrolündeki bölgede, güvenli bir alan oluşturmak daha akıllıca. Ona yönelik tedbirlerimiz var.

Türkiye gerek sınırları içerisinde gerek sınırları dışarısında ulusal güvenliğini, toprak bütünlüğünü tehdit eden, vatandaşlarının can ve mal emniyetini tehlikeye sokan, her terör örgütüyle ismi ne olursa olsun ister PKK, PYD, YPG ister DEAŞ olsun isterse ne olursa olsun gereğini yaparız kimseden de izin, icazet almaya ihtiyacımız olmaz. Bu kadar açık ve net söylüyorum.

İran'la görüşüyoruz, PKK konusunda işbirliği yapıyoruz. İhtiyaç olan her bölgede güvenli bölge, güvenli alan oluşturulması prensip olarak bizim de Kuzey Irak Kürt Bölgesinin de istediği bir şey çünkü ortak tehdit aynı. Türkiye için de Kuzey Irak için de ortak tehdit PKK.

ABD'NİN YPG'YE DESTEĞİ
Bizim için YPG eşittir PKK. Terör örgütü bir başka terör örgütüyle yok edilemez. ABD'nin YPG'ye verdiği silahların yarısı PKK'ya gidiyor. ABD, bize YPG'yi terör örgütü olarak görmüyoruz diyor. Rakka için YPG ile hareket etmeyi reddettik.
ABD, Münbiç'ten YPG'nin çekilmesi için söz verdi. Terör örgütlerinin sınırdan geçmesine izin vermeyeceğiz. Operasyon güvenli alan yaratıncaya kadar devam edecek. Barzani de PKK'dan rahatsız, işbirliği yapacağız.

BAŞKANLIK SİSTEMİ TARTIŞMASI
Bahçeli çözüm kapılarını aralayan bir siyasetçi. Cumhurbaşkanı'nı halkın seçmesi sistemi değiştirdi. Kılıçdaroğlu oturduğu koltuğu görmezden geliyor. Ne tek adamı, Kılıçdaroğlu da seçilerek gelmedi mi?
Başkanlığın kapısı 15 Temmuz gecesi açılmıştır. Başkan seçimle gelecek, yasama denetleyecek. Bizim düşüncemiz, sistemde 5 yıllığına başkan seçilecek. Henüz içeriğe girmedik ama eskisi gibi milletvekili seçimlerinin de 5 yılda bir olması uyum açısından yerinde olur, diye düşünüyoruz. Değişikliği bir defa yapalım, milleti meşgul etmeyelim. Başkanlık sistemi için istişare yapacağız.
Üniter olacak, vatandaşlık tanımı tartışmaya açılmayacak. Referandum için diğer partilerin desteğine ihtiyaç var. MHP çözümden yana irade koydu. Bahçeli'nin yaklaşımını ana muhalefette göstermeli. 
Yarı başkanlık ve partili başkanlığa ihtiyaç yok. En yakın zamanda öneriyi getireceğiz.

TERÖRLE MÜCADELE
HDP terör ile arasına mesafe koymuyor. Bölge halkının bir PKK sorunu vardır. 1500-2000 arasında Türkiye'de PKK'lı terörist var.

12 noktaya operasyon yapıldı ve yapılmaya devam ediyor. Terör örgütleri aynı merkezden yönetiliyor.

HİLMİ ÖZKÖK'ÜN AÇIKLAMALARI
Söz konusu MGK kararında FETÖ'den bahsedilmiyor.

FETÖ İLE MÜCADELE
17-25 Aralık bizim için milattır. Ergenekon ve Balyoz vardı ama FETÖ'cüler sulandırdı. Hesap vermesi gereken FETÖ'cüler mağduriyet diyor. CHP mağduriyet konusunda görüşünü gözden geçirmeli.
Darbecilerin görevlendirme listesinde siyasetçi yok. FETÖ'yü heryerden temizlemek partiler üstü bir görev. İşin içinde kim olursa olsun affetmem.

Göreve dönecekler KHK ile ilan edilecek. İmzasız ihbarlar artık dikkate alınmayacak.

 
"Suriye reijimi 3 kez kimyasal silah kullandı"
 
Torbalı'da iki yaka birleşiyor!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kaya'dan üçlü salvo: Kocaoğlu, Böke ve Balbay'a ne yanıt verdi?
Böke'nin Güzelbahçe'deki panelde hükümete yönelik sert eleştirilerini ...
CHP Grup Başkanvekili Gök'ten 'FETÖ' açıklaması
CHP Grup Başkanvekili Gök, "CHP'nin hiçbir milletvekili, hiçbir yöneticisinin ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan: El Bab'a da ineceğiz!
Fırat Kalkanı Harekatı ile ilgili açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ...
 
Böke'den İzmir'de sert mesajlar: Hedefinde Erdoğan ve Yıldırım!
Kadının siyasetteki yeri ve CHP’nin ekonomi politikaları söyleşisine katılan ...
AK Parti'de Başkent'te yerel yönetimler zirvesi
AK Parti Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkanlığı 81 ilin yerel yönetimler ...
'29 Ekim yasağı iddiası'na 'Yıldırım yanıt!
Yıldırım, "Tek gerekçesi güvenlik. Ana muhalefet partisi CHP’den bazıları ...
 
Başbakan Yıldırım'dan MHP'ye 'milli' övgü!
Başbakan Yıldırım, "MHP, başkanlık sistemine karşı olabilir, parlamenter ...
Balbay'dan sağlık kampüsü çıkışı: Şimdi burada...
CHP İzmir Milletvekili Mustafa Ali Balbay Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığı ...
Sürekli'den Karşıyaka'da 'yeni Anayasa' mesajı!
AK Parti İzmir Milletvekili Sürekli, Karşıyaka’ da sivil toplum kuruluşlarıyla ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva