HABERLER>POLİTİKA
22 Ekim 2016 Cumartesi - 16:49

Cumhurbaşkanı Erdoğan: El Bab'a da ineceğiz!

Fırat Kalkanı Harekatı ile ilgili açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "El Bab’a inmeyin diyorlar. Mecburuz, ineceğiz. Niye? Çünkü burada terörden arındırılmış bir bölgeyi hazırlamamız lazım" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: El Bab a da ineceğiz!

Cumhurbaşkanı Erdoğan Bursa'da düzenlenen toplu açılış töreninde halka seslendi.

Son 14 yılda Bursa'yı güzelleştirmek için çok çalıştıklarını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Geçen yıl İnegöl'ün ihracatımıza katkısı 800 milyon dolar, inşallah bu atılım ileride de devam edecek" dedi.
Açılışı yapuılan Hacı Sevim Yıldız Mesleki Eğitim Kampüsü'nün 305 bin metrekarede kurulan 26 binadan oluşan bu eser muhteşem bir eser olduğunu belirten Erdoğan, "4 ayrı mesleki ve teknik lisesi, 1 adet spor lisesi 450 kişilik pansiyonları, modern atölye, yemekhanesiyle İnegöl örnek bir yere kavuştu. 6 bin öğrencinin eğitim alabileceği bir yapı var, şu an 5 bin inşallah artarak devam edecek. Bu külliyenin önemli bir özelliği de 61 milyon TL'lik yatırımın neredeyse tamamının hayırsever vatandaşlar tarafından karşılanmasıdır.
Mehmet Yıldız tarafından inşaa edilen külliyenin hayırseverlerimize örnek olmasını bekliyorum" dedi.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

"2023 HEDEFLERİNE YÜRÜYORUZ"
Türkiye teröre, bölgesindeki istikrarsızlığa, sabotaj girişimlerine rağmen 2023 hedefleri istikametinde yürüyor. Osman Gaze Köprüsü'nü yaptık işte. Oradan geçip geldik. Yavuz Sultan Selim Köprüsü dev bir proje. Avrasya Tüneli'ni de aralık ayının 20'sinde en geç 26'sında hizmete açıyoruz.

"ŞEHİDİMİZ BÜYÜKTÜR"
Güneydoğu'da Doğu'da teröristler var. Bölücü terör örgütü nereye kaçarsanız kaçın inlerinize kadar sizi kovalayacağız. Bu vatanı refaha kavuşturacağız. Şehit veriyoruz ama ben şuna inanıyorum bizim şehidimiz büyüktür.

Batıda bir çok ülke yabancı akımların , partilerin konrolüne girme tehlikesiyle karşı karşıya.

"6 YILDA 600 BİN İNSAN HEDEF OLDU"
Yıllardır bize demokrasi karnesi hazırlayanların hiçbiri kendi değerlerini yerine getiremiyor. İşte Suriye meselesinde görüyoruz. Dürüst değiller. Siz destek verseniz de vermeseniz de biz 6 yıldır nasıl bu işi götürdüysek yine götürürüz.

Teröristlerin adlarını bahane ederek tüm müslümanları hedef alan ülkeleri esefle takip ediyoruz. Bu düşmanlıkla faşist partilerin yönetimleri altına girme tehlikesi ile karşı karşıyalar. Suriye'de 6 yılda 600 bin insan devlet terörünün hedefi oldu. Buna sesleri çıkmayanlar şimdi çıkıp Dabık'ta şu kadar PYD'li öldü diyorlar. 600 bine sesini çıkartmayanlar teröristi savunuyorlar. Benim Gaziantep'imde 14 yaşındaki bir çocuk Messi'nin forması ile kına gecesini kana buladı. Ama bunlar hala utanmadan sıkılmadan niçin bunları üzerine gidiyorsunuz diyorlar.

"ŞEHİDİMİZİN KANINI YERDE BIRAKMAYIZ"
Parlamentoda idam konusu gündeme gelip Genel Kurul'dan geçtiği anda Cumhurbaşkanı olarak ben buna onayımı veririm. Bunu açıkladım. Bazı Batılılar 'Siz bunu niçin dillendiriyorsunuz' diyor, ya ne olacaktı? Sizden mi izin alacağız? Bugüne kadar on binlerce şehidimin kanı yerde mi kalacak? Bugün dünyanın büyük bir kesiminde hala idam uygulaması var. Dolayısıyla biz, o şehidimizin kanını yerde bırakamayız.

"EL BAB'A İNECEĞİZ"
(Fırat Kalkanı Harekatı) Şimdi El Bab, ama 'oraya inmeyin' diyorlar. Mecburuz, ineceğiz. Niye Çünkü burada terörden arındırılmış bir bölgeyi hazırlamamız lazım. Koalisyon güçleri, eğer beraber hareket etmeye hazır olurlarsa Rakka'da da DEAŞ'a karşı gereğini yapacağız. Ama PYD ile veya YPG ile beraber değil. Amerika, koalisyon güçleri, beraber. Terör örgütlerini yanımıza almayacağız.

"NE DİYORSUN, NE MAĞDURİYETİ"
(FETÖ ile mücadele) Demokrasiden, hukuktan ve adaletten asla taviz vermeden, adeta bir kuyumcu hassasiyetiyle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Ancak bu hain örgüt bizim bu hassasiyetimizi dahi sulandırmaya, istismar etmeye... Ne diyorlar, 'mağduriyetim giderilsin' diye yapılan başvurular var. Sen ne diyorsun ya Ne mağduriyeti, Benim 241 şehidimin ailesinin mağduriyetini kim giderecek 2 bin 194 gazimin ailesinin mağduriyetini kim giderecek Biraz insan edep eder. Hangi yüzle gelip bunu söylüyorsunuz. Acırsanız acınacak hale gelirsiniz. Biz arkadaşlarımıza şunu söylüyoruz; hukuk içinde, adil bir şekilde kararınızı verin."

"OLUMLU BULUYORUM"
(Başkanlık tartışmaları) Başkanlık sistemi çalışmalarını çok olumlu buluyorum.

 
FETÖ soruşturmasında gizli tanıktan kumpas itirafı!
 
CHP Grup Başkanvekili Gök'ten 'FETÖ' açıklaması
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
baytak 22 Ekim 2016 Cumartesi 18:08

Tarih dersi veriyorum “KERKÜK, MUSUL geçmişte bizimdi” demiş.. Doğru bizimdi. Ama sadece oralar mı? SUUDİ ARABİSTAN, YEMEN, SURİYE, LİBYA, MISIR, CEZAYİR, TUNUS da bizimdi. Ama o toprakları OSMANLI kaybetti. Atatürk ve arkadaşları olmasaydı ANADOLUYU da kaybedecektik.

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Böke'den İzmir'de sert mesajlar: Hedefinde Erdoğan ve Yıldırım!
Kadının siyasetteki yeri ve CHP’nin ekonomi politikaları söyleşisine katılan ...
AK Parti'de Başkent'te yerel yönetimler zirvesi
AK Parti Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkanlığı 81 ilin yerel yönetimler ...
'29 Ekim yasağı iddiası'na 'Yıldırım yanıt!
Yıldırım, "Tek gerekçesi güvenlik. Ana muhalefet partisi CHP’den bazıları ...
 
Başbakan Yıldırım'dan MHP'ye 'milli' övgü!
Başbakan Yıldırım, "MHP, başkanlık sistemine karşı olabilir, parlamenter ...
Balbay'dan sağlık kampüsü çıkışı: Şimdi burada...
CHP İzmir Milletvekili Mustafa Ali Balbay Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığı ...
Sürekli'den Karşıyaka'da 'yeni Anayasa' mesajı!
AK Parti İzmir Milletvekili Sürekli, Karşıyaka’ da sivil toplum kuruluşlarıyla ...
 
CHP'li vekile taşlı-sopalı protesto!
CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem dün katıldığı bir panelde taşlı sopalı protesto edildi. 
Başbakan Yıldırım: Bankacıları uyarıyorum...
Başbakan Yıldırım, "Bankacıları buradan uyarıyorum. Lütfen reel sektörün ...
ABD'li Bakan Carter: Türkiye ve Irak prensipte anlaştı
Ankara'ya resmi ziyarette bulunan ABD Savunma Bakanı Ashton Carter, Türkiye ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva