HABERLER>SEÇİM 2015
10 Mayıs 2015 Pazar - 13:18

Yıldırım Bornovalı muhtarlarla buluştu: 7 Haziran'da destan yazacağız

AK Parti İzmir Milletvekili, Eski Ulaştırma Habercilik ve Denizcilik Bakanı Binali Yıldırım, seçim çalışmaları kapsamında Bornova’nın 45 mahalle muhtarı ile bir araya geldi. Yapılan toplantıda seçim sürecinde öne çıkan konuları ele alan Yıldırım muhtarların sorunlarını dinledi.

Yıldırım Bornovalı muhtarlarla buluştu: 7 Haziran da destan yazacağız

İZMİR- 7 Haziran seçimlerinin güçlü iktidar, anayasa değişikliği, başkanlık sistemi ve çözüm süreci açısından önemli bir seçim olduğuna dikkat çeken Binali Yıldırım başkanlık sistemine ilişkin bilgiler verdi. Yıldırım “ Önümüzdeki seçimlerde herkesi yakından ilgilendiren iki önemli konu vardır. Milli iradenin yerinde temsilcileri muhtarlarımız sorunun kaynağına en yakın birimlerdir. Muhtarlarımız farklı görüşlerde olabilirler buna saygı duyarız. Ancak, milletimizin ortak fikri tek başına güçlü bir iktidarların kazanımlarına sahip çıkmak olmalıdır. Güçlü iktidarın kaynağı başkanlık sisteminin özü yasama ile yürütmenin birbirinden bağımsız hale gelmesidir. Bu durumda meclis ne kadar çok parçalı yapı oluştursa da tek parçalı olarak kurulacak olan hükümetin yürütme görevini rahat bir şekilde yerine getirmesi esastır. Meclis de yasama ve denetleme görevini yapar" dedi. Türkiye’nin güçlü iktidarlar döneminde kalkınma ve ilerleme kaydederken koalisyon dönemlerinin ülke için geriye gidiş anlamına geldiğine vurgu yapan Yıldırım, başkanlık sistemi ile ilgili çarpıtmaların yersiz olduğunun altını çizdi.


ÇÖZÜM SÜRECİNDE 4 ŞART
Türkiye’nin ortak konusu olan çözüm sürecine de dikkat çeken Yıldırım bu süreçte boşa harcanan kaynakların önüne geçmeyi amaçladıklarını ifade ederek “bir yerde yollar, havaalanları, ulaşım, erişim varsa terör orada barınamaz. Şimdi doğudaki vatandaşlarımız da teröre teslim olmak dışında bir yol olduğunu gördü. Devlet orada ” dedi. Çözüm sürecinin olmazsa olmaz koşullarının tek vatan, tek millet, tek devlet, tek bayrak olduğunu ifade eden Yıldırım "bu şartlar dışında beklentisi olanlar boşa hayal kurarlar. Kardeşlik bu ilkeler etrafında kurulacaksa olur. Şehitlerimizin aziz ruhunu incitecek bir adım atmayız" dedi.

“MİLLETİN TERAZİSİ ŞAŞMAZ”
Seçim sürecine tüm partilerin bir vaat yarışana girdiğini söyleyen Binali Yıldırım “biz bu vaat yarışının içinde olmayacağız. Seçim öncesi bir minder kuruldu tüm pehlivanlar ortaya çıktı. Vaatler havada uçuşuyor. Kimisi asgari ücreti 1400 yapacağım diyor, diğeri 1500 diyor öbürü hızını alamıyor 1800 diyor, bir tanesi vitesten atıyor 5 bin lira yapacağım diyor. Bu vaatler güzel itirazımız yok. Ancak Babaannemin dediği gibi ‘üfle evladım üfle kaval elin yel Allah’ın. Bu vaatler yapılırsa Türkiye’nin dilenecek hale gelmesi 6 ay sürmez. Bu millet bir hayale kapılıp geleceğini bir bilinmeze bırakmaz artık” dedi.
 
7 HAZİRAN’DA DESTAN YAZACAĞIZ
AK Parti İktidarının 12 yıllık hizmetlerini anlatan Yıldırım “ İktidara geldiğimizden beri bir yandan ülkenin kalkınması büyümesi için gayret ettik, bir yandan demokrasi karşıtları ile mücadele ettik. Zor süreçlerden geçtik. Yılların birikimi olan sorunları çöze çöze bugünlere geldik. Söz veren, vaat eden değil yapan olduk. İzmir’de 35 proje dedik 7 sini yaptık 10 tanesi yapılıyor geri kalanı projede, bugün yapacaklarımızı değil yaptıklarımızı teminat gösteriyoruz. Halkımızın hizmetlerin, büyümenin, istikrarın devamı için bir öncekinden daha büyük teveccüh ile AK Parti diyecektir. Teşkilatlarımız ve İzmirliler ile 7 Haziranda destan yazacağız.” Şeklinde konuştu.
 
SİYASETTEN KOPMAM
Bu seçimde kendisin aday olmadığını ve 7 Haziranda görev süresinin bittiğini hatırlatan Yıldırım, "Siyasetin zor zamanları vardır, buna rağmen içimizdeki hizmet sevdası bitmez. Siyasete olan ilgim azalmadı. “ diyerek 7 Haziran sonrasında da siyasete devam edeceği mesajını verdi. AK Parti İzmir 1 Bölge Milletvekili Adayı Ömer Sertbaş’ı tanıtan Yıldırım, “bilgi birikimimi tecrübelerimi İzmir’e hizmet için aktarmaya devam edeceğim” dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
MHP adayı Koç'tan iki havzaya 'tarım' müjdesi!
Seçim çalışmalarına Kınık ve Bergama’da sürdüren Milliyetçi Hareket Partisi ...
Bakan Eroğlu STK'larla buluştu: İzmir'in potansiyeli var
Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, İzmir’de faaliyet gösteren ...
AK Parti adayı Sürekli: Türkiye güvencemiz altında
Birinci atılım döneminde sosyal devleti etkili hale getirdiklerini söyleyen ...
 
Bakan Eroğlu’ndan Kocaoğlu’na ‘ÇED’ yanıtı: Oynamasını bilmeyen…
Başkan Kocaoğlu’nun ‘Yüzülebilir Körfez’ projesi için hayati önem taşıyan ...
Gündoğdu arenasına ilk Bahçeli çıktı: Bizimle yürü İzmir!
7 Haziran genel seçimleri öncesi İzmir’de meydana ilk çıkan Lider Devlet ...
AK Parti Adayı Turhan AOSB’ye seslendi: İzmir 2.İstanbul olacak!
AK Parti İzmir Milletvekili Adayı seçim çalışmaları çerçevesinde Atatürk ...
 
DSP Lideri Türker İzmir’de hükümeti vurdu, vaatleri saydı!
DSP Genel Başkanı İzmir ziyaretinde partisinin bildirgesinde yer alan ...
AK Parti Adayı Nasır ‘hal’den anlamaya gitti!
AK Parti 25'inci Dönem İzmir Milletvekili Adayı Necip Nasır, sabahın erken ...
CHP’li Çıray: Beldeler geri gelecek!
CHP İzmir Milletvekili Çıray seçim çalışmaları sırasında önemli bir açıklama ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli bir tür
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Emek kutsaldır çünkü...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Yumuşama mı, oyun kurmak mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bitki kıyameti
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Gerçek annelik
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva