HABERLER>SEÇİM 2015
9 Mayıs 2015 Cumartesi - 13:05

AK Parti Adayı Turhan AOSB’ye seslendi: İzmir 2.İstanbul olacak!

AK Parti İzmir Milletvekili Adayı seçim çalışmaları çerçevesinde Atatürk Organize Sanayi Bölgesi’ni (A.O.S.B.) ziyaret ederek fabrika ziyaretlerinde bulundu. İşçilerle bir araya gelen Turhan üretime ağırlık vererek İzmir’i ikinci bir İstanbul yapacaklarını vurguladı.

AK Parti Adayı Turhan AOSB’ye seslendi: İzmir 2.İstanbul olacak!

Dünyadaki ekonomik dengelerin hızla değiştiğini ve bu değişimin her devam edeceğini belirten Borsa İstanbul Eski Başkanı Turhan böyle bir değişim ve gelişim ortamında Türkiye’nin kalkınmaya devam etmesinin çok önemli olduğunu dile getirdi. Turhan, “Bugün Avrupa’ya baktığımızda Yunanistan, İtalya, İspanya gibi ülkeler derin ekonomik krizlerle boğuşuyor. Böyle bir ortamda ekonomilerimizin rekabetçi gücünü korumak ve üretime yönelmesi hayati önem arz ediyor” dedi.

1300 ADET EYLEM PLANI HAZIRLADIK
İşçilerle öğle yemeğinde bir araya gelen Turhan geçmiş koalisyon hükümetlerinin Türkiye’yi ileri taşımadığını söyledi. Turhan, ‘’Ülkemiz yıllarca zayıf koalisyon hükümetleri ile yönetiliyordu ve hükümetlerin görev süreleri ortalama olarak 9 aya düşmüştü. Bu durum millet idaresinin yansımasına, hükümetlerin uzun vadede program yapıp uygulamasına izin vermiyordu. Ak Parti hükümet ile bu tür olumsuzluklara son verdik. Artık IMF’den borç alan değili borç veren bir ülke konumuna geldik. 2002’den bu yana devlerin işleyişine özen gösterdik. Önümüzdeki dönem üzerinde duracağımız temel konu ise ekonomideki yapısal reformları geliştirmek olacak. 25 ana dönüşüm programı belirledik. Bu programlarla ilgi 1300 tane eylem planı belirledik. Merak etmeyin kardeşlerim, hepsinin tarih çizelgeleri bile belli. Bu programların içinde sanayinin kalkındırılması, yüksek katma değer gibi konular var. Bunlara önem veriyoruz, çünkü üretmeden hiçbir şey yapamayız. Üretmeden tüketmeye başlarsak sonumuz felaket olur. Bunun için üretimi desteklememiz şart. Bunun için teşvikler anlamında yüksek teknolojili yatırımcılara ayrıcalıklı bir statüler tanınacaktır’’ diye konuştu.

İZMİR AKDENİZ’İN MERKEZİ OLACAK
2023 hedeflerine ulaşılabilmesi mutlaka suretle kentsel kalkındırmayı yapmak zorunda olduklarını vurgulayan Turhan, “Bir tane İstanbul ile 2023 hedeflerine ulaşamayız. En az beş tane İstanbul yapmamız lazım ve bunu yürekten söylüyorum İzmir ikinci İstanbul olacak. İzmir ile ilgili çok önemli kalkınma projemiz var. Önce tarımsal kalkınma, Güneydoğu Anadolu Projesine benzer bir proje olan Ege Gelişim Projesi İzmir’de uygulanacak. 466 tane projemiz var. Bakırçay ve Küçük Menderes ovasına bereket gelecek. Ürettiğimiz tarımsal çıktıyı yerinde işleyerek yüksek katma değer ürün haline getirip ihraç etmek planlanmış durumda. Sanayi sektöründe baktığımızda ise teşvik sistemimizi bölgeler ve ilçeler bazında ayrıntılandıracağız. İzmir’i özellikle bilişim teknolojileri konusunda, yenilenebilir enerji başta olmak üzere birçok alanda merkez üst konumuna getireceğiz. Önümüzdeki dönemde gerçekleştirileceğimiz 120 milyar dolarlık enerji yatırımların sistemleri İzmir’de üretilecek. Bunu yanı sıra büyük bilişim şirketlerinin bilim ve veri sistemleri İzmir’de olacak. Hizmetler sektöründe ise üniversite ve sağlık sektörlerini turizme birleştirecek kapsamlı bir plan hazırlandı. İzmir üniversiteler kenti haline gelecek, sadece Türkiye’den değil Akdeniz’in her yerinden gelen öğrenciler ile İzmir merkez olacak. . Özellikle İzmir bu dönüşüm projelerinden aslan payını alacak yerlerden birisidir. Hedefimiz Türkiye’yi 2023’de dünyadaki en büyük 10 ekonomi arasına girebilmek’’şeklinde konuştu.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
İzmirli 9 Mayıs 2015 Cumartesi 13:36

Kardeşim sen önce Vadeli İşlemler Borsası'nı İzmir'den İstanbul'a neden taşıdın onun sebebini bir açıkla ki sana inanalım. Bi dolu palavra proje sıralamışsın. Önce onun hesabını ver..

Yorumu oyla      12      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
DSP Lideri Türker İzmir’de hükümeti vurdu, vaatleri saydı!
DSP Genel Başkanı İzmir ziyaretinde partisinin bildirgesinde yer alan ...
AK Parti Adayı Nasır ‘hal’den anlamaya gitti!
AK Parti 25'inci Dönem İzmir Milletvekili Adayı Necip Nasır, sabahın erken ...
CHP’li Çıray: Beldeler geri gelecek!
CHP İzmir Milletvekili Çıray seçim çalışmaları sırasında önemli bir açıklama ...
 
CHP’de sandık teyakkuzu: 3 koldan sağlama, sanal seçim!
Ana muhalefet partisi CHP seçim hileleri ve aksaklıklarını engellemek ...
Kılıçdaroğlu kürsüye o babayı çıkardı: Rödovans kalkacak!
CHP Genel Başkanı Manisa mitinginde Soma’da yaşanan 301 madencinin öldüğü ...
CHP’li Balbay’dan 3 bakana soru yağmuru!
Yatırım tartışması Meclis’e taşındı, İzmir Milletvekili Mustafa Balbay ...
 
Yıldırım Kocaoğlu’na seslendi: Bir önerim var…
Cumhurbaşkanı Başdanışmanı, İzmir Milletvekili Binali Yıldırım da sahaya ...
Çıray hedefi masaya koydu: Yüksek teknolojiyle üreten güçlü Türkiye
Enerji, ulaşım ve iletişim maliyetleri üzerindeki vergi yüklerini azaltarak ...
CHP İzmir Adayı Altıok can dostlara gitti
CHP İzmir 2'nci bölge milletvekili adayı Zeynep Altıok Akatlı, Karaburun ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli bir tür
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Emek kutsaldır çünkü...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Yumuşama mı, oyun kurmak mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bitki kıyameti
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Gerçek annelik
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva