HABERLER>SEÇİM 2015
9 Mayıs 2015 Cumartesi - 11:23

DSP Lideri Türker İzmir’de hükümeti vurdu, vaatleri saydı!

DSP Genel Başkanı İzmir ziyaretinde partisinin bildirgesinde yer alan vaatleri sıraladı. Asgari ücretin 2 bin lira olması gerektiğini söyleyen Türker, İzmir’e stat sözü verdi.

DSP Lideri Türker İzmir’de hükümeti vurdu, vaatleri saydı!

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ - Genel seçimlere sayılı günler kala siyasi partiler saha çalışmalarına iyice hız kazandırdı.
 
DSP Genel Başkanı Masum Türker de partisinin İzmir İl başkanlığında gerçekleştirdiği basın toplantısında 7 Haziran 2015 seçimlerine ilişkin açıklamalarda bulundu.
 
Türker, geçtiğimiz günlerde kamuoyuna duyurulan seçim bildirgesinden de örnekler verdi.
 


ABD’DE KAMU YÜZDE 52 ORANINDADIR

Türker konuşmasında özelleştirmeden örnekler verdi. Türker, “Bugün burada 7 Haziran seçimleri için DSP’nin seçim bildirgesini kısmet tanıtmak için toplandık. Ankara’da tanıtım yapmamıza rağmen bildirgemiz medya mensuplarına yeterince dağıtılmadığı için farklı yorumlanabiliyor. Türkiye’de son 10 yıldır yavaş yavaş sevgisizlik, ötekileştirme, toplumu kutuplaştırarak yönetme anlayışı dolayısıyla ciddi bir yozlaşma yaşandı. Bu sermaye dağılımında görüldü. Yandaş ya da yurt dışından sırf rant peşinde koşan uluslararası nitelikte yandaşlara kaydırıldı. Otellerde yapılan yatırımlarda bunları gördük. Türkiye’nin sahip olduğu stratejik kurumları yavaş yavaş devrettik. Bu kurumların devredilmesinin ne kadar yanlış olduğunu birkaç hafta önce elektriklerin kesildiği gün yaşadık. Enerji bakanı ve başbakan bu tür kesintileri Amerika’nın eyaletlerinde ve başka ülkelerde olduğunu söyledi. Arkasından yapılanları hiç söylemediler. O kesintileri yapan kurumlar tekrar devletleştirildi. Kapitalizmin beşiği olan ABD’de kamu yüzde 52 oranındadır. Bunlar göz ardı edilmektedir. Türkiye’nin karlılık yapan, kontrol edilmesi gereken kurumları elden çıkarılmaktadır. Milli Piyango İdaresi bile özelleştirildi” dedi. 
 
İNSANLAR NEDEN SESSİZ?
Türkiye’nin ekonomik durumunu eleştiren Türker iki önemli sorun olan yoksullaşma ve işsizliğin kronikleştiğini belirtti. Türker,  “Türkiye’de 10 yıldır yoksullaşma ve işsizlik her geçen gün artan bir oranda ve toplumun hemen hemen tamamına yayılmaktadır. 18 milyona yakın kişi yoksulluk sınırının ya altında ya da sınırındadır. Bu kadar çok yoksulluğun, işsizliğin arttığı bu ülkede neden insanlar sessiz? Uygulanan ekonomik politika bu amacı güdüyordu ve amacına ulaştı. Bireylerin gelirleri düşük tutuldu. İşçi, çiftçi, emeklinin geliri arttırılmadı ama kredi imkanları sağlandı. Bireyler gelir elde ederek değil borçlanarak yaşamaya başladı. 2007 yılı seçimlerinden sonra sonuçları görüldü. Kamuoyuna ‘iktidar değişirse istikrar bozulur faizler artar’ denildi. İnsanlar korkutuldu. 2011 seçimlerin de de böyle oldu. İnsanlar köleleştirildi. Bu seçimlerde insanlar ya köleleşmeye devam edecekler ya da özgürleşmeye devam edecekler. Biz seçim bildirgemizde toplumu ve kişileri özgürleştirmeyi amaçladık” ifadelerini kullandı.


 
ASGARİ ÜCRET 2 BİN, EMEKLİ MAAŞI EN AZ 2 BİN LİRA!
Asgari ücrete ilişkin de konuşan Türker, “Asgari ücretin en az 2 bin lira olması gerektiğini söyledik.  Halkın çoğunluğuna para dağıtırsanız çarpık olan vergi sistemi dolayısıyla yüzde 18 KDV ve ÖTV olarak geri gelir. Benim bakanlığım döneminde biz memura yüzde 25 zam olarak verdik. ‘Kaynaklar çarçur ediliyor’ diye herkes ayağa kalktı. ‘Bu para geri gelecek’ dedik. Sonra bizden özür dilediler. Verdiğimiz para 5 kez el değiştirdikten sonra bize geri geldi. Faizciye rant elde edene verseydik o para piyasaya çıkmazdı. Asgari emekli maaşının 2 bin 600 olması gerekir. Maliye bakanı başta olmak üzere herkes ‘hesaplar yapıp kaynaklar çarçur edilecek’ diyorlar. İstedikleri yerde tartışmaya hazırım” diye konuştu. 
 
AVRUPA UZAY KURUMUNA GİRMELİYİZ
Eğitim sistemi hakkında da konuşan Türker ayrıca Türkiye’nin Avrupa Uzay Kurumu’na üye olmamasını eleştirdi. Türker, “Seçim bildirgemiz eğitime ağırlık vermektir. Üniversite lise düzeyine lise ortaokul düzeyine düşmüş durumda.  4 artı 4 artı 4 geri gidişi göstermektedir. Cumhurbaşkanı 12 yıllık eğitim sistemini dile getirenleri imam hatipleri kapatmak istiyor diyerek korkutuyor.  Türkiye şu anda uzay teknolojisinde Avrupa Uzay Kurumuna üye olmayan tek ülkedir. Buna hemen önem verilmesini, Avrupa Uzay Kurumuna üye olunması gerektiğini düşünüyoruz. Bu faaliyetlerin dışında kaldığımız zaman Avrupa birliğindeki gibi sonradan girmek istediğimizde girişimiz zorlaşır” dedi.
 
İZMİR’DE FUTBOLUN TEKRAR YEŞERMESİNİ SAĞLAYACAĞIZ
Türker, İzmir’in Süper Lig’de futbol takımı olmamasına da değindi, “Bugün İzmir’in en büyük stadında cumhurbaşkanı bir toplantı düzenleyecek. Oysa bu statlar futbol oynamak için yapılmıştır. Maalesef oynayamaz hale gelmiş etkinlik dışı kalmıştır. İzmir Süper Lig’de temsil edilmez noktaya gelmiştir. Biz parti olarak bütün statların yapılmasını öne alarak İzmir’in eskiden olduğu gibi futbolun beşiklerinden olmasını sağlayacağız. İktidarda görev alırsak uluslararası müsabakalara açılarak tekrar futbolun yeşermesini sağlayacağız. Umarız İzmir’deki tüm sporseverler destekler” ifadelerini kullandı. 
 
TÜRKİYE’NİN DSP’YE İHTİYACI VAR
Partisinin hedefi hakkında bilgi veren Türker seçim ön görüsünde de bulundu. Türker şunları söyledi: Hedefimiz barajı aşmaktır. 2007 yılından sonra kamuoyunda yaratılan baskının etkisinde kaldık. Partimiz seçime girmedi CHP’yi destekledi. Bir parti bir partiyi desteklediği zaman 2 dönem geçmedikçe seçmenini geri kazanamıyor. ‘Aman oylar bölünmesin verdiğiniz her oy AKP’ye gidiyor’ deniyor. CHP’ye verilen bazı yolar AKP’ye gitti. Edirne’den seçilen milletvekili CHP’den istifa etti AKP’ye geçti. Adana’daki milletvekili doktordu CHP’den seçildi AKP’ye geçti. Bu konuda oylar AKP’ye veriliyor mantığının iflas ettiğini düşünüyoruz. Seçim takvimi daha başlamadan CHP’yi ziyaret ettik. ‘Gelin SYRİZA modeli yapalım, soldaki partileri toplayın’ dedik. Onlar, ‘hayır biz istemiyoruz ama partinizi kapatın’ dedi. Özellikle her yerde söylüyorum. Türkiye’nin ciddi bir şekilde DSP’ye ihtiyacı var. Barış süreci adı altında karmaşa var. Güneydoğu’nun bazı yerlerinde gündüz polis asayiş sağlarken gece PKK sağlıyor. Demokratikleşmeden bahsetmek söz konusu değil. İktidar partisi seçim bürosu açamıyor. Bu seçimde 3 ayrı baraj var. Yüzde 10 barajı milletvekili seçilmesi için, yüzde 3 devlet yardımı için, partilerin oyları yüksek olduğunda da medya barajını yıkmış oluyor. Medya belli oyu, reytingi olan partilere ilgi gösteriyor. Bizim amacımız partimizi parlamentoya sokmaktır. Genel anlamda AKP’nin tek başına iktidar olma şansı düşüktür. CHP büyük bir koalisyondan bahsediyor. AKP koalisyon değil azınlık hükümeti kurdurup ‘erken seçim’ diyor.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
KİME OY 9 Mayıs 2015 Cumartesi 12:38

bUNLARA VERİLEN HER OY akp NİN İŞİNE YARAR... RAHŞAN ECEVİT BİLE TERKETTİ BUNLARI

Yorumu oyla      18      6  
Gerçek vaatler lütfen 9 Mayıs 2015 Cumartesi 12:28

Şu popülist siyasetten artık vazgeçilmesi gerek,asgari ücret artınca tüketim artacak dolayısıyla fiyatlar artacak,enflasyon artacak ve yine o çok sıfırlı paraları kullanmaya başlayacağız,kovduğumuz IMF'nin kucağına yine oturacağız her gün herşeye zam haberleri ile uyanacağız,artık bu boş vaatlerle halkı kandırmayalım ayakları yere basan sağlama vaatlerle halkın karşısına çıkmak gerek yoksa sonuç yine hüsran olacak

Yorumu oyla      12      7  
ecevit 9 Mayıs 2015 Cumartesi 12:27

Ecevitin biriktirdiği paraları bitiremediniz.. Bitirinceye kadar tabela partililiğine devam ...

Yorumu oyla      17      6  
ANKARA 9 Mayıs 2015 Cumartesi 12:14

Asgarı Ücret Üzerın den Prim Yapmaya Insanlarla Dalga Gecılmekten Vazgecılsın. Asgarı Ucrete Zam Yapıldıgı An da Pahalılık Bır Sanıye de Ülkeyı Sarar... Patron Yanındakı Iscıye Zam Yapılması Icın Ürettıgı Veya Sattıgı Ürüne Zam Yapacak... Işin Özeti Budur... Asgarı Ucret 5 Bınlıra Olsa Mudur Maasları Ne Kadar Olacak... Doktor Maası Ile Işçi Maası Aynı Deger de Mı Kalacak... Heyyy Gıdı Heyyy Herkes Ekonomıst Kesılmış...

Yorumu oyla      12      10  
ahmet tok 9 Mayıs 2015 Cumartesi 11:58

aman siz eksik kalın yalnışlıkla bikere geldiğiniz yazar kasa fırlatan fırlatana oldu 2001 de

Yorumu oyla      12      10  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Parti Adayı Nasır ‘hal’den anlamaya gitti!
AK Parti 25'inci Dönem İzmir Milletvekili Adayı Necip Nasır, sabahın erken ...
CHP’li Çıray: Beldeler geri gelecek!
CHP İzmir Milletvekili Çıray seçim çalışmaları sırasında önemli bir açıklama ...
CHP’de sandık teyakkuzu: 3 koldan sağlama, sanal seçim!
Ana muhalefet partisi CHP seçim hileleri ve aksaklıklarını engellemek ...
 
Kılıçdaroğlu kürsüye o babayı çıkardı: Rödovans kalkacak!
CHP Genel Başkanı Manisa mitinginde Soma’da yaşanan 301 madencinin öldüğü ...
CHP’li Balbay’dan 3 bakana soru yağmuru!
Yatırım tartışması Meclis’e taşındı, İzmir Milletvekili Mustafa Balbay ...
Yıldırım Kocaoğlu’na seslendi: Bir önerim var…
Cumhurbaşkanı Başdanışmanı, İzmir Milletvekili Binali Yıldırım da sahaya ...
 
Çıray hedefi masaya koydu: Yüksek teknolojiyle üreten güçlü Türkiye
Enerji, ulaşım ve iletişim maliyetleri üzerindeki vergi yüklerini azaltarak ...
CHP İzmir Adayı Altıok can dostlara gitti
CHP İzmir 2'nci bölge milletvekili adayı Zeynep Altıok Akatlı, Karaburun ...
AK Parti İzmir Adayı Hotar iş dünyasıyla buluştu
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili adayı Prof. Dr. ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli bir tür
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Emek kutsaldır çünkü...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Yumuşama mı, oyun kurmak mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bitki kıyameti
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Gerçek annelik
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva