HABERLER>SEÇİM 2015
9 Mayıs 2015 Cumartesi - 15:14

Bakan Eroğlu’ndan Kocaoğlu’na ‘ÇED’ yanıtı: Oynamasını bilmeyen…

Başkan Kocaoğlu’nun ‘Yüzülebilir Körfez’ projesi için hayati önem taşıyan ÇED raporu onayı çağrısına yanıt veren AK Parti İzmir Adayı, Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, “Buna benim şube müdürüm cevap verir. Söyleyeceğim cevap versin. Bizim muhatabımız Kılıçdaroğlu’dur. Kılıçdaroğlu söylüyorsa cevap verelim. Haliç’te neler yaptığımızı anlatabilirim. Oynamasını bilmeyen gelin yerim dar der” ifadelerini kullandı.

Bakan Eroğlu’ndan Kocaoğlu’na ‘ÇED’ yanıtı: Oynamasını bilmeyen…

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ - Genel seçimlere sayılı günler kala gerçekleştirdiği ilçe turlarıyla saha çalışmalarına devam eden AK Parti İzmir Milletvekili Adayı, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu partisinin il binasını ziyaret etti.
 
İl Başkanı Bülent Delican, ve parti yöneticileri tarafından karşılanan Eroğlu İzmir için gerçekleşecek projelerden bahsederken ‘Yüzülebilir Körfez Projesi’ için 2 yıldır ÇED raporu onayı bekleyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun geçtiğimiz günlerde yapmış olduğu çağrıya da cevap verdi.
 
BÖYLE BİR AİLE İÇİNDEN OLMAKTAN ÇOK MUTLUYUM
Bakan Eroğlu, “İl teşkilatımız gerçekten muhteşem. Kendileriyle gurur duyuyorum. İzmir için büyük düşünüyorlar.  Daha güzel, büyük, gelişmiş, müreffeh, huzur içinde dünyanın incisi olacak bir İzmir için çalışıyorlar. Bu kutsal bir vazifedir. Herkesi kutluyorum. Böyle bir aile içinde olmaktan çok mutluyum” dedi.
 
İZMİR’E 30 MİLYARDAN FAZLA YATIRIM YAPTIK
Eroğlu sözlerine “İzmir’e hep birlikte güzel hizmetler yapacağız” diyerek devam ederken, “Bizim büyük ideallerimiz, projelerimiz, hayallerimiz var. İzmir için kızıl elmamız var. Diğerlerinin yapma potansiyelleri hiç yok. İzmir’i büyütecek güç ve heyecan AK Parti’dedir. AK Parti tek partidir. İzmirli bunu anladı. Bir takım kişilerin yalan dolanlarını yalancının mumu yatsıya kadar yanar misali değerlendirdi. İnşallah birinci parti olacağız. İzmir’i geziyoruz, bunları görüyoruz. Bizim sloganımız; diğerleri konuşur AK Parti yapar şeklinde. Biz yapacağız. 30 milyar TL’den fazla yatırımı gerçekleştirdik. Cumhurbaşkanımız başbakanlığı döneminde İzmir’e ne kadar değer verdiğinin ben bizzat şahidiyim. İzmir’i gönülden seviyor. Şimdi başbakanımız Davutoğlu var. ‘Başbakanlık ofisi açalım’ dedi. Gönlümüzün kalbi burada olsun. Elimiz burada olsun istedi. İzmir çok daha büyük hizmetler görecektir. Buraya en çok yatırım yapan iki bakanlık var. Biri Ulaştırma Bakanlığı’dır. Binali Yıldırım’ı kutluyorum. İzmir köşede kalmış unutulmuş bir şehirdi. İzmir’i ilk defa biz hatırladık. Bölünmüş yol mu, havaalanı mı vardı? Ankara’yı İzmir’e bağlı tutuyoruz.  Otobandan buraya 2 buçuk saatte gelinebileceğine inanıyorum. Yollar afyon kaymağı gibi oldu. Ayın 24’üne kadar Konak Tünelleri bitecek. Tüm bunları İzmirlilere soracağız. İzmir’i şaha kaldıracağız. Hedefimiz bu. Sloganımız da; İzmir dünyanın incisi, muhteşem bir şehir olacak. Aksini iddia eden varsa gelsin görüşelim. İzmir’in su sorunu için çalıştık. Gördes Barajını inşa ettik. 59 milyon metre küp suyu getiren biziz. İzmir’in gelecekteki su sorunu için de Manisa’daki Çağlayan barajını da tahsis ettik. Böylece o sorun da çözüldü. Çeşme Yarımadası’nın su sorunu kökünden çözülecek. Gerek merkezde gerek ilçelerde su sorunu kalmayacak. Dereleri ıslah etmek, köprü inşa etmek bizim görevimiz değil ama baktık olmuyor biz yaptık” ifadelerini kullandı.
 


KOCAOĞLU’NA 'YERİM DAR' GÖNDERMESİ
Eroğlu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun körfez projesi için kendisine yaptığı çağrıya da cevap verdi.  Eroğlu, “Buna benim şube müdürüm cevap verir. Söyleyeceğim cevap versin. Bizim muhatabımız Kılıçdaroğlu’dur. Kılıçdaroğlu söylüyorsa cevap verelim. Haliç’te neler yaptığımızı anlatabilirim. Bir yeri temizlemek için oraya giren çöpler derelerden gelen pislikleri arıtmak gerekir. Biz de önce kalkıp çamuru bertaraf edelim diye yola çıkmadık. Sayın cumhurbaşkanımız 1996 yılında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olduğu dönemde, ‘Veysel Hoca Haliç’e sıra gelmedi mi?’ dedi. Haliç’e giren lağım sularını denizden arıttıktan sonra Karadeniz’e gönderdik. Çöpleri, müsibatın tamamını giderdik. Güney Haliç’i de arıtma tesislerine bağladık. Böylece Haliç’e hiçbir pislik girmedi. Sonra çamuru bertaraf etmek için dünyanın en ileri tesisini kurduk. 5 milyon metreküp çamuru bertaraf ettik. Bunu devlet falan değil İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin bir birimi ve İSKİ yaptı. Parasını öz kaynaklar ödedi. Mühendisliği bu kafa yaptı. Mühendislik, fikir bizde, parası öz kaynaktan. Tantanasını bile yapmadık. Oynamasını bilmeyen gelin yerim dar der” diye konuştu.
 
BAKANIMIZ SORUNLARI ÇÖZMEKTE KARARLI
İl Başkanı Bülent Delican Bakan Eroğlu’nun İzmir’in tüm sorunlarını çözmekte kararlı olduğunu vurguladı. Delican, “Bizler için çok önemli bir gün. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan Atatürk Stadında toplu bir açılış töreni yapacak. Halkımız gibi biz de gideceğiz.  Karşılamaktan onur duyuyoruz. Sayın bakanımız bize İzmir’de ağabeylik ediyor. Kendisi İzmir’in tüm sorunlarını çözmekte kararlı. İzmir’in için çok büyük hizmetler yapmaya başladı. Türkiye’ye yayılacak. Geçtiğimiz günlerde Haliç’i nasıl temizlediğini dinledik. İzmir körfezi çok kolay temizlenecek bir alan. Hükümetimizin birebir sorumluluğu olmadığı halde bunları çözecek alt yapıya sahip. İzmir’e yaptıklarımızın daha fazlasını yapacağız. Bu işler azim ve kararlılıkla oluyor. İzmir’in sorunları bundan sonra daha yakından takip edilecek. İzmir’in sorunları belediyenin bürokratlarına bırakılmayacak kadar değerli ve önemlidir” dedi. 
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 7 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
İzmirli Vatandaş 10 Mayıs 2015 Pazar 11:36

Sayın Bakanım,körfez İzmir'in sorunu.Sorun çözmekte siz idarecilerin görevi.Kocaoğlu ÇED körfez için ÇED raporu bekliyor.Yanı sorunu çözmek istiyor.Siz ise İzmir miletvekili adayı ve bakan olarak sorunu çözeceğiniz yerde başka adres gösteriyorsunuz.İzmir'in sorunlarını Fransızlaramı anlatalım.

Yorumu oyla      14      5  
10 Mayıs 2015 Pazar 02:25

İSKİ yapmışta İZSU boş mu durmuş? Büyük kanal projesi, Çiğli Arıtma, çamur kurutma ve çürütme tesisi ve dere çalışmalarını devlet değil İBB'nin birimi İZSU yapmıştır :)))

Yorumu oyla      14      5  
Bizi İzmir İlgilendiriyor. 10 Mayıs 2015 Pazar 02:06

İzmirliler olarak bizi İzmir ve İzmir Körfezi çok yakından ilgilendiriyor. Eğer İzmir Körfezinin ÇED raporuna Şube Müdürüzü ilgilendiriyorsa İzmir'den o aday olsaydı. Siz de memleketiniz Afyon'dan aday olsaydınız.

Yorumu oyla      14      5  
Muhattapsız. 10 Mayıs 2015 Pazar 01:19

Biz İzmirliler seni muhattap kabul ediyor muyuz dersin?

Yorumu oyla      13      5  
10 Mayıs 2015 Pazar 00:44

Tam bir evlere şenlik cevap olmuş :)) Koskoca İBB Başkanı'na sen benim muhatabım değilsin denmiş :) Ayrıca Haliç'te neler yaptığınız bir İzmirli olarak beni ilgilendirmiyor. İzmir körfezinde de neler yapıldığını herkes biliyor. 90'lı yıllardaki koku dün gibi aklımda. Şu ÇED Raporunu verinde son iş de bitsin ...

Yorumu oyla      18      7  
bülent ışık 9 Mayıs 2015 Cumartesi 17:01

Gördes Barajının doluluk oranı kaç ?

Yorumu oyla      20      7  
Sema güngör 9 Mayıs 2015 Cumartesi 15:51

Sayın bakanım lütfen unutmayın inciraltını..izmir ve türkiye ekonomisine kazandırın artık..

Yorumu oyla      12      18  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Gündoğdu arenasına ilk Bahçeli çıktı: Bizimle yürü İzmir!
7 Haziran genel seçimleri öncesi İzmir’de meydana ilk çıkan Lider Devlet ...
AK Parti Adayı Turhan AOSB’ye seslendi: İzmir 2.İstanbul olacak!
AK Parti İzmir Milletvekili Adayı seçim çalışmaları çerçevesinde Atatürk ...
DSP Lideri Türker İzmir’de hükümeti vurdu, vaatleri saydı!
DSP Genel Başkanı İzmir ziyaretinde partisinin bildirgesinde yer alan ...
 
AK Parti Adayı Nasır ‘hal’den anlamaya gitti!
AK Parti 25'inci Dönem İzmir Milletvekili Adayı Necip Nasır, sabahın erken ...
CHP’li Çıray: Beldeler geri gelecek!
CHP İzmir Milletvekili Çıray seçim çalışmaları sırasında önemli bir açıklama ...
CHP’de sandık teyakkuzu: 3 koldan sağlama, sanal seçim!
Ana muhalefet partisi CHP seçim hileleri ve aksaklıklarını engellemek ...
 
Kılıçdaroğlu kürsüye o babayı çıkardı: Rödovans kalkacak!
CHP Genel Başkanı Manisa mitinginde Soma’da yaşanan 301 madencinin öldüğü ...
CHP’li Balbay’dan 3 bakana soru yağmuru!
Yatırım tartışması Meclis’e taşındı, İzmir Milletvekili Mustafa Balbay ...
Yıldırım Kocaoğlu’na seslendi: Bir önerim var…
Cumhurbaşkanı Başdanışmanı, İzmir Milletvekili Binali Yıldırım da sahaya ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli bir tür
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Emek kutsaldır çünkü...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Yumuşama mı, oyun kurmak mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bitki kıyameti
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Gerçek annelik
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva