HABERLER>POLİTİKA
10 Mart 2011 Perşembe - 00:00

Vekil adaylarına ’‘tavsiye’’ kabusu!

AK Parti ve CHP Genel Merkezlerinin milletvekili adayı olma isteyen belediye ve il genel meclis üyelerine ’‘istifa etmeyin’’ yönünde aldığı tavsiye kararı, meclis hayali kuran isimlerin adeta kabusu oldu.’

Vekil adaylarına ’‘tavsiye’’ kabusu!


Daha önce istifa ederek Ankara trenine binmek için sahalara çıkacağını isteyen isimler Genel Merkezden gelen karar üzerine geri adım atarken, bazı isimler de istifalarını çok önceden verdiklerini belirterek, ’‘bizi bağlamaz’’ şeklinde tepki gösterdi.

Fırat Soylu /Egedesonsöz - AK Parti’’nin ardından dün de CHP Merkez Yürütme Kurulu’’nun (MYK) aldığı ’‘tavsiye kararı şok etkisi yarattı.

'DAYAK YİYEN' MÜDÜR DE ADAY... haber için tıklayınız...

İZMİR'DE SON GÜN İSTİFALARI... haber için tıklayınız...

Yüksek Seçim Kurulu’’nun (YSK) milletvekili adayı olmak isteyen belediye ve il genel meclis üyeleri için tanıdığı istifa süresinin son gününde alınan karar adaylık düşünen isimlerin hayallerini suya düşürdü. AK Parti’’nin ardından CHP’’de de birçok meclis üyesi MYK kararının ardından adaylık için istifa etmeyeceğini açıkladı.


BAKAN İSTİFA ETMEYECEK
Daha önce milletvekili aday adaylığı için istifa edeceğini açıklayan CHP Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Murat Bakan, MYK kararının ardından bu niyetinden vazgeçtiğini ve meclis üyesi olarak görevine devam edeceğini söyledi. Bakan, ’“Kararım değişti çünkü MYK partimizin en üst yönetim organıdır. Onun adaylık noktasında aldığı bu karara uymak bizim görevimizdir. Mecliste kalan 3,5 yılık görevimi kentimize hizmet için vereceğiz’” dedi.


ESAT: ÖNSEÇİM DE OLMAYACAK
Milletvekili adaylığı için istifa edeceği söylenen CHP’’li İl Genel Meclis Üyesi Mahmut Esat Aslan da, MYK kararının ardından istifa kararından vazgeçtiğini açıkladı. Aslan, ’“Milletvekili aday adaylığı için bugün istifamı verecektim ancak MYK’’nın almış olduğu karar doğrultusunda istifa etmekten vazgeçtim. Genel Merkezin İzmir’’de nasıl bir yöntem izleyeceği de belli değil. O nedenle ben istifa etmiyorum. Bu yüzden aday olmayacağım. Arkadaşlarımıza başarılar diliyorum’” diye konuştu. CHP’’li Buca Belediye Meclis Üyesi Ali Rıza Kaya da istifadan vazgeçtiğini belirterek, ’“Bu konuda artık söyleyecek bir şey kalmadı. MYK’’dan bu karar çıktığına göre önseçim de olmayacak demektir. Ön seçim olmayacaksa ve belediye meclis üyeleri aday olmasın diyorlarsa bu durumda aday olmanın bir anlamı yok. Üst yönetim böyle karar almışsa yapacak bir şey yok’” dedi.


KALYONCU DA VAZGEÇTİ
AK Parti’’den milletvekili aday adayı olmak için İl Genel Meclis Üyeliği görevini bırakacağı iddia edilen Nazmi Kalyoncu da Genel Merkezin açıkladığı karar üzerine istifadan vazgeçtiğini açıkladı. Kalyoncu, ’“Bu saat itibari ile kararım tavsiye kararına uyarak istifa etmeme yönünde. Biz siyaset anlayışımızda her zaman verdiğimiz kararları cesurca uygularız. Vazifeye talip olunca da kararlarımızı buna göre alırız. Ancak bir makama talip olunca hırs yapmanın anlamı yok’” dedi. Genel Merkez’’de bulunan bazı isimlerle iletişim halinde olduğunu da belirten Kalyoncu, ’“İmkanımız olursa eğer genel merkezle görüşmelerimiz olacak. Çok düşük bir ihtimal ama yinede biz görüşme imkanı bulmaya çalışıyoruz’” diye konuştu.

İSTİFA EDENLER: KARAR BİZİ BAĞLAMAZ
Parti Genel Merkezlerinin aldığı ’‘tavsiye kararına’’ karşı istifa kararından vazgeçmeyen isimler de var. MYK’’nın almış olduğu tavsiye kararının geç alındığını belirten bu isimler kendilerinin tavsiye kararından önce istifa ettiklerini belirterek, alınan kararın ’‘kendilerini bağlamayacağını söyledi.


TATLI: MYK GEÇ KALDI
Bayraklı Belediye Meclis Üyeliği görevinden istifa eden ve aday adayı olarak ilçe turlarını sürdüren Hatice Tatlı, Genel Merkezin bu kararını YSK’’nın istifalar için tanıdığı son günden bir gün önce almasına anlam veremediğini belirterek,  ’“MYK’’nın bu kararı son gün alması son derece yanlış olmuştur. Genel Merkez madem böyle bir karar alacaktı bunu örgüt yöneticileri için açıkladığı istifa tarihi olan 10 Ocak’’ta açıklamalıydı’” dedi. Kendisinin karardan çok önce istifa ettiğini belirten Tatlı, ’“Aday olmak isteyen birçok arkadaşımız bu niyetini kamuoyuna duyurdu, medyaya açıklama yaptı, belli bir ekonomik çıktılara sebep oldu.’” diye konuştu.

TATLI: ADAYLIK ÇALIŞMALARIM SÜRÜYOR
’“MYK’’nın aldığı karar beni bağlamaz’” diyen Tatlı, artık adaylık için yola çoktan çıktığını belirterek, ’“Ben yıllardır siyaset yapıyorum ve bu sürede aldığım tüm kararlarımın arkasındayım.  Bu yüzden de istifa kararımın da arkasındayım, geri dönüş yok. Milletvekili aday adayı olarak çalışmalarım sürüyor. İlçe turlarına devam ediyorum’” şeklinde konuştu. Milletvekili aday adaylığı için istifa ettiğini duyuran ve hazırladığı afişlerle aday adaylığını kamuoyuna paylaşan CHP Bayraklı Belediye Meclis Üyesi Pınar Susmuş ise son ana kadar bekleyip karar vereceğini söyledi. Susmuş, ’“Ekip arkadaşlarımızla bunu değerlendiriyoruz. Genel görüşüm vazgeçmeme yönünde. Saat 16.00 ya kadar bekleyeceğim’” diye konuştu.


KAVUK: ARADA KALDIM
AK Parti’’den milletvekili adayı olmak için Bornova Belediye Meclis Üyeliği görevinden istifa etme hazırlığında bulunan Abdullah Kavuk ise son kararını akşam saatlerinde vereceğini söyledi. Genel Merkezin aldığı ’‘tavsiye kararı’’ ile arada kaldığını belirten Kavuk, ’“Parti hiyerarşisine uymak istiyorum ancak ben meclis grubunda arkadaşlarımla vedalaşmıştım. Şimdi arada kaldım. Saat 17.00’’ye kadar bekleyeceğim, kararımı birlikte hareket ettiğim arkadaşlarımla görüşüp karar vereceğim’” dedi. Kavuk’’un istifasını sunduğu için MYK kararına rağmen aday adayı olarak çalışmalara devam edeceği dile getiriliyor.


YÜKSEL: MYK KARARINA KARŞI GELEN OLMAZ
Öte yandan CHP Genel Başkan Yardımcısı Alaattin Yüksel, MYK’’nın almış olduğu ’‘tavsiye kararının’’ ardından il genel ve belediye meclis üyeleri arasından istifa edeceklerin çıkmayacağını söyledi. ’“Genel Merkezin karırına karşı gelecek kimsenin olacağını düşünmüyorum’” diyen Yüksel, daha önce istifasını vermiş olan kişilerin ise önseçim yapılması halinde milletvekili aday adayı olarak yarışa girebileceğini söyledi. İstifalarını MYK kararından önce açıklayan isimlerin kanuni olarak önünde bir engelin olmadığını, alınanın ’‘tavsiye karırı’’ olduğunu hatırlatan Yüksel, önseçimle ilgili olarak da kararın 17 Mart’’ta yapılacak Parti Meclisi toplantısında alınacağını söyledi. MYK’’nın 16 Mart’’ta toplanarak önseçim konusunu bir kez daha ele alacağını belirten Yüksel, 81 il için ayrı ayrı karar alınacağını dile getirdi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Aydın Şengül ’‘Ben de adayım’’ dedi
AK Parti İzmir İl Başkanlığı'nda düzenlenen toplantıda partinin eski ...
İşçiler için kendilerini zincirlediler!
İzmir'de, belediyelerde taşeron işçi çalıştırılmasını protesto eden ...
TOKİ başkanı ’‘emeklilik’’ için aday!
AK Parti'den vekil olmak için istafa eden TOKİ Başkanı Bayraktar'ın ...
 
Tamaylıgil: Güneş balçıkla sıvanmaz
Taciz iddialarına yanıt veren CHP Genel Sekreteri Tamaylıgil "Güneş balçıkla ...
’‘Dayak yiyen Müdür’’ de vekil adayı!
Şubat ayında belediyede görevli iki kişi tarafından dövülen Bayraklı Belediyesi ...
Vekil adayı Demirsoy ’‘non-stop’’ çalışıyor
CHP 1. Bölge Milletvekili Aday Adayı Yüksel Demirsoy, dur durak bilmeden ...
 
Vekil adayı Oğuz muhasebecileri dinledi
CHP İzmir 1.Bölge Milletvekili Aday Adayı ve aynı zamanda mali müşavir ...
’‘Bülent Ersoy’’u dinliyorsak Almina’’yı da dinleriz’’
AK Parti'nin Kadınlar Günü kutlamasında, milletvekili aday adayı olan ...
Taraf’’tan Kılıçdaroğlu’’nu kızdıracak manşet: Gandigate
Taraf Gazetesi, Odatv muhabiri İklim Bayraktar’’ın sorgusu sonrası gündemi ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Gözü kara’ lidere veda!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva