HABERLER>POLİTİKA
10 Mart 2011 Perşembe - 00:00

’‘Bülent Ersoy’’u dinliyorsak Almina’’yı da dinleriz’’

AK Parti'nin Kadınlar Günü kutlamasında, milletvekili aday adayı olan 'pembe cüzdanlı' transseksüel Almina Can Rencü de sahneye çıktı.’

’‘Bülent Ersoy’’u dinliyorsak Almina’’yı da dinleriz’’


İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay, "Kimseye karşı bir önyargımız yok. Nasıl Bülent Ersoy'u dinliyorsak Almina'yı da dinleriz" dedi.
İZMİR - AK Parti İzmir İl Yönetim Kurulu üyesi Nilgün Yerli Gürel tarafından partisi adına düzenlenen Kadınlar Günü kutlamasında aynı zamanda bu partiden milletvekili aday adayı olan transseksüel Almina sahneye çıktı.

Habertürk Egeli’’den Nihal Aşkın’’ın haberine göre Almina'nın program yapma yönünde bir talebi olduğunu belirten İl Başkanı Ömer Cihat Akay, "Kimseye karşı bir önyargımız olmadığı için kabul ettik. Nasıl Bülent Ersoy'u dinliyorsak onu da dinleriz" dedi. İl Kadın Kolları Başkanı Özen Kızılırmak ise, "Tüm kadınlar ve kendini kadın hissedenler ortak hareket etmek durumunda" diye konuştu. Gecenin organizatörlerinden AK Parti İl yönetim kurulu üyesi Nilgün Yerli Gürel ise, Almina'yı o gece davet etmelerinin en önemli nedeninin "Birbirimizi farkımızla sevmek" mesajını verebilmek olduğunu söyledi.

AYIRMA LÜKSÜMÜZ YOK
AK Parti'den aday adaylığını açıklayan transseksüel Almina'ya AK Parti İzmir teşkilatı destek verdi.

Spari Restoran'da düzenlenen Kadınlar Günü kutlamasında sahneye çıkan Almina'nın kadınlara güzel bir gece yaşattIğını kaydeden AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay, "Kendisinin program yapma yönünde bir talebi oldu. Kimseye karşı ön yargımız yok. Nasıl Bülent Ersoy'u dinliyorsak onu da dinleriz. Uçağı kaçırdığım için yetişemedim. Olsaydım dinlerdim. Gayet de güzel gece oldu" dedi. Mazbatasını almak üzere Ankara'ya gittiği için geceye katılamayan AK parti İzmir Kadın Kolları başkanı Özen Kızılırmak da Almina'ya sahip çıktı. Kızılırmak "Duyduğuma göre çok güzel bir gece olmuş. Transseksüel birinin orada olması değil, önemli olan verilmek istenen mesaj. Mevlana'nın dediği gibi: Gel ne olursan ol yine gel. Biz bayanlar olarak birbirimizi zaten ayırt etme lüksümüz yok. Tüm kadınlar ve kendini kadın hissedenler ortak hareket etmek durumunda. Birleştirici olmalı. Kendisini tanımıyorum ama orada olmasını doğal karşılıyorum. Katılımcılar da ister dinler ister dinlemez. Ama biz fırsat eşitliğini sunmak durumundayız. Aday adaylığı noktasında ise teşkilatlar Olarak bunu irdeleme hakkımız olamaz. Bunun kararını halk verir. Avrupa'da da benzer şekilde aday adaylıkları olabiliyor" dedi.
"ÖNYARGILARLA BOĞUŞTU"
Kadınlar Günü Kutlamasının organizatörlerinden AK Parti İl Yönetim Kurulu Üyesi Nilgün Yerli Gürel ise, neden Almina'yı davet ettikleri konusunda şu açıklamayı yaptı: "Öncelikle o geceye İbrahim Tatlıses'i de davet ettik. Onun kadınları döven, hor gören bir imajı var. Dolayısıyla İbrahim Tatlıses'in imaji her ne olursa olsun, biz ona el uzatıyoruz. Kadınları hor görüyor diye kınayıp dışlamak yerine, buyrun gelin anlatIn dinleyelim diyoruz. Orada çok da güzel mesajlar verdi. Sonrasında solistimiz Almina idi. Transseksüel bir bayan. Kalbinin ve ruhunun temizliği, kadın hisleriyle erkek bedeninde doğmuş olmanın verdiği acı ve hayat boyunca Ön yargılarla boguşmanın verdigi azim. Almina'yı istedik, çünkü; Almina bizim dünya kadınlar günündeki vermek istedigimiz mesajin en güzel örneği: Birbirimizi farkımızla sevelim. Umarım bu aksam kadınlara verdigimiz slogan kalplerde yer yapıp beyinde uygulama sinyali vermiştir." (Nihal Aşkın/Habertürk Egeli)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Taraf’’tan Kılıçdaroğlu’’nu kızdıracak manşet: Gandigate
Taraf Gazetesi, Odatv muhabiri İklim Bayraktar’’ın sorgusu sonrası gündemi ...
Çelişkili bir portre: İklim Bayraktar’…
Ergenekon soruşturmasında gözaltına alınan ve taciz iddialarıyla gündeme ...
İşte AKP, CHP ve MHP'nin oy kitlesi
İlk kez GPS teknolojisi kullanılarak yapılan anket ilginç sonuçlar ortaya ...
 
’‘Taciz ve şantaj’’ iddialarına Tekin’’den ilk yorum
Soner Yalçın'la konuyu konuşmadım, diyen CHP Genel Başkan Yardımcısı, ...
Baykal: Bayraktar beni kasete almak istedi!
CHP eski Lideri, Odatv muhabiri tarafından ortaya atılan taciz iddiasına ...
’‘Kör eden’’ ameliyata rekor tazminat!
Suat Seren Göğüs Hastalıkları Hastanesinde 10 Ocakta geçirdikleri katarakt ...
 
İzmir basınında bugün’…
Kentin ve bölgenin gazetelerinden öne çıkan haberler ve manşetlere taşınan gelişmeler’…’
CHP'de MYK'dan meclis üyelerine 'veto' çıktı
CHP’’de yapılan kritik MYK’’da AK Parti’’de olduğu gibi meclis üyelerine ...
Adaylar çıkıyor meydane...
YSK'nın belirlediği vekillik için istifa süresi doluyor... İzmir'de ...
 
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Mutluluğun ‘resmi’ budur!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva