HABERLER>POLİTİKA
9 Mart 2011 Çarşamba - 00:00

Adaylar çıkıyor meydane...

YSK'nın belirlediği vekillik için istifa süresi doluyor... İzmir'de gözler meslek odaları ve meclislerden gelecek 'Ben de adayım' açıklamalarında...’

Adaylar çıkıyor meydane...


 

Fırat Soylu/Egedesonsöz - Yüksek Seçim Kurulu’’nun (YSK) milletvekili adayı olmak isteyen kamu görevlileri, sendika ve meslek kuruluşları yöneticileri, belediye başkanları, il genel ve belediye meclis üyelerine istifa etmeleri için tanıdığı süre 10 Mart Perşembe günü sona eriyor. Buna göre milletvekili adayı olmak isteyenler en geç mesai saati bitimine kadar istifa dilekçelerini bulundukları kurumun yetkililerine sunmak zorunda. İzmir'de milletvekili aday adaylığını düşünen ve yasa gereği görevlerini bırakması gerekenlerin bir kısmı istifalarını sunarken, bazıları da son günü bekliyor.

Milletvekili adaylığı için yola çıkan isimlerden İzmir Ticaret Odası Meclis üyeleri Koç Ali Al ve Ahmet Ayakdaş istifalarını sunarken; Kadir Sinan, Bilal Doğan, Ömer Kaplan, Fatih Dalan, asuman Nardalı Tokuş, Şebnem Karasu, Abdullah Kavuk, Necip Nasır, Mustafa İduğ ile Ali Haydar Erdem gibi isimlerin de son ana kadar istifalarını verebilecekleri konuşuluyor.
Dış Ticaretten Sorumlu Devlet Bakanı Zafer Çağlayan'la Etopya'da bulunan Ahmet Ayakdaş, dün istifa ettiğini belirterek, AK Parti'den milletvekili adayı olmak istediğini söyledi. İTO Meclis üyesi ve aynı zamanda Anadolu Birliği Onursal Genel Başkanı Koçali Al da, AK Parti 1. Bölgeden milletvekili adayı olmak için bugün istifa ettiğini açıkladı. Taşımacılık sektörünün kendisini milletvekili olarak görmek istediğini kaydeden Koçali Al, "İzmir'e borcumu ödemek istiyorum. Kentimizde 100 bin civarında taşımacılık sektörünün temsilcisi var. Onlar benim aday olmamı istediler" dedi.
 
Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) meclis üyeleri arasından şuana kadar istifasını açıklayan isim olmazken, Meclis Üyesi Ömer Kaplan’’ın da istifaların sona ereceği saate kadar kararını açıklaması bekleniyor. Ege İhracatçıları Birlikleri Bakliyat ve Yağlı Tohumlar Mamulleri Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Doç. Dr Ramazan Abay istifasını sundu. İzmir Ticaret Borsası Meclis Üyesi Ümit Akkuş’’da MHP’’den milletvekili aday adaylığı için meclis üyeliği görevinden istifa etti. Devlet Planlama Teşkilatı Uzmanı Rahim Aşkın Türeli’’de CHP’’den milletvekili adaylığı için görevinden istifa ettiğini açıkladı.
 
Yasa gereği istifa etmesi gerekenler arasında bulunan belediye ve il genel meclis üyelerinden de istifa ederek milletvekili adayı olmak için yola çıkanlar var. CHP’’de Büyükşehir Belediye Meclis Üyeleri Murat Bakan, Ali Rıza Kaya gibi isimlerin de 10 Mart tarihinde adaylık için istifa etmeleri bekleniyor. Karabağlar’’dan meclise giren Bakan’’ın adaylık açıklamasını önümüzdeki hafta yapılacak Büyükşehir Belediye Meclisi oturumunda duyuracağı öğrenildi. CHP’’nin Konak Belediye Meclis Üyeleri Azmi Kumova, Mehmet Türkbay da yarın istifa edecek isimler arasında yer alıyor. CHP’’de Bayraklı Belediye Meclis Üyeleri Hatice Tatlı, Pınar Susmuş, Buca Belediye Meclis Üyesi Güngör Kaya yer alıyor.
 
AK Parti’’de ise Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’’ın önceki gün Ankara’’da İl Başkanları ile yaptığı toplantıda dile getirdiği kararın şoku yaşanıyor. Milletvekili olmak isteyen Belediye ve İl Genel Meclis üyelerinin görevlerinden istifa etmemeleri yönünde alınan temenni kararının ardından adaylık düşünen isimlerin birçoğu son ana kadar Genel Merkezden gelecek adaylık iznini bekliyor. Genel Merkezden gelecek karara göre Büyükşehir Belediyesi’’nin AK Parti grubundan Abdullah Kavuk, Yusuf Kenan Çakar, Gülsüm Satoğlu gibi isimlerin istifalarını vermelerini bekleniyor. Ayrıca Buca’’dan Rıfat Sait’’in de adaylık için meclis üyeliği görevinden istifa edeceği, bunun için Genel Merkez’’de görüşmeler yaptığı öğrenildi.
İl Genel Meclis üyeleri arasından da milletvekili adaylığı için istifa edecek isimler bulunuyor. Buna göre AK Parti’’den İl Genel Meclis Üyeleri Ömer Kaplan, Nazmi Kalyoncu ile CHP’’den Nesrin Beykaz, Ayla Eğit, Ramazan Canlı, Yusuf Vangöl ve Mahmut Esat Aslan’’ın istifa etmesi bekleniyor.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP İstanbul’’a sürpriz atama
Parti yönetimiyle ters düşen ve atanmasının 53. gününde istifasını veren ...
Bozdağ’’dan Kılıçdaroğlu’’na: Namusluysan açıkla!
AK Parti Grup Başkanvekili Bozdağ, İklim Bayraktar’’la görüşmesini anlatırken ...
AK Parti’’de Tatlıses'li kadınlar günü...
8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Sipari Restoran'da düzenlenen ...
 
Erdoğan: Kararlar çabuk verilsin ama’…
Başbakan Tayyip Erdoğan, ''Geciken adalet adalet değildir. Kararlar ...
MHP’’de Haberal’’a teklif yok rapli şarkı var!
MHP lideri Bahçeli Ergenekon tutuklusu Mehmet Haberal’’ın milletvekili ...
İzmir haftasonu iki lideri ağırlayacak
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve DP Genel Başkanı Namık Kemal Zeybek, ...
 
İzmirli göçmenler 9 ismi aday gösterdi
Balkan kökenli isimlerin milletvekili adayı gösterilmesi için birlikte ...
CHP vekil adayı Keser: Parayla siyaset anlayışını yıkacağız
Üç dönem CHP İzmir İl Yönetim Kurulu üyeliği görevinde bulunan Turan Keser, ...
’‘CHP'nin Pınar’’ı gözyaşları ile uğurlandı...
Bayraklı Belediyesi'nin CHP'li meclis üyesi Pınar Susmuş, milletvekilliği ...
 
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siperdeki foto nasıl canlandı?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bodrum’un Gayıkları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva