HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
11 Nisan 2017 Salı - 10:39

Ve Karşıyaka'da tramvaylı günler başladı

Büyükşehir Belediyesi, Alaybey ile Mavişehir İZBAN arasında 14 durakla hizmet verecek Karşıyaka Tramvayı’nı hizmete aldı. Yolculu ilk sefere katılarak Karşıyakalılarla birlikte bu heyecanı paylaşan Başkan Kocaoğlu, seferlerin Haziran ayına kadar ücretsiz olacağını açıkladı.

Ve Karşıyaka da tramvaylı günler başladı

İzmir Büyükşehir Belediyesi, yaklaşık 450 milyon liralık Karşıyaka ve Konak tramvay projesiyle toplu ulaşımında yeni bir dönemin daha kapılarını açtı. Kentteki karbon salımını azaltacak çevreci, hızlı ve konforlu ulaşım modeli, tramvayla daha da güçlendi. Yılbaşından bu yana test sürüşlerinin yapıldığı Karşıyaka hattında ön işletme seferleri, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun da katılımıyla başladı.

Çevreyolu Durağı’ndan tramvayla yola çıkan Başkan Aziz Kocaoğlu,  Alaybey’e kadar vatandaşlarla birlikte seyahat etti. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile birlikte tramvaya binen Karşıyakalılar ise büyük bir heyecan ve mutluluk yaşadı. Karşıyaka tramvayının ilk yolcuları Atakent Ortakokulu'na giden öğrenciler oldu. Büyük bir heyecan ve merakla tramvaya binen öğrenciler, Başkan Kocaoğlu'nu karşılarında görünce ayrı bir sevinç yaşadı.



Öğrenciler ve yolcular, Başkan Kocaoğlu ile birlikte fotoğraf çektirerek bu tarihi güne not düştü. Kadın makinist Sabiha Şen'in kulland ığı tramvayda yolculuk keyfini yaşayan Karşıyakalılar, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nu alkışlayarak, “Başkanım sizinle gurur duyuyoruz. Bu proje İzmir'in gurur projesi. Karşıyaka'ya çok yakıştı” dedi.  Vatandaşların sevincine ortak olan Başkan Aziz Kocaoğlu, tramvayın Haziran’a kadar ücretsiz olacağını söyledi.

TRAMVAYIN İLK YOLCULARI NE DEDİ?
Hüseyin Tokmak-Gökhan Tokmak: “İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Aziz Kocaoğlu'na  çok teşekkür ediyoruz. Emekliyiz ve artık çok rahat bir şekilde seyahat edeceğiz. Çok güzel bir yatırım.”

Mustafa Önal: “Ben Antalya'da yaşıyorum. Bostanlı'dan Karşıkaya'ya nasıl gideceğim diye sorduğumda tramvayın bugün hizmete gireceğini söylediler. Çok güzel bir yatırım. Çok beğendim. İzmir'e hayırlı uğurlu olsun.”

Haldun Kasnakoğlu: “Ben doğma büyüme Karşıyakalıyım. Tramvay gelecek dediklerinde  çok şaşırmıştık. Bugün bu gerçek oldu. Karşıyaka'ya bir gerdanlık bir çok yakıştı. Çok yerinde çok güzel bir hizmet. Başkanımıza çok teşekkür ederiz.”

Gülay Basa: “Kışın çok dolu olduğu için taksi dolmuşla Karşıyaka'ya gidemiyorduk. Bu projeyi eleştirenler utansın. Bugün hizmete gireceğini duyar duymak koştum. Çok güzel. Allah Başkanımıza ve İzmir'e yaptığı yatırımlara nazar değirmesin. Bu yatırımı belediyenin bütçesi ile yaptı. İnşallah Konak tramvay hattı da kısa sürede hizmete girer ve onu eleştirenler de mahcup olur.”

KARŞIYAKA’YA GERDANLIK
14 durak olarak hizmet verecek 8.8 kilometrelik Karşıyaka tramvay hattında ray döşeme çalışmaları Nisan 2015'te başlamış, 2017 yılı Ocak ayında ise test sürüşlerine geçilmişti. Karşıyaka Tramvayı, Alaybey’den başlayıp Karşıyaka sahilinden gidiş ve geliş olmak üzere sahil boyunca devam ederek Suat Taşer Açıkhava Tiyatrosu'na kadar olan kesimde deniz tarafından çift hat olarak çalışıyor.  Buradan sonra deniz ve kara tarafında 2 ayrı hat olarak devam eden tramvay, Bostanlı Deresi Köprü bölgesinde birleşerek Cengiz Topel ve Selçuk Yaşar caddelerinden Cahar Dudayev Bulvarı’na çıkıp güzergahını M avişehir İZBAN Deposu bitimindeki Ataşehir İstasyonu’nda tamamlıyor.  Güzergahta 17 adet tramvay aracı çalışıyor.  İzmir Büyükşehir Belediyesi, gelen yolcu taleplerini değerlendirerek Karşıyaka tramvay hattının Çiğli İZBAN İstasyonu, Katip Çelebi Üniversitesi ve Atatürk Organize Sanayi Bölgesi’ne uzatılması için ön projeye onay aldı. Projenin yapımına ise bu yıl içinde başlanacak.

KONAK TRAMVAYINDA YOĞUN TEMPO
İzmir Büyükşehir Belediyesi, F.Altay Meydanı-Konak- Halkapınar arasında 12.8 kilometre uzunluğunda ve 20 durakla hizmet verecek Konak Tramvayı’nı da Sonbahar’da hizmete almayı planlıyor. Mustafa Kemal Sahil Bulvarı’nda kara ve deniz tarafı olmak üzere iki ayrı hat olarak ilerleyecek tramvay hattı, Konak Meydanı’ndan Gazi Bulvarı’nı takip ederek Şair Eşref Bulvarı, Ali Çetinkaya Bulvarı ve Ziya Gökalp Bulvarı üzerinden Alsancak Garı’na bağlanacak. Alsancak Garı’ndan Şehitler Caddesi’ne gidiş, Liman Caddesi dönüş olmak üzere Halkapınar Köprüsü geçiş i ile Halkapınar ESHOT Garajı’nda sona erecek. Konak Tramvayı, Mustafa Kemal Sahil Bulvarı'nın kara ve deniz tarafında yola 4. şerit olacak şekilde, çim zemin üzerinde “yeşil kesitli” olarak ilerleyecek. Sinyalizasyon altyapısı da Akıllı Trafik Sistemi kapsamında yenilenerek güvenli ve sürdürülebilir bir erişim olanağı sağlanacak.   Konak Tramvayı çalışmaları kapsamında Karatay-Konak arasında çift hat imalatları ile Şair Eşref Bulvarı’nda hattın ikinci etap çalışmaları devam ediyor.

 
Türk mutfağının baş tacı: Menemen
 
Karşıyaka'da en güzel mektuplar Zübeyde Ana için
YORUMLAR
Toplam 10 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Karşıyakalı 14 Ocak 2018 Pazar 20:19

Engelliler hiç düşünülmemiş tramvayın ikiye böldüğü hattan karşıya gecmek çok tehlikeli oluyor yüksek kaldırımlar kimi yerlerde araclarla bir ayrıca görevliler engelli paso sorucağına biraz yardımcın olsalar daha iyi olur kayıp düştüm zemin malesef çok kaygan istasyonlar dar kolaylik degil zorluk malesef hat uzun olsa belki faydası olur fakat kısa mesafede fuzili ve gereksiz görüyorum .

Yorumu oyla      11      5  
12 Nisan 2017 Çarşamba 18:52

karşıyaka tramvay hattının kesik yememiş hali izban naldöken-doğal yaşam parkıdır. alaybey yoktu ne demek ? proje sonra değişti alaybey sahil-mavişehir izban oldu ve ihaleye çıktı.

Yorumu oyla      11      5  
bülent ışık 12 Nisan 2017 Çarşamba 14:13

Bu proje ilk tasarlandığında Alaybey yoktu daha sonra gelen talep üzerine oraya uzatıldı.Bir ucunda izban mavişehir diğer ucunda Karşıyaka iskele vardı.Bundan sonra yapılması gereken problemlerin çözülerek hattın izban mavişehir e uzatılmasıdır.İzban,Tramvay hattı ve deniz ulaşımı birlikte düşünülerek yapılmış başarılı bir proje.

Yorumu oyla      12      6  
12 Nisan 2017 Çarşamba 12:35

İZBAN var ama Çiğli, Karşıyaka , Bayraklı 'dan çok sayıda otobüs Konak' a , Halkapınar 'a gidiyor. Tramvay peki otobüsleri kesecek mi , hayır. Ama İZBAN Halkapınar' a gidiyor. Tramvayın Alaybey' de kalması çok mantıklı(!) 😀😃☺ Tramvayın Alaybey' de kalması ultra saçmadır, ne mantığından bahsediyorsun ? Tramvay hattı Egekent İZBAN - AOSB -Hastane - Çiğli İZBAN -Karşıyaka -Bayraklı ve Bornova Merkez -Halkapınar şekilde ağ oluşturmalıdır. Yaparsın projesini etap etap yaparsın. Böyle bir hat oluşunca kaç tane otobüs hattı devre dışı kalıyor , farkında mısın ? İZBAN gidiyor ya demeden önce biraz düşünün.

Yorumu oyla      12      6  
KSK. 11 Nisan 2017 Salı 23:00

Halkapınara gitsin diyen arkadaş izban zaten gidiyor Allah aşkına biraz mantıklı fikirler söyleyin. Şuan en önemli otogar,buca ve narlıdere metroları bunlara ivedi olarak yoğunlaşmak gerekir.

Yorumu oyla      14      6  
11 Nisan 2017 Salı 16:20

Gelin bu hattı Halkapınar' a kadar uzatın; hattın bir kolu da Bornova Merkeze gitsin. Mavişehir İZBAN 'a ve Çiğli'ye zaten bağlanacak. İZBAN ' a alternatif olur, yolcu potansiyeli çok yüksek bir hat olurken Çiğli-Karşıyaka-Bayraklı-Bornova ve Halkapınar tramvay ile birbirine bağlanmış olur.

Yorumu oyla      13      9  
11 Nisan 2017 Salı 13:58

Tüm engellere rağmen dev bir proje daha bitti. 😈

Yorumu oyla      26      9  
11 Nisan 2017 Salı 12:25

Konak tramvayı Alsancak Gar önünden geçecek diye belediye TCDD' ye yüksek kira ödeyecek. Zamanında otogar metrosu yapılacağı zaman Kamil Tunca Bulvarı için de 22 milyon verilip bulvarın tapusu alınmıştı. Ama statlar için belediyeler arazilerdeki paylarını beleşe bakanlığa verdi.

Yorumu oyla      22      5  
11 Nisan 2017 Salı 12:10

Yatırım yapılıyor açılışta Kılıçdaroğlu yok. Niye ? Temel atmada da yoktu.

Yorumu oyla      14      9  
Adem BALCI 11 Nisan 2017 Salı 12:07

Başkanım emeğine yüreğinize sağlık allah size uzun ömür versin siz izmir ve ızmirliler için farklısınız saygılar

Yorumu oyla      25      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bakanlıktan İzmir'e 3 yeni gölet müjdesi
Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun talimatlarıyla Beydağ ...
Bornova’da Romanlar Günü coşkusu
Bornova Belediyesi 8 Nisan Dünya Romanlar Günü’nü Küçükpark’ta düzenlediği ...
Bornova'da hizmet kalitesi eğitimle artıyor
Bornova Belediyesi gerçekleştirdiği hizmet içi eğitimlerle çalışanlarının ...
 
Başkan Pekdaş Malatya'ya 'Neden hayır'ı anlattı
16 Nisan'da yapılacak referanduma sayılı günler kala CHP Genel Merkezi'nin ...
İzmir’de elektronik atık harekatı: Büyükşehir ve 30 belediye…
Büyükşehir ve 30 ilçe belediyesi, elektronik atıkların çevreye zarar vermeden ...
Büyükşehir Meclisi'nde 'monoray' tartışması
AK Parti Grup Başkanvekili Doğan iptal edilen Monoray Projesi için, “İzmir’in ...
 
Bergama'da mantarseverleri buluşturan festival
İzmir'in Bergama İlçesi'nde, Bergama Belediyesi ile doğa ve mantarseverlerin ...
Başkan Selvitopu'ndan Gaziantep'e referandum çıkarması
Referandum çalışmaları için Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde çeşitli ...
Başkan Bakıcı: İddia ediyorum, en düşük…
Ben iddia ediyorum; 30 tane ilçe belediyesi var. 30 tane ilçe belediyesi ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva