HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
10 Nisan 2017 Pazartesi - 14:42

Başkan Bakıcı: İddia ediyorum, en düşük…

Ben iddia ediyorum; 30 tane ilçe belediyesi var. 30 tane ilçe belediyesi içerisinde en düşük özel kalem harcaması Selçuk Belediyesi’nin çıkmazsa ne derseniz deyin” dedi.

Başkan Bakıcı: İddia ediyorum, en düşük…

Selçuk Belediyesi Nisan Ayı Meclis Toplantısı’nın ikinci oturumu yapıldı. Olağan gündem maddelerinin görüşülmesinin yanı sıra Selçuk Belediyesi 2016 Yılı Faaliyet Raporu’nun da okunduğu toplantıda meclis üyeleri Selçuk ve ülke gündemine ilişkin görüşlerini de dile getirdi.

Selçuk Belediyesi 2016 Yılı Faaliyet Raporunun okunması ve grup sözcülerinin rapor hakkındaki görüşlerini bildirmesinin ardından açıklamalarda bulunan Başkan Bakıcı, mali disiplinin öncelikle belediye başkanından başlaması gerektiğinin önemine vurgu yaptı.

Azad Fazla’ya rahmet, muhalefete gönderme
Başkan Bakıcı Selçuk Belediyesi’nin 2016 yılında da özel kalem harcamalarının 30 ilçe belediyesi içerisinde en düşük özel kalem harcaması olduğunu iddia etti. Geçen yıl Nisan ayında 54 yaşında hayata veda eden İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Sözcüsü Azad Fazla’yı da rahmetle andı. Fazla’nın özel kalem harcamalarıyla ilgili büyükşehir meclisinde yaptığı konuşmayı hatırlatan Başkan Bakıcı; Mecliste 2015 yılı için 30 belediyenin özel kalem gideri bütçesinin toplamda 125 milyon TL’yi aştığını altını çizmişti. Ve rahmetle andığımız Sayın Fazla’nın buradaki konuşmasında iki belediyeyi örnek göstermişti. Özel kalem bütçelerini kısıtlayan Bornova ve Selçuk Belediyesi’nin örnek olması gerektiğini söylemişti. Bu çok önemsenmesi gereken bir işarettir” dedi.

Kimseye eziyet etmedik
Selçuk Belediyesi’nin gelirlerinde %65’lik bir azalmaya rağmen tahsilatta artma, belediye giderlerinde de azalma sağlandığını belirten Başkan Bakıcı; “68 Milyonluk bir bütçe yaptık. Bunun 58 Milyona kadar tahakkukunu gerçekleştirdik. Bu 58 Milyonun 48 Milyonunu tahsil etmişiz. Tahsilatın tahakkuka oranı %82. Kimsenin boğazını sıkmadan, kimseye eziyet etmeden mali disiplini gerçekleştirdik” dedi.  Otopark gelirlerinde muazzam bir düşme oldu” dedi.

İddia ediyorum: En düşük özel kalem harcaması…
“Bir belediye başkanının niyetine bakmak lazım”  diyerek sözlerine devam eden Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı bir belediye başkanının niyetini ortaya koyacak en önemli hususun özel kalem harcamaları olduğunu dile getirdi. Başka Bakıcı “Belediye başkanına bir ödenek verilir, o ödeneği belediye başkanı kullanır, isterse arttırabilir. Özel kalem harcamalarında belediye başkanı ne yapmış bir bakalım. 2014’te özel kalem harcamaları 1 Milyon 977 bin TL ’imiş.  2015’te özel kalem harcamalarımızı 424 bin 636 TL’ye düşürmüşüz. Mali disiplin belediye başkanından başlar. 2016 faaliyet raporunda bu rakam 310 bin 444 TL’dir. Ben iddia ediyorum; 30 tane ilçe belediyesi var. 30 tane ilçe belediyesi içerisinde en düşük özel kalem harcaması Selçuk Belediyesi’nin çıkmazsa ne derseniz deyin” dedi.

Başkan Bakıcı özel kalem harcamalarının yanı sıra temsil ve ağırlama giderleri, akaryakıt giderleriyle de ilgili karşılaştırmalı rakamlar verdi.

CHP li Meclis üyesi Veli Keskin’in başkanlığında görüşülen 2016 Faaliyet Raporu için yapılan oylama; 5 AK Parti ve 2 MHP’li meclis üyelerinin kabul, 8 CHP’ li meclis üyelerinin red oyuyla, rapor kabul edilmemiş oldu. Faaliyet Raporunun oylanmasının ardından diğer gündem maddelerinin görüşülmesi devam ederek karara bağlandı.

 
Karşıyakalı Can 22 yılın en skoreri
 
Fıkra gibi 'zirai don' tedbiri
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Kocaoğlu çiçek üreticisine yeni hedef gösterdi
Sözleşmeli çiçek alımlarıyla Bayındır ekonomisine ve üreticiye destek ...
Başkan Yardımcısı Hamamcılar'ın acı günü
Bornova Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Hamamcılar’ın annesi vefat etti.
Fuar İzmir’e bağlantıda yeni hamle: Monoray yerine…
Büyükşehir Belediyesi'nin yapımından vazgeçtiği yeni fuar alanı 'Fuar ...
 
Gaziemir’de taş ocaklarına karşı yeşil direniş!
Kentteki taş ocaklarına ve 210 hektarlık zeytinlik alanın imara açılmasına ...
Bornova'ya ikinci çocuk oyun ve aktivite merkezi geliyor
Bornova Belediyesi, ilk olarak Mevlana Mahallesi’nde hayata geçirdiği ...
Bir Bornova klasiği: Bahar temizliği!
Bornova Belediyesi’nin 2015 yılında başlattığı ‘Bahar Temizliği Kampanyası’ ...
 
Bornova semalarını uçurtmalar kapladı!
Bornova Belediyesi’nin geleneksel hale getirdiği Uçurtma Şenliği bu yıl ...
İZSU’dan iki ilçedeki şebeke harekatında 2.hamle
Torbalı ve Menderes ilçe merkezlerinde 460 kilometrelik içme suyu şebekesini ...
Karşıyaka Bilim Merkezi’ne ziyaretçi akını
Karşıyaka Belediyesi Bilim Merkezi, yılın ilk 3 ayında 4 bin 200’den fazla ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’in deprem bölgesindeki büyük dayanışması…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva