HABERLER>POLİTİKA
31 Temmuz 2013 Çarşamba - 13:07

Ve Arıtman İzmir’i yönetmeye talip: Rakibini de seçti!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday adayı olan CHP İzmir eski Milletvekili Canan Arıtman resmi başvuruyu yaptı. İl Başkanlığı’na gelen Arıtman dosyayı İl Sekreteri Sevda Erdan Kılıç’a teslim etti. Arıtman, daha önce de yaptığı “Kocaoğlu’ndan iyisini yaparım” iddiasını tekrarladı. Arıtman, “Siyaseti tıp hizmetine benzetiyorum. İkisi de teşhis koyuyor. Hekimden iyi siyasetçi olur” dedi. Arıtman, AK Parti’nin karşısına rakip olarak Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binalı Yıldırım’ı çıkartmasını istedi.

Ve Arıtman İzmir’i yönetmeye talip: Rakibini de seçti!

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ - CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal’a yakınlığı ile bilinen isimlerin başında gelen İzmir eski Milletvekili Canan Arıtman, Büyükşehir Belediye Başkanlığı için başvuru yaptı. 

İl Başkanlığı’na gelen Arıtman, dosyasını İl Sekreteri Sevda Erdan Kılıç’a teslim etti. Konuşmasına başlamadan önce kendisine randevu veren İl Başkanı Ali Engin’i üstü kapalı eleştiren Arıtman, “Geçen haftadan aradım. Kendisinden randevu talep ettim. Ona uygun olan saat ve zaman buydu. Bana ayın 31’inde saat 12’de randevu verdi. Siyaset bu başkanın randevusu çıkmış olabilir. Siyaset her zaman acili olan bir konudur. Adaylık başvurumu kadın siyasetçiyi vermek beni onurlandırdı” dedi.
 
“HEKİMDEN İYİ SİYASETÇİ OLUR”
Adaylık başvurusunu ‘tarihi an’ olarak nitelendiren Arıtman, “CHP’de İzmir için ilk defa bir kadın Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nı yönetmeye talip oluyor. Umarım mazbatayı alır ve tarihe altın harflerle adımızı yazdırırız. İzmir, 8 bin 500 yıl önce kadınların kurduğu bir kent. Binlerce yıl sonra bir kadının kenti yönetmeye talip olması geç kalınmış bir eylemdir. Geç olsun güç olmasın. Siyaseti tıp hizmetine benzetiyorum. Hastalıkları iyi teşhis ederler. Hekimlerden iyi siyasetçi olur. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde mecliste görev yaptım. Eski Belediye Başkanı Burhan Özfatura’ya çok sıkı muhalefet yaptım. Özellikle arıtma tesisi ve çevre konularında iyi çalışmalarda bulundum. Benim muhalefetim partinin kentte iyi yerlere gelmesine neden oldu. İyi bir belediyecilik deneyimim var. Birçok komisyonda görevlerde bulundum” diye konuştu.
 
İZMİR DİRENİŞTİR, GEZİ RUHUDUR
Parti içinde önemli görevlerde bulunduğunu, çalışmalar yaptığını anlatan Arıtman, “İki dönem CHP’de milletvekilliği görevinde bulundum. Parti Meclisi’nde aktif görev yaptım. Atatürk’ün kadınlara verdiği değer var. Büyük Atatürk’e minnet duyarak görev yaptım. Oyları helal görerek çalıştım. Bu dönem siyasete katılan kadın sayısı artıyor. Büyükşehir ve ilçelerde kadın belediye başkanlarıyla bu kenti birlikte yönetmeyi istiyoruz. Her zaman belediye başkanı olmak istedim. Meclislerde çalışırken bile bunu düşündüm. Siyaset size başka görevler de getiriyor. Ben de hep Ankara’nın İzmir’e dönüşünü sevdim. Gözüm hep İzmir’de oldu. Ankara’ya giderken keyifsiz ama gelirken hep keyifli geldim. İzmir çok güzel ve özel bir kent. İzmir’in Dünya’da eşi benzeri yok. Uğruna bir milletin Kurtuluş Savaşı verdiği bir yerdir. Başka hiçbir kentte olmayan bir özelliği daha var. Göç ile kendine geleni İzmirli yapıyor. Hemşerilik ruhunu gelene aşılıyor. İzmir demokrat ve özgür bir kent. Cumhuriyete sahip çıkan, Atatürk milliyetçisi bir yer. Atatürk’ü en çok seven bir kenttir. İzmir direniştir, gezi ruhudur. Değer yargılarında asla taviz vermez. İzmir bu zamana kadar hiçbir siyasi partinin kalesi olmayacaktır. Kendi değer yargılarının kalesidir. Yerel yönetimlerde de kendi değer yargılarına sahip çıkan kişilere oy verecektir” dedi. Arıtman, milletvekilliğinden sonra yaptığı çalışmaları anlatırken üye olduğu STK’lardaki görevlerin anlattı.

 
HÜKÜMETE ELEŞTİRİ
Konuşmasında AK Parti’yi de eleştiren Arıtman, “İktidar partisi İzmir’i almayı çok istiyor. Türkiye’de kadın nüfusunun erkek nüfusundan fazla olduğu başka bir yer yok. İzmirli kadınlar Cumhuriyet kadını. Cumhuriyeti yıkmak isteyenler öncelikli olarak kadınları değiştirmek istiyorlar. Kadınları değiştirirseniz toplumu değiştirirsiniz. AKP kadınların kaç çocuk doğuracağına, nasıl doğuracağına, ne giyeceğine, eğitimine, hamile kadınlara kadar her şeyine karışıyor. Cumhuriyet kadınlarının doğurduğu çocuklar Türkiye’yi ilerleten bireyler oluyor. Bu kalesi savunacağız. Kadınlar ön saflarda olacak” diye konuştu.
 
OYLAMADA KONUŞMAK İSTİYORUM
EXPO konusunda da açıklamalarda bulunan Arıtman, “2015 oylaması öncesi biz ‘İzmir alıyor’ demiştik. Milano belediye başkanı kadındı ve konuştu. İtalya Başbakanı Romano Prodi de konuşma yaptı. Bize söz veren kadın delegeler sonra kararından vazgeçtiler. EXPO adaylığını almayı garanti ederdim. Yerel seçimlerden önce ama bu durum çok önemli. Kadın adayın belirli olması EXPO’nun garantisidir. O toplantıya, oylamaya gitmeyi ve konuşma yapmayı istiyorum. İzmir’de oyu ikiye katlayacağım” dedi. Arıtman, belediye başkanı olması halinde İzmir’de yapacaklarını anlattı. Arıtman, “İzmir hamilelerin 7 gün 24 saat rahatça dolaşacağı bir kent olacak. Engelliler rahat olacak. İzmir tarih boyunca liman ve ticaret kenti oldu. Kenti zenginleştirmenin sözünü veriyorum. Yoğun yatırım gelmesi için çalışacağım. Sıfır çevre sorunu sözü veriyorum. İzmir ve İzmirlinin hakkını sonuna kadar savunacağım. Merkezi hükümette kim olursa olsun hakkını yedirmeyeceğim. Hakkımızı söke söke alacağım” ifadelerini kullandı.
 
KOCAOĞLU’NA MESAJ
Mevcut Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu hakkında da açıklamalar yapan Arıtman, “Sayın Kocaoğlu benim sevdiğim, saydığım, takdir ettiğim, başarılı bir belediye başkanı. 10 yılda kendisini paraladı. Ben ondan daha iyi, daha güzel yaparım. Ondan daha çok oy alırım. Kentte kadın faktörünün görülmesini istiyorum. Kampanya süresi boyunca benden hiç ters cümle duymayacaklar. Basın mensupları da heveslenmesin. Aziz Bey’den iki şey rica edeceğim. Birlikte CHP’nin oyunu arttırmak için çalışalım istiyorum. Başkan aday gösterilirse onun kampanyasında çalışacağım. Ben aday olursam benim yanımda olmasını istiyorum. Ayrıca CHP’de ön seçim yapılmasını talep ediyorum. Kemal Kılıçdaroğlu bunun sözünü kurultayda vermişti. Beni, parti üst kurulunun değil partililerin seçmesini, parti tabanının aday göstermesini istiyorum. Ön seçim konusunda Sayın Aziz Kocaoğlu’nun da destek vermesini istiyorum. Birlikte ön seçim talep edelim. Eğer ön seçim yaparsak bu CHP’yi büyütür. Evimizde bu talebi yerine getirelim. Bunları başarırsak 31 Mart sabahı AKP’ye “haydi sana güle güle” deriz. Partinin de en çok ayı kim alır mantığı ile bakması gerekiyor” dedi.

YILDIRIM’I İSTEDİ
Arıtman, konuşmasında AK Parti’ye de mesaj gönderdi. Seçimlerde en güçlü ismi karşısında görmek istediğini anlatan Arıtman, “Bakanı yenmek harika olacaktır. Mesela Binali Yıldırım. Aday olsun da Türkiye’nin hafızasına kazınan fotoğrafı hatırlatalım. Erkeklerin sofrasına oturamayan kadın manzarasını gösterelim.İzmir zeki bir kenttir. 35 plakaya 35 projeyi yutmaz. AKP rüya görmesin” dedi.Arıtman, Türkiye’nin kurtuluşu ve bir araya gelmesi için AK Parti dışında herkesin bir araya gelmesi gerektiğini söyledi. Arıtman, “Milli merkez adı altında kurulan yapıya destek verilmelidir. Ben CHP’yim ve partimden aday oluyorum. Aday gösterildiğim takdirde milli merkez bana destek verecektir.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 27 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
1 Ağustos 2013 Perşembe 15:00

mesele canan yada aziz degil arkadaşlar siz hala anlamadınızmı halk karar verdi kendileri seçecek buda en uygun aday olacak

Yorumu oyla      18      6  
hakkı 1 Ağustos 2013 Perşembe 14:54

bırakın artık chp nin yakasını amigo tipli yorumcular.bu partinin yeni yüzlere ihtiyacı var.gezi parkı size hiç bir şey ifade etmiyormu. halkcı emekten yana devrimci bir aday olmalı yeter artık

Yorumu oyla      19      6  
HAMZA 1 Ağustos 2013 Perşembe 13:16

CANAN HANIM;İZMİRE BÜUÜK HİZMETLERİNİZİN OLACAĞINA GÜVENİYOR,DESTEKLİYORUM BAŞARILAR

Yorumu oyla      19      6  
Ödemişli 1 Ağustos 2013 Perşembe 12:42

Atatürkçü,Ulusalcı İzmir'e, Cesur yürek Atatürk kadını Canan ARITMAN çok yakışır.Bu dönem Aziz bey ile bu gemi yürümez.Akp ve hükümetinden korkmayan,İzmir'i ve Cumhuriyeti savunacak hem hizmet üretecek Canan Hanım mükemmel olur derim.

Yorumu oyla      23      6  
Olur mu OLUR! 1 Ağustos 2013 Perşembe 11:44

Şu chp li gibi yazıpta aziz olursa vermem canan olursa vermem diyenler kime oy verecek merak ediyorum. Dünya görüşü ve siyasi bakış açıları nedir? Her neyse yol belli İZMİR AZİZ'DİR AZİZ KALACAK!

Yorumu oyla      13      21  
Atatürk Devrimcisi 1 Ağustos 2013 Perşembe 11:13

Aziz başkan açılımla birlikte açıldı.. Bilmediğimiz meziyetlerini öğrendik. Diyarbakır'la kolkola girerken İzmir'e peşine takmış olması sebebi ile İzmir'de seçim kaybettirecek duruma gelmiştir. Canan hanım bir kararlılık sembolüdür. Bu güne kadar her söylediğini yapmıştır. İzmir'de partiye oy vermemeye hazırlanan bazı kesimlerin oyunu almakta kesinlikle etkisi olacaktır. Birgül hanım milletvekili görevine devam etmeli ve desteğini "ulusalcı, Atatürkçü" Canan hanıma vermelidir.

Yorumu oyla      25      10  
1 Ağustos 2013 Perşembe 10:45

canan arıtman meclis üyeliğini yaptığı dönemde acaba chp demiydi bildiğim kadarıyla anavatan partisindeydi

Yorumu oyla      13      15  
1 Ağustos 2013 Perşembe 09:51

cana arıtman iki dönem millet vekili yaptıda ne gördük şimdi kocaoğlundan daha iyi yaparım diyor hayal görmesin

Yorumu oyla      14      17  
hafızası yerinde 1 Ağustos 2013 Perşembe 09:50

Yanlış teşhis koyan doktorlar da var unutmayalım. Bugüne kadarki siyaset anlayışında hangi doğru teşhisi koymuş aday adayımız. İzmir'i yönetenlere bugüne kadar yardımda bulunma, aday adaylığını açıkladığında, destek olmaları için çağrıda bulun. İşte doğru teşhis: "kendi çıkarına yarayan şeyleri sanki İzmir'in yararınaymış gibi söylemek" Kent için en doğru teşhis bu mantıktaki siyasetçilerin tamamen siyasete girmemesidir.

Yorumu oyla      14      13  
DEMİR 1 Ağustos 2013 Perşembe 07:57

BİRGÜL AYMAN GÜLER BAŞKAN RAHAT OLUN İZMİR BÜYÜYECEK VE GELİŞECEKKK HAZIR OLUN...

Yorumu oyla      13      9  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Türeli’den ‘atanamayan öğretmen’ raporu
CHP İzmir Milletvekili, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Rahmi Aşkın ...
Birol Soylu Çiğli’de ‘birol’mak için yola çıktı
CHP İl Disiplin Kurulu Üyesi ve Herkes İçin Demokrasi Derneği Genel Başkanı ...
Kamer Genç: PKK'nın hedefi oldum
CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç’in, Tunceli Pülümür Vadisi’ndeki PKK ...
 
Sarıgül'den ilk İstanbul açıklaması: Aday olacak mı?
Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, İstanbul Belediye Başkanlığı adaylığı ...
Avukat Ünlü dosyasını teslim etti iddialı konuştu
Karşıyaka Platformu kurucularından ve CHP Karşıyaka Hukuk Komisyonu Başkanı ...
İzmir’de 2 başkan 4.döneme koşuyor!
Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, 2014 yerel seçimleri için CHP ...
 
Karaosmanoğlu Urla için 'Bir dönem daha varım' dedi
3 dönemdir Urla Belediye Başkanlığı görevini başarıyla yürüten Selçuk ...
Başbakanlık'tan beklenen Uludere açıklaması
Başbakan Tayyip Erdoğan’ın, Uludere saldırısında hayatını kaybedenlerin ...
AK Parti'ye İstanbul için sürpriz rakip!
Saadet Partisi, Necmettin Erbakan’ın oğlu Fatih Erbakan’ı, İstanbul Büyükşehire ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
O gün bugündür!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva