HABERLER>POLİTİKA
31 Temmuz 2013 Çarşamba - 11:51

Birol Soylu Çiğli’de ‘birol’mak için yola çıktı

CHP İl Disiplin Kurulu Üyesi ve Herkes İçin Demokrasi Derneği Genel Başkanı Birol Soylu Çiğli belediye başkan adaylığını açıkladı.

Birol Soylu Çiğli’de ‘birol’mak için yola çıktı

İZMİR – CHP’de aday adaylıkları için belirlenen süre nedeniyle büyük bir seçim hareketliliği yaşanıyor. Kentin her ilçesinde koltuk için çok sayıda isim adaylığını açıklarken, Çiğli de büyük heyecana aday ilçelerden…

Çiğli’de son olarak önemli bir isim daha başkanlığa aday oldu. CHP İl Disiplin Kurulu Üyesi ve Herkes için Demokrasi Derneği Genel Başkanı, iş adamı Birol Soylu, İlçe Başkanı Nihat Gültekin’e dosyasını teslim ederek adaylığını resmileştirdi.

Soylu’nun adaylık açıklamasına CHP YDK Üyesi Sumru Karaer, Ege Makedonya Göçmenleri Genel Başkanı Kemal Uzunkaya, Türkiye Değişim Hareketi Genel Başkanı Akif Akar, Devrimci 78’ler Federasyonu Genel Sekreteri Hüseyin Yılmaz, Devrimci 78’ler Federasyonu İl Başkanı Hamit Mumcu, Ege Bölgesi Kars, Ardahan, Iğdır Dernekleri Federasyon Sekreteri Öner Osmanoğlu, Görmeyenler Kültür ve Birleşme Derneği İzmir Şube Başkanı Salih Batur, CHP İzmir İl Disiplin Kurulu Üyeleri, merhum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Piriştina’nın oğlu Levent Piriştina, muhtarlar, ve çok sayıda partili katıldı.
 
Çiğli’yi yönetmek için yola çıkan Soylu, “Çiğli’nin bağrından çıkmış biri için ithal aday eleştirileri yapılmasın. Ben dışarıdan gelmedim. İçerden geldim. Mamak zindanlarından geldim” diye konuştu.
 
Soylu ilçe için projelerini ise şu sözlerle sıraladı: “Büyükşehir’de yaptığım genel müdürlük döneminde Çiğli’ye de hizmetlerim oldu. Hayatım boyunca hep insanlara hizmet ettim. Turizmci, belediyeci ve devrimci birikimimi gözden geçirdiğimde belediye başkanlığı için yola çıkmaya karar verdim. Çiğli’de meydan az, park az yeşil alan az ama bunlar proje değil. Bunlar belediyelerin rutin işleri... Bizim size sunacağımız projeler Çiğli’yi başka ilçelerin arka bahçesi yapmaktan kurtaracak. Çiğli’de deniz var. Sanayi var. İnsan var. Projeleri yapmamak için hiçbir sebep yok. 5 büyük projem var. Hepsinin ayakları yere değiyor. Bu projelere destekleri için TMMOB’ye teşekkür ederim. Günü geldiğinde bu 5 projeyi anlatacağım”
 
MANEVİ PROJESİ GEZİ!
Soylu ayrıca ‘manevi projem’ ifadesiyle nitelendirdiği planını da açıkladı ve “Hepimizin son günlerde vicdanını sızlatan AKP faşizminin açtığı yaralar var. Gezi Parkı’nın bire bir aynısını Çiğli’ye yapacağız. Orada kaybettiğimiz canların isimlerini parkın içinde yaşatacağız” dedi.
 
Konuşmasını, “Neler yapmayacağımı anlatmak istiyorum” diye sürdüren Soylu, “Makam odamı hiç kapatmadım. Kapım hep açık kaldı. Sizlerinde desteğiyle başkan seçildiğimde belediye başkanlığı kapımı kapatmayacağım, yine hep açık olacak. Bizi bir yere getiren iradeleri unutmayacağız. Korumalarla dolaşmayacağız” ifadelerini kullandı.
 
“ÇÖZÜM ‘BİROL’MADAN GEÇER”
Konuşmasının sonunda parti içi mesajlar veren Soylu, “CHP’liler olarak her zamankinden daha fazla birliğe ihtiyacımız var. Namus sözü veriyorum hiçbir partilim için ne konuşurum ne konuştururum. Hepimizin ortak düşmanı faşizm… Amaç aynı gaye aynı. Çözüm de aynı. Çözüm ‘birol’madan geçer” dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kamer Genç: PKK'nın hedefi oldum
CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç’in, Tunceli Pülümür Vadisi’ndeki PKK ...
Sarıgül'den ilk İstanbul açıklaması: Aday olacak mı?
Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, İstanbul Belediye Başkanlığı adaylığı ...
Avukat Ünlü dosyasını teslim etti iddialı konuştu
Karşıyaka Platformu kurucularından ve CHP Karşıyaka Hukuk Komisyonu Başkanı ...
 
İzmir’de 2 başkan 4.döneme koşuyor!
Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, 2014 yerel seçimleri için CHP ...
Karaosmanoğlu Urla için 'Bir dönem daha varım' dedi
3 dönemdir Urla Belediye Başkanlığı görevini başarıyla yürüten Selçuk ...
Başbakanlık'tan beklenen Uludere açıklaması
Başbakan Tayyip Erdoğan’ın, Uludere saldırısında hayatını kaybedenlerin ...
 
AK Parti'ye İstanbul için sürpriz rakip!
Saadet Partisi, Necmettin Erbakan’ın oğlu Fatih Erbakan’ı, İstanbul Büyükşehire ...
CHP İzmir’de 30 koltuğa şimdiden 150 aday!
CHP’nin kalesi İzmir’de aday adaylığı sürecinin erken başlatılması aday ...
Köşk’ten ‘35’e onay: Ve 'darbe' yasası değişti
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, darbelere yasal dayanak oluşturduğu ileri ...
 
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siperdeki foto nasıl canlandı?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bodrum’un Gayıkları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva