HABERLER>POLİTİKA
31 Temmuz 2013 Çarşamba - 12:40

Türeli’den ‘atanamayan öğretmen’ raporu

CHP İzmir Milletvekili, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Rahmi Aşkın Türeli'nin öğretmenlerin yaşadıkları sorunlara ilişkin TBMM’ne sunduğu yazılı soru önergesine Milli Eğitim Bakanlığı'ndan yanıt geldi.

Türeli’den ‘atanamayan öğretmen’ raporu

İZMİR - Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı Eylül 2012 atama döneminde öğretmenliğe atanmak üzere başvuruda bulunanlardan 295 bin 426 adayın atamasının gerçekleştirilemediğini söyledi.

Bakan Avcı ayrıca, Türeli'nin 24 Kasım Öğretmenler Günü'nün kutlandığı ay öğretmenlere birer maaş ikramiye verilmesi ve ek ders saat ücretlerinin artırılmasına yönelik sorusuna ise tatmin edici yanıt vermedi ve öğretmenlerin de içinde bulunduğu tüm devlet memurlarının aylık ve diğer özlük haklarına ilişkin düzenlemelerin toplu sözleşme sürecinde değerlendirilmek durumunda olduğunu ifade etti.

Milli Eğitim Bakanlığı’ndan gelen cevap üzerine bir açıklama yapan Rahmi Aşkın Türeli, 2002’nin Kasım ayından beri ülkeyi yöneten AKP Hükümeti döneminde öğretmenlik mesleğinin giderek prestij kaybetmeye başladığını ve halen ataması yapılmayan 295 bin öğretmenimizin bu süreç içerisinde psikolojilerinin ciddi biçimde bozulduğunu söyledi. Türeli ayrıca 18. Milli Eğitim Şurası Genel Kurulu'nda 24 Kasım Öğretmenler Günü'nün kutlandığı ay öğretmenlere birer maaş ikramiye verilmesi ve ek ders ücreti saatinin 12 TL'ye çıkarılması konularının tavsiye kararı olduğunu ve bu kapsamda, toplu iş sözleşmelerinin adres gösterilmesinin hiç bir anlam ifade etmediğininin altını çizdi. Norm fazlası öğretmenlerin sorunlarının devam ettiğini ve kamuoyunun gündeminde olduğunu söyleyen CHP’li vekil, Milli Eğitim Bakanlığının aldığı tavsiye kararına uyulması beklendiği halde konunun, grev hakkı bulunmayan ve herhangi bir yaptırımı olmayan Toplu Sözleşme Kanunu’nuna atfedilmesine sert çıktı.

BAKAN TOPLU SÖZLEŞMEYİ ADRES GÖSTERDİ
Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Türeli'nin gündeme getirdiği sorulara ilişkin açıklamalarda bulundu. Avcı yaptığı değerlendirmede Eylül 2012 atama döneminde öğretmenliğe atanmak üzere başvuruda bulunanlardan 295 bin 426 adayın atamasının gerçekleştirilemediğini söyledi. Bakan Avcı öğretmenlere birer maaş ikramiye verilmesi konusunda ise toplu sözleşmeyi adres gösterdi ve öğretmenlerin de bulunduğu tüm devlet memurlarının aylık ve diğer özlük haklarına ilişkin düzenlemelerin söz konusu kanun hükmü çerçevesinde toplu sözleşme sürecinde değerlendirilmek durumunda olduğunu ifade etti ve toplu sözleşme hükümlerinin de sözleşmenin yapıldığı tarihi takip eden iki mali yıl için geçerli olduğunu hatırlattı.

NORM FAZLASI ÖĞRETMENLERİN YAŞADIĞI SIKINTILAR DEVAM EDİYOR
Bunun üzerine bir açıklama yapan CHP’li vekil, AKP Hükümeti döneminde öğretmenlik mesleğinin giderek prestij kaybetmeye başladığını ve halen ataması yapılmayan 295 bin öğretmenimizin bu süreç içerisinde psikolojilerinin ciddi biçimde bozulduğunu söyledi. Ataması yapılamayan öğretmenlerimizin ne yapacaklarını bilemez halde olduklarını ve bu durumun acilen çözülmesi gerektiğini söyleyen Türeli, norm fazlası öğretmenler sorunununun da devam ettiğini ve 4+4+4 Kanunu ile birlikte 5-10 saatlik ders eksikliği yüzünden norm fazlası durumuna düşen öğretmenlerin yaşadığı sorunların kamuoyunun gündeminde olduğunu hatırlattı. Başka bir okula istemeden atanmanın yaşattığı maddi sıkıntıların yanında, yapılan çalışmaların yarım kalması nedeniyle norm kadro fazlası durumunda olan öğretmenlerimizin durumlarının belirsizliğini koruduğunu söyledi.

GREV HAKKININ OLMADIĞI TOPLU SÖZLEŞME
Son olarak, öğretmenlerin ikramiye ve ders saati ücretlerine zam talebini Toplu İş Sözleşmeleriyle ilişkilendiren Bakanlığa seslenen Türeli, 18. Milli Eğitim Şura’sı Genel Kurulu’nda tavsiye kararı alınmış bir konunun, 4688 Sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu Sözleşme Kanunu ile ilişkilendirilmesini anlamsız bulduğunu söyledi. Türeli “4688 Sayılı Kanun’da grev hakkı olmadığı için zaten bunun gerçekleşmesi mümkün değildir. Ayrıca bilindiği gibi son söz Kamu Görevlileri Hakem Kurulu’na bırakılmıştır. Bu nedenle Bakanlığın verdiği cevabı tatmin edici bulmadım” diyerek sözlerini noktaladı.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Birol Soylu Çiğli’de ‘birol’mak için yola çıktı
CHP İl Disiplin Kurulu Üyesi ve Herkes İçin Demokrasi Derneği Genel Başkanı ...
Kamer Genç: PKK'nın hedefi oldum
CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç’in, Tunceli Pülümür Vadisi’ndeki PKK ...
Sarıgül'den ilk İstanbul açıklaması: Aday olacak mı?
Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, İstanbul Belediye Başkanlığı adaylığı ...
 
Avukat Ünlü dosyasını teslim etti iddialı konuştu
Karşıyaka Platformu kurucularından ve CHP Karşıyaka Hukuk Komisyonu Başkanı ...
İzmir’de 2 başkan 4.döneme koşuyor!
Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, 2014 yerel seçimleri için CHP ...
Karaosmanoğlu Urla için 'Bir dönem daha varım' dedi
3 dönemdir Urla Belediye Başkanlığı görevini başarıyla yürüten Selçuk ...
 
Başbakanlık'tan beklenen Uludere açıklaması
Başbakan Tayyip Erdoğan’ın, Uludere saldırısında hayatını kaybedenlerin ...
AK Parti'ye İstanbul için sürpriz rakip!
Saadet Partisi, Necmettin Erbakan’ın oğlu Fatih Erbakan’ı, İstanbul Büyükşehire ...
CHP İzmir’de 30 koltuğa şimdiden 150 aday!
CHP’nin kalesi İzmir’de aday adaylığı sürecinin erken başlatılması aday ...
 
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siperdeki foto nasıl canlandı?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bodrum’un Gayıkları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva