HABERLER>GÜNCEL
18 Ağustos 2014 Pazartesi - 10:20

Vali Mutlu’ya ‘marjinal’ incelemesi

İstanbul'da 2013 1 Mayıs'ında biber gazı fişeğiyle başından yaralanan Dilan Alp adlı genç hakkında "marjinal" ve "tam bir radikal mensuptur" ifadelerini kullanan Vali Hüseyin Avni Mutlu hakkında ön inceleme başlatılmasına karar verildi.

Vali Mutlu’ya ‘marjinal’ incelemesi

İSTANBUL - Dilan Alp’in avukatlarının itirazını değerlendiren Danıştay 1. Dairesi, İçişleri Bakanlığı’nın şikayetin işleme konulmamasına ilişkin kararı kaldırdı. Daire, Mutlu’nun ifadeleri için “ön inceleme yaptırılmasını gerektirecek nitelikte olduğu” sonucuna vardı. Bu karardan sonra İçişleri Bakanlığı, Vali Mutlu hakkında ön inceleme yaptırıp buna göre soruşturma izni verip vermeyeceğini hükmedecek.
 
İstanbul’da, geçen yıl 1 Mayıs İşçi Bayramı’nın Taksim Meydanı’nda kutlanmasına yasak getirilince on binlerce insan sokağa çıkmıştı. Bu eyleme katılmak isteyen 17 yaşındaki Dilan Alp, Tarlabaşı’nda polisin attığı biber gazı kapsülünün başına isabet etmesi sonucu başından ağır şekilde yaralanmıştı. Vali Hüseyin Avni Mutlu, Alp’in elindeki sirke şişesinin molotofkokteyli olduğunu ileri sürmüştü. Alp’in avukatları Gülizar Tuncer ve Umut Alkaç, Vali Mutlu hakkında suç duyurusunda bulunmuştu. Avukatlar; Mutlu’nun Alp hakkında, “Elinde molotof vardı”, “Yasadışı örgüt üyesidir”, “Taş atıyordu”, “Militandır”, “Bizde kayıtları var”, “Marjinal grup üyesidir” ve “Tam bir radikal mensuptur” diyerek, iftirada ve yargısız infazda bulunduğunu, masumiyet karinesini ihlal ettiğini savunmuştu. Avukatlar ayrıca hem Vali Mutlu hem de dönemin Emniyeti Müdürü Hüseyin Çapkın’ın orantısız güç kullanımı sonucu Alp’in yaralanmasına yol açtıklarını ileri sürmüştü. İçişleri Bakanlığı ise Mutlu ve Çapkın aleyhindeki şikayetin işleme konulmamasına hükmetmişti. Avukatlar bu karara Danıştay’da itiraz etti.
 
‘MARJİNAL'İ İNCELEYİN'
Radikal’den İsmail Saymaz’ın haberine göre Danıştay 1. Dairesi, geçen 2 Temmuz’da oy çokluğuyla aldığı kararda, Vali Mutlu’nun Alp hakkında kullandığı ifadeler için, “ön inceleme yaptırılmasını gerektirecek nitelikte olduğu” sonucuna vardı ve şikayetin işleme konulmamasına ilişkin kararı kaldırdı. Ancak Daire, iki kamu görevlisinin Alp’ın yaralanmasından doğrudan sorumlu tutulamayacağına karar verdi. Bu karara karşın üye hakimlerden Zeynep Yılmaz karşı oy yazısında, Alp’in yaralanması bakımından da ön incelemeye ihtiyaç duyulduğunu ve buna göre soruşturma izni verilip verilmeyeceğine karar verilmesi gerektiğini belirtti. Başkan İlyas Arlı ve üye hakim Hicabi Ece ise Vali Mutlu hakkında ön incelemeye karşı çıktı. İki hakim, Alp’in “ Türkiye Devrim Partisi paralelinde yayın yaptığı söylenen Söz Dergisi içerisinde olduğunu, yüzünü fularla kapattığı ve grupla hareket ettiği yönünde görüntüler olduğunu, Mutlu’nun görevinin kendisine sunulan bilgileri aktarmak olduğunu” öne sürdü.

Avukat Umut Alkaç, yaralanma bakımından da ön inceleme izni verilmesi gerektiğini belirtip, “Bizim için eksik olmakla birlikte olumlu bir karar. Bundan sonra derhal kararın yerine getirilerek, vali hakkında ön inceleme yaptırılmasını ve soruşturma başlatılmasını istiyoruz” dedi. (Radikal)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
MESUT 18 Ağustos 2014 Pazartesi 12:29

Heyyy vali insanlarımızı kötüleyip birbirine düşürmek için elinizden geleniyapmadınızmı.bi kılıfını bulup öften füften laflarla mahkameye sunup kendinizi aklama yollarına baş vuraçağınızdan endişileniyorum.dobra olun ki yalanlarınız ortaya cıksın insanlarımız hak yolunu buldudesin de rahatlayalım.bazı şeyler ilave etmek isterim ama aması var işte.

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir’de alacak cinneti: 2 ölü!
İzmir’in Bayraklı İlçesi'nde, alacak yüzünden çıkan tartışma sırasında ...
Ve Fethullah Gülen artık ‘terör’ listesinde!
Son MGK'da bu 'paralel yapı' iddiasına dayandırılan tehdidin 'terörle ...
Bakanlık el koydu: O düğüne soruşturma!
Bursa'da 13 yaşındaki bir erkek çocuğunun 16 yaşındaki bir kız çocuğuyla ...
 
Marmara Denizi'nin ortasında büyük panik!
Mudanya-İstanbul seferini yapan BUDO feribotunun camı olumsuz hava koşulları ...
İzmir’de seyyar dehşeti! Binayı bastılar: 6 yaralı
İzmir’de Karşıyaka ve Bostanlı sahilinde vatandaşların şikayet ettiği ...
Dolandırıcılıkta son nokta: Parfümgaz!
Sektörün rekabet gücünü arttırmak için kozmetikte kullanılan LPG'den alınan ...
 
İzmir’de çevik kuvvette turist ilgisi
Toplumsal olaylardaki görevlerde sık sık tartışma konusu olan çevik kuvvet ...
Bugün 17 Ağustos: 15 yıldır durmayan sarsıntı!
Bugün 17 Ağustos… Resmi rakamlara göre 17 bin 480 insan bundan 15 yıl ...
Flaş! Başkent’te özel uçak düştü: 1 ölü
Ankara'nın Polatlı ilçesinde pilot Necip Ülkü, kendi yaptığı kit uçağın ...
 
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Mutluluğun ‘resmi’ budur!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva