HABERLER>GÜNCEL
17 Ağustos 2014 Pazar - 11:31

İzmir’de seyyar dehşeti! Binayı bastılar: 6 yaralı

İzmir’de Karşıyaka ve Bostanlı sahilinde vatandaşların şikayet ettiği seyyar satıcılarla mücadele eden Karşıyaka Belediyesi zabıta ekipleri, tezgahlarına el koydukları seyyar satıcıların saldırısına uğradı. Zabıta Müdürlüğü'nün Dedebaşı'ndaki hizmet binasını basan 10- 12 kişilik seyyar satıcı grubu, taş ve şişelerle saldırdıkları binadaki 6 zabıta memurunu hastanelik etti.

İzmir’de seyyar dehşeti! Binayı bastılar: 6 yaralı

İZMİR - Yaz döneminde Karşıyaka İskelesi ile Bostanlı İskelesi arasındaki sahile özellikle akşamları çok sayıda seyyar satıcı akın etti.

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar'ın talimatıyla zabıta ekipleri bölgede denetimlere ağırlık verdi. Ekipler son zamanlarda el koydukları seyyar tezgahlarını Dedebaşı Hizmet Binası'ndaki depoya götürdü. Ancak geçen cuma akşamı beklenmedik bir olay yaşandı. Tezgahlarına el konulan 10- 12 kişilik seyyar satıcı grubu, zabıta hizmet binasını bastı. Binanın yanındaki bakkalın önündeki boş bira şişeleri ve taşlarla saldırdıkları binadaki zabıta memurlarını döven seyyar satıcıların bazıları kaçtı. 6 zabıta memuru yaralanırken, başına bira şişesi isabet eden bir zabıta memuru beyin kanaması teşhisiyle yoğun bakıma alındı. Medical Park Hastanesi'ne kaldırılan zabıta personelinden birinin ayak tendonlarında yırtık, diğer dördünün de çeşitli yerlerinde kırık, çatlak ve yaralanmalar meydana geldiği anlaşıldı.  Olaya karıştığı öne sürülen ve polis tarafından g3özaltına alınan seyyar satıcılar, ifadelerinin alınmasının ardından serbest bırakıldı. Olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü belirtildi.


 
'DÜZENİ SAĞLAMAKTA KARARLIYIZ'
Olay sonrası hastaneye giderek yaralı zabıta personelini acil serviste ziyaret eden Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, her ne şartta olursa olsun kent düzenini sağlamaktan ve sokakları, sahili güzelleştirmekten vazgeçmeyeceklerini söyledi. Akpınar şöyle dedi: "Zabıta arkadaşlarımız ne yazık ki seyyar satıcıların saldırısına uğradı. Üstelik bu saldırı kendi zabıta binamızda gerçekleşti. Biz vatandaşların şikayetlerini gidermek için bu çalışmaları yapıyoruz. Yerel yöneticilerin görevi, bu kentte yaşayan insanların daha konforlu ve huzurlu yaşaması için kentin düzenini sağlamaktır. Düzene uyması gerekenlerin bu şekilde davranmasını şiddetle kınıyorum."
 
HESAP VERECEKLER
Sağlıksız koşullarda yiyecek ve içecek satışına karşı mücadeleyi sürdüreceklerini söyleyen Başkan Akpınar şöyle devam etti: "Bostanlı gibi dünyanın en güzel sahil şeridinde, sağlıksız ve hijyenden uzak koşullarda çay satılmasını kabul edemeyiz. Değişik ilçelerden ve illerden gelen seyyar satıcılara da izin vermeyeceğiz. Zabıta personelimiz, Karşıyaka halkının daha rahat yaşamını sürdürmesi için çalışıyor. Bu şiddeti uygulayanlar yasal yollardan hesabını verecektir." (dha)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 15 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
celal 18 Ağustos 2014 Pazartesi 09:29

bostanlıda seyyar satıcı istemiyoruz... geçmiş olsun zabıta arkadaşlara icabında polisle gidip toplanmalıdır...

Yorumu oyla      19      5  
Karşıyakalı 18 Ağustos 2014 Pazartesi 08:55

Sadece seyyar satıcılardan değil, güzelim sahili piknik alanına çevirenlerden de temizlenmeli. Güzelim sahilde mangal bile yakılıyor. Odunlu çay semaverlerinden geçilmiyor. Yakında bayraklı sahili gibi dumandan geçilmez olacak. Belediyenin buna bir el atması gerekiyor.

Yorumu oyla      20      6  
17 Ağustos 2014 Pazar 23:28

Konak ve Büyükşehir belediyesi tarafından bu seyyarlara çok yüz verildi..kemeraltı konak meydanı vapur iskelesinden kordona kadar pis görüntü oluşturan seyyarlara hiç bir şekilde müdahale söz konusu olduğunu görmedim. .vapur iskelesi önünde duran zabıta memurları araba içerisinden seyyarları denetliyor!! Heryer midyeci ve el arabalı manav kaynıyor.

Yorumu oyla      20      6  
17 Ağustos 2014 Pazar 23:02

bu çirkinlikleri yapan insanları memleketlerine geri gönderin

Yorumu oyla      20      6  
ANKARA 17 Ağustos 2014 Pazar 22:02

Zabıta Haksız Mı Pekı... Beledıye Baskanları Zabıtaya Yetkı Verıp Gıt Seyyarı Topla Vs Derse Sonuc da Boyle Olur... Seyyar Satıcıya Cozum Onerısı Sunulmalı... Bu Sorunlar Yoksa Devam Eder.

Yorumu oyla      13      14  
yali capkini 17 Ağustos 2014 Pazar 21:29

seyyar saticidan korsan otoparkcidan meclis uyesi yapanlar utansin boyle olunca onlarda gayrimesru isleri yapanlari kollar zabitada asagi tukursen sakal yukari tukursen biyik olur.sayin belediye baskanlarimiz meclis uyelerinin belediye yonetimlerine mudehalesi meclisten ibaret olsun onlari personelinizden uzak tutunki boyle seyler yasanmasin

Yorumu oyla      18      5  
YORUMCU BABA 17 Ağustos 2014 Pazar 17:33

Belli Coğrafyanın İnsanları Bu Güne Kadar Bütün Belediyelerce Şımartıldı.Bunların Her Belediyede Meclis Üyesi Koruyucuları Vardır.Bunlar Memura Ve Amire Dolaylı Yoldan Baskı Yaparlar.Umarım Bu Eşkiyalara En Ağır Cezalar Verilir.Bu İSTİLACILAR'ın Derdi Ekmek Parası Falan Kazanmak Değildir.Arkadaşlara Çok Geçmiş Olsun.

Yorumu oyla      33      5  
dağdan gelen bağdakini dövüyor 17 Ağustos 2014 Pazar 15:35

bunların şımarmasına neden olan, oy hesabı yapan,bunları oy deposu olarak gören, bunların hijyen dışı ve kayıtsız çalışmalarına göz yuman,bu işlerin bu noktaya gelmesinin baş sorumlusu bunları görmezden gelen üzgünüm ama siyasetçilerdir,bunlar kaba insanlardır hukuktan anlamazlar,devlet bunlara anladıkları dilden cevap vermelidir,bunlar halk şikayet etti diye yarın halka da saldırırlar,fırsatını bulurlarsa başkanlık makamına çıkıp başkanı da dövmeye kalkarlar,bunlardan herşey beklenir,yılanın başı ufakken ezilmelidir,kimse kanunların üstünde değildir........

Yorumu oyla      32      5  
ado 17 Ağustos 2014 Pazar 15:10

bu yasal koşullarda daha çok bu olaylar olur zabıta az şiddet gösterse vay sen nasıl yaparsın eleştirileri alırlar adam baskın yapar elini koluna sallayarak gider verin yetki güvenlik güçlerine bak bidaha oluyomu

Yorumu oyla      28      5  
Nurgül 17 Ağustos 2014 Pazar 14:53

Geçmişş olsun acil şifa bulsunlar inşallah. Yazık ya Karşıyaka' mızı kirletmek içün ellerinden geleni yapıyorlar. Başkanım çalışmalarınızdan dolayı teşekkür ederiz Zabıta arkadaşlarımıza da teşekkür ederiz acil şifalar dileriz..

Yorumu oyla      25      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Dolandırıcılıkta son nokta: Parfümgaz!
Sektörün rekabet gücünü arttırmak için kozmetikte kullanılan LPG'den alınan ...
İzmir’de çevik kuvvette turist ilgisi
Toplumsal olaylardaki görevlerde sık sık tartışma konusu olan çevik kuvvet ...
Bugün 17 Ağustos: 15 yıldır durmayan sarsıntı!
Bugün 17 Ağustos… Resmi rakamlara göre 17 bin 480 insan bundan 15 yıl ...
 
Flaş! Başkent’te özel uçak düştü: 1 ölü
Ankara'nın Polatlı ilçesinde pilot Necip Ülkü, kendi yaptığı kit uçağın ...
İzmir’de hayvanseverlerin isyanı atı kurtardı!
İzmir’in Alsancak semtinde bir grup hayvansever kızgın güneş altında aşırı ...
İzmir Barosu’ndan Erdoğan’a sert tepki!
Baro yazılı bir açıklama yaparak adli yıl açılış töreni için Feyzioğlu ...
 
Ödemiş’e ‘altın’ haber: Kısmen kurtuldu!
Küçük Menderes Havzası Tarih ve Doğa Katliamına Hayır Platformu (Havza-Plat) ...
Bunun adı da düğün: Damat 13, gelin 16 yaşında!
Bursa’da 13 yaşındaki bir erkek çocuk, 16 yaşındaki bir kızla evlendirildi.
Yürek yakan kaza: 3 polis şehit
Diyarbakır'da bir otomobilin refüjü aşarak karşı yönden gelen polis aracına ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Latife Hanım'la '3 dakika' süren tek röportaj!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tanrıları taştandı
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Ülkeme adalet diliyorum, gönüllere vefa!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
İmamoğlu’nun suskunluğu!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Muhalefete muhalefet…
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
‘Paranın içinden geçmişler...’
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Can dostlar tartışması!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Beyaz tren...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
'Memleket' küçülüyor!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva