HABERLER>GÜNCEL
16 Ağustos 2014 Cumartesi - 18:44

İzmir Barosu’ndan Erdoğan’a sert tepki!

Baro yazılı bir açıklama yaparak adli yıl açılış töreni için Feyzioğlu şartı koşan 12.Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı sert sözlerle eleştirdi.

İzmir Barosu’ndan Erdoğan’a sert tepki!

EGEDESONSÖZ – 10 Ağustos’ta gerçekleşen ilk halk oylamasında 12.Cumhurbaşkanı seçilen ve mazbatası hazırlanan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a İzmir Barosu’ndan sert tepki!

İzmir Barosu yazılı bir açıklama yaparak adli yıl açılış töreni için Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu’nun konuşma yapmaması şartını koşan Erdoğan’a sert ifadelerle eleştirdi.

İŞTE BARO’NUN AÇIKLAMASI
Başbakan/Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, cumhurbaşkanlığı koltuğuna oturduktan sonra, yeni adli yılı açılış törenine katılmayı, Türkiye Barolar Birliği Başkanı’nın konuşma yapmaması şartına bağlaması, bugüne dek benimsediği “hukuk ve yargı” algısının yeni bir tezahürü olup hiçbir şekilde kabul edilemez bir durumdur.
 
Adli yıl açılış törenleri, şekilsel olarak Yargıtay’ın ev sahipliğinde gerçekleşse de, yargının tüm unsurlarının, geçmişe, bugüne ve geleceğe ilişkin değerlendirmelerini, beklentilerini ve önerilerini dile getirdikleri ve kamuoyuyla paylaştıkları bir zemindir. Savunma örgütleri olan barolar ve Türkiye Barolar Birliği bu törenlerin vazgeçilmez unsurları ve ev sahipleridir.
 
Başbakan-Cumhurbaşkanı, henüz daha görevini bile devralmadan, yürütmenin başı olarak davetli olduğu bir toplantıya katılmayı böyle icapsız bir şarta bağlayarak, yargının kurucu unsuru olan savunmanın temsilcisine saygısızlık etmekle kalmamış, yargıyı biçimlendirme yönündeki adımlara bir yenisini daha eklemiştir.
 
Bu noktada, Yargıtay Başkanı’nın, konu ile ilgili karar vermek üzere Yargıtay Başkanlar Kurulu’nu toplantıya çağırması, iktidarın yargıyı biçimlendirme çabasının ne kadar etkili olduğunu açıkça gözler önüne sermiştir. Yargıtay Kanunu’nun 17. maddesinde görev ve yetkileri sayılan Başkanlar Kurulu eğer tören organizasyonuna ilişkin bu gündemle toplanır ve bir karar alırsa, temsil ettiği yüksek yargının saygınlığı büyük bir darbe alacak, siyasal iktidarın yargının bağımsızlığına yönelik saldırıları karşısında edilgen bir tavır göstermiş olacaktır.
 
Şimdi, Başbakan/Cumhurbaşkanı’nın iki dudağı arasından çıkan sözü emir telakki edip Yargının Kurucu unsuru savunmanın temsilcilerinin söz hakkını engellemeye çalışmak yargı bağımsızlığının yok edildiğinin ilanı olacaktır. Bu nedenle toplantı çağrısından derhal vazgeçmek ve daha önce belirlendiği biçimiyle adli yıl açılışını gerçekleştirmek şarttır. Tek adam tehditlerine boyun eğilmemelidir.
 
Unutmamak gerekir ki, “Bağımsız yargı”, tek adam tavırlarına, söylemlerine, beklentilerine kurban edilemeyecek kadar değerlidir.
 
Başbakan/Cumhurbaşkanı’nın bu tavrı, demokratik hukuk devletinde asla yeri olmayan baskıcı ve otoriter nitelikte yasama ve yürütme faaliyetlerini devam ettiren siyasal iktidarın, kuvvetler ayrılığını hiçe sayan, yargı bağımsızlığını tanımayan uygulamalarının devamı niteliğindedir. Başbakan Erdoğan, yakın geçmişte, “Sistemde yaşadığımız sıkıntılar var. Umulmadık yerde yargıyla karşı karşıya kalıyorsunuz. İşte bu kuvvetler ayrılığı denen şey var ya; o önünüze gelip engel olarak dikiliyor” şeklindeki sözleriyle yargı bağımsızlığına yönelik iradesini açıkça ortaya koymuştur.
 
Başbakan/Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sözleri, yargının kurucu unsuru olan savunmaya, savunmanın onurlu temsilcileri olan avukatlara ve avukatların meslek örgütleri olan barolara ve Türkiye Barolar Birliği’ne yönelik tahammülsüzlüğünün ilk örneği değildir. 
 
İzmir Barosu olarak, bugüne dek olduğu gibi bundan sonra da, yargı bağımsızlığına, kuvvetler ayrılığına ve özellikle savunmaya ve savunma örgütlerine yönelik saldırılara karşı kararlı bir şekilde, yılmadan mücadele edeceğimizi kamuoyunun bilgisine sunarız.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 13 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Ahmet Türkan 17 Ağustos 2014 Pazar 22:35

Erdoğan seçilmiş de feyzioğlu uzaydan mı gelmiş o da tüm türkiyedeki avukatlatın oyuyla seçilmiş baro başkanı.

Yorumu oyla      11      5  
TC. Öz Vatandaş. 17 Ağustos 2014 Pazar 17:20

Evet Sn. Erdoğan da davet edilir sn. Feyzioğlu da davet edilir ama kimsenin ben o veya bu katılırsa katılmam deme lüksü yoktur. Burası Muz Cumhuriyeti olmayıp kimse kimseye ayar çekmeye birilerini baskı altına alıp aba altından sopa göstermesine hiç gerek yoktur, sn. Erdoğan katılmak istemezse de kimse niye katılmıyorsun deyip ne ağlayıp gözden nede dövünüp dizden olur. Ama oyun bozan çocuklar gibi o gelirse ben gelmem edası ile afra ve tafrasını kimse çekmek zorunda değildir, çevresine saygısı olmayanın bari kendine saygısı olsa.

Yorumu oyla      17      6  
17 Ağustos 2014 Pazar 15:25

Biraz huzur birazcık huzur çok şey istemiyoruz hem izmir de hem türkiyem de birazcık husur

Yorumu oyla      16      5  
MESUT 17 Ağustos 2014 Pazar 15:24

Arkadaşlar bu yorum köşeleri kimsenin yorum yazanlara hakarette bulunma köşesi değildir.sen yorumunu yaz taktir eden var etmeyen var.katılma katılmama hakkımız var.kimse siyasiler gibi yalan dolanla yok cıkar çüppeni yok o parti yok bu parti demeye gerek yok her kes biliyor iktidardakilerin neleryaptığını.biz vatandaşlar olarak görüyoruz vatandaşları nasıl kandırdıklarını.burada siyasileri elştirme hakkını yorumlarımız ile dile getiriyoruz hiç olmassa bu köşelerde.cok açık sözler sarfetmeden burada hür irademizle birşeyler karalıyoruz.kimseye saygısızlık yapmadan yazılarıyla cok iyi olur.çünkü iktidarda bulunanlar bizzat vatandaşı karşı karşıya getirmeye çalışıyor bunun iyi bir yol olmadığını bilmek gerekmezmi.ben yorumlara iyi veya kötü deyip saygısızlık yapmıyorum.evet veya hayır deme hakkımı hür irademi bu şekilde kullanıyorum.bu köşe kimsenin çifliğideğildir saygı çerçevesinde bulunalım.sen kimsin ben kimim yersiz oldunu bilmek saygı çerçevesinde bulunalım biz birbirimizi değil siyasileri eleştirelim vatandaş olarak biz bunu yapmalıyız diyorum naçizane.saygılarımı sunuyorum.

Yorumu oyla      14      7  
davos fatihi 17 Ağustos 2014 Pazar 13:27

feyizoğlı kimdir,baro başkanı. sen ülkenin seçilmiş başbakanına ve şimdiki cumhurbaşkanına hakaret edemezsin arkadaş.siyaset yapacaksan çıkar cübbeni parti kur yada ce ha pe ye git

Yorumu oyla      13      17  
neco 17 Ağustos 2014 Pazar 07:20

Huylu huyundan vazgecermi .

Yorumu oyla      19      6  
MESUT 17 Ağustos 2014 Pazar 00:47

Yeni seçilmiş bir cumhur başkanı sıfatıyla eski başbakanlığıyla da olsa yeter artık.türkiye senin veya dedenin çifliği değil hele cocuklarının çifliği hiç değil.mademki cumhur başkanı seçtiler senitıpıştıpış gidib sayın feyzioğlunu dinleyeceksin.hani yetmişyedi milyonu kucaklayaçaktı hadi görçez bakalım şimdiii.saygılarımı sunuyorum.

Yorumu oyla      23      9  
Belediyeci 16 Ağustos 2014 Cumartesi 22:44

Sonuna kadar secılmıs basbakan ve cımhurbaskanı kımse ayar vermeye kalkmasın millet ne derse o olur recep tayıo erdogan dedi

Yorumu oyla      17      11  
Ahmet Türkan 16 Ağustos 2014 Cumartesi 22:36

Keşke demokrat bir başbakanımız olsa ama yok o en çok eleştirilmekten korkuyor söyleyecek cevabı yok. Olsa seçilmiş gazeteciler dışında birilerinin karşısına çıkardı.

Yorumu oyla      17      10  
reis 16 Ağustos 2014 Cumartesi 21:02

agalar siyaset yapacaksanız doğru chp ye..yok tarafsız bağmsız nakaratları okumayın

Yorumu oyla      17      17  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ödemiş’e ‘altın’ haber: Kısmen kurtuldu!
Küçük Menderes Havzası Tarih ve Doğa Katliamına Hayır Platformu (Havza-Plat) ...
Bunun adı da düğün: Damat 13, gelin 16 yaşında!
Bursa’da 13 yaşındaki bir erkek çocuk, 16 yaşındaki bir kızla evlendirildi.
Yürek yakan kaza: 3 polis şehit
Diyarbakır'da bir otomobilin refüjü aşarak karşı yönden gelen polis aracına ...
 
İzmir eğitim teşvikinde de üvey evlat!
Velileri çocuğunu devlet okulundan alıp özelde okutması için başlatılan ...
Korkunç ölüm: Çamaşır makinesinin içindeyken…
Erzurum’un Oltu ilçesinde 4 yaşındaki kız çocuğu oyun oynarken saklandığı ...
İzmir’de kardeş dehşeti: ‘Anneyi alma kavgası’ cinayetle bitti!
İzmir’in Bornova İlçesi'nde, 2 kardeşin annelerini misafirlikten alma ...
 
İzmir’de korkunç ölüm: Yaya geçidinin 20 metre…
İzmir’in Bornova İlçesi'nde, yaya geçidinin 20 metre gerisinden yolun ...
Şok: Banka soyguncusu polis çıktı!
İstanbul’un Sarıyer ilçesinde iki bankadan toplam 340 bin lira çalan polis memuru yakalandı.
Bedelli kapıda: Yaş sınırı ve fiyat ne olacak?
Bedelli askerlik konusunda hükümet ile Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) arasında ...
 
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
İzmir'den…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Kestirmedi, çünkü!'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Modası geçmez 1984
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Haziran 14!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Futbol ve siyaset...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kırmızı çizgiler ne olacak?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kapalı kapıların ardında
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford, Alice Harikalar Diyarında ve otizm
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Avrupa'daki mesaj!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
İzmir'in meltemi Manisa'nın poyrazı!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva