HABERLER>EKONOMİ
21 Nisan 2011 Perşembe - 16:12

Üniversite-Sanayi işbirliğinde dev adım

Ülke gündeminde sık sık yer bulan üniversite-sanayi işbirliği çalışmaları Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) ve Ege Üniversitesi işbirliğiyle önemli bir noktaya taşınacak.

Üniversite-Sanayi işbirliğinde dev adım

Soner Çağlar / Egedesonsöz - EBSO ve Ege Üniversitesi’nin İzmir’de düzenleyeceği Üniversite-Sanayi İşbirliği Ulusal Kongresi: ÜSİMP 2011’de işbirliği konusunda neler yapılabileceği masaya yatırılacak.
Devlet Bakanı Prof. Dr. Mehmet Aydın ile Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün’ün de katılmasının beklendiği kongre, 2-3 Haziran tarihinde düzenlenecek. Ege Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek olan kongre, panel, oturum ve tarafları bir araya getireceği çalıştayların üniversite-sanayi işbirliğinde önemli adımlar atılmasının temelini oluşturması bekleniyor. Kongrede, üniversiteler, kamu kesimi ve özel kesim temsilcileri bir araya gelecek.

Kongre hakkında bilgi vermek için EBSO Sanayiciler Kulubü’nde EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar ve Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz, bir basın toplantısı düzenledi. Ender Yorgancılar, İzmir’de düzenlenecek 2 günlük kongrede, üniversite sanayi işbirliği konusunda fikir alışverişleri yapılarak, beyin fırtınasının estirileceğini dile getirdi. Yıllardır üniversite sanayi işbirliğinin konuşulduğunu ancak bir türlü istenilen düzeye gelmediğini ifade eden Yorgancılar, Kongre’nin konunun tüm taraflarını bir araya getireceğini, bu sayede üniversite sanayi işbirliğinin daha da geliştirilmesi için yeni fırsatlar ortaya çıkaracağını belirtti. 

Yorgancılar, “Biz EBSO olarak yıllardır Üniversite Sanayi İşbirliğinin geliştirilmesi için çaba harcıyoruz. Bu konuda çalışan kurumlarda arkadaşlarımız kurumumuzu temsil ediyor. İşbirliğin önündeki yasal ve bürokratik engellerin kaldırılması için çalışmalar yaptık ve birçok engel ve yasal sorunu ortadan kaldırdık. Bu kongrede de konunun tüm tarafları bir araya gelecek. Fikir alışverişleri olacak. İzmir’de bu Kongre’nin dördüncüsü yapılıyor ama İzmir farklılığı ile bu alanda da yeni gelişmeleri gündeme getirerek, bu işbirliğini daha da artıracaktır” dedi.

Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz ise, EBSO ile birlikte düzenleyecekleri Kongre’nin de işbirliğini daha da artıracağına inandıklarını kaydetti. Önceki yıllarda yapılan Kongre’lere yaklaşık 350 kişinin katıldığını İzmir’deki kongre’ye ise daha çok kişinin katılacağını tahmin ettiklerini ifade eden Yılmaz, “İzmir ilklerin kentidir. Bu Kongre ile de ilklere imza atacağını tahmin ediyorum. Üniversite sanayi işbirliğinde yeni modellerin ortaya çıkacağını ve sürdürülebilir işbirliğinin temellerinin atılacağını düşünüyorum. Biz biyomedikal ve inoviz projeleriyle sanayi ile çok yakın çalışıyoruz. Bu Kongre’nin de önemli sonuçları olacağına inanıyorum” diye konuştu.

EBSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İbrahim Gökçüoğlu, Üniversite Sanayi İşbirliği Komitesi olarak karşılıklı işbirliğinin önündeki engelleri kaldırmak için mücadele ettiklerini belirterek bu kapsamda üniversite çalışanlarının döner sermayeden aldıkları katkının yüzde 17’lerden yüzde 45-50’lere çıktığını bildirdi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Merkez'den sürpriz karar
Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, kısa vadeli gösterge faizi beklentilere ...
Altın rekor üstüne rekor kırıyor
Dün uluslararası piyasalarda onsu 1501,26 doları gören altın, bugün güne ...
Çeşme’de 1 milyar dolarlık plan iptal
İzmir’in en önemli turizm bölgesinde tam bir şok yaşanıyor. İdare Mahkemesi, ...
 
İnternette yurtdışı alışverişe kısıtlama
Devlet Bakanı Yazıcı, kargo ve posta yoluyla yurtdışından getirilen eşyalarda ...
Sır vergi rekortmeni İsviçre’den
Rahmi Koç'u geride bırakan vergi rekortmeninin İsviçre'den 200 milyon ...
Kot ve tişört seneye smokin fiyatına
Pamuk fiyatlarının son 14 ayda yüzde 115 artması bu ürünün stratejik önemini artırdı.
 
İzmir kruvaziyerde herkesi solladı
Yılda 300 gün güneşin olduğu İzmir, kruvaziyer turizminde birinciliği ...
İki büyük gazete satıldı
Doğan Yayın Holding'e ait Milliyet ve Vatan gazeteleri, Demirören ile ...
Bankalar Birliği’nin yeni başkanı Aydın
Türkiye Bankalar Birliği Yönetim Kurulu Başkanlığı'na, Halkbank Genel Müdürü Hüseyin Aydın seçildi.
 
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Arzu’nun Mutluluk Reçeteleri bitmez!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Herkes yer içer hesabı 'Dilber' öder!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva