HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
15 Şubat 2016 Pazartesi - 13:50

Üçkuyular Pazaryeri viyadük altına giriyor: İşte tüm detaylar

Üçkuyular Pazaryeri'nin alışveriş merkezi ve otel inşaatı nedeniyle taşınması gündeme gelince, pazarcı esnafı Balçova viyadüklerinin altını istedi. Bakan Yıldırım 8 bin metrekarelik alanı pazarcılara verdi. Pazaryeri iki ay içinde viyadüklerin altında hizmete girecek.

Üçkuyular Pazaryeri viyadük altına giriyor: İşte tüm detaylar

İZMİR - İzmir'de 13 bin 400 metrekare alanda 870 esnafla yaklaşık 30 bin kişiye hizmet veren Üçkuyular Pazaryeri taşınacak. Çünkü pazaryeri alanını da içine alan arsaya Doğuş Gayrimenkul ile Orta Gayrimenkul Yatırım ortaklığı ile İstinye Park AVM ve otel yapılacak.

Mağdur olmamak için yer arayışına giren pazarcılar, Balçova viyadüklerinin altına talip oldu. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Karayolları Bölge Müdürlüğü'ne ait olan alanın Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'dan istenmesi gerektiğini söyledi. İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (İESOB) Başkanı Zekeriya Mutlu, İzmir Pazarcılar Odası Başkanı Hamdi Erişen, dün (pazar) İzmir'e gelen Bakan Yıldırım'a yeri gezdirdi.


Yıldırım da partisinin İl Danışma Meclisi toplantısında müjdeyi verdi ve "Üçkuyular Pazaryeri'ni müteahhide vermişler. Pazarcılar ortada kaldı. Gelirken yolumu çevirdiler, aman bakanım bize destek olun. Bizde mazeret üretmek yok, çözüm üretmek var. Biz şunu gördük sorunun parçası olmayın çözümün parçası olun. Ancak o zaman bu millet için bir şey yaptım diyebilirsiniz. Böyle düşünmesek 50 yılık işi 10 yıla nasıl sığdıracaktık. Orada arkadaşlarla değerlendirmeyi yaptık. Balçova Viyadüğü'nün altını yeni semt pazarı olarak kararlaştırdık hayırlı uğurlu olsun" dedi. Mutlu ve Erişen, İzmirli sivil toplum kuruluşlarıyla kurduğu 'gönül sofrası'nda akşam yemeği yiyen Yıldırım'ı bir buket çiçekle ziyaret etti ve teşekkür etti.

TEZGAHLAR KÜÇÜLECEK
İESOB Başkanı Zekeriya Mutlu, Üçkuyular Pazaryeri'ne pazar günleri Üçkuyular ve Oyak Sitesi başta olmak üzere Hatay, Balçova, Mimkent, Esenyalı ve Karabağlar'dan yaklaşık 30 bin kişinin alışverişe gittiğini bine yakın esnafın ekmek yediğini vurgulayarak, "Pazarcı esnafını yerinden ederken ekmeğinden etmeyelim. Viyadüklerin altındaki ulaşım, servis, yaya akışı düzenlemeleri yapılacak. Güvenlik, ışıklandırma, altyapı sorunları giderilecek. İki yanda su kanaletleri var onların üstü kapatılacak. Pazarcılar 14 bin metrekare alandan 8 bin metrekare alana girecek ama olsun tezgahları küçülterek kimseyi mağdur etmeden 870 tezgahımızı yerleştiririz. İzmir'in en güzel pazaryerlerinden biri olan Üçkuyular Pazaryeri'ni aratmayacak şekilde estetik ve güvenlik koşullarını sağlayarak hizmet vermeyi sürdüreceğiz. Emeği geçen herkese yürekten teşekkür" dedi.

Pazarcılar Odası Başkanı Hamdi Erişen da pazaryeri arayaşında buldukları arsaların hepsinin şahıslara ait olduğunu 20- 30 milyon liralık arsa maliyetini karşılayacak güçleri olmadığından devlete ait viyadük altının en uygun seçenek olarak ortaya çıktığını anlattı. Erişen, en kısa zamanda Karayolları Bölge Müdürlüğü ile protokol yapacağız. Projeler hazırlanıp gerekli düzenlemeler de yapıldıktan sonra iki ay içinde tezgahımızı açarız" dedi. (dha)

 
Akhisar’ın altın sezonu!
 
Müsteşar Poyraz İzmir’in 2 limanı için tarih verdi!
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
deli bekir 16 Şubat 2016 Salı 10:11

akıl var mantık var. üçkuyular meydanından sonra viyadük altı pazaryeri için hiçuygun değil. trafik çok ciddi sorun olacak. pazar esnefının arabaları.. sorun olacak. insanların ulaşması, alışveriş yapması. çok sıkıntı olacak. bunları görmemek için kör olmak lazım. ayrıca kimse de sesini çıkarmıyor. o alan neden AVM ve otel oluyor diye. hükümet böyle birşey yapsaydı emin olun izmir de yere yerinden oynardı.

Yorumu oyla      11      5  
sezo 15 Şubat 2016 Pazartesi 20:55

çok mantıklı . pazar yeri bulupta üstünü kapatmaya uğraşmıyacaklar ve parsel itibari ile de çok düzenli olacak. mevcut yer alışmış olsakta baya bir izbe duruyordu .

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir’de yeni dönem: Ucuz otopark, ücretsiz servis!
Büyükşehir Belediyesi'nin "indirimli otopark" ve "ücretsiz ring seferi" ...
Geleceğin yıldızları Karşıyaka’da yarışıyor
Karşıyaka Belediyesi tarafından düzenlenen ‘Liselerarası Müzik Yarışması’nda ...
Büyükşehir’de bilgi güvenliği harekatı!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, bilgi teknolojileri alanında gerçekleştirdiği ...
 
Bornova Belediyesi’nden turizm atağı
Turizm potansiyelini artırmak için pek çok çalışma yapan Bornova Belediyesi, ...
Barışın sesi öykülerde yankılandı
Konak Belediyesi'nce bu yıl 14'üncüsü düzenlenen İzmir Öykü Günleri, edebiyatla ...
Başkan Arslan'dan ilginç yarışma: Mezun olduğu okulu...
Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan, 14 Şubat Sevgililer Günü nedeniyle ...
 
Konak'da sevgi sokağa taştı: Seviyorsan...
Tüm dünyada Sevgililer Günü olarak kutlanan 14 Şubat Konak Belediyesi'nce ...
Sertel ve Yandımata açıkladı: Pınarbaşı’na doğalgaz müjdesi!
İzmirgaz Genel Müdürü Burçin Yandımata, beraberinde CHP İzmir Milletvekili ...
Akpınar’dan meslek odalarına birliktelik çağrısı
Mimarlar Odası Genel Kurulu’nda konuşan Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çocuk yaşında assolist oldu!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gazeteci titizliğinden çıkan bir roman
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva