HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
12 Aralık 2013 Perşembe - 11:15

Uçanyol Meclisi 2'ye böldü: Homeros mu Mustafa Kemal mi?

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi'nin Aralık ayı olağan meclis oturumunda, Cumartesi hizmete açılacak olan Buca Uçanyol Projesi isim verilmesi ile ilgili önerge tartışma yarattı. AK Partililer, Buca trafiğine nefes aldırması beklenen ekspres güzergaha Homeros Bulvarı adı verilmesine tepki gösterirdi. İsmin, Gazi Mustafa Kemal Bulvarı olmasını istedi. Uçanyol'un ismi, CHP'lilerin oylarıyla Homeros Bulvarı oldu.

Uçanyol Meclisi 2 ye böldü: Homeros mu Mustafa Kemal mi?

EGEDESONSÖZ -  Buca’da yapımı tamamlanan Uçanyol Projesi daha açılmadan tartışma çıkardı. Kent trafiğini rahatlatacak projeye Homeros Bulvarı adının verilmesi AK Parti cephesinden tepki görürken, Uçanyol isminin Gazi Mustafa Kemal Bulvarı olması talep edildi. Tartışma sonunda yolun adı oy çokluğu ile Homeros Bulvarı oldu.
 
AK Parti Grup Başkanvekili Yusuf Kenan Çakar, kuzey çevre yolu ile birleşecek olan Uçanyol üzerindeki güzergaha Homeros Bulvarı adının verilmesine grup olarak karşı çıktıklarını belirtti ve “İzmir’de mi, Sakız Adası’nda mı yaşadığı henüz kesinleşmemiş Yunan mitolojik şairi Homeros’un, Türk kültürü ile bir alakası olmayan, sadece İzmir civarında yaşadığı varsayılan bir kişinin böylesine önemli bulvara adının verilmesinin İzmir ve Türkiye için doğru olmayacağını düşünüyoruz. Geçmiş dönemlerde Türk tarihinde önemli yeri olan isimlerden birisinin adının verilmesinin bizim kültürümüz açısından daha doğru olacağını düşünüyoruz. Türkiye’nin kuruluşunda hizmet veren Gazi Mustafa Kemal ve onun arkasındaki birçok devlet adamı varken, bizim kültürümüz ile uzaktan yakından alakası olmayan Homeros adının verilmesini grup olarak doğru bulmuyoruz. Bizimle aynı örfü, aynı coğrafyayı, aynı dertleri, aynı kültürü paylaşmış bir kişinin adının buraya verilmesi daha uygun olacaktır” diye konuştu.


 
“BURAYA BİR KIZILDERİLİLER GELMEMİŞ”
AK Partili Çakar’ın eleştirilerine cevap veren Meclis Başkanvekili Sırrı Aydoğan "Anadolu coğrafyası tarih boyunca her türlü medeniyeti ağırlamış bir coğrafyadır. Nereye giderseniz gidin büyük bir tarih ve zenginlik vardır. Buraya gelmeyen kalmamış, sadece Kızılderililer gelmemiştir, o da o zamanlarda gemi olmadığından olsa gerek... Biz de tüm o isimleri de, Cumhuriyet tarihinde ülkemize hizmet eden isimleri de burada yaşatıyoruz. Menderes Havalimanı, Fevzi Çakmak Bulvarı, Özal Meydanı, Atatürk Bulvarı gibi. Amaç zenginliğimizi yaşatmak. Biz bir dünya kentiyiz. Bunlar da olağan şeyler. Tarihe mal olmuş bir şairin ismini bir bulvara vermek bu kadar tartışılacak bir konu değil” dedi.


 
“BİZ ZENGİNLİĞİMİZ İLE İZMİR’İZ”
CHP Grup Sözcüsü Murat Bakan ise, “Biz zenginliklerimiz ile İzmir’iz. İzmir, Anadolu’nun dünyaya açılan kapısı ve tüm kültürlerin buluştuğu önemli bir nokta. Homeros sadece İzmir’in değil, tüm dünya kültür mirasının önemli bir parçasıdır" dedi. Oylamaya sunulan önerge, AK Parti’den gelen ret oylarına karşılık oy çokluğu ile kabul edildi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 15 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Fadıl takipte 12 Aralık 2013 Perşembe 19:05

Karşıyaka'daki M.Kemalpaşa camisindeki, diyanet işleri başkanlığının Kemalpaşa camisi yazan tabelasını önce düzeltin AKP liler.

Yorumu oyla      23      9  
Lombak 12 Aralık 2013 Perşembe 16:44

Ha bi de teklif edilen isim de neden Atatürk yokmuş, Tayyibe mi özendiniz?

Yorumu oyla      22      7  
Lombak 12 Aralık 2013 Perşembe 16:42

AKP grubu aşırı tribünlere oynayınca kulak tırmalıyor, İzmirlilerin de onlara karşı tikleri azıyor.

Yorumu oyla      24      8  
Sadece Vatandaş 12 Aralık 2013 Perşembe 15:29

Elbette homeros. Hoşlanın ya da hoşlanmayın, işe din ve ırk gözlüğünü çıkartarak bakarsanız, bizler aynı zamanda bu topraklarda bincelerce yıldır yaşamış kişilerinde çocuğuyuz. Şaman atalarımızla gurur duyuyoruz, haklıyız. Aynı şey burada yaşamış olanlar içinde geçerli olmalı. Böyle düşünür ve sahip çıkmalıyız bu topraklara. Mustafa Kemal Çanakkale savaşından sonra giden donanmaya bakıp neden"-Hektor'un öcü alındı" dediğini düşündünüz mü? Ya da Atatürk olarak soyadı ile anılmaya başladığı zaman ilk önce dil ve tarih kurumlarına neden eğildiğini?

Yorumu oyla      24      7  
Hasan 12 Aralık 2013 Perşembe 14:20

Recep Tayyip Erdoğan bulvarı olsun...

Yorumu oyla      13      23  
Emre Ç. 12 Aralık 2013 Perşembe 13:52

Geçen hafta Şirinyer'den Fuar'a gitmek için bu yolu kullandım ve izlenimim ise tek kelimeyle mükemmel! İsmi ne olursa olsun amacı neticesiyle bu yolu hızlıca bitirip kullanıma açanlara canı gönülden teşekkürler!

Yorumu oyla      35      6  
Atatürk diyemiyorlar. 12 Aralık 2013 Perşembe 13:13

içinde türk kelimesi geçiyor diye ATATÜRK bile diyemiyorlar. ama hala öğrenenmemişler, izmirliler neyin ne olduğunu bilir. BU OYUNLARA KARNIMIZ TOK!

Yorumu oyla      32      8  
deli bekir 12 Aralık 2013 Perşembe 13:06

büyük iskender olsun

Yorumu oyla      14      15  
Nalan Z. 12 Aralık 2013 Perşembe 13:02

Muhalefet olsun da çamurdan olsun demişler işte..Yalandan önemseme, kendiyle ters düşme bedava nasılsa..Atamızın adı maddi manevi İzmir'imizin her köşesinde zaten..Homeros muhteşem seçim..İzmir'in çok renkliliğine cuk oturmuş..Ama işte bunu böyle anlamak için İzmirli olmak lazım, hadi ondan geçtim, birazcık ufuk lazım..

Yorumu oyla      35      10  
U 12 Aralık 2013 Perşembe 11:51

Türk, Türkiye,T.C. ,Atatürk ya da Mustafa Kemal'i ağzına dahi almak istemeyenlerden böyle bir öneri gelmesi düşündürücü olmaktan öte gülünç.İşlerine geldiğinde sergiledikleri bu kaypaklığı herkes dikkate almalıdır.

Yorumu oyla      47      11  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sındır Ercişleri mutlu günde yalnız bırakmadı
İlçe sınırları içerisindeki tüm dernek ve sivil toplum kuruluşları işbirliği ...
Vali Toprak’tan ‘Sümerbank’a yağmur kontrası!
İzmir Valisi arazinin Büyükşehir’e devrine karşı duruşuna Kocaoğlu ve ...
İzmir’in yeni arabalı vapurlarında yok yok!
15 yeni yolcu gemisinden ilkinin hizmete girmesi için gün sayan İzmir ...
 
İzmir'de bisiklet devrimi: Mavişehir'den İnciraltı'na...
Sağlıklı ve çevreci ulaşım aracı bisikletin kent içi kullanımını yaygınlaştırmak ...
Başkan Kocaoğlu’ndan ‘baba ocağında’ adaylık mesajı
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, memleketi Tokat’ta yaptığı ...
Teleferik yine rötar yaptı çünkü…
Yapımı yılan hikayesine dönen Balçova Teleferik Tesisleri’nin yenilenmesi, ...
 
Yaşlı Dostu Kent İzmir’de ‘yıllara inat’ zirve
Geçtiğimiz Ekim ayında İstanbul Yaşlılık Girişimi Fuarı’nda “Yaşlı Dostu ...
Foça’dan Toprak Ana’ya bereket dileğiyle…
Foça Slow Food Zeytindalı Hareketi tarafından, “10 Aralık-Terra Madre ...
Karşıyaka’da bandolu 2014 coşkusu
Karşıyaka’nın ünü artık ilçe sınırlarını aşan Belediye Bandosu, konserleriyle ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Kardiçalı'yı kurtarmak çok mu zor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İnsanlık durumu; vasat altı
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Hilafet Çalıştayı ve İslamcılık parantezi
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva