HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
11 Aralık 2013 Çarşamba - 12:59

Teleferik yine rötar yaptı çünkü…

Yapımı yılan hikayesine dönen Balçova Teleferik Tesisleri’nin yenilenmesi, Orman Bölge Müdürlüğü’nden geç gelen onay nedeniyle 3 ay daha uzadı.

Teleferik yine rötar yaptı çünkü…

EGEDESONSÖZ -  Makine Mühendisleri Odası’nın ‘kullanımı sakıncalı’ raporu sonrası yenilenmesi yılan hikayesine dönen Balçova’daki Teleferik Tesisleri yine rötar yaptı!

Nisan ayında temeli atılan ve 2013 sonunda hizmete açılması beklenen tesislerin İzmir’le buluşması bu kez Orman Bölge Müdürlüğü’nden geç gelen onay nedeniyle sekteye uğradı.

Bölgede ağaçlık alanda yapılacak çalışmalar nedeniyle gerekli iznin geç gelmesi nedeniyle çalışmalar sarktı. Büyükşehir yetkilileri AB standartlarına uygun olarak baştan aşağı yenilecek tesisin 120 gün gecikmeyle hizmete alınacağını duyurdu. Buna göre teleferiğin 20 Nisan 2014 tarihinde bitirilmesi planlanıyor.



SÜREÇ NASIL İŞLEDİ?
İzmir Büyükşehir Belediyesi, 1974 yılında kurulan Balçova Teleferik Tesisleri’nin uzun yıllardır kullanım sonucu yıprandığı düşüncesiyle Makine Mühendisleri Odası İzmir Şubesi’ne teknik inceleme yaptırdı. Bu incelemenin sonunda hazırlanan raporda, tesisin kullanılmasının ‘sakıncalı’ olduğu ve iyileştirilmesi gerektiği belirtildi. Söz konusu raporu değerlendiren İzmir Büyükşehir Belediyesi, mekanik aksamla ilgili avan proje ve teknik şartnameler konusunda çalışma yaparak taşıyıcı halat, makara takımları, taşıyıcı gondol ve klemens direkler ile ilgili iyileştirme çalışmaları yapmak üzere 2008 başında tesisleri kapattı.
 
Gerekli ödenekler ayrılarak 5-6 aylığına kapatılması ve bu süre içinde iyileştirme çalışması yapılması planlanan tesis, 2009 yılında AB normlarında yeni yönetmeliğin uygulamaya konulacağına ilişkin bilginin alınması üzerine bir süre “beklemeye” alındı.
 
Avrupa Parlamentosu ve Avrupa Birliği Konseyi ile Sanayi ve Ticaret Bakanlığı’nın “İnsan Taşımak Üzere Tasarlanan Kablolu Taşıma Tesisatı Yönetmelikleri”ne ilişkin uygulama zorunluluğu getirilmesi üzerine de hızla harekete geçilerek ihale süreci başlatıldı. Ancak kısa süre içinde gerçekleştirilen yapım ve proje ihalesi, yüklenici firmanın sözleşme imzalanması için gerekli olan evraklarını tamamlayıp sunamadığı için iptal edildi. Daha sonra gerçekleştirilen ikinci ihale ise Kamu İhale Kurumu tarafından iptal edildi. Uzun süre aksayan süreç, Ankara 14. İdare Mahkemesi’nin bu kararı bozmasıyla yeniden işlemeye başladı. Proje ve yapım ihalesini kazanan STM firması ile İzmir Büyükşehir Belediyesi arasında sözleşme imzalanarak yer teslimi yapıldı ve Nisan ayında temel atıldı. Yeni teleferiğin önümüzdeki yılbaşında hizmet vermeye başlaması planlanıyordu.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 10 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
private35 12 Aralık 2013 Perşembe 11:31

orman bölge müdürlüğünün geçgelen onayını sorgalamayanlar başkanın iş yapmadığını söylemiş, elbette komik oluyorlar ama bu kirli siyasetin ta kendisidir.İzmire 12 yıldır devlet eliyle bişey yapmayanlar hizmette değil, belediyeye geç gelen onaylarla iş yaptırmamakla siyaset yapıyorki bu da acizliktir.

Yorumu oyla      11      6  
ALİ 12 Aralık 2013 Perşembe 10:06

DOĞRU SÖYLÜYORSUN KADİR ARKADAŞIM,BALÇOVADA HİÇBİR ŞEY YAPILMAZ AĞLAMA İYİ OLUR..İNCİRALTI ÖNEMLİ DER AMA ŞANTİYESİNDE DUMARLAR TÜTER..BÜYÜK BAŞKAN SANAYİ SİTESİ YAPCAK ORADA..

Yorumu oyla      12      6  
özgür 12 Aralık 2013 Perşembe 07:26

burda aziz kocaoğlu ve yol arkadasları hic bir cıkar gurubuna belediyeyi ve izmiri yedirtmediya bütün karın ağrısı bu Ranta yer yok izmir de Azizi baskanı kimseye yedirtmeyiz. Halk icin Chp Rant için degil

Yorumu oyla      16      7  
yıllar apt.. 11 Aralık 2013 Çarşamba 18:51

bir dostum söyledi;İzBB de balçova teleferiği ile ilgili ilk rapor,mayıs-2004 yılında yazılmış. o günden, bugüne dile kolay 10 yıl geçmiş. gerisi laf-ü güzaf...

Yorumu oyla      21      12  
Nur Hanım 11 Aralık 2013 Çarşamba 17:42

Narlıdere'de yapılan hiçbirşey yok! Müteahitler ve ormanlar olmasa Narlıdere'nin bu kadar değerli mi olacağını sanıyorsun?

Yorumu oyla      20      11  
tayfun 11 Aralık 2013 Çarşamba 17:27

insaf yahu ! Hırsızın hic mi sucu yok ? zamanında onay vermeyen Orman mudurlugu puru pak mı yani ?

Yorumu oyla      25      10  
KADİR 11 Aralık 2013 Çarşamba 15:54

YA ALLAH AŞKINA BU BELİYE BAŞKANI KOLTUKTAN KALKIP HİÇ Mİ İŞERİNİ TAKİP ETMEZ..NARLIDERE BELEDİYE BAŞKANINI ÖRNEK ALINSIN CHP"Lİ AMA İŞİNİ SONUNA KADAR TAKİP EDİP NARLIDEREYİ NARLIDERE YAPTII..HELAL OLSUN CHP BÖYLE İNSANLAR ÇOĞALSIN,İZMİR KAZANSIN ARTIK.

Yorumu oyla      19      29  
miisafiir 11 Aralık 2013 Çarşamba 15:22

Hakikaten engel mi var yoksa iş bilmezlik mi var anlamadım gitti.Yıllar önce yapılan ilk ihalenin doğru yapıldığı anlaşılıyor,üstünü de 3 ihale daha iptal oluyor.Şimdi de bu geç gelen izin.Nedir bu İzmir'in çektiği ...

Yorumu oyla      34      8  
Hizmet Hizmet diyenler... 11 Aralık 2013 Çarşamba 15:14

"Hizmet" lafını ağzından düşürmeyenler hizmetleri engellemeye geciktirmeye devam ediyor. Orman Bölge Müdürlüğü'nün son hamlesiyle erel seçimin sonrasına sarkıtmışlar teleferiği. Başları göğe ermiştir artık. HİZMET diye diye yapılan hizmetleri engelleyenleri İzmir'de HEZİMET bekler...

Yorumu oyla      31      11  
sss 11 Aralık 2013 Çarşamba 15:03

Kimse çocuk değil, planlı yapılan hareket bunlar maksat, aziz kocaoğlunun teleferik üzerinden pirim yapmamasını sağlamak ve seçimlerde teleferik propagandasını yaptırmamak...

Yorumu oyla      36      14  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yaşlı Dostu Kent İzmir’de ‘yıllara inat’ zirve
Geçtiğimiz Ekim ayında İstanbul Yaşlılık Girişimi Fuarı’nda “Yaşlı Dostu ...
Foça’dan Toprak Ana’ya bereket dileğiyle…
Foça Slow Food Zeytindalı Hareketi tarafından, “10 Aralık-Terra Madre ...
Karşıyaka’da bandolu 2014 coşkusu
Karşıyaka’nın ünü artık ilçe sınırlarını aşan Belediye Bandosu, konserleriyle ...
 
Çiğli’de hayatı durduran krizde mutlu son!
KAFESAN işçilerinin iş bırakma eylemi Başkan Solak’la yapılan anlaşma ...
Bornova Meclisi’nde kardeş kent sürprizi
Bornova’nın kardeş kentleri arasında yer elen Sırbistan’ın Novi Pazar ...
Uçanyol’un adı kondu: Homeros
Büyükşehir Belediyesi, 35 metre yüksekliğindeki viyadük nedeniyle halk ...
 
İzmir’de alkışlanacak proje: Her otobüs dolmuş, her yer durak!
Kent Konseyi müthiş bir projeyi Büyükşehir Meclis gündemine taşıdı. Başkan ...
Başkan Kocaoğlu’ndan sürprizlerle dolu haftasonu!
İzmir trafiğine nefes aldıracak Uçanyol viyadüğünün resmi açılışında bir ...
Aslan’dan kritik Kordon uyarısı: Kimse saklamasın!
Ege-Koop’un en büyük ve en prestijli girişimi olarak kabul edilen ‘Kordon ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Hepsi yaşasın anne aşkıyla!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Katılımcı değil, kayırmacı belediyecilik...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Tüketim cehenneminde gündelik hayat
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Köylüler tarımı bırakmaya başlayınca neler oldu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmirli bir hukuk kahramanı: Bekir Behlül
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Düzen
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Ülkeme adalet diliyorum, gönüllere vefa!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
İmamoğlu’nun suskunluğu!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Can dostlar tartışması!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva