HABERLER>EKONOMİ
5 Ağustos 2015 Çarşamba - 10:50

Türk gıda ürünleri Japon sofralarını süsleyecek

Gıda ihtiyacının yüzde 61’ini ithalat yoluyla temin eden 128 milyon nüfuslu Japonya, Türkiye’den sağlıklı, kaliteli gıda ürünleri istiyor. Japonya’nın gıda pazarının yıllık cirosu 480 milyar dolar düzeyinde.

Türk gıda ürünleri Japon sofralarını süsleyecek

Japonya'da faaliyet gösteren Global Media Corporation Yönetim Kurulu Başkanı Masanori Tonegawa, Ege İhracatçı Birlikleri’nde “Japonya Gıda Pazarına Girişte Başarının Anahtarı” başlıklı bir seminer verdi. Tonegawa, “Gıda ihtiyacımızın yüzde 61’ini ithalatla karşılıyoruz. Tüm dünyadan kaliteli, sağlıklı, güvenilir gıda ürünleri arıyoruz” dedi.
 
Japonya’da çalışan kadın sayısının giderek arttığı bilgisini veren Tonegawa, Japon kadınların yorucu iş saatlerini takiben eve dönüşlerinde 2-3 dakikada mikro dalgada ısıtıp sofraya koyabilecekleri hazır gıda ürünlerine yöneldiklerini ifade ederek, “Japonlar yemek yemeyi çok seviyor. Tokyo’da dünyanın her mutfağından restoranlar var. Tokyo’da 30 tane Türk restoranı var. İtalyan restoranları ise 4 bin civarında.  İtalya’dan zeytinyağı, peynir ve şarap çok fazla tür ve miktarda geliyor, makarnayı, orkinosu çok seviyoruz. Sağlıklı, güvenli ve yüksek kaliteli ürünler istiyoruz. Az kolesterollü, düşük kalorili, çevre dostu ekolojik ürün tüketimi Japonya’da yaygınlaşıyor” diyerek Türk ihracatçılara ipuçları verdi.
 
GIDA İTHALATINDA SIKI KONTROLLERİMİZ VAR
 Japonya’nın gıda ithalatında sıkı bir kontrol sistemi olduğu bilgisini veren Global Media Corporation Yönetim Kurulu Başkanı Masanori Tonegawa, gerekçelerini ise şöyle özetledi: “Kısa zaman öncesine kadar Çin’den gelen gıda ürünlerinde kalite sorunları yaşadık. Gıda güvenliği konusunda çok hassasız. Katkısız, koruyucu içermeyen, çevre dostu gıda ürünleri arıyoruz. Japonlarla iş yaparken ilk Prensip sabırlı olmak. bir Japon firma ile çalışmaya başlamak 2-3 yılınızı alabilir. Japonya’ya ürünler gemi ile 1.5-2 ayda gidiyor, bu nedenle, gönderilen gıda ürünlerinin raf ömrünün 1 yıldan fazla olması gerekiyor.”
 
Japonların iletişime büyük önem verdiğine de vurgu yapan Tonegawa, Japon firmaların ortaya çıkabilecek sorunlarla ilgili en kısa sürede geri dönüş beklediklerini, dürüst bir şekilde sorunun anlatılmasını ve çözümü ile ilgili zamanlama verilmesini istediklerini kaydetti. Tonegawa, Japonya ile çalışmak isteyen Türk gıda firmalarına danışmanlık yapmaya hazır olduklarını da sözlerine ekledi.
 
TÜRK GIDA İHRACATÇILARINA OSAKA’DAN DAVET VAR
 Japonya’nın en büyük şehirlerinden olan ve yakın çevresi ile birlikte 20 milyon nüfusa sahip olan Osaka’da 21-23 Ekim 2015 tarihleri arasında düzenlenecek olan Asian Food Show 2015 Fuarı ile ilgili bilgi veren Osaka Uluslararası İş Geliştirme Merkezi Direktörü Hiroaki Yasui, Türk gıda ihracatçılarını Osaka’ya fuara katılmaya çağırdı.
 
Asian Food Show 2015 Fuarı’nın Japonya’nın batısına hitap ettiğine işaret eden Yasui, “Osaka tek başına Endonezya’nın ekonomik büyüklüğüne sahip bir şehir. Japonya'da yemekle ilgili trendler genellikle burada belirleniyor. Gıda ile ilgili her türlü alternatif öneriye açığız. Asian Food Show 2015 Fuarı’na katılmazsanız çok büyük bir şansı kaybedersiniz. Zeytinyağı, kuru meyve ve makarna Asya için çok özel. Bu sene olmasa bile seneye bekleriz” dedi.
 

 
Helikopter ormana çakıldı: 15 ölü
 
Kardashian’ın ‘Selfish’i fiyasko çıktı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
IKEA orman satın aldı!
Dünya devi IKEA Romanya'da 83 bin dönümlük orman satın aldı.
Ekmek israfında kara tablo: Her yıl 1.43 milyon…
Rekor ekmek tüketimiyle dünyada dikkati çeken Türkiye’de, 1.43 milyon ...
Suriye’den kaçtı, yatırım atağına kalktı!
Suriye’deki iç savaştan kaçan işadamı 27 yaşındaki Hussam Fansa, İzmir'in ...
 
‘Ölüm madeni’nin sahibi İzmir’e 5 yıldızlı otel yapacak
Kültür ve Turizm Bakanlığı 2009 yılında Bursa’da 19 kişinin ölümü ile ...
Yunanistan’da borsa çakıldı!
5 hafta sonra açılan Atina Borsası'nda yüzde 22'nin üzerinde kayıp görüldü.
Flaş! Temmuz ayı enflasyon rakamları açıklandı
Temmuz ayında TÜFE yüzde 0,09 arttı, TÜFE yıllık yüzde 6,81 oldu. Zam ...
 
Egeli ihracatçılar ikinci yarıya umutla başladı
Ege İhracatçı Birlikleri Temmuz ayında 896 milyon 681 bin 421 dolarlık ...
İzmirli halıcıların 'Overlokçu geldi hanım' isyanı
İzmir Halıcılar ve Yer Döşemecileri Derneği Başkanı Naci Ölçen, sokak ...
Alaçatı’da konserli defile coşkusu
Ege Giyim Sanayicileri Derneği (EGSD) tarafından bu yıl 10. Kez gerçekleştirilen ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çocuk yaşında assolist oldu!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gazeteci titizliğinden çıkan bir roman
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva