HABERLER>EKONOMİ
2 Aralık 2015 Çarşamba - 10:35

Torbalı Ticaret Odası Bakan’a teşvik sorununu anlattı

AK Parti İzmir milletvekili Atilla Kaya nezaretinde Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş işe görüşen Torbalı Ticaret Odası Meclisi; İzmir’deki Teşvik adaletsizliğinin giderilmesini istedi. TTO Başkanı Olgun “Burnumuzun dibindeki Manisa 3. Bölge teşviki ile şahlandı. Bizler ise bu sistemin mağduruyuz” dedi.

Torbalı Ticaret Odası Bakan’a teşvik sorununu anlattı

AK Parti İzmir Milletvekili ve TBMM Adalet Komisyonu Üyesi Mahmut Atilla Kaya’yı ziyaret etmek için Ankara’ya giden Torbalı Ticaret Odası Meclisi, (TTO) başkentte önemli temaslarda bulundu.



İlk olarak Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş’ı bakanlıktaki makamında ziyaret eden ve yeni görevinde ‘hayırlı olsun’ dileklerini sunan Torbalı heyetine, Torbalı Şoförler ve Odası Başkanı Cıva İsmail Akman, AK Parti Torbalı İlçe Başkanı Hasan Akbıyık ve Meclis Başkanı Erkan Aksoy eşlik etti.  Ziyarette TTO Başkanı Olgun Ekonomi Bakanlığı’nın yetki alanında olan Teşvik Siteminin düzeltilmesini talep etti. “İzmir 1. teşvik bölgesinde. Burnumuzun dibindeki Manisa ise 3. teşvik bölgesinde. Manisa uçtu, biz teşviksizlikten dolayı mağduruz. İzmir’in 3. teşvik bölgesine alınması lazım. İzmir’in lokomotifi olan Torbalı ise özel bir teşvik sistemine dahil edilmelidir. Teşvik sistemi; bölgesel değil ilçelere göre ve sektörsel olarak yeniden düzenlenmelidir” dedi.

RAKAMLAR BAKANI ŞAŞIRTTI
Milletvekili Atilla Kaya öncülüğünde Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş’ı ziyaret eden TTO heyeti, Bakan Elitaş’a Torbalı Zeytin Kolonyası ve ilçenin sembollerinden olan ikiz kızlar heykelciği hediye etti. Torbalı heyetinin kendisini ziyaret etmesinden dolayı büyük memnuniyet duyduğunu belirten Elitaş, “Torbalı ekonomisi ile ilgili sunum beni gerçekten şaşırttı. Rakamlar resmen şahlanmış. Ülkemizin İhracat şampiyonu, vergi şampiyonu olarak göze çarpan bir ilçe oldu Torbalı. Yeni görevimde Torbalı’yı yakından takip edeceğim. Ekonomide örnek bir model yarattınız, sizleri tebrik ediyorum. Bu dönem Torbalı’nın artık birde milletvekili var. Torbalılı kardeşimiz Mahmut Atilla Kaya’nın milletvekili olarak parlamentoda güzel işlere imza atacağına, ilçesi için de faydalı olacağına yürekten inanıyorum” dedi.



KAYA İZMİR İÇİN ŞANS
Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş’tan sonra söz olan Torbalı Ticaret Odası Başkanı Abdulvahap Olgun “Dün TOBB Başkanımız Sayın Hisarcıklıoğlu ekonomi bakanlarımızı ziyaret etti. Bugün de bizler memleketimizin evladı Atilla Kaya öncülüğünde Ekonomi bakanlarımıza taleplerimiz iletme fırsatı elde ettik. Atilla Kaya İzmir ve Torbalı iş alemi için bir şanstır” dedi. Atilla Kaya ise konuşmasında İzmir ve Torbalı iş alemini taleplerini bütün ekonomi bakanlarımıza ileteceğini belirtip “İzmir ve Torbalı’da sanayicinin önünü açmak, iş aleminin sorunlarını çözmek için bakanlarımızın kapılarını aşındıracağız. Üreten, istihdam yaratan vergi veren sanayici ve tüccarımıza yardımcı olmak asil görevlerimizden biridir. Bu noktada bizimle iletişime geçen herkesin yanında olacağız” dedi.

 
'Balçova'nın Zeybeği' Türkiye şampiyonu!
 
Akşener'le A'dan Z'ye: Köşk adayı olacaktım ama…
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir’de Travel Turkey için geri sayım!
Sekiz yıldır başarı ile organize edilen Travel Turkey İzmir – 9. Turizm ...
Yorgancılar’dan Alman heyete TTIP ayarı!
EBSO Başkanı Ender Yorgancılar, Almanya’nın Ruhr Bölgesi yönetimiyle Dünya ...
Gazprom'dan Türk Akımı açıklaması
Gazprom kaynakları, Türk Akımı projesine yönelik çalışmaların durdurulabileceğini söyledi.
 
Kruvaziyer turizmi 2015’te yere çakıldı!
Alsancak Limanı’na yılın son kruvaziyer gemisi yaşanırken 2015’in bilançosu ...
Düşürülen uçak krizi altını da vurdu!
Türkiye ile Rusya arasında yaşanan gerginlik altın sektörünü de olumsuz ...
TÜRSAB’ta seçim öncesi İzmir sürprizi!
Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) seçime günler sayıyor. Mevcut ...
 
Büyükşehir’de ‘TİS’ mesaisinde 2.viraj: 36 madde tamam!
İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı şirketlerden İZELMAN'da yaklaşık ...
Yeni asgari ücret için geri sayım
Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 2016'da geçerli olacak asgari ücreti belirlemek ...
EBSO Başkanı Yorgancılar’dan TOKİ eleştirilesine yanıt
EBSO Kasım ayı meclisinde ülke gündemi damgasını vurdu. EBSO Başkanı Ender ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
O gün bugündür!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva