HABERLER>POLİTİKA
2 Aralık 2015 Çarşamba - 10:43

Akşener'le A'dan Z'ye: Köşk adayı olacaktım ama…

MHP eski İstanbul Milletvekili ve Genel Başkan Adayı Meral Akşener, "Bahçeli'nin benimle ilgili tedbir süreci Cumhurbaşkanlığı seçimleri döneminde başladı. Bütün kamuoyu araştırmaları, Cumhurbaşkanlığı için MHP ile CHP'nin ayrı ayrı aday göstermesi ve benim de MHP adayı olmam durumunda kesinlikle ikinci tura kalabileceğimi gösteriyordu. İşte bu durum ortaya çıkınca Sayın Bahçeli, "çatı aday" formülünü ortaya attı" dedi.

Akşener le A dan Z ye: Köşk adayı olacaktım ama…

MHP'de olağanüstü kurultay tartışmaları sürüyor. Genel Başkan Devlet Bahçeli'nin kurultay çağrısı yapan adaylara rest çekmesi ve bir ismin Fetullah Gülen Cemaati ile bağlantılı olduğunu açıklaması sonrası gözler Genel Başkan Adayı olan Meral Akşener'e çevrildi. Adaylar içinde en güçlü isim olarak görülen eski İstanbul Milletvekili Meral Akşener, Hürriyet Yazarı Ahmet Hakan'a konuştu.

Akşener milletvekili adayı yapılmaması ve genel başkan adaylığı sürecine ilişkin şunları anlattı:
 
SÜREÇ CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİNDE BAŞLADI
Bizim sistemde potansiyel olarak yarının rakibi olarak görülen kişilerle ilgili olarak mutlaka tedbir alınır. Benimle ilgili de durum böyle oldu. Benimle ilgili tedbir süreci Cumhurbaşkanlığı seçimleri döneminde başladı.Bütün kamuoyu araştırmaları, Cumhurbaşkanlığı için MHP ile CHP’nin ayrı ayrı aday göstermesi ve benim de MHP adayı olmam durumunda kesinlikle ikinci tura kalabileceğimi gösteriyordu. Eğer böyle bir durum olsaydı yüzde 50.5/yüzde 49.5 gibi bir sonuçla ya benim ya da Sayın Erdoğan’ın seçilebileceği kanaati oluşmuştu. Araştırmalar bunu söylüyordu. İşte bu durum ortaya çıkınca Sayın Bahçeli, “çatı aday” formülünü ortaya attı. Ve Ekmeleddin İhsanoğlu iki partinin ortak adayı oldu. İhsanoğlu seçilemedi.
 
'BASINDA NEDEN FAZLA GÖRÜNDÜNÜZ KARDEŞİM'
Geldik 7 Haziran’a... Bahçeli, beni aday gösterdi. Halkla bütünleşmeyi seven bir taban politikacısı olarak çok ciddi bir çalışma yaptım bölgemde. Diğer aday arkadaşların ve teşkilatların katkılarıyla yüz güldüren, utandırmayacak bir sonuç aldık. Basın-yayın kuruluşlarını iyi değerlendirmiş olmam, bir problem yarattı. 'Niçin bu kadar basın-yayın kuruluşlarında siz göründünüz kardeşim’ dendi. Sonra Sayın Bahçeli, seçim boyunca yapmadığı ziyaretleri yapmaya karar verdi ve birden Hürriyet gazetesinin Ankara bürosunu ziyaret etti. Orada Hürriyet Ankara Temsilcisi Deniz Zeyrek ve arkadaşları, Sayın Bahçeli’ye “Meral Akşener Meclis başkan adayınız olacak mı?” diye sorunca... Bahçeli “Hep Meral Akşener, hep Meral Akşener derseniz... Kendisini çizerim” dedi. Evet. Arkasından başka gazeteleri ziyaretinde de bu çıkışı tekrarladı.
 
NEDEN 1 KASIM'DA ADAY GÖSTERİLMEDİ?
1 Kasım'da neden aday gösterilmediğimi bilmiyorum. Herhalde benim 7 Haziran seçiminde gösterdiğim performans, kendilerine biraz fazla gelmiş olabilir. Sayın Bahçeli, benim yaşça büyüğümdür. Türk töresinde büyüklerin sözü dinlenir. Ama ben birazcık törenin dışına çıktım. Seçim döneminde çalıştım, partim için gayretim oldu. Üzgünüm, “Hanımefendi dinlenecek” sözünü, birazcık çiğnedim.
 
'KAYBIN SORUMLULUĞUNU ALACAK'
1 Kasım’da aldığımız netice ortada. Yüzde 11.9. Bu açık başarısızlıktır. 40 milletvekilini kaybetmiş, 40 milletvekili kalmış bir MHP... HDP’nin yan tarafında tek sıraya sıkışmış bir MHP... Bunun sorumluluğunun alınması lazım. Eğer bir tek kişi çıkıp da “Hanımefendi biraz dinlenecek”, “Onu ben aday yapmadım”, “Şu kişiyi partiden attım”, “Bu kişiyi atmadım” gibi sözler söylüyorsa bunun sorumluluğunu alacak. Almak zorunda. Yetkileri sonsuz kullanacaksınız ama iş sorumluluğu üstlenmeye gelince kaçacaksınız. Bu olmaz.Ben Bahçeli’nin yüzde 11.9’u gördüğü anda derhal olağanüstü kurultayı toplayacağını düşünmüştüm. Bahçeli’yi kafamda öyle tarif etmiştim. Yanıldım.
 
'ERKEK GİBİ DEĞİL, KADIN GİBİ KADINIM'
İdeolojik hareketlerde kadın-erkek eşittir. Çünkü orada cinsiyet üzerinden değil, dava üzerinden tanımlama yapılır. Bizim hareketimizde de tanımlama hiçbir zaman cinsiyet üzerinden olmamış, dava üzerinden olmuştur. Kendinizin rakipleriniz tarafından tarif edilmesine müsaade ederseniz, sonuçta “erkek partisi” diye bir söz söylenir ve bu üzerinize yapışır.Ben bir kadınım. Babaanneyim, anneyim, eşim. Kadın olmanın avantajlarını da zorluklarını da yaşıyorum. Bu başka bir şey... Ama ben kadın kimliği üzerinden tanımlanmayı reddederim. Ben 22 yıldır ayakta kalmış bir politikacıyım. Cinsiyet üzerinden tarif, kadınlara haksızlıktır. Kadın gibi kadın nasıl olur ki? Bu ayrımcılıktır. Kadınlar acıya daha dayanıklıdır. Hem psikolojik olarak hem de bedensel olarak. Doğuruyoruz biz. Fiziksel güç erkeklerde olabilir ama direnç ve hayatta kalma güdüsü kadınlarda daha güçlü. O nedenle bana “erkek gibi kadın” demeseler daha iyi olur.
 
'KURULTAY İÇİN İMZA TOPLUYORUZ'
Koray Aydın, Sinan Oğan Hepimizin önceliği aynı: Olağanüstü kurultay. Aynı hukuki metin üzerinden hem Sayın Aydın hem Sayın Oğan hem de ben delegelerimizden imza topluyoruz.Çok umutluyum. Partimizin iradesi delegelerimize emanet edilmiştir. Delegelerimiz bunu çok iyi bilirler. Emaneti özenle korurlar. Bizim yaptığımız bir parti içi muhalefet değildir. Bu bir tercih değil, bir mecburiyet oldu hepimiz için.
 
TALİMAT VE TEKMİL İLE PARTİ YÖNETİLMEZ
Türkiye’de yüzde 70/yüzde 30 seçmen ayrışması var. MHP hem yüzde 70’den hem de yüzde 30’dan oy alabilecek yegâne parti. MHP bu potansiyelini doğru dürüst değerlendiremiyor. Bizde problem şu: Çok dikey bir hiyerarşi var partide... Ta, fi tarihinden kalma “teşkilatlara talimat verilir, tekmil alınır” türü bir dikey hiyerarşi. Oysa ortak aklın öne çıkarıldığı yatay ilişkiye geçmemiz lazım bizim. İstişare mekanizmasını çalıştırarak teşkilatlarımız üzerinden doğru bilgilere ulaşmamız gerekir.

 
Torbalı Ticaret Odası Bakan’a teşvik sorununu anlattı
 
Dario Moreno mahallesinde danslarla anıldı
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Tayfun 2 Aralık 2015 Çarşamba 12:10

CHP de parti icin demokrasi yavas yavas diger partilerede sirayet ediyor ulkemiz adına umut verici bir gelisme ,partiler kendi iclerinde demokratik nezaket cercevesinde tartısmalı konusmalı ve ortak kararlar alabilmeli ,partilerde demokrasi gelismediginde Meclis de ve hukumette de demokrasinin gelismedigini tum bunların sonucunda da hep beraber daha fakirlesen ulke olmaya dogru gittigimiz yadsınamaz bir gercek.

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP İl kongresinde tarih çıkmazı!
İl Yönetimi kongrenin 20 Aralık'ta yapılacağını duyurdu ancak kanun gereği ...
Erdoğan Putin'i anlattı: Bana mert derdi...
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, düşürülen uçakla ilgili Rusya’yla çıkan ...
AK Partili Vekil: Devlet Öcalan'la görüşmeye devam ediyor
BBC'ye konuşan AK Parti Diyarbakır milletvekili Galip Ensarioğlu Öcalan'la ...
 
Engin Alan'a Balyoz'dan rekor tazminat
Balyoz davasında 44 ay cezaevinde kalan eski MHP İstanbul Milletvekili ...
Meral Akşener'den Bahçeli’ye ‘cemaat’ yanıtı
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin bugün grup konuşmasının ardından ...
Davutoğlu’ndan flaş ambargo çıkışı: Rusya gümrüklerinden…
Başbakan Davutoğlu, Rusya’nın Türkiye’ye uyguladığı ambargolara karşı ...
 
AK Parti İzmir’de Ankara dönüşü disiplin bombası: 2 ihraç istemi!
AK Parti İzmir İl Yönetim Kurulu’nda Bornova Belediye Meclis Üyesi Hamza ...
CHP İzmir Milletvekili Balbay’a hırsızlık şoku!
CHP İzmir Milletvekili ve Genel Başkan adayı Mustafa Balbay'ın aracına hırsız girdi.
Akşener’den Bahçeli'nin ‘cemaat’ iddiasına yanıt
MHP'de olağanüstü kurultay isteyen isimlerden olan Meral Akşaner, "Fethullah ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
O gün bugündür!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva