HABERLER>İŞ DÜNYASI
3 Ekim 2018 Çarşamba - 10:34

Torbalı Almanya’ya model oldu!

Bochum kentinden “Louis-Baare-Berufskolleg“ Ticaret Meslek Koleji’nde eğitim görmekte olan 8 meslek lisesi öğrencisi staj için Torbalı Ticaret Odası’na geldi. Stajyer öğrenciler 3 hafta boyunca oda bünyesinde staj görüp, Torbalı Ticaret Odası’nın çalışma modelini inceleyecek.

Torbalı Almanya’ya model oldu!

İzmir’in ticari ve sosyal alanda parlayan yıldızı Torbalı, son yıllarda ülke ekonomisine sunduğu katkı ile, ulusal ve uluslararası alanda dikkatleri üzerine çekiyor. Geçmiş yıllarda, değişim programları aracılığı ile Almanya’dan öğrenciler ağırlayan Torbalı’da, aynı heyecan bu senede devam etmekte. Almanya’dan geçtiğimiz günlerde ilçemize gelen 8 öğrenci Torbalı Ticaret Odası’nda 3 hafta boyunca staj yapacak. Bölgenin ekonomik ve sosyal alanda en önde kurumlarından olan kurumlarından olan Torbalı Ticaret Odası’nda staj yapacak olan Louis-Baare Berufskolleg (Ticaret Meslek Koleji) öğrencileri hem Türk kültürünü daha yakından tanıma imkanı bulacak hem de mesleki eğitim ve sektörel bazda uygulamalar ile ilgili tecrübe edinecek. Aralarında Almanya’da yaşayan gurbetçi ailelerin çocuklarının da olduğu öğrenci grubu, geçen hafta itibari ile mesailerine başladılar.

ÖĞRENCİLERE SICAK KARŞILAMA
Louis-Baare Berufslkolleg öğrencisi 8 öğrenci geçen hafta staj görmek üzere Torbalı Ticaret Odası’na geldi. AB’nin Erasmus öğrenci değişim programı kapsamında ilçeye gelen öğrencilere, Ünsal Kutlar başkanlık ediyor. TTO’da Yönetim Kurulu Başkanı Abdulvahap Olgun tarafından karşılanan öğrenciler, Cihan Keleş (20), Soufian Katbach (22), Yasin Sarısu (25), Hatice Yalçın (22), Mark Andre Knoll (20), Samantha Moj (20), Mihriban Kaya (20), İhhsane Bessimou (24), isimli öğrenciler, kısa sürede odanın işleyişine adapte olup, personel ile kaynaştı.

“ALMANYA’YA MODEL OLDUK”
Ülkeye ve bölgeye katkı verecek projelere her zaman destek vereceklerini söyleyen TTO Başkanı Olgun, ekonomik gelişim adına, Torbalı’nın ‘staj görülme’ noktası haline gelmesinin mutluluk ve kıvanç verici olduğunu söyledi. Olgun, “Gelişen ve büyüyen ekonomimizle artık parmakla gösterilen bir pozisyona geldiğimize inanıyorum. Almanya’ya ilk gurbetçi işçilerimizin gittiği 1961 yılından bu yana, 57 yıllık süreçte, ekonomik parametrelerimiz çok farklı bir noktaya geldi. Bu noktada, ülke ekonomisine, 1 milyar dolar ihracatı aşıp, 60000’in üzerinde çalışana ev sahipliği yaparak üretim, vergi ve istihdam alanında büyük katkı sunan Torbalı’nın Ticaret Odası olarak Alman gençlerimizi konuk etmekten büyük mutluluk duyuyoruz. Bölge ekonomisinin kalbi olan yeni binamızda, deneyimli personellerimiz ve kurum binasının tüm imkanları ile tüm bölgeye hitap eden Torbalı Ticaret Odası, Alman öğrencilere de ‘model’ olacak. Birçok farklı sektörden onlarca büyük işletmeye ev sahipliği yapan ilçemiz, Alman öğrencilerin kendi alanlarında tecrübe sahibi olabileceği en isabetli bölgelerin başında geliyor. Genç ve enerjik kadromuzla 3 hafta boyunca öğrenci kardeşlerimizi evlerinde gibi hissettirecek, aynı anda mesleki ve kültürel alanda birçok tecrübe elde etmelerini sağlayacağız.” dedi.

 
Başkan Akpınar din görevlileriyle buluştu
 
Sanayiciler Konak’ın tarihine hayran kaldı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Olgun, 2019 için yeşil ışık yaktı: Şartlar oluşursa göreve hazırım!
Torbalı Ticaret Odası Başkanı Olgun, belediye başkan adaylığı iddiaları ...
EBSO Başkanı Yorgancılar: Dileğimiz en az hasarla fırtınadan çıkmak!
Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, küçülen ...
İzmir iş dünyası 'Yeni Ekonomi Program' için ne dedi?
İzmir iş dünyası temsilcileri Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak tarafından ...
 
EBSO Başkanı Yorgancılar'dan 'Yeni Ekonomi Programı' değerlendirmesi
Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, ...
Torbalı'ya Tarım OSB müjdesi
Mayıs ayında hayatını kaybeden Adnan Öztaş’ın adı Torbalı Ticaret Odası ...
Çin ve İzmir arasında teknolojik iş birliği
Çin'den gelen heyeti ağırlayan İzmir Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu ...
 
İzmir ve Şanlıurfa Borsaları'ndan işbirliği
İzmir Ticaret Borsası ve Şanlıurfa Ticaret Borsası arasında İZLADAŞ’ın ...
Bakan açıkladı: Sanayiciye 'yerli makine' desteği
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank, "Sanayicilere 1 milyon liralık yerli ...
Kritik toplantı: Rota yeniden İzmir'e dönüyor!
İzmir Ticaret Odası (İZTO), 2015 yılından bu yana seferlerine ara veren ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva