HABERLER>GÜNCEL
21 Mart 2019 Perşembe - 11:37

THY Genel Müdürü'nden Boeing 737 Max açıklaması

Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Bilal Ekşi, Boeing 737 Max tipi uçakları seferden kaldırmalarına ilişkin, "Boeing’in bir yazılım hatası olduğu görülüyor. Yazılım hatasını kısa sürede düzeltmelerini bekliyoruz. Yolcularımızın güvenlik teminini sağlamak adına 12 uçağımızı, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü ile koordineli olarak yere indirdik" dedi.

THY Genel Müdürü nden Boeing 737 Max açıklaması

THY Genel Müdürü Bilal Ekşi, Demirören Haber Ajansı'na (DHA) özel açıklamalarda bulundu. Sosyal medyada 'THY zarar ediyor' yönündeki paylaşımları değerlendiren Ekşi, "Türk Hava Yolları’nın zarar ettiğine dair söylenenler, tam tabiriyle yalan. Çünkü biz borsaya açık bir şirketiz, bütün işlemlerimiz denetleme firmaları tarafından denetleniyor ve açıklanıyor. Biz, 2017 yılında 1 milyar dolar kar ettik. 2018 yılında da 1 milyar 200 milyon dolar civarında bir kar elde ettik. Dolayısıyla böyle karlı sonuçlar elde eden, dünyada en çok noktaya uçan bir firmanın böyle basit ve bu kadar gerçeklerden uzak bilgilerle zedelenmesine hiçbir Türk vatandaşının gönlü razı değildir. Bunu yapanlar bence hem kendilerine hem de ülkemize karşı büyük bir haksızlık içerisindeler" dedi.

'BU YIL 81 MİLYON YOLCU HEDEFİMİZ VAR'
Türk Hava Yolları'nın çok iyi gittiğini ifade eden Ekşi, "2003 yılından beri sürekli kar elde eden bir şirket. Dolayısıyla bunun dışındaki bütün ifadeler yalan ve spekülasyondur. Türk Hava Yolları 2018 yılını çok başarılı bir şekilde bitirdi, rekorlar kırdık. 75 milyon yolcu taşıdık. Bu sene 81 milyon yolcu taşımayı hedefliyoruz. Yeni nesil geniş gövde uçaklarımız geliyor. Dolayısıyla Bali gibi Meksika gibi yerleri de destinasyonumuza katacağız. Biz 'durmak yok, yola devam diyoruz'. Dolayısıyla bizi durdurmak isteyenlerin bu tür haberlerine de inanmıyoruz" diye konuştu.

'YAZILIM HATASI OLDUĞU GÖRÜLÜYOR'
Boeing 737 Max tipi uçakları seferden kaldırmalarıyla ilgili olarak da Ekşi, şunları söyledi:

"Bildiğiniz üzere Airbus ve Boeing tipi uçaklar üretildikleri ülkelerde uçuşun elverişliliğine yetkilendiriliyor. Tüm dünyadaki uygulama böyle. Bizdeki Sivil Havacılık Genel Müdürlüğümüz o yetkilendirmeden sonra uçuş izni veriyor. Boeing 737 Max'da maalesef meydana gelen kazalar trajik kazalar. Üst üste iki defa meydana geldi. Burada Boeing’in bir yazılım hatası olduğu görülüyor. Bu yazılım hatasını kısa sürede düzeltmelerini bekliyoruz. Şu anda biz uçuş emniyeti ve yolcularımızın güvenliğinin temini için 12 uçağımızı, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğümüz ile koordineli bir şekilde yere indirdik. Şuanda bunlar uçmuyor. Elbette dünyadaki gelişmeleri takip edip yüzde 100 emniyetli olduğuna inandıktan sonra uçaklarımızı tekrar sefere vereceğiz. Ne zaman vereceğiz? Boeing bu konuda bir çalışma yapıyor. Bu çalışmasını bitirecek ve Amerikan Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü uçuşa hazır olduğunu, emniyetli olduğunu deklare edecek, bizim sivil havacılığımız da bunu onaylayacak. Biz yüzde yüz emin olduktan sonra tekrar uçakları sefere vereceğiz. Bu süreç tamamen emniyeti gözönünde bulundurarak devam edecek."

'EKONOMİ 1 PUAN BÜYÜRSE, HAVACILIK 2 PUAN BÜYÜYOR'
Türkiye’nin 2003 yılında 26 olan havalimanı sayısını 55’e çıkardığını ifade eden THY Genel Müdürü Bilal Ekşi, "Türkiye güçleniyor. Kişi başı milli geliri 3 bin dolardan, 10 bin dolara çıkan bir ülke haline geldi. Bu daha da artacak. Ekonomimiz geliştikçe, istikrar devam ettikçe insanların havayoluna olan talebi artıyor. Ekonomi bir puan büyürse, havacılık 2 puan büyüyor. Yatırımlar, Türkiye’nin geleceğine olan güvenin de eseri. Türkiye durduğu yerde durmayacak. Yeni havalimanları yapılıyor. Rize’de yapılan havalimanına ihtiyaç vardı. Turizmin gelişebilmesi için, bu bölgede yabancı turizmin de daha fazla artabilmesi için bu havalimanının muhakkak suretle ihtiyaç vardı. Bu havalimanları belli bir plan dahilinde, belli bir araştırma ile yapılıyor. Türkiye'nin geleceği de açık olduğu için bu havalimanları da zaten kendi görevlerini yerine getireceklerdir" dedi.(DHA)

 
Akraba kavgası! 70 kişi birbirine girdi!
 
CHP Kemalpaşa adayı Karakayalı’dan Başkan Uğurlu’ya: Mal varlığını açıkla!
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Detay yazıda 21 Mart 2019 Perşembe 17:21

Durmak yok yola devam demiş ... Detay yazıda net görülüyor.

Yorumu oyla      4      5  
izmirli 21 Mart 2019 Perşembe 11:44

he canım he...

Yorumu oyla      4      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Akraba kavgası! 70 kişi birbirine girdi!
Bursa'nın Yıldırım ilçesinde arsa meselesi yüzünden husumetli olan akraba ...
Yunan Bakan: Akdeniz'de Türkiye'nin de hakları var
Yunanistan Dışişleri Bakanı Katrugalos, "Doğu Akdeniz'de Türkiye'nin de ...
İzmir'deki mahkemede korkunç ifadeler... Bu nasıl baba?
İzmir'in Karabağlar ilçesinde, kızı F.A.'ya (15) cinsel istismarda bulunduğu ...
 
Dünya'nın en mutlu ülkesi belli oldu!
BM'nin yayımladığı Dünya Mutluluk Raporunda, birinciliği alan ülke Finlandiya oldu.
THY'nin satılacağı iddiasına açıklama!
Türk Hava Yolları (THY) Basın Müşaviri Yahya Üstün, "Türk Hava Yolları ...
Malatya'da 4,1 büyüklüğünde deprem
Malatya'nın Arguvan ilçesinde 4,1 büyüklüğünde deprem meydana geldi.
 
İzmir'de 'tırnakçılık' gözaltısı!
İzmir'in Urla ilçesinde akaryakıt istasyonundan "tırnakçılık" yöntemiyle ...
Ege Üniversitesi Hastanesi'nde korkutan yangın
Ege Üniversitesi Diyaliz Merkezi'nde çıkan yangın korkuttu. Çocuk Hastanesi ...
Kritik MGK sonrası önemli açıklamalar
Milli Güvenlik Kurulu sonrası açıklanan MGK bildirisinde, Türkiye'nin ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çocuk yaşında assolist oldu!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gazeteci titizliğinden çıkan bir roman
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva