HABERLER>POLİTİKA
21 Mart 2019 Perşembe - 11:41

CHP Kemalpaşa adayı Karakayalı’dan Başkan Uğurlu’ya: Mal varlığını açıkla!

Mal varlığını açıklayan CHP’li Karakayalı, Kemalpaşa Belediye Başkanı Uğurlu’ya seslendi ve ‘Sen de mal varlığını paylaş’ mesajını gönderdi. Karakayalı ayrıca 31 Mart için iddialı konuştu ve başkanlık dönemini referans göstererek, “Bu seçime kesin gözüyle bakıyorum. Yaptıklarım yapacaklarımın teminatıdır. Kemalpaşa’ya şimdiden hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.

CHP Kemalpaşa adayı Karakayalı’dan Başkan Uğurlu’ya: Mal varlığını açıkla!

EGEDESONSÖZ- Millet İttifakı’nın Kemalpaşa Belediye Başkan Adayı Cumhuriyet Halk Partili (CHP) Rıdvan Karakayalı, Sonsöz TV’de yayınlanan Günaydın Ege programına katıldı ve Aslı Eren’in sorularını yanıtladı.

31 Mart yerel seçimleri üzerinden iddialı açıklamalarda bulunan Karakayalı, Kemalpaşa Belediyesi’nin mevcut Başkanı ve rakibi AK Partili Arif Uğurlu’ya zaman zaman sert eleştiriler yöneltti.

Kendisi de eski belediye başkanı olan Karakayalı döneminde hayata geçirdiği proje ve yatırımları referans gösterdi.

ADAM GİBİ BİR SEÇİM OLSUN, HİLEYE GİRMESİNLER
Karayakaylı, “Kemalpaşa sağın kalesi gibi görünebilir ama insanlarımız son dönemde yönetimden oldukça sıkıldılar. Ben bir tek şey istiyorum, adaletli bir seçim olsun. Adam gibi olsun. Hileye hurdaya girmesinler. İftira atmasınlar. Hakkımda ateist, dinine inanmıyor diyorlarmış. Kemalpaşa’da ilk cami projesini yapan benim. İptal edip yerine otopark yapan bunlar. 6 buçuk milyonu benim haneme borç olarak gösteriyorlar. Niye yalan söylüyorsunuz? Yalan söylemeyin. Çıkın gerçekleri söyleyin” dedi.

BAŞKAN UĞURLU MERT İSE BORCUNU AÇIKLASIN!
Belediye Başkanı Uğurlu’yu hedef alan Karakayalı, “Mevcut belediye başkanına soruyorum, borcunu açıkla! Mert ise borcunu açıklasın. Şu kadar yatırım yaptım diyor. Çoğunu Valilik kanalıyla yaptı. Projeler halka dönük olmalı. Kongre merkezi yapıyor. 15 milyon TL para döktü. Programa gelirken 15 dakikada İzmir’e geldim. Orada neyin kongresini yapacaksın? Ben o parayı halka yarayacak bir yatırıma dökerim. Ben yerelde kalkınmayı nasıl sağlarım? Buna bakarım. Çiftçinin kalkınması nedir? 10 katı yatırım yaptım diyor. Bakalım insanlara ne kadar fayda sağlıyor!” diye konuştu.

MEYDAN OKUDU: İKİMİZ KEMALPAŞAYI DOLAŞALIM MI?
Geçtiğimiz dönemde kendisine programa çıkma daveti gönderen Uğurlu’nun seçimi kaybedeceğini anladığını söyleyen Karakayalı, “Kaybedeceğini anladı. Çırpınıyor. Dipte olduğunu hep beraber biliyoruz. Tavsiye ediyorum, ikimiz beraber Kemalpaşa’yı gezelim. Ben de ona meydan okuyorum. Halkın arasına girelim, hangimiz tepki alıyor ona bakalım. Demagoji yapmak olmaz! Pat küt atmakla olmaz. Yalnız başımıza, kol kola girelim ilçemizi dolaşalım. Halkın inanması lazım. Halk kime inanacak ona bakacağız. 10 gün sonra seçim var. Herkes kendi propagandasını yapacak. İddia ediyoruz; ekibimin hepsi Kemalpaşa’ya hizmet aşkıyla yanıyor. Meclis üyelerimiz ve seçmenlerimizle çok iyi gidiyoruz. İnşallah Mart’ın sonu bahar olacak” ifadelerini kullandı.

1 NİSAN’DA YOK OLACAKLAR!
Geçtiğimiz dönemde Uğurlu’nun belediye binasının arka bölümüne vatandaştan kaçmak için merdiven yaptırdığını ifade eden Karakayalı, iddiasını yineledi. Karakayalı, “Ben 5 yıl belediye başkanlığı yaptım niye öyle bir yangın merdiveni yapmadım. Yalan söylemesin. Kaçma merdiveni o! Makam koltuğu kapının tam karşısındaydı, içeri almış. Belediyede oturuyor mu? Yukarıda küçük sarayı niye yaptın? Belediye başkanının vatandaşla beraber olması gerekmiyor mu? Orada ne işin var? Bunlar sarayları çok seviyorlar. Neyse çok önemli değil; 1 Nisan’da yok olacaklar da…” açıklamasında bulundu.

BAŞKANLIK DÖNEMİNDEKİ PROJELERİNİ REFERANS GÖSTERDİ
Başkanlık yaptığı dönemde hayata geçirilenlerden örnekler sunan Karakayalı, “Nazarköy’ü şahsım yaratmıştır. Nazarköy bir marka olmuştur. Niye diğer köylerimiz marka olmasın. Kadınlarımız kooperatifleşerek büyüsünler. Üretici pazarları açmamız lazım. Öğrencilere dershane sözüm var. Eğitimde fırsat eşitliği yaratmamız lazım. Parası olan dershaneye gidecek olmayan gidemeyecek sonra aynı sınavlara girecekler. Böyle olmaz. Spor salonlarımız kapalı. Olmaz!” dedi.

‘MAL VARLIĞINI AÇIKLASIN’ DEDİ VE KENDİ MAL VARLIĞINI AÇIKLADI! 
Uğurlu’ya mal varlığını açıklaması yönünde çağrıda bulunan Karakayalı, “Kendisini halka inandırsın. Dışarı çıksınlar görsünler. Halk şunu diyor dediğim zaman hoş olmaz. Halkın ne dediği 10 gün sonra sandığa yansıyacak! Anketler durum gayet iyi. Kimse yoğurdum ekşi demiyor. Kimse sahaya kaybetmek için çıkmaz. İddialıyız, öne gidiyoruz. Suni gündem yaratmıyoruz. Bunlar kısır tartışmalar. Ne derse desin… Ağzını artık çok bozuyor. Sayın başkan lütfen sinirlerine hakim ol! Adam gibi seçim geçirelim. Yaptıklarını, yapacaklarını anlat, halk oy verecekse versin. Başkana sesleniyorum buradan; mal varlığını açıkla! Belediye başkanı olmadan önceki durumunu ve şimdiki durumunu açıkla. Benim mal varlığım; bir tane Kemalpaşa’da evim, Çeşme’de yazlığım, eşimin ve benim arabam, bir tane de 7 buçuk dönümlük tarlam var. Başka hiçbir şeyim yok. 61 yaşındayım tüm birikimim bu! Kendisi açıklasın! Neredeydin? Nerede oturuyordun? Evin var mıydı? 8-9 ay kirasını verebiliyor muydun? Belediye başkanı olduktan 3 ay sonra 2 tane daireyi, 1 tane dükkanı ve şimdiki mal varlığını nasıl almış? Bir açıklasın bakalım.  Bir belediye başkanı 60 ayda yemese içmese kazandığı para 600 bin TL yapar! Bana açıklasın! Ne oldu? Miras mı geldi, para mı geldi? Basit bir soru yöneltiyorum. Bana villada oturuyor diyor. Arazim vardı. 125 bin TL’ye sattım, oturduğum evi aldım. Eşim 62 bin TL kredi çekti, içini yaptırdık. Gidin araştırın, görün. Orayı bahçemi satarak aldım. Milyonluk falan değil. 1 milyon verirse hemen vereyim.  Bir daha bana laf atmasın. Artık çok farklı olur. Ben Kemalpaşa’nın öz evladıyım. Orada öleceğim. Ben Kemalpaşalıyım. Ama başkaları başkanlığı bitince Kemalpaşa’yı ertesi gün terk edecekler” ifadelerini kullandı.

30 İLÇEDE MİLLET İTTİFAKI KAZANACAK
“AK Parti’nin İzmir’de kazanması mümkün değil, Kemalpaşa’da da ihtimal vermiyorum” diyerek sözlerini sürdüren Karakayalı, “İzmir’de 30 ilçede Millet İttifakı’nın kazanacağını düşünüyorum. Kemalpaşa’da çok iyi bir ittifakımız var, çok uyumlu çalışıyoruz. Büyükşehir’de Tunç Soyer ile birlikte biz Kemalpaşa’da çok iyi işler yapacağız. Projeler falan yapılıp geçer ama yerelde insanlara dokunulması gerekiyor, özen istiyor. Biz bunları rant peşinde koşmadan yapacak güçteyiz. Kemalpaşa TOKİ’de ödenek yetersizliği nedeniyle inşaatlar durmuş diye duydum. Zaten vatandaşlara çok pahalı geliyor ödemeler, vatandaşlar alamaz onu. Birçok vatandaş da geri çekmiş başvurusunu. Kentsel dönüşümde ise önce tapu verilmesi lazım, böyle dönüşüm olmaz. İnsana dokunulması gerekiyor. Daha önce birçok başkan geldi. Mehmet Ali Özüdoğru Kemalpaşa’yı başka bir boyuta getirdi. Kim geldiyse elinden geleni çabayı gösterdi. Bundan sonra da zaten halkın isteği doğrultusunda gerekenler yapılacaktır. Ama bunlar yapılırken insan odaklı olunması gerekiyor” açıklamasını yaptı.

KEMALPAŞA AK PARTİ’NİN DEĞİL HALKIN KALESİDİR!
‘Kemalpaşa İzmir’de AK Parti’nin kalesi mi?’ sorunu cevaplandıran Karakayalı, “Ben ona inanmıyorum. Kimin kalesi olduğunu 31 Mart’ta herkes görecek. Orası halkın kalesi! Halktan yana olanların kalesi olacak. Ben her partiden oy almak istiyorum. AK Parti’den de oy alacağım. Oradaki seçmenlerimiz de bizi çok iyi destekleyecekler. Mevcut başkanın kötü yönetimi, farklı düşüncelerinden dolayı… Amacımız Kemalpaşa ile İzmir’i marka kent yapma projeleridir. Kırsalda kalkınmayı sağlayan projelerdir. Bu çok önemlidir. Aziz Kocaoğlu 15 yıl başkanlık yaptı, İzmir Türkiye tarımındaki kalkınmanın 2-3 kat üzerine çıktı. Tunç Soyer’in de aynı söylemleri var” diye konuştu.

BU SEÇİME KESİN GÖZÜYLE BAKIYORUM
31 Mart yerel seçimleri için açıklama yapan Karakayalı, “Sandık demek sürpriz demektir. Çok farklı bir şeydir. İnsanlar oy atma yerine girdiğinde kendi vicdanlarıyla baş başa kalıyorlar. Söylemek istemiyorum ama iyi durumda olduğumuzu biliyorum. İnsanların bizi desteklediklerinin canlı şahidiyim. Bu seçime kesin gözüyle bakıyorum. Alacağımı umuyorum” dedi.

YAPTIKLARIM YAPACAKLARIMIN TEMİNATIDIR
Karakayalı sözlerini sonlandırırken, “Kemalpaşa marka bir şehir. Yaptıklarım yapacaklarımın teminatıdır. Daha iyilerini yapacağız. 5 belde kapanmıştı, onların travmalarıyla uğraşmıştım. Beldelere fazla bir şey yapamamıştım. Ama şimdi tüm ağırlığımız beldelerimize ve 29 köyümüze olacaktır. Buradan söz veriyorum. Hatalarımızı gördük, bundan sonra hata yapmamaya, insanlarımızı kırmamaya çalışacağız. Beldelerimizi daha iyi noktaya taşıyacağız. Kemalpaşa’ya aydınlık günler gelecek. Başkanın yanına gelirken kimse randevu almayacak. Onların karşısında oturacağım. Halktan kaçma merdivenini kaldıracağım. Şeffaf bir belediyecilik olacak. Halktan kaçılmaz. Halkın verdiği vergiler çarçur edilmeyecek. Dar gelirliye yardım edecek. Sosyal market kapanacakmış zırvalarından vazgeçelim. O marketi ben kurdum. Geceleri dağıtıyordum. 3 bin dağıtıyordum şimdi 9-10 bin dağıtacağım. Ekonomik kriz geldi çünkü. Kemalpaşa’ya şimdiden hayırlı olsun” ifadelerini kullandı. 

 
THY Genel Müdürü'nden Boeing 737 Max açıklaması
 
Ünlü çiftin boşanacağı tarih belli oldu!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
izmirli 21 Mart 2019 Perşembe 15:09

kemalpaşaya yakışır başkan karakayalı... yolun açık olsun...

Yorumu oyla      8      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karşılıklı suçlamalar... İzmir siyasetinde 'liste' savaşları!
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, Adalet ve ...
Zeybekci: İzmir varlık içinde yokluk çekiyor
Dikili’de Cumhur İttifakı MHP Belediye Başkan Adayı Sema Akıncı ile proje ...
AK Partili Nasır: Seferihisar için yeni bir dönem başlıyor
Ak Parti İzmir Milletvekili Necip Nasır, Ak Parti Seferihisar Belediye ...
 
İzmir'de o ilçe başkanına bıçaklı saldırı!
MHP Aliağa İlçe Başkanı Aydemir simit aldığı sırada uyuşturucu bağımlısı ...
CHP'li Polat'tan Karşıyaka'da seçim mesaisi
CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat, Karşıyaka Belediye Başkan Adayı Cemil ...
Başkan Selvitopu'ndan 'İYİ' buluşma: Bizim tek sevdamız Karabağlar
İYİ Parti Karabağlar İlçe Başkanlığı’nın düzenlediği yemeğe katılan Karabağlar ...
 
20 yıllık dostlar buluştu
Haluk Levent, “Öykü Arin’e Umut Ol” konseri için geldiği İzmir’de Menemen ...
CHP Buca Adayı Kılıç'tan 'iyi tarım' projesi: 3 aşamada kalkınma modeli
CHP Buca Belediye Başkan Adayı Erhan Kılıç, iyi tarım projesini tanıttı. ...
Çiğli belediye meclisine 'Bakan' gücü
Türk Siyasetinin önemli isimlerinden Eski Kültür Bakanı Prof. Dr. Suat ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çoban ateşini 'topuklu' yaktı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva