HABERLER>GÜNCEL
21 Mart 2019 Perşembe - 09:37

İzmir'deki mahkemede korkunç ifadeler... Bu nasıl baba?

İzmir'in Karabağlar ilçesinde, kızı F.A.'ya (15) cinsel istismarda bulunduğu öne sürülen M.A.'nın (32) tutuksuz yargılanmasına devam edildi. F.A., duruşmadaki ifadesinde, "Babam çok kötü biri. Bana cinsel istismarda bulundu. Kardeşlerim ölmesin, diye sustum" dedi. Savcı ile bakanlık avukatı, M.A.'nın tutuklanmasını talep etti; ancak mahkeme heyeti kabul etmedi.

İzmir deki mahkemede korkunç ifadeler... Bu nasıl baba?

Karabağlar'da yaşayan ve tekstille uğraşan M.A., 2018 yılında kızı F.A.’nın evden kaçtığını iddia ederek, polise başvurdu. Kısa süre sonra M.A.'nın, şikayet için gittiği Bornova'daki polis merkezinde olduğu anlaşıldı. M.A., emniyetteki ifadesinde, babasının kendisine cinsel istismarda bulunduğunu öne sürdü. Polislerden bunu anlattığını kimseye söylenmemelerini isteyen F.A., "Babam söylediğimi öğrenirse küçük kardeşlerimi öldürür" dedi.

Çocuk İzleme Merkezi’ne gönderilen F.A., burada da babasının, annesinin 2014 ve 2015 yıllarında, doğum yapmak için hastanede olduğu zamanlarda kendisine cinsel istismarda bulunduğunu ileri sürdü. Yapılan muayenede, F.A.'ya yönelik cinsel istismar bulgusuna rastlanmadı. ÇİM'de hazırlanan raporda, olayın üzerinden geçen süre dikkate alındığında, cinsel istismar bulgusuna rastlanmasının mümkün olamayacağı; ancak mağdurun anlattıklarının samimi ve yaşına uygun olduğu belirtildi. Bunun üzerine gözaltına alınan baba M.A., suçlamaları kabul etmedi. Savcılık ifadesinin ardından tutuklanması talebiyle sulh ceza hakimliğine sevk edilen M.A., tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. M.A. hakkında, 'zincirleme olarak çocuğun cinsel istismarı’ suçundan dava açıldı. F.A. ise devlet korumasına alındı.

'O ÇOK KÖTÜ BİRİ, ŞİKAYETÇİYİM'
İzmir 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın son duruşmasına tutuksuz sanık M.A., Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı avukatı Müjgan Bilgen Özen ve tarafların avukatları katıldı. Duruşmaya adli görüşme odasından telekonferansla bağlanan F.A., pedagog eşliğinde ifade verdi. Annesinin 2014 ve 2015 yıllarında doğum yaptığını söyleyen F.A., bu süreçte babasının cinsel istismarına uğradığını öne sürdü. O zaman yaşı daha da küçük olan F.A., "Annem 2 kez doğum yaptı. O hastanedeyken, babam bana cinsel istismarda bulundu. Zorla yaptı ve anneme ya da başka birine söylediğim takdirde 'Seni ve yeni doğan kardeşlerini öldürürüm' dedi. Kardeşlerim çok küçük; onlar ölmesin, diye sustum. Babam çok kötü birisi, şikayetçiyim" diye konuştu. 

'BANA HEP, SEN BENİMSİN, DİYORDU'
F.A., pedagogun "Annene neden anlatmadın?" sorusuna ise "Babam, annemi evde hortumla döverdi. Ben ona kıyamazdım. Beni ve kardeşlerimi hortumla döver ve penseyle etimi çekerdi. Anneme eziyet etmesin, diye söylemedim" yanıtını verdi.

Pedagogun "Neden hiç okula gitmedin?" diye sorduğu F.A., "Neden okula gitmediğimi bilmiyorum. Babam bizim sokakta yürümemize bile kızardı. 'Sağa sola bakmayın, kafanızı kaldırmayın. Evde pencereden dışarı bakmayın' derdi. Nasıl okula gidebilirim ki? O bana hep 'Sen benimsin' diyordu" dedi.

'KIZDIM, BU YÜZDEN BENİ SUÇLADIĞINI DÜŞÜNÜYORUM'
Üzerine atılı suçlamaları kabul etmeyen sanık M.A. ise kızının iddia ettiği doğumlarda evde değil; eşinin yanında, hastanede olduğunu öne sürdü. Kızına kötü davranmadığını ve cinsel istismarda bulunmadığını iddia eden M.A., "Birkaç kez evde para kayboldu. Dedesine gittiğinde de para kaybolmuştu. Ben de kızımı suçladım. Bunun dışında sokaktaki berbere baktığını gördüm. 'Niye bakıyorsun?' diyerek kızdım. Bu nedenlerle beni suçladığını düşünüyorum" diye konuştu.

'NEDEN HALA TUTUKSUZ, ANLAMIŞ DEĞİLİZ'
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı avukatı Müjgan Bilgen Özen de F.A.'nın anlatımlarının samimi ve en önemli delil niteliğinde olduğunu belirterek, "Biz mağdurun ifadesine aynen katılıyoruz. Mağdurun ses tonundan bile korku içinde olduğunu, hala yaşadıklarının etkisinde olduğunu anlıyoruz. Bu kadar önemli bir delil varken neden hala sanığın tutuksuz yargılandığını anlamış değiliz. Sanığın bu celse tutuklanmasını talep ediyoruz" dedi.

Duruşma savcısı da suçun mahiyeti ve niteliği bakımından, toplanan deliller ile mağdurun anlatımları göz önüne alınarak, sanığın tutuklanması yönünde mütalaa verdi.

'TUTUKLANSIN' TALEBİNE RET
Mahkeme heyeti, bakanlık avukatı ve savcının talebini reddederek, sanık M.A.'nın tutuksuz yargılanmasının devamına, eşinin 2014 ve 2015 yıllarındaki doğumları sırasında telefon kayıtlarının baz istasyonları üzerinden belirlenerek, rapor istemesine karar vererek, duruşmayı erteledi. (DHA)

 
Güzelbahçe’de tiyatro zamanı
 
Torbalı'da istihdam seferberliği
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Sarı Çizmeli Memed'A. 22 Mart 2019 Cuma 02:18

Bu HAYVANIN tutuklanmama gerekçesi nedir ulan eyy "mahkeme(!) heyeti" ?!

Yorumu oyla      4      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Dünya'nın en mutlu ülkesi belli oldu!
BM'nin yayımladığı Dünya Mutluluk Raporunda, birinciliği alan ülke Finlandiya oldu.
THY'nin satılacağı iddiasına açıklama!
Türk Hava Yolları (THY) Basın Müşaviri Yahya Üstün, "Türk Hava Yolları ...
Malatya'da 4,1 büyüklüğünde deprem
Malatya'nın Arguvan ilçesinde 4,1 büyüklüğünde deprem meydana geldi.
 
İzmir'de 'tırnakçılık' gözaltısı!
İzmir'in Urla ilçesinde akaryakıt istasyonundan "tırnakçılık" yöntemiyle ...
Ege Üniversitesi Hastanesi'nde korkutan yangın
Ege Üniversitesi Diyaliz Merkezi'nde çıkan yangın korkuttu. Çocuk Hastanesi ...
Kritik MGK sonrası önemli açıklamalar
Milli Güvenlik Kurulu sonrası açıklanan MGK bildirisinde, Türkiye'nin ...
 
İzmir'de öğrenci yakınları öğretmeni darp etti!
Konak ilçesinde, öğrenci yakınları tarafından darbedildiği ileri sürülen ...
UBER davasında önemli gelişme!
Mahkeme, bilirkişi raporunun beklenmesine hükmederek duruşmayı erteledi.
CHP İzmir’in acı kaybı: Yücel Özen hayatını kaybetti!
CHP İzmir eski İl Yöneticisi ve Millet İttifakı Tire Belediye Meclis üyesi ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva