HABERLER>EKONOMİ
21 Mart 2019 Perşembe - 09:45

Torbalı'da istihdam seferberliği

İstihdam Seferberliği için tüm Türkiye’de başlatılan seferberlik kapsamında Torbalı Ticaret Odası hafta başı danışma masası kurdu. Dün de üyelerine paketi anlatan TTO Başkanı Olgun, bugün de fabrikaları ziyaret edip işverenleri kampanyaya destek olmaya davet edecek.

Torbalı da istihdam seferberliği

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinde düzenlenen Türkiye Sanayi Şurası’nda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başlatmış olduğu istihdam seferberliği Torbalı’da da yankı buldu. Torbalı Ticaret Odası (TTO) bünyesinde İstihdam Seferberliği Danışma Masası kuruldu. Teşvik paketi ve istihdam seferberliğinin ayrıntıları dün oda bünyesinde yapılan meslek komiteleri ortak toplantısında anlatıldı.

Torbalı Ticaret Odası ev sahipliğinde düzenlenen toplantıda “İstihdam Seferberliği Yeni Teşvik Paketi” programı adına yürütülen çalışmalarda görevli kurumlar SGK ve İŞKUR; istihdam teşviklerini işverenlere ve firma temsilcilerine anlattı.Toplantıda yapılan sunumların ardından katılımcılar konuyla ilgili sorular sordu.Toplantıya firma sahipler ve işletme temsilcileri yoğun katılım sağladı. Toplantıya katılan işverenler, üzerlerinde “İstihdam seferberliğinde biz de varız. Burası Torbalı burada iş var” yazılı dövizler açarak, kampanyaya destek vereceklerini ilan etti.

“BURASI TORBALI, BURADA İŞ VAR”
2019 İstihdam Seferberliği tanıtım toplantısı Torbalı Ticaret Odası Adnan Öztaş Toplantı Salonunda yapıldı. Toplantıya SGK İl Başkan Yardımcı Bayram Özer, İzmir Vergi Dairesi Başkan Yardımcısı Metin Sakar ve İş Kur İl Müdür Yardımcısı Emin Dank katıldı.Torbalı Ticaret Odası Başkanı Abdulvahap Olgun toplantının açılış konuşmasında, "Toplantımızın amacı ekonomik sıkıntının yaşandığı bu dönemde işten çıkartmaların önüne geçmek ve işverenlere destek olmaktır.Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin koordine ettiği program, ülke genelinde işverenlere anlatılıyor. Devletin sağlamış olduğu desteklerle, el birliği ile işsizliği aşacağımıza inanıyorum. İstihdam Seferberliği kapsamında iş dünyamıza, girişimcilerimize 8 farklı teşvik sunuluyor. 8 ana başlıkta toplanan destek ve teşviklerle 2,5 milyon istihdam sağlanması hedefleniyor. Torbalı Ticaret Odası olarak, İstihdam Seferberliği 2019 hedeflerine katkı sağlamak amacıyla tam destek verdiğimizi belirtmek isterim. Bütün üyelerimizi bu fırsattan yararlanmaya davet ediyorum"şeklinde konuştu.

SEFERBERLİĞİN DETAYLARI ANLATILDI
Kurum Müdürleri konuya ilişkin yaptığı konuşmaların ardından 2019 İstihdam Seferberliği hakkında detaylı bilgilendirmeye geçildi. Konu hakkında İŞKUR ve SGK personeli temsilcileri işverenlerin hangi koşullar altında ücret ödemeden personel istihdam edebileceklerinin kurallarını aktardı. İŞKUR temsilcisi İşbaşı Eğitim Programları üzerine ağırlık verdiği konuşmasında program ile istihdam edilen çalışanların işverenlere maddi yükünün olmadığının altını çizerek hangi statüde işletmelerin bu programdan yaralanabileceğini anlattı. İŞKUR’un sunumda İlave İstihdam Teşviki, Kısa Çalışma Uygulaması, 3 Aylık Ücret Desteği Programı, Nitelikli İşgücünün Yetiştirilmesine Yönelik Destekler üzerine de bilgiler verildi. Sunum, SGK'nın istihdam teşvikindeki işveren sağladığı kolaylıkların anlatılmasıyla devam etti. SGK kurumu yetkilisi istihdam seferberliği programından yararlanan işverenlerin çalıştırdıkları personel ödenekleri ve kurumun bu kapsamda verdiği hizmetleri aktardı. Yapılan sunumların ardından katılımcıların sorularına geçildi. Programa katılan katılımcılara istihdam desteğini kapsamlı anlatan dokümanlar verildi.

 
İzmir'deki mahkemede korkunç ifadeler... Bu nasıl baba?
 
Çiğli belediye meclisine 'Bakan' gücü
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Dolar güne nasıl başladı? İşte ilk rakamlar
Dolar kuru, Fed'in faiz kararı ve bilanço küçültmeyi bırakarak para politikasında ...
ÖTV ve KDV indirimleri uzatıldı
1 Mart tarihinde sona erecek ÖTV ve KDV indirimi, Cumhurbaşkanı kararıyla ...
Hazine alacak stoku açıklandı!
Hazine alacakları, şubat ayı itibarıyla 18,5 milyar lira olarak gerçekleşti.
 
Marketlerde yeni dönem: Sınırlama geliyor
Perakende Yasası çalışmalarıyla ilgili NTV'ye konuşan Ticaret Bakanı Pekcan, ...
Yeni otoyolda ücret tarifesi: Akhisar-İzmir arası ne kadar oldu?
İstanbul-İzmir Otoyolu'nun Balıkesir kuzey ve batı kavşakları ile Akhisar-Saruhanlı ...
Dolar güne nasıl başladı? İşte ilk rakamlar
Dolar/TL bu haftaki sakin seyrini sürdürüyor. TL cephesinde son 1 ayda ...
 
VOLT Motor’dan tanıtım atağı
TurqualityDestek Programı’nda faaliyet gösterdiği elektrik motorları sektöründe ...
Dolar ve euro güne nasıl başladı? İlk rakamlar
Dola kuru bir süredir devam eden 5.45 - 5.50 arasındaki dar bantta dalgalanmasını ...
Türkiye Varlık Fonu'ndan satış açıklaması
Türkiye Varlık Fonu'ndan yapılan açıklamada, "Türkiye Varlık Fonu'nun ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva