HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
16 Ocak 2013 Çarşamba - 20:47

Tartan’dan 'başkanlık' yanıtı: ‘Adayım’ demiyorum ama...

Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, CHP grup toplantısında yaptığı konuşmada Büyükşehir Belediye Başkanvekili Sırrı Aydoğan’ın kendisi için söylediği sözlere yanıt verdi. Tartan, “Çıkıp da ‘ben adayım’ demiyorum. Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na herkes aday olabilir. Ben bu göreve hazırım. Partim görev verirse yaparım” dedi.

Tartan’dan  başkanlık  yanıtı: ‘Adayım’ demiyorum ama...

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Ocak Ayı ikinci olağan meclis toplantısı gerçekleştirildi. Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun yine katılmadığı toplantıyı Meclis Başkanvekili Prof. Dr. Adnan Oğuz Akyarlı yönetti. Meclis toplantısı öncesinde gerçekleştirilen CHP grup toplantısı yine hareketli geçti.

Pazartesi günü yapılan basına kapalı grup toplantısında Büyükşehir Belediye Başkanvekili Sırrı Aydoğan, Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan ile yaşadığı bir diyaloğu anlatmıştı. Toplantıda “Hakan Tartan’an ‘Belediye başkanlığına aday olunmaz, aday yapılır. Yani aday gösterilir’ dedim” diyerek çıkış yapan Aydoğan’ın sözleri basında yer alınca cevap gecikmedi. Grup toplantısının ardından Tartan’ı arayan bazı meclis üyeleri de Aydoğan’ın sözlerini anında aktarmıştı. Meclis öncesinde gerçekleştirilen yeni grup toplantısına bu kez Konak Belediye Başkanı Tartan da katıldı. Grup toplantısı bittikten sonra salona giren Tartan, söz alarak toplantının devam etmesini istedi. Başkanvekili Aydoğan kendisine söz hakkı verince de gündeme gelen adaylık konusunda açıklamalarda bulundu.


 
ADIMIN GEÇMESİ DOĞAL
Basına kapalı olarak gerçekleştirilen toplantıda hakkında çıkan açıklamalar ve ifadelerin yanlış anlaşıldığını belirten Başkan Tartan, kendisinin adaylık konusunda sürekli açıklama yapan ve talepte bulunan bir insan olmadığını dile getirdi. Büyükşehir Belediye Başkanlığı için adının konuşulduğunu ifade eden Tartan, “Hakkımda anketler yapıldı. Ardı ardına sonuçlar çıktı. Bu sonuçlarda benim büyükşehir için aday olmam halinde tercih oranları ve durumlar yazıyordu. Ben de sorulan sorular üzerine açıklamalarda bulundum. Kesinlikle ‘ben istiyorum’ demedim. Ayrıca Konak Belediye Başkanlığı gibi bir görevim devam ediyor. Her partilinin, partiye emeği geçen kişilerin olduğu gibi benim de Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na adımın geçmesi gayet doğaldır. Görev verilirse şerefle ve layıkıyla yapmaya çalışırım. Herkes aday olabildiği gibi ben de aday olurum. Benim aday olmamın da bir sakıncası yoktur” dedi.
 
HAZIRIM!
Büyükşehir Belediye Başkanlığı için isminin geçmesinin kendisini onurlandırdığını, Konak’taki görevinden de mutlu olduğunu anlatan Tartan, insanların sevgisi ve halkın talebi olduğunu dile getirdi. Tartan, “Ben halktan memnun olduğum gibi halk de benden memnun. Ben her türlü göreve hazırım. Yeter ki partim bana görev versin. Partim ön seçim de yapsa, merkez yoklaması da yapsa ben buna hazırım. Belediye başkanlığı olmaz bana ‘geç partide görev al’ derlerse onu yaparım. Siyasi kimliğim gereği parti okulu gibi önemli yerlerde de aktif çalışma yaparım. Parti disiplinini bilen bir insan olarak her zaman alınan karara saygı duyarım” diye konuştu.
 
CIMBIZLA ALINDI!
Tartan’ın konuşmasının ardından söz alan Sırrı Aydoğan da toplantıda konuştuklarının eksik ifade edildiğini söyledi. Aydoğan, “Ben art niyetli bir konuşma yapmadım. Sadece bir konuda örnek verirken Başkan Tartan’ı örnek verdim. Yaşadığımız diyaloğu anlattım. Konuşmamın içinden cımbızlayarak çekilip alınan cümleler ön plana konuldu. Kimseye de bir eleştiride bulunmadım” ifadelerini kullandı.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 17 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
İZMİRLİ 17 Ocak 2013 Perşembe 18:58

HAKAN BEY GÖREVE GELDİĞİNİZDEN BERİ KAÇ KERE ZABITANIZI ALIP KONAK MEYDANINDA .KEMERALTINDA.EŞREFPAŞA DURAKLARINDA KORDONDA.YKM ÖNÜNDEKİ MİDYECİLERE .KEMERALTI CAMİİ DİBİNDEKİ YILLARDAN BERİ TEZGAH AÇAN EŞKİYALARA OPERASYON YAPMA GEREĞİ DUYDUNUZ ?NOT KEMERALTI ESNAFI ..

Yorumu oyla      15      6  
GALEM 17 Ocak 2013 Perşembe 13:41

Sırrı Aydoğan, yanlış örnek göstermiş bana göre; Tartan ın geldiği makamlara aday olduğunu sanmıyorum, hep aday gösterilmiştir.Sadece doğru zamanda doğru yerde olan rüzgarın estiği yönde duran ballı bir insan olduğunu düşünüyorum.Ama bu kez ne olur! bu kez gerçekten aday olsun ön seçim sandıkları konulsun bakalım, sandıktan çıkıyor mu çokmıyor mu cidden görmek istiyorum.Tepeden atamalarla gelen ancak kerametin kendinden olduğunu sanan tiplerin alayına gıcık oluyorum.

Yorumu oyla      15      6  
ciRkİN KRaL oNUR 17 Ocak 2013 Perşembe 13:21

!! IZMIR E HAKAN BASKAN YAKISIR !!

Yorumu oyla      14      12  
göçmen 17 Ocak 2013 Perşembe 11:52

Genç dinamik bir başkan tartan izmire yakışır.

Yorumu oyla      16      14  
Cevdet 17 Ocak 2013 Perşembe 11:02

Aziz beyden daha iyi yapacagı kesin..

Yorumu oyla      17      13  
Özge kurtarıcı 17 Ocak 2013 Perşembe 10:34

işportalar seyyarlar kaldırım işgali yapan esnaf...her belediyenin sorumluluk alanı var.bunu bilelim ve buna göre yorum yapalım.misal kemeraltı bölgesi her ne kadar konak diye geçse de oranın sorumluluğu büyükşehirdedir.Buna bir örnek de kıbrıs şehitleri caddesi....

Yorumu oyla      13      12  
DEMOKRAT 17 Ocak 2013 Perşembe 08:29

Tartan Gelirse,İzmirde"ki İşportadan,Seyyarlardan,El Arabalı EŞKİYALAR"dan,Kaldırımları Babasının Malı Gibi İşgal Eden Esnaftan Kurtulacakmıyız Acaba!Hiç Sanmıyorum.4 Tane Dandirik Müze İle Bu İşlere Soyunmağa Kalkmak Yeterli Değil Başkan Efendi.

Yorumu oyla      39      11  
İzmir'e Yazık.. 17 Ocak 2013 Perşembe 08:18

İstemem yan cebime koy.. :):)

Yorumu oyla      24      9  
menemen 17 Ocak 2013 Perşembe 01:42

valla iki dönemden fazla aday göstermesin genel merkez bizler menemen de deyişim isyiyoruzz

Yorumu oyla      25      6  
17 Ocak 2013 Perşembe 01:36

İZMİR AZİZDİR, AZİZ KALACAK.

Yorumu oyla      21      12  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bakanlık nokta koydu: Seydi Baba Türbesi kültür varlığı mı?
Kültür ve Turizm Bakanlığı, AK Parti ve CHP arasında Gaziemir’de kavgaya ...
Seferihisar ‘Bütünşehir’e karşı: Köy Hareketi!
Seferihisar İlçesi'ne bağlı köylerin bir araya gelen sakinleri, Büyükşehir ...
Kocaoğlu açıkladı: Yat limanlarında çatışma var mı?
Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Ulaştırma Bakanlığı Alt Yapı ...
 
Karşıyaka’nın dört bir yanı pelikan!
Karşıyaka’nın maskotu pelikanlar kentin meydanlarını süslüyor. Karşıyaka ...
Gaziemirli çocuklar hayata ‘sağlam hamleler’l ile başlıyor
Gaziemir’de belediyenin düzenlediği satranç kurslarına katılan ve çoğunluğu ...
Eşekler Karnavalı Gaziemir'i kırdı-geçirdi
Atatürk Kültür Merkezi’nde sergilenen Eşekler Karnavalı isimli tiyatro ...
 
İzmirli başkan 550 bin esnafı cezadan kurtardı
İl Genel Meclisi Tarım ve Hayvancılık Komisyonu Başkanı Yusuf Vangöl, ...
Konak Nazım'ı Melike Demirağ ile andı
Şiirimizin çınarı Nazım Hikmet, doğumunun 111’inci yılında Konak Belediyesi’nin ...
Ballıkuyulu Ahmet kışlıkları kaptı, iş istedi
Konak Belediyesi Giysi Bankası elinde kalan son kışlık giysiyi görme engelli Ahmet Orak’a verdi.
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Gözü kara’ lidere veda!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva