HABERLER>POLİTİKA
16 Haziran 2019 Pazar - 22:51

Tarihi yayında 'İzmir' sorusu ve dikkat çeken İzmir verisi!

Ekrem İmamoğlu ve Binali Yıldırım’ın katıldığı canlı yayında 2014 yılında İzmir'den Büyükşehir Adayı gösterilen Yıldırım, “İzmir’de seçimi neden kaybettiniz?” sorusuna yanıt verdi. Ayrıca programda Yıldırım’ın İstanbul’da kanalizasyon ve yağmur suyu ayrıştırma oranları ile ilgili görsellerle paylaştığı verilerde İzmir örneğinin yer alması dikkat çekti. Konu ile ilgili CHP ve AK Parti'den karşılıklı açıklamalar yapıldı. Programda "partizanlık" tartışmasına Yıldırım'dan "İzmir" çıkışı geldi.

Tarihi yayında  İzmir  sorusu ve dikkat çeken İzmir verisi!

EGEDESONSÖZ- 23 Haziran İstanbul seçimi öncesinde AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım ile CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu canlı yayında karşı karşıya geldi.

Moderatörlüğünü İsmail Küçükkaya'nın yaptığı oturumda AK Parti adayı Binali Yıldırım'a "AK Parti en güçlü ismi olarak İzmir'i neden kaybettiniz ve İstanbul'da mesela favori olarak gözüküyordunuz, bu seçim sonucu sizi şaşırttı mı?" sorusu soruldu.

- TARİHİ YAYIN: İKİ İSİM SORULARA NE YANIT VERDİ?

Yıldırım ise “İzmir seçimi çok geride kaldı. 17-25 Aralık’ın gölgesinde bir seçime gidildi. İzmir tarihinde alınabilecek en yüksek oyu aldık. Buradaki seçim sonuçlanmadı. Buradaki seçimin kaybedeni kazananı yok" yanıtını verdi.

Öte yandan Yıldırım, 1994'ten bu yana İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin yaptıklarını hazırladığı görsellerle anlattı. İstanbul’da 1994’ten bu yana kanalizasyon ve yağmur suyu ayrıştırma oranlarını paylaşırken, ilgili görselde ‘İzmir'de kanalizasyon ve yağmur suyu araştırma oranı yüzde 0’ ifadesi yer alması dikkat çekti.

CHP İL BAŞKANI YÜCEL'DEN 'VERİ' TEPKİSİ!
Yıldırım canlı yayında gösterdiği veri ise tartışmalara neden oldu. CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, Binali Yıldırım'ın gösterdiği veriye tepki gösterdi. Yücel, "Tekrar tekrar izledim bu görüntüyü doğru mu diye. Bu düpedüz bir aldatmadır. TÜİK verilerine göre arıtma sayısı ve arıttığı su miktarı ile "Türkiye’nin lider kenti" İzmir'dir. İzmir’de yaklaşık 500 km. ayrık sistem yağmursuyu toplama kanalı var" dedi.

AK PARTİ’DEN 'VERİ' YANITI
İzmir Büyükşehir Meclisi AK Parti Grup Başkan Vekili Özgür Hızal, tartışmalara neden olan “veri” ile açıklama yaptı. Hızal, “Sayın Binali Yıldırım’ın bahsettiği konu “Kanalizasyon ve yağmur suyu ayrıştırma oranı” iken bunu “Su arıtma oranı” olarak yansıtmak ve buna “Aldatma” adını vermek tam anlamıyla cahilliktir. Kendi düştüğünüz kuyuya insanları da çekme çabasından vazgeçin!” dedi.
 

EKREM BEY İZMİR’E GİTSİN, BENİM NELER YAPTIĞIMI GÖRSÜN
Ayrıca programda “partizanlık” tartışması yaşandı. CHP adayı İmamoğlu “gönül belediyeciliği ile afişler niye asıldı dedim. Bana 25 tane belediyenin kazanıldığını söylüyor. Partizanlıkla sadece ben değil sayın Yıldırım da mücadele etmeli. Ben özgürüm, 16 milyon insandan oy alıp belediye başkanı olacağım” dedi.

Binali Yıldırım ise “partizanlık” çıkışına İzmir üzerinden yanıt verdi. Yıldırım, “Seçim biter, rozetini çıkarır hizmet yaparsınız. Şimdi eğer biz partizanlık filan yapıyorsak, eğer adres bizeyse ben bunu şiddetle reddederim. Böyle bir şey yok. İzmir'e gitsin Ekrem Bey, orada benim neler yaptığımı görsün. İzmir'in toplu taşıması İZBAN'ı biz belediyeyle beraber yaptık. Orada CHP belediyesi var. İzmir'in çevreyolunu yaptık. Konak Tüneli'ni yaptık, Adnan Menderes Havalimanı'nı yaptık” dedi.

 
Tarihi yayın: İki isim sorulara ne yanıt verdi?
 
Anadolu Ajansı'ndan 31 Mart açıklaması
YORUMLAR
Toplam 10 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
sude ayan 17 Haziran 2019 Pazartesi 14:11

neee adnan menderes havalanını mı yapmışlar

Yorumu oyla      4      5  
muhalif 17 Haziran 2019 Pazartesi 12:10

sn.Yıldırım, FETÖ sorusunu tek kelime "yok" ile nasıl geçiştirdi.....

Yorumu oyla      5      5  
Gürkan 17 Haziran 2019 Pazartesi 11:14

Tamamen algı için siyah fonun üzerine dev gibi beyaz punto ile yazmışlar; bunu da eleştirileri cahillik ile suçlamışlar. 1994 verisidir demiştim ama verilen cevaba bakarsak adamlar bildiğin 2019'dan bahsediyor :) En son ki 20 puan fark demek ki yetmemiş ya da 20 puan çok gelmiş ki İzmir ile uğraşmaya devam ediyorlar.

Yorumu oyla      5      5  
izmirli 17 Haziran 2019 Pazartesi 08:47

İzmiri de bilmiyor

Yorumu oyla      6      5  
alen35 17 Haziran 2019 Pazartesi 08:36

Konak tüneli haricinde hatırlanan bir şey varmı? konak tüneli de kimine göre işe yarıyor kimine göre işe yaramıyor. ben zaman zaman kullanıyorum faydalı da buluyorum ama bunun haricin de bir yatırımları yok! yani binali yıldırım izmirde neler yaptım diyor ama neler yapmış ya biri yazsın ? ben google da arattım bualamadım ! çıkmış şimdi istanbul-izmir otobanı diyor! yahu sen türkiyenin 3. büyük şehrine bu otobanı yapmak zorundasın zaten . ki düzeltiyorum otoban izmir için değil bariz bir şekil de istanbul için yapılıyor! onu da yanlış söyledi 2 saat 15.dak. sürecek diyor. yahu uçakla 1 saat 10 dak. zaten . araç ile 3.5-4 saat sürecek. Binali yıldırım bence artık daha fazla izmiri agzına almamalı!sen izmire 1km metro yapma sonra gel izmri hakkında konuş. hali hazır da yapılan ulaşım projeleri "narlıdere metro,tramvay hatları ve onay gelirse buca metrosu" bunların hepsi belediye öz kaynakları ile yapılıyor ve yapılacak. Tunç soyer hava raydan bahsediyor! her nekadar f.altay a kadar uzatılmaz ise gereksiz olsa da , buda belediye özkaynakları ile yapılması planlanıyor. daha ne anlatalım bilmiyorumki! trollerin ugramayacagı haberlerden biri daha işte.

Yorumu oyla      9      6  
Süleyman 17 Haziran 2019 Pazartesi 08:08

Bu kadar rahat yalan söylenmez.İzmir e git neler yaptığımı gör diyor kendini aştı.İzmir de hiçbirşey yapmadın yapılanlarıda engellediniz.

Yorumu oyla      8      5  
kıyamam 17 Haziran 2019 Pazartesi 02:28

Yıldırım'a bir yandan üzülüyor öbür yandan bu eziyete kendisi izin veriyor diye teselli oluyorum! RTE resmen yükselen dalganın önüne günah keçisi olarak attı! Neden kabul etti?a) Kazanabileceğine inandırdılar!b) Partiye, lidere bağlılık için feda edeceksin dediler. c)Gemiciklerin dosyasını açarız dediler! Hangisi dersiniz? Tam da oturum öncesi Ankara'da AKP grubu Gökçek dönemi araştırılsın önergesi verdi :) Sahi, hırsızlığın çok açık ve net olduğu o konuda, o önerge neden verildi, kime mesaj veriyorlar sizce?

Yorumu oyla      8      5  
tekavute 1 ilave 17 Haziran 2019 Pazartesi 00:45

Ataturk Stadi Turkce olimpiyatlari, Izmir'i ornek vermeniz hata, cocuklarinizin mal varligi hata oldu. Bu yayina cikilmasina izin verilmesi ile aday gosteren zihniyet hedefine bir adim daha yaklasti. Emekliligi hayirli olsun

Yorumu oyla      6      5  
TC misafir 16 Haziran 2019 Pazar 23:35

Binali Yıldırım açıkladığı tüm projeleri gerçekleştirdiğini ifade etti ama nedense sadece 4,5 km'lik Halkapınar-Otogar metrosu unutuldu. Ekrem İmamoğlu'nun mal varlığını açıklama konusundaki "Binali bey gibi ben de mal varlığımı açıklama konusunda hemfikirim" cümlesini söylerken Binali Yıldırım'ın attığı şaşkın bakış videolarda yerini alacaktır ya da fetö ile ilgili soruda yalan emareleriyle dolu adeta beden diline ders niteliği taşıyan cevabı. Sonuç, İzmir can yakar ve acısı kolay geçmez örneği yukarıdaki fotoğrafta mevcut.

Yorumu oyla      13      5  
gürkan 16 Haziran 2019 Pazar 23:24

Sanırım 1994 verisi ancak 2019 verisi İstanbul için varken İzmir yok. Tamamen algı için hazırlanmış bir broşür. İzmir ne alaka?

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Tarihi yayın: İki isim sorulara ne yanıt verdi?
Binali Yıldırım ile Ekrem İmamoğlu’nun tüm kanallara açık ortak yayını ...
Fenerbahçe Başkanı Koç'tan MHP Genel Başkanı Bahçeli'ye ziyaret
Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Ali Koç, seçim çalışmaları kapsamında İstanbul'da ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ihracatçılara müjde
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İhracatçılar Meclisi Genel Kurulu'nda ...
 
Kurtulmuş: Küskün arkadaşlarımızı ikna ederek seçime gelmelerini sağlamak lazım
AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, "İstanbul'da seçime gitmeyen ...
Bakan Kurum'dan G20'de "Türkiye'ye yatırım" çağrısı
Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "G20 Çevre ve Enerji Bakanları ...
'Emaneti Binali Yıldırım'a teslim etme arzusundayız'
MHP lideri Bahçeli, "23 Haziran'da İstanbul'un kaderi belirlenecektir. ...
 
'Randevu' krizinde AK Parti'den sert yanıt: İşleyişten haberi yok!
Kent A.Ş. konusunda haklılığının ortaya çıktığını ve bunun karşısında ...
CHP'li Sertel: Bu sözde reform yerel basını tamamen bitirir!
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atila Sertel, Yargı Reformu ...
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın'dan İslamofobi uyarısı
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, İslamofobiyle ilgili El Cezire internet ...
 
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Fenerbahçe ne istiyor?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Yarattı... Veda ederken ağlattı!
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Memleketin birinde insan manzaraları(!)
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Tükeniş!
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Kara kaplı defter!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Nereden nereye?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çanakkale artık barışın merkezidir!
Kemal ARI
Kemal ARI
'Cehennem savaşı'nda ne yediler ne içtiler?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bölgecilik, mezhepçilik ve inşaatçılık...
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Unutulmazlar...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva