HABERLER>POLİTİKA
16 Haziran 2019 Pazar - 15:15

Kurtulmuş: Küskün arkadaşlarımızı ikna ederek seçime gelmelerini sağlamak lazım

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, "İstanbul'da seçime gitmeyen 1 milyon 700 bin kardeşimiz var. Şimdi sizlerden ricamız, bu seçime gitmeyen kırgın, küskün, kenarda duran AK Parti seçmeni arkadaşlarımızı mutlaka ikna ederek seçime gelmelerini sağlamak lazım" dedi.

Kurtulmuş: Küskün arkadaşlarımızı ikna ederek seçime gelmelerini sağlamak lazım

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, "İstanbul'da seçime gitmeyen 1 milyon 700 bin kardeşimiz var. Şimdi sizlerden ricamız, bu seçime gitmeyen kırgın, küskün, kenarda duran AK Parti seçmeni arkadaşlarımızı mutlaka ikna ederek seçime gelmelerini sağlamak lazım" dedi.

Kurtulmuş, Ordu Dernekler Federasyonu'na bağlı dernek başkanlarıyla bir araya geldi.

Burada konuşan Kurtulmuş, 20 yılı aşkın süredir siyasette olduğunu ve Ordu'nun her zaman gündeminde bulunduğunu söyledi.

İstanbul'da Orduluların varlığının önemli olduğunu belirten Kurtulmuş, Orduluların her zaman Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a destek verdiğini ve Erdoğan'ın da Ordu'ya gereken ehemmiyeti gösterdiğini anlattı.

Dünyanın büyük bir alt-üst oluşun içerisinde bulunduğunu anlatan Kurtulmuş, dünyada ismi konulmamış üçüncü dünya savaşının söz konusu olduğunu ve bunun vekalet, ekonomik gibi savaşlarla devam ettiğini söyledi.

"GÜÇLÜ VE MUKTEDİR BİR TÜRKİYE İSTENMİYOR"
Kurtulmuş, tarih boyunca kavganın merkezinin bu coğrafya olduğunu anlatarak, şöyle konuştu:

"Dünyanın merkezi olan bu coğrafyada büyük bir çekişmenin olduğunu görüyoruz. bir tarafta S400 krizi var. Tek başına bir şey değil. Bir tarafta Türkiye'nin Doğu Akdeniz'de doğal gaz ve petrol aramasıyla ilgili baskılar var, bir tarafta PKK/PYD'ye verilen bir takım destekler ve onun üzerinden Türkiye'nin köşeye sıkıştırılması meselesi var. Bir tarafta ABD'nin İsrail'le beraber hazırlandığı yüzyılın planı adını verdikleri Filistin'i yok etme projesi var. Bir tarafta Umman Körfezi'nde başlatılan ve geliştirilen büyük bir gerilim var. Bir tarafta Doğu Akdeniz'de dünya ülkelerinin savaş gemileri var. Sayın sayabildiğiniz kadar. Ne oluyor? Olan şey şu, bu yeni küresel savaşın merkezi olan bu coğrafyada esasında aslında saydığım her başlığın ana muhatabı Türkiye'dir. Güçlü ve muktedir bir Türkiye istenmiyor. Adam S400 almayacaksın' derken aslında başka bir şey söylüyor. Eğer bu istikrar devam ederse biliyorlar ki Türkiye kendi koruma şemsiyesini oluşturacak yani kendi milli savunma sanayisini kurmuş olacak. Füze bakımından söylüyorum."

Kurtulmuş, Türkiye'yle uğraşan ASALA terör örgütünün nasıl çöp tenekesine atıldıysa, Türkiye'nin ileriye gitmesini engellemeye çalışan PKK, FETÖ ve diğer terör örgütlerin de günü geldiğinde çöp sepetine atılacağını söyledi.

"BÜYÜK, GÜÇLÜ TÜRKİYE'Yİ OLUŞTURMAMIZ LAZIM"
Büyük ve güçlü bir Türkiye'nin olmasına mani olunduğunu anlatan Kurtulmuş, "Adam alışmış eski Türkiye'ye. Yani artık öyle bir Türkiye yok. Eskiden bize 'S400 almayacaksın' deselerdi, korkudan 'Efendim tamam, baş üstüne, almayız' der vazgeçerdik. Şimdi öyle bir Türkiye yok. Efendim '1964'te İnönü zamanındaki gibi ABD mektubu yazarsa ne olur?’ diyenlere de şunu söylüyorum, hala bir takım ülkelerin adını duyduğunuz zaman ayaklarınız titriyorsa siyaset yapmaktan vazgeçin. Böyle bir şey olmaz artık. Güçlü olmamız lazım. Bu istikamette yolumuza devam etmemiz lazım. Kendi eksenimizi tahkim etmemiz lazım. Büyük, güçlü Türkiye'yi oluşturmamız lazım. Çok mesafe aldık ama daha gidecek çok yolumuz var. Onun için yapılacak şey, 'Büyük Türkiye İttifakı' etrafında birleşmektir" diye konuştu.

Kurtulmuş, Ordulular olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan'a destek vermeye devam edeceklerini vurgulayarak, 23 Haziran seçiminin önemin anlattı.

Geçtiğimiz günlerde Avrupa Parlamentosu seçimlerinin yapıldığını ancak Avrupa ülkelerinin kendi seçimlerinden çok İstanbul seçimiyle ilgilendiğini belirten Kurtulmuş, dünyanın çeşitli ülkelerinde şaibelerden dolayı oyların yeniden sayımının yapıldığını ancak İstanbul için oyların yeniden sayılmasına karşı çıkılmasına anlam vermediğini dile getirdi.

CHP, İYİ Parti ve HDP'nin yasal parti olduğunu ve İmamoğlu üzerinden ittifak etmelerinde bir sakınca olmadığını ancak PKK yöneticileri ve FETÖ sözcülerinin İmamoğlu'na destek açıklamaları yaptığını hatırlatan Kurtulmuş, "İmamoğlu kalkıp desin ki 'Ben bu terör örgütlerine karşıyım ve oylarını da istemiyorum.' Bunu diye bilir mi? Oyun bu kadar açıktır." dedi.

İmamoğlu'nun Ordu Havalimanında, Ordu Valisine yönelik söylediği sözleriyle maskesinin düştüğünü anlatan Kurtulmuş, "Bu durumdan dolayı özür dileseydi daha saygın olurdu" ifadelerini kullandı.

"İSTANBUL’DA SEÇİME GİTMEYEN 1 MİLYON 700 BİN KARDEŞİMİZ VAR"
İstanbul seçimlerini belirleyen ana aktörün Ordulular olduğunu belirten Kurtulmuş, sözlerini şöyle tamamladı:

"Bunu birbirimize gaz vermek için söylemiyorum. Siyasi bir realite olduğu için söylüyorum. İstanbul seçimlerinde de her zaman AK Parti ve Tayyip Erdoğan'a destek olmuş bir kitledir. İstanbul'da seçime gitmeyen 1 milyon 700 bin kardeşimiz var. 320 bin de geçersiz oy var. Bu sandığa gitmeyen de geçersiz oyların da büyük bir kısmı geçmiş dönemde AK Parti'ye oy vermiş, CHP'ye oy vermeye eli gitmediği için sandığa gitmemiş. Ama 'Bir ders vereyim, hadlerini bildireyim’ yanlışlarını, eksikliklerini düzeltsinler diye bir şekilde seçime gitmemiş. Şimdi sizlerden ricamız, bu seçime gitmeyen kırgın, küskün, kenarda duran AK Parti seçmeni arkadaşlarımızı mutlaka ikna ederek seçime gelmelerini sağlamak lazım."

 
Selman: Suudi Arabistan bölgede savaş istemiyor
 
Havuz keyfi enfeksiyonla kabusa dönmesin!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bakan Kurum'dan G20'de "Türkiye'ye yatırım" çağrısı
Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "G20 Çevre ve Enerji Bakanları ...
'Emaneti Binali Yıldırım'a teslim etme arzusundayız'
MHP lideri Bahçeli, "23 Haziran'da İstanbul'un kaderi belirlenecektir. ...
'Randevu' krizinde AK Parti'den sert yanıt: İşleyişten haberi yok!
Kent A.Ş. konusunda haklılığının ortaya çıktığını ve bunun karşısında ...
 
CHP'li Sertel: Bu sözde reform yerel basını tamamen bitirir!
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atila Sertel, Yargı Reformu ...
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın'dan İslamofobi uyarısı
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, İslamofobiyle ilgili El Cezire internet ...
CHP’li Gençler yağmur, çamur dinlemedi: 'Her şey çok güzel olacak' dedi!
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Gençlik Kolları tarafından düzenlenen ...
 
Kılıçdaroğlu'ndan Babalar Günü paylaşımı: Soyer, Yavaş ve İmamoğlu aynı videoda
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu Babalar Günü dolayısıyla sosyal medya hesabından ...
Pentagon'dan Türkiye açıklaması
ABD Savunma Bakanlığı Pentagon, Rusya'nın Türkiye’yle ABD arasındaki S-400 ...
Türkiye bu yayını bekliyor: İşte detaylar
23 Haziran'da yenilenecek olan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı ...
 
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Memleketin birinde insan manzaraları(!)
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Tükeniş!
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Kara kaplı defter!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Nereden nereye?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çanakkale artık barışın merkezidir!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Daha önceleri nerelerdeydiniz?
Kemal ARI
Kemal ARI
'Cehennem savaşı'nda ne yediler ne içtiler?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bölgecilik, mezhepçilik ve inşaatçılık...
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Unutulmazlar...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Boşanan aileler ve çocuklar
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva