HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
31 Mayıs 2016 Salı - 09:38

Tarihi Bergama Kermesi’ne görkemli açılış

1937’den bu yana tam 80 yıldır devam eden Türkiye’nin ilk, Dünyanın ikinci yerel festivali ‘Uluslararası Bergama Kermesi’ görkemli bir açılış ile başladı.

Tarihi Bergama Kermesi’ne görkemli açılış

Endüstri Meslek Lisesi önünden başlayan geleneksel kortej yürüyüşünde, Bergama Efeleri köy sancakları, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş ise ellerinde bayraklar ile Cumhuriyet Meydanı’na yürüdü.

Açılış törenlerine Bergama Kaymakamı Osman Nuri Canatan, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocoğlu, Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, belediye bürokratları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

KERMES ORTAK ONURUMUZ

80.Uluslararası Bergama Kermesi’nin açılış konuşmasını gerçekleştiren Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, “80. Kez onurla açtığımız Bergama Kermesi açılış törenlerine hepiniz hoş geldiniz. Bugün burada yediden yetmişe herkes, genç, öğrenci, köylü hep beraber ortak bir onuru yaşıyoruz. Bundan tam 80 yıl önce 1937’de 22 Mayıs Cumartesi günü Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün direktifi ile Bergama Kermesi açıldı. Ve bu yurdun güzel insanları 80 yıldır gururla bu kermesi kutluyor” diye konuştu.

BERGAMA TÜRK TİYATROSU’NUN VAZGEÇİLMEZİ OLDU

1937 yılında yapılan ilk kermese değinen Başkan Gönenç;  “O zamandan bu yana kermeste halk oyunları, kalkancılar ve cirit-cop oynayan efelerimiz oldu. Tüm bu etkinlikler Bergama’nın aydınlanmasında, sosyal ve kültürel yapısında çok derin izler bıraktı.  Türk tiyatrosunda kimi tanıyorsanız hemen hemen hepsi oyunlarını burada sergiledi ve onlar için tarihi Asklepeion’da olmak bir onurdu. Bu nedenle Kermesler bizim için çok önemli ve çok anlamlı. Kermes bu kentin düğünü, bayramı. Bu çabada bize destek olan Büyükşehir belediyemize ve herkese çok teşekkür ediyorum. Önümüzdeki yıl acıların ve gözyaşının olmadığı bir ortamda daha coşkulu bir biçimde 81. Kermesi kutlamayı diliyorum” dedi.

GELENEKLERİMİZİ GELECEK KUŞAKLARA AKTARMAK ZORUNDAYIZ

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu Bergama’nın ve İzmir’in tarihi zenginliklerine dikkat çekerek, “Tarihi açıdan, kültürel açıdan eşsiz bir kentte yaşıyoruz.  Bergama Belediye Başkanımız Mehmet Gönenç, Bergama’yı İzmir’in ilk UNESCO Dünya Mirası kenti yapmayı başardı. Kendisinin bu konudaki çabasını tekrardan kutluyorum.  Arkasından Efes geldi. İnşallah Foça ve Kadifekale de gelecek. Kentlerimizde turizmi büyüteceğiz. İzmir’de, İzmir Enternasyönel fuarı ve Bornova Kermesi Ulu Önderimizin talimatı ile kurulmuştur. Geçmişimizi, geleneklerimizi mutlaka gelecek kuşaklara aktarmak zorundayız. Bunun içinde bu kermeslerin ve bu etkinliklerin çok büyük önemi var. Başta Kaymakamımız olmak üzere Belediye Başkanımıza ve bürokratlarımıza bu kermesi yaşattıkları için teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Konuşmalardan sonra sahne alan İzmir Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası’nın seslendirdiği eserler izleyenlere keyif dolu anlar yaşattı. Bergama Kılıç Kalkan Ekibinin muhteşem gösterisinin ardından açılış törenleri Çitahmetbeyler İlkokulu’nun “Bergama Ateşi Dans Gösterisi” ile devam etti.

MANGA KONSERİNİ BİNLERCE BERGAMALI İZLEDİ

Gecenin finalinde düzenlenen ve coşkunun zirveye ulaştığı 80. Yıl Gençlik Konserinde ünlü rock grubu Manga hayranlarına unutulmaz bir konser yaşattı. Konsere binlerce Bergamalı katıldı.

KERMESİ KUTLAMAKTAN ASLA VAZGEÇMEYECEĞİ

Ülkede yaşanan terör olayları nedeni ile konser öncesi bir konuşma gerçekleştiren Bergama Şehit ve Gazi Aileleri Derneği Başkanı Namık Kemal Eroğlu, terörün amacının ülkeyi birçok şeyden alıkoymak olduğunu dile getirerek; “Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Bergama’ya armağanı olan kermesi kutlamaktan asla vazgeçmeyeceğiz” dedi.

 
'Manisa Tarzanı' mezarı başında anıldı
 
Denizli'de 'paralel' operasyon: 8 gözaltı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Tombikçiler Gaziemir’de ter döktü
Gaziemir Belediyesi, ÇOSKK ve Kocatürk Koleji’nin birlikteliğiyle düzenlenen ...
İzmir'in çevre dostu etkinliğine yeni kampanya!
İzmir Büyükşehir Belediyesi ve TAP işbirliğinde 19.’su düzenlenen Atık ...
Konak'ta trafolar sanat eserine dönüşüyor!
İzmir’in merkez ilçesi Konak’ta görüntü kirliliği yaratan trafo binaları ...
 
Milli sporcular Buca’da yetişiyor
Geleceğin milli sporcuları Buca’da yetişiyor. Sporu ilçede yaşayan genç ...
Karşıyaka'nın en güzel balkon ve bahçesi seçildi
Karşıyaka Belediyesi tarafından bu yıl 15'inci kez düzenlenen En Güzel ...
Seferihisar 'Habitat III' yolunda
Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, UCLG-MEWA Dünya Yerel Yönetimler ...
 
Bornova’da çocuklar için yeni bir dünya!
Çocuklara yönelik olarak hayata geçirdiği pek çok proje ve çalışma ile ...
Flaş! İzmir’de toplu ulaşıma tatbikat ayarı
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından 31 Mayıs ...
Bornova’da SKL buluşması
Bornova’nın en eski okullarından biri olan Suphi Koyuncuoğlu Lisesi(SKL) ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çocuk yaşında assolist oldu!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gazeteci titizliğinden çıkan bir roman
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva