HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
31 Mayıs 2016 Salı - 07:50

Bornova’da çocuklar için yeni bir dünya!

Çocuklara yönelik olarak hayata geçirdiği pek çok proje ve çalışma ile tüm Türkiye’ye örnek olan Bornova Belediyesi’nin, Kazım Dirik Mahallesi’nde inşa edeceği Çocuk Dünyası için gerçekleştirdiği Mimari Proje Yarışması’nda ödül töreni heyecanı yaşandı.

Bornova’da çocuklar için yeni bir dünya!

İlk üçe giren projelerle birlikte mansiyona layık görülen beş projenin sahipleri, ödüllerini projesi yine yarışmayla belirlenen Yeşilova Höyüğü Ziyaretçi Merkezi’nde aldı. Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, büyük heyecan duydukları projeyi en kısa sürede bitirmek istediklerini söyledi.

Bornova Çocuk Dünyası Mimari Proje Yarışması’nın ödül töreni, Yeşilova Höyüğü Ziyaretçi Merkezi’nde gerçekleştirildi. Türkiye çapında 58 projenin katıldığı yarışmada birinciliği uygulama projesi olarak hayata geçirilecek olan Yüksek Mimar Dr. Orkun Özüer'in öncülüğünde mimarlar Kerem Çınar ve Rabia Evkaya'nın hazırladığı proje kazandı. İkinciliği mimarlar Emre Şavural, Seden Avcı, Ramazan Avcı ve Fatih Yavuz'dan oluşan ekip elde ederken, üçüncülüğe yüksek mimarlar Derya Ekim Öztepe ve Ozan Öztepe'nin projesi layık görüldü.

Mimar Doç. Dr. Hikmet Gökmen, Mimar Doç. Dr. Zehra Akdemir, Yüksek İnşaat Mühendisi Deniz Alkan, Mimar Yrd. Doç. Dr. Halil İbrahim Alpaslan ve Yüksek Mimar Semra Uygur’un jürisi olduğu, Bornova Belediye Başkanı Yüksek Mimar Olgun Atila ile Psikolog Prof. Dr. Eda Şeyda Aksel, Mimar Ömer Yılmaz ve uzman belediye bürokratların da danışman jüri üyesi olarak destek verdiği yarışmada, ilk üçün yanısıra 5 projeye mansiyon ödülü verildi.

En kısa sürede bitireceğiz
Törende konuşan Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, göreve geldiklerinden bugüne kadınlara, çocuklara ve engelli bireylere pozitif ayrımcılık yaptıklarını hatırlattı. Çocuk Dünyası projesine büyük önem verdiklerini ifade eden Başkan Atila, “Çocuklara yönelik olarak bugüne kadar yaptığımız çalışmalarla herkese örnek olduk. Bu özel projeyi hayata geçirdiğimizde de bu konudaki öncülüğümüz sadece İzmir’de değil, Türkiye genelinde tescillenecek. Buradan ülkemizin dört bir yanından gelecek çocuklar yararlanacak. Bu özel mekanın temelini bir an önce atıp, bitirmek ve açılışını yine sizlerle birlikte yapmak için büyük heyecan duyuyorum” dedi.

Bornova Belediyesi örnek oluyor
Ödül törenine katılan İzmir Mimarlar Odası Başkanı Halil İbrahim Alpaslan ise özellikle kamu yapılarının projelerinin yarışmayla belirlenmesini önemsediklerini ifade ederek, bu anlamda Bornova Belediyesi’nin yaklaşımını takdirle karşıladıklarını söyledi. En sağlıklı ve nitelikli yapıların yarışmalardan çıktığına dikkat çeken Alpaslan şöyle konuştu: “Bornova Belediyesi yarışmalar konusunda her zaman istekli bir tutum sergiliyor. İçerisinde bulunduğumuz alanın projesi de yarışmayla belirlenmişti. Yeni yapılacak  belediye hizmet binası için de yine aynı yönteme başvuruldu. Bu anlamda diğer kami kurumlarına örnek olan Bornova Belediyesi’ne ve Başkan Atila’ya teşekkür ediyorum.”

Çocuklar için özel bir tesis
Çocuklar için hayata geçirdiği yatırım ve projeleriyle UNICEF’in Çocuk Dostu Kent ilan ettiği Bornova Belediyesi, kısa süre içerisinde inşaatına başlayacağı Çocuk Dünyası’nı çocukların keşfederek öğrenip, aileleri ile birlikte keyifli zaman geçirebilecekleri alternatif bir eğitim ve eğlence mekanı olarak planlanıyor.  Bornova Çocuk Dünyası’nda 4-12 yaş grubu çocukların  ‘bilişsel’, ‘ fiziksel/motor’, ‘sosyal’, ‘duygusal’ beceri ve gelişimini destekleyen sergi, bilgi, deneyim ve atölye alanları yer alacak. Ayrıca tesis içerisinde dijital ve sesli kitapların da yer alacağı okuma salonu olacak. Mekanda, doğum günü gibi özel kutlamalarda da kullanılacak çok amaçlı salon da yer alacak.

 
Dünya e-ticaret devi Türkiye'den çekildi!
 
Petrol fiyatları 7 ayın zirvesinde
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Flaş! İzmir’de toplu ulaşıma tatbikat ayarı
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından 31 Mayıs ...
Bornova’da SKL buluşması
Bornova’nın en eski okullarından biri olan Suphi Koyuncuoğlu Lisesi(SKL) ...
Gaziemir madde bağımlılığına karşı bilinçleniyor
Madde bağımlılığının önüne geçmek amacıyla Gaziemir Belediyesi ile Türk ...
 
Karabağlar'da çocuk şenliği
Karabağlar Belediyesi tarafından "Çocuklar Mutlu Olsun Diye" adlı etkinlikler ...
Çiğli'de ihtiyaç sahiplerine ev temizliği
Temizlik projesi kapsamında Çiğli Belediyesi tarafından yaşlı ve bakıma ...
Büyükşehir'den 2 milyonluk hayat öpücüğü: Şirince nefes aldı!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Selçuk’un turistik mahallesi Şirince’nin ...
 
Belenbaşı’nın kirazları 12. kez görücüye çıktı
Buca Belediyesi, Belenbaşı Yörük Kültürünü Tanıtma ve Kiraz Festivali’nde ...
Balçova’nın ressam annelerinden sergi
Balçova Belediyesi’nin açtığı Semtevleri’nde meslek edinme kurslarına ...
Torbalı'dan dünyaya hoşgörü mesajı!
Torbalı Belediyesi’nin desteğiyle ilçede toplanan 36 ülkeden 100 öğrenci ...
 
Filiz SEZER
Filiz SEZER
Etkili fedakârlık ve kayıp milyarlar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’in deprem bölgesindeki büyük dayanışması…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva