HABERLER>GÜNCEL
30 Ağustos 2017 Çarşamba - 09:41

Tam 7 yıl önce merhaba dedi: İZBAN çifte bayram kutluyor!

30 Ağustos 2010’da ilk yolcusunu taşıyan İZBAN, 7. yılını geride bırakmanın gururunu yaşarken Zafer Bayramı’nı ve yaşgününü “Aklımızda Vatan, Kalbimizde Atam” diyerek çifte bayramla kutluyor.

Tam 7 yıl önce merhaba dedi: İZBAN çifte bayram kutluyor!

30 Ağustos 2010’da ilk yolcusunu taşıyan İZBAN, 7. yılını geride bırakmanın gururunu yaşarken Zafer Bayramı’nı ve yaşgününü “Aklımızda Vatan, Kalbimizde Atam” diyerek çifte bayramla kutluyor.

Ülkemizin en büyük hoşgörü ve sinerji projesi olarak hayata geçirilen İzmir Banliyö Sistemi İZBAN, yedinci yılını geride bırakırken, hem 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı, hem yaş gününü “Aklımızda Vatan, Kalbimizde Atam” diyerek birlikte kutluyor. İZBAN, 30 Ağustos 2010 tarihinde İzmir’in kuzey-güney aksında yolculu ön işletmeye başladı. İlk başlarda sadece 24 vagonla ve 31 istasyonla hizmet veren İZBAN, geride kalan 7 yıllık süreçte sadece ülkemizin değil, Avrupa’nın bile en hızlı büyüyen raylı sistem işletmecilerinden biri oldu.

2013’TE BÜYÜK ÖDÜL KAZANDI

Merkezi hükümet ve yerel yönetimin yüzde 50-50 ortaklığı ile kurulan İZBAN, bu özelliği sayesinde toplu taşıma sektöründe dünyanın en büyük ve saygın kuruluşu olan Uluslararası Toplu Taşımacılar Birliği (UITP) tarafından “En İyi İş Birliği” kategorisinde büyük ödüle layık bulundu. İZBAN’a ödülü, 28 Mayıs 2013’te Cenevre’de düzenlenen törenle verildi.

FİLOSUNU KATLAYARAK BÜYÜTTÜ

İZBAN, geçen altı yıllık süreçte filosunu sürekli büyüttü. Vagon sayısını ilk işletme yılının sonunda 99’a çıkaran İZBAN, daha sonra 180 milyon dolarlık (Yaklaşık 630 milyon Türk Lirası) yatırımla Körfez Yunusu ismi verilen setleri hizmete sundu. Bugün İZBAN, İzmir halkına 219 vagonluk dev bir filoyla hizmet veriyor. Filo, önümüzdeki dönemde daha da büyüyecek.

2,5 MİLYONDAN 480 MİLYONA

İZBAN, faaliyete geçtiği ilk yıl (30 Ağustos 2010-31 Aralık 2010) 2,5 milyon yolcu taşıdı. İzmir Metrosu ile entegrasyonun sağlanması, ESHOT otobüsleriyle aktarmanın kullanılmaya başlaması ve sistemin daha fazla tanınıp büyümesiyle birlikte ise yolcu sayısı da adeta çığ gibi büyüdü. 2011 yılında 40 milyon, 2012’de 55 milyon, 2013’te 65 milyon, 2014’te 82 milyon, 2015’te 87,5 milyon, 2016’da ise 87,6 milyon yolcu taşıyan İZBAN, son 8 ayla birlikte toplamda 480 milyon yolcu rakamına ulaştı.

İKİNCİ AKTARMA HİLAL

30 Ağustos 2010’daki ilk seferini, güney aksında “Başlıyoruz” sloganıyla yapan İZBAN, 5 Aralık 2010 tarihinde Çiğli-Cumaovası hattını da açıp 30 Ocak 2011’de bütün aksı devreye aldı. 13 Şubat 2011 tarihinde ESHOT ile tam entegrasyonun sağlanmasıyla daha da verimli çalışma başladı. 10 Haziran 2012 tarihinde açılan Hilal İstasyonu ise İZBAN ile İzmir Metro arasında, Halkapınar’dan sonraki ikinci aktarma istasyonu oldu. Hilal, özellikle Şirinyer gibi yoğun güney istasyonlarından gelen yolcuların aktarmalarında büyük kolaylık sağladı. Bugün Hilal İstasyonu, İZBAN’ın en yoğun 3 istasyonundan biri konumuna yükseldi.

VER ELİNİ TORBALI

Kuzey-güney aksında devamlı büyüyen İZBAN’ın Torbalı hattı, 6 Şubat 2016 tarihinde hizmete açıldı. İstasyonlar, yaya ve karayolu alt-üst geçit inşaatları ile istasyon teknik donanım ve iletişim sistemleri İzmir Büyükşehir Belediyesi; sinyalizasyon, çift hat altyapı ve elektrifikasyon çalışmaları TCDD tarafından yapılan Torbalı hattının açılış töreni ise 14 Şubat 2016’da gerçekleştirildi. Torbalı hattının devreye girmesiyle İZBAN’ın istasyon sayısı 38’e, hat uzunluğu ise 80’den 110 kilometreye yükseldi.

ŞİMDİKİ İSTASYON SELÇUK

İZBAN, 7. yaşında yeni bir gururu daha yaşamaya hazırlanıyor. UNESCO Dünya Mirası Kalıcı Listesi’ndeki iki kent olan Bergama ile Selçuk’un birbirine demiryoluyla bağlanması projesi kapsamında inşa edilen İZBAN Selçuk hattı da devreye alınıyor. İlk etapta Sağlık ve Selçuk istasyonları hizmete girecek, ardından ise Belevi açılacak. Böylelikle İZBAN, kuzeyde Aliağa’dan güneyde Selçuk’a kadar uzanan 136 kilometrelik bir ağın ve 41 istasyonun sahibi olacak. İlerleyen dönemde Bergama da açılınca hattın uzunluğu 180 kilometrenin üzerine çıkacak.

İZBAN’ın kronolojisi

30 Ağustos 2010 – Yolculu ön işletme

13 Şubat 2012 – ESHOT ile entegrasyon

6 Mart 2011 – Devlet töreni ile açılış

7 Ekim 2011 – Torbalı hattı temel atma töreni

8 Mart 2012 – 50 milyonuncu yolcu

28 Mayıs 2013 – UITP Büyük Ödülü

17 Mart 2012 – Körfez Yunusu setleri sözleşme imza töreni

19 Haziran 2014 – 200 milyonuncu yolcu

4 Ağustos 2013 – Hilal İstasyonu’nun açılması

30 Ağustos 2014 – Körfez Yunusu setlerin hizmete girmesi

6 Şubat 2016 – Torbalı hattının açılması

 
Liderlerden 30 Ağustos mesajları!
 
Devlet erkanı Anıtkabir'i ziyaret etti
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
30 Ağustos 2017 Çarşamba 23:21

Sezar, trenlerin geliş sürelerini gösteren sistemin belediye ile alakası var mı diye yazdım da yorum yazan bilmiyor diyorsun :) İZBAN'ın yapılış hikayesini niye anlatıyorsun ki! Biz bilmiyor muyuz? Benim yazdıklarımın aksini mi söylüyorsun? İstasyonlar dökülüyor. Sistem çok sık arıza yapıyor. Yahu bunların aksini söyleyen kendini kandırır. istasyonların bakımına da belediye değil İZBAN A.Ş yapar. Önce neyin ne olduğunu öğren sonra hikaye anlat. İstasyonlar ucuz malzemeden , vasat işçilik ile yapılmış. tasarım diye bir şey YOK. basit tasarım, basit malzeme, kötü işçilik. sistemin sinyalizasyonu da evlere şenlik. Sistem sorunlu güzel kardeşim sorunlu. üstelik kapasitesi yeterli değil. Metroluk yolcu potansiyeli olan güzergaha tramvaydan bile az yolcu taşıyan sistemi yaptılar. Hattı sadece İZBAN trenleri kullansa, adam gibi sinyalizasyon yapılsa ve 2-3 dakikada bir tren çalışsa sistem yeter ancak İZBAN ortak hat kullandığı için bu da olmayacağına göre zamanında para olmadığı için metro projelerini çöpe atıp yapılmış yanlış bir iştir. Karşıyaka'ya Halkapınar'dan metro gidecekken alakasız bir sistem yapıldı. 7 yıldır çok sayıda sorun ortaya çıktı. memnuniyet düşük. Selçuk hattı açılacak Marmaray'dan set getiriyorsun. Çünkü yeterli setin yok. Ne sinyalizasyonundan bahsediyorsun! :) çift katlı set alımı için ihale yapılacaktı ama yapılmadı. bugün yapsan 3-4 yıla setler ancak geliyor.

Yorumu oyla      11      5  
sezarın hakkı sezara 30 Ağustos 2017 Çarşamba 16:36

Yorum yapanlar eleştirenler izbanın nasıl yapıldıgını ve sistemin ne şekilde çalıştıgına dair hiç bir fikirleri yok! Trenlerin geliş sürelerinin yanlış gösterme diye bir şey yok! trenlerin geliş sürelerinin de oturmamasının belediye ile hiç bir alakası yok. İzban İzmir büyükşehir belediyesi ve TCDD ortaklıgında yapılan bir hafif raylı sistemdir. Ekstra bir güzergah yaratma işlemiy apılmamıştır. MEvcut TCDD hatları iyileştirilerek Hafif raylı sistem olaran hizmete sunulmuştur. Belediye TRanlerin ve istasyonların yapımından ve bakımından sorumludur. İStasyonlarda temizlik sorunu olduguna inanmıyorum. benim kullandıklarım gayet temiz. keza vagonlarda öyle.ancak varsa da bunun sorumlusu belediyedir. Gelelim asıl konuya ! Trenlerin geç gelmesi. hatların düzgün çalışmaması vs.. bunların hiç birinde Belediyenin gram kusuru yoktur. Sinyalizosyon sistemini TCDD yapmakta ve denetlemektedir. YAni siz istasyonda nerede kaldı bu izban derken . bunu geciktiren kurum TCDD oluyor!!! Gene bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmak konulu çalışmada şunu da belirtmek istiyorum! tren alımı yapılacak ancak mevcut hatlar FAzlasını sinyalizasyon sisteminden doalyı kaldırmıyor. yani tren alımı için ihale yapılmıyor diye bir şey söz konusu değil. bunuda şöyle bir kenara koyalım. Doğruları anlattık birde eleştirelim! İzban istasyonlarını bende beğenmiyorum. Özellikle halkapınar metro&halkapınar izban mutlaka yenilenip dünyadaki örneklerinde oldugu gibi merkez istasyon haline getirilmeli. Diğer izabn istasyonları da 90 lardan kalma bir görüntüye sahip. daha modern , daha kaliteli malzemelere sahip istasyonlar yapılabilirdi ancak sanırım maliyetten kısmak istemişler. son olarka istasyonların temizliği konusunda şunu söylemek istiyorum. Yani burada suç sadece belediyedemi? yenilenmişs ahillerimizi çiğdem kabukları ile mahveden bir halktır izmirli. Temizlenmekte olan körfez bira şişesi dolu. izban istasyonlarının da temiz olmasını beklemek lazım. ilk önce insan olmalı. insan olamıyorsan da yaptırım olmalı. Belediyenin suçu burada. oy kaygısından yaptırım uygulatamıyor.

Yorumu oyla      14      5  
30 Ağustos 2017 Çarşamba 16:06

Bu sistemin borcu bittiği zaman istasyonların tek tek elden geçirilmesi gerekiyor. 41 tane istasyon var ama şu an kullanılanlarda tasarım ve işçilik faciası var. Duvarlar , yerler leş. Mimari olarak rezalet. Soğuk, sıcak, rüzgar, yağmur ... her şeyi yiyorsun. Sözde çatı var ama akıyor . Sözde çatı var ama istasyonun ufak bir bölümünde. 250 metrelik peron olan bir yerde komple niye çatı yapılmaz ? Millet perişan oluyor. İzmir gibi sıcak bir şehirde güneşin altında 10 dakika ve üzeri yetkililer hiç tren beklemiş mi ?

Yorumu oyla      13      8  
30 Ağustos 2017 Çarşamba 13:43

7 yılda sadece sistem uzadı ama sistem tam olarak oturmadı. İstasyonlar çağ dışı ve dökülüyor. Çoğu istasyon leş gibi. Kimse görmüyor mu ? Birde şimdi bonzai içenler ortaya çıktı. Adam köşede bayılmış kalmış kimsenin umru değil. Sistemin ne zaman arıza yapacağı da belli değil. Çoğu yerde yavaş. Trenlerin geliş süreleri 7 yıl geçmesine rağmen oturmadı. 10 yazıyor tren geliyor , 1 dakika yazıyor 5 dakika sonra tren geliyor ... Bazen yarım saat tren gelmiyor. Bu nasıl sistem ? Koskoca şehrin ulaşım altyapısı bu sisteme bağlandı ama binbir tane sorunu var. Sistem uzuyor ama tren alımı için ihale yapılmıyor. Marmaray 'dan deneme amaçlı bir set gelmiş. 10' lu dizi. İZBAN 9'lu. İstasyonlara sığacak mı ?

Yorumu oyla      14      9  
ali 30 Ağustos 2017 Çarşamba 11:35

ama üç eleştirim var: 1- Neden 2 vagonlu seferler ? 2- Bilgilendirme becerilemedi. ( istasyonlardaki sefer saatlerini gösteren elektronik zımbırtı) çalışmıyor. 3- Kış geliyor, istasyonlarda yağmura önlem?

Yorumu oyla      12      10  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Diyanet İşleri'nden Murat Başoğlu açıklaması!
Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez’in görevden ayrılmasından sonra Diyanet ...
'Vatan Şaşmaz'ı 21 Ağustos’ta öldürecekti'
Vatan Şaşmaz'ın katil zanlısı Filiz Aker’in ağabeyi Sümer Bayer, Filiz ...
Tartışma kavgaya döndü: İzmir'de silahlar konuştu!
İzmir'in Bornova ilçesinde iki grup arasında çıkan silahlı kavgada 1'i ağır 2 kişi yaralandı.
 
Ulaştırma Bakanından müjdeli haber! Otoyollar ve köprüler ücretsiz olacak
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan: 30 Ağustos Zafer ...
Rüzgar İzmir'i fena vurdu!
İzmir'in Foça ilçesinde, şiddetli rüzgar nedeniyle kırılan ağaç dallarının ...
MİT'te ilk değişiklik: Başbakanlık ifadesi yerine...
OHAL kapsamında bazı kanunlara ilişkin yeni düzenlemelerin yer aldığı ...
 
İzmir'de korkunç iş kazası! Dengesini kaybedince...
İzmir'in Çiğli İlçesi'nde 23 yaşındaki Gökhan Ataoğlu, çalıştığı inşaatın ...
Afganistan'da NATO uçakları sivilleri vurdu
Afganistan'ın batısındaki Herat vilayetinin Zir Koh ilçesinde NATO kuvvetlerine ...
Larissa Göl Evleri örnek dairesini sunuyor
“Şehrin içinde ama şehirden farklı” sloganı ile İzmir’e farklı bir yön ...
 
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Arzu’nun Mutluluk Reçeteleri bitmez!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Herkes yer içer hesabı 'Dilber' öder!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva