HABERLER>GÜNCEL
27 Şubat 2018 Salı - 14:55

Tabela krizinde AK Partili eski vekil niye Menemen’de olduğunu açıkladı: Kayınvalideme gitmiştim!

Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin’in adını taşıyan stadın tabelalarının sökülmesi sırasında orada bulunan AK Parti İzmir eski Milletvekili Sait, “O gün kayınvalideyi ziyarete gitmiştik” dedi. Sait ayrıca tabelanın kaldırılması olayı hakkında detaylı bilgilendirme yaptı.

Tabela krizinde AK Partili eski vekil niye Menemen’de olduğunu açıkladı: Kayınvalideme gitmiştim!

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin’in ismini taşıyan “Menemen Tahir Şahin Stadyumu” krize neden oldu.

Geçtiğimiz yıl belediye meclis toplantısında alınan karar ile ismi verilen stadyumda çalışmalar yapan Başkan Şahin, ilçedeki sanayici ve iş dünyasından aldığı destek ile tribünleri büyütmüş, bölgede adından söz ettiren bir spor alanına dönüştürmüştü. Yaşayan bir belediye başkanının isminin görevdeyken ilçede bulunan stada verilmesi bazı çevrelerde rahatsızlık uyandırdı. Yapılan şikayet üzerine Gençlik Spor İl Müdürlüğü, mevzuattaki eksiklikleri gerekçe göstererek stadyumda yer alan tabelaları söktü. Gelen görevliler tabeladan falçata ve kesici aletlerle Başkan Şahin’in adını kazıdı.

Olayın ardından konuşan Belediye Başkanı Şahin, isim kararının belediye meclisinde CHP Grubu ve MHP Grubunun tamamı ve AK Parti Grubunun 3 üyesinin desteğiyle alındığını ifade etti. Şahin ayrıca, “Şık bulmadığımız; hiçbir yetkileri olmadan AKP eski vekil zatı muhterem AKP İlçe Başkanı ve Belediye Meclis Üyeleri stada gelerek tabeladan Tahir Şahin ismini falçatayla kesmeleri son derece üzüntü vericidir” açıklamasında bulunmuştu.

KAYINVALİDEMİ ZİYARETE GİTMİŞTİM
Gelişmelerin ardından Şahin’in eski vekil dediği kişinin AK Parti İzmir eski Milletvekili Rıfat Sait olduğu öğrenildi. Seçim bölgesinin Buca olması sebebiyle Sait’in Menemen’de bulunması dikkat çekti ve merak edildi. Sait Egedesonsöz’e yaptığı açıklamada önemli ifadeler kullandı. Sait, “Benim eşim Menemen Seyrekli, akrabalarımız, dostlarımız var. Rumelilerin olduğu kalabalık bir kitlemiz var. Belediye başkanını da yakından tanırım. O da Boşnak’tır. O gün de kayınvalideyi ziyarete gitmiştik. Esnaf odası başkanını da yeni seçildiği için tebrik ettik” dedi.

OLAYI ANLATTI: ‘MERDİVENİNİZ VAR MI?’ DEDİM!
İsmin kaldırılması sırasında statta olduğunu söyleyen Sait olayı anlattı. Sait, “Orada ısrarla bana söylediler. Böyle bir olay var. ‘Belediye başkanı Valilik, Kaymakamlık ve Spor Bakanlığı’nın talimatı olmasına rağmen ismini kullanıyor’ dediler. Ben de şaşırdım. Yaşayan bir belediye başkanının stada ismini yazdırması bana hoş gelmedi. AK Parti için de aynı şeyleri söylerim. Bizim meclis üyeleri ‘Kubilay’ın ismini verelim, Atatürk’ün adını vereli, Menemen Şehir Stadı diyelim’ demiş. Yanaşmamış. Bizim 3 meclis üyemiz de maalesef destek vermişler. Biliyorum. Üzüldüğümüz bir konu. Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan Bey’le görüşmüştüm. ‘Orası öyle olmaz, derhal isminin değişmesi lazım’ diye cevap vermişti. Böyle bir isim veremezler dedi. Vali ile görüştüm. Kaymakam zaten uygun görmediği için yazı göndermiş, talimat vermişler. 4 ay önce göndermişler uygulamamışlar. Sonra bir daha yazı göndermişler yine uygulamamışlar. Vali Bey ‘derhal değiştirilecek’ dedi. Spor İlçe Müdürü Özlem Hanım’a talimat verdiler. O gün indiriliyordu o yazı. Belediye birimleri gitti, almadı, çağırdık gelmediler. Numara çektiler. Spor ilçe müdürlüğüne dedim ki ‘sizin merdiveniniz var mı?’ ‘Var’ dediler. ‘Alın çekin Vali Bey talimat verdi, bekliyor’ dedim. Çekti çıkardılar. Tam onu keserken belediyenin zabıta müdürü geldi. ‘Ne yapıyorsunuz? Biz yaparız’ dediler. Yapsanıza 4 ay bekliyoruz dedik. Biz yaparız deyince. Buyurun yapın dedik. Bıraktık. Onlar temizlediler. Birkaç kişi yönlendirmişler, provoke etmeye çalıştılar. Bir tanesi Tayyip Bey’e küfür etti. Onu biraz kenara çektim. Sonra kaçtı gitti. Öyle bir küfürleşme falan yapmadık. Sonra belediye başkanı beni aradı. Açmadım. O benim muhatabım değil. Belediye başkanı yalan söylüyor. 4 aydır adamlar talimat veriyor. Orası Gençlik Spor Bakanlığına bağlı bir yer. Devletin. Daha önce ben bakanlıkla görüştüm, ‘takabilirler mi böyle bir şey?’ dedim. ‘Mümkün değil’ dediler. Apartmanı kiraya verdiğinde kiracılar ismini değiştirebilir mi? Hayır. Bunlar da yapamaz” açıklamasında bulundu.  

BAŞKASININ MALIYLA SEN NİYE GERDEĞE GİRİYORSUN?
Sait, “Doğanlar Stadı’nda başkan Kocaoğlu, Bornova Belediyesi yapmasına rağmen istemedi. İzmir Valisi, ‘inan birçok yere gittiğimizde adımın verilmesini istiyorlar, ama ben istemiyorum’ diyor. ‘Ben kabul etmiyorum’ dedi. Kocaoğlu’yla ilgili takılabilir. Adam yıllarca başkanlık yapmış bir de kendi belediyesi. O istemedi. Menemen’de demişler, ‘Kubilay koyalım’ kabul etmemiş. Atatürk’ü önermişler, ‘Atatürk buraya küçük gelir’ demiş. Onu da kabul etmemiş. Bizimkilerin de hoşuna gitmiyor. Meclis üyelerinin ağırına gidiyor. Siyasi rant kazandırıyor. Başkasının malıyla sen niye gerdeğe giriyorsun? Öyle olmaz. Yap bir tane stat o zaman koy ismini” dedi.

NİYE KENDİ İSMİNDE ISRAR EDİYOR, ANLAMADIM
Sait, “Oradaki görevlilere, ‘keşke 4 ay önce yapsaydınız bize bırakmasaydınız’ dedim. Orası herkesin malı… Başkanın adının konulması etik değil. Biri vardır; gazidir, kahramandır tamam ama bu çok komik. Şimdi orayı tertemiz bıraktık. Orası şimdi Menemen Şehir stadı. Oraya ortak bir isim takılabilir. Şehitler var. Onlardan birinin ismi takılabilir. Kendisine de puan kazandırır. Tahir Şahin niye kendi isminde ısrar ediyor ki anlamış değilim. Hakkı da yok. Hakkı olsa o zabıtalar asla bırakmazdı” diye konuştu.

 
İzmir'in öncü kadınları İngiltere'de Lordlar Kamarası'nda
 
Altay'da orta saha sıkıntısı
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Xxxx 28 Şubat 2018 Çarşamba 09:51

Yaşayan kaç kişinin adları verildi onlarında soksenize

Yorumu oyla      10      6  
Mustafa YILDIZ 28 Şubat 2018 Çarşamba 07:56

Eski Buca Belediye Başkanı Cemil ŞEBOY yaşarken Buca stadına adını veriyorda bişey olmuyor, Tahir ŞAHİN adını verince neden kötü oluyor anlamadım.

Yorumu oyla      10      6  
komik 27 Şubat 2018 Salı 17:14

Başkan Tahir israr ederse oraya adını yazdırır, sen ne alaka karışıyorsun, kimsin, nesin, necisin?

Yorumu oyla      14      6  
İstanbul''dabirİzmirli 27 Şubat 2018 Salı 15:44

İstanbul Esenyurt''ta Akpartili belediye başkanı Necmi Kadıoğlu şehir stadyumuna, hastaneye kendi adını vermiş. Hiç buna sesleri çıkmıyor. Çifte standart...

Yorumu oyla      16      6  
Bülent ışık 27 Şubat 2018 Salı 15:32

Fatih Terim sağ olduğu halde ismi İstanbul ve Adana'da iki stada verildi.Degişik yerlerde Atatürk stadları yıkılıp yenisi yapılınca Atatürk isminin yerinde başka isimler vardı.

Yorumu oyla      19      6  
Mustafa Narin 27 Şubat 2018 Salı 15:16

AKP içinde aynı şeyleri söylerim demiş eski vekil, hadi çık şimdi recep tayyip erdoğan stadı içinde aynı şeyleri söyle, yaşayan birinin ismi verilmeyecek ise, bende bu adamda mangal gibi yürek varmış diyeyim.

Yorumu oyla      21      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de korkunç son... 7'nci kattan ölüme düştü!
Buca ilçesinde, önceki gece 7'nci kattaki evinin balkonundan düşen Zuhal ...
İzmir'de FETÖ'nün 'emniyet yapılanması'na 55 gözaltı
İzmir merkezli 9 ilde, FETÖ/PDY'ye yönelik düzenlenen operasyonda, örgütün ...
Aliağa'da İskeleden düşen işçi yaralandı!
İzmir'in Aliağa ilçesinde çelik imalat ve montaj üzerine faaliyet gösteren ...
 
İzmir'de FETÖ'den gözaltına alınan yabancı akademisyenden ilk ifade: Evin ihtiyaçları için...
İzmir'de, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü ...
Ve şehidin vasiyeti yerine getirildi
Türk Silahlı Kuvvetleri'nce (TSK) Suriye'nin Afrin bölgesinde yürütülen ...
10 yaşındaki kızın çığlıklarına koştular... Linçten polis kurtardı
Adana’da trafik ışıklarında mendil satan 10 yaşındaki kıza 5 lira verip ...
 
İzmir'de FETÖ operasyonu: Kapatılan üniversitenin sahibine tutuklama!
Aralarında kapatılan Fatih Koleji ve İzmir Üniversitesinin sahibi Doğanata'nın ...
İzmir'de anne ve babasını öldüren zanlı hakkında flaş karar
Narlıdere ilçesinde anne ve babasını bıçakla öldüren zanlı tutuklandı
İzmir'de 'çatıların efendisi' yine sahnede! 77. adres belediye binası
İzmir’in Balçova ilçesinde simit satarak geçimini sağlayan İ.D., Balçova ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Arzu’nun Mutluluk Reçeteleri bitmez!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Herkes yer içer hesabı 'Dilber' öder!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva