HABERLER>POLİTİKA
31 Temmuz 2012 Salı - 16:51

Susam: O tokadın gerekçesi oruç olamaz

Konya’nın Yunak İlçesi'nde, AKP’i Belediye Başkanı Yusuf Bayat, market sahibi Tekin Erdağ'a, müşterilerin gözü önünde tokat atması sonrası CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Susam TBMM’de bir basın açıklaması düzenledi.

Susam: O tokadın gerekçesi oruç olamaz

İZMİR - İzmir Esnaf Odaları Onursal Başkanı Mehmet Ali Susam; "Tekin Erdağ’ın çöplerini konteynerin dışına bırakması nedeniyle kendisine önce 170 TL ceza yazılmış. Erdağ, cezayı ödemek istemeyince bu kez Belediye Başkanı, yanına zabıtaları da alarak, marketi adeta basmış ve market sahibine tokat atmıştır, birde üstüne oruçluydum sinirime hakim olamadım açıklamasını yapmıştır. Oruçlu olan o tokadı atmaz" dedi. 

AK Partili başkandan esnafa tokat!

CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Susam Meclis'de düzenlediği basın toplantısında şunları söyledi:

Hakaret yok, eleştiri var
Öncelikle esnaf belediye başkanına, “Çöp konteynırı çöpler alınmadığı için doluydu. Ben de yanına bıraktım. Bu ceza fazla, sen öde” demiştir. Belediye görevini yapmamış, çöpleri toplamamış; bunun sonucunda oluşan kirliliğin cezasını çevre esnafına ceza olarak ödetmek istemiştir. 

Esnaf hakaret etmemiştir. Esnafın belediye başkanına söyledi sözler, hiçbir şekilde hakaret içermeyen bir eleştiridir. “Çöpü toplamayan sensin, cezayı da sen öde” demiştir.
 
Tokat atma hakkı olamaz
Hakaret etmiş olsa bile belediye başkanının tokat atma hakkı olabilir mi? Hangi çağda yaşıyoruz. Esnafın bir kusuru varsa, ceza yazarsın. Yazmışsın zaten. Esnaf cezayı öder yada mahkemeye gider.
 
Kentin şehremini olan bir kişi, sorunları çözme yolu olarak şiddeti tercih etmez. Sanki mafya babası gibi, yanına zabıtaları alıp esnafa baskına gitmez.
 
Seçilmişlerin her şeyi yapma gücü yoktur
Başkan kendini savunurken, ‘Millet tarafından seçilmiş kişiyim. Bana hakaret edemez’ demiştir. Seçilmiş olmak, kişiye her şeyi yapabilme gücü vermez.
 
Belediye başkanı da partisinin diğer idarecileri gibi diktatörleşmiş, vatandaşın kendisine neden oy verdiğini unutmuştur. Demokrasilerde böyle bir anlayışın yeri olamaz.
 
Milletvekilleri Meclis’te komisyon basar, muhalefet milletvekillerini tartaklarsa; belediye başkanı da dükkan basar, esnafa tokat atar.
 
Oruçlu olmak taşkınlık yapmaya gerekçe değildir
Başkan Bayat, kendini savunurken sinirlenip tokat atmasının nedenlerinden birisi olarak ‘Oruçlu olmasını’ göstermiştir.
 
Oruçlu olmak sabırlı olmak demektir. Sadece yemek ya da suya karşı değil; aynı zamanda olaylara ve insanlara karşı da sabırlı olmayı gerektirir.
 
Oysa oruç tutanlar hareketlerine çok daha fazla dikkat ederler. Kalp kırmamaya, kötü söz söylememeye, kötü davranışta bulunmamaya gayret ederler. Kendilerini kaybetmezler. Tuttukları orucu zedelemezler.
Anlaşılıyor ki Başkan, Ramazan ayının mübarek ruhundan da nasibini alamamış, oruç tutmayı aç kalmakla karıştırmaktadır. Oruçlu olmayı, taşkınlık yapmaya bir gerekçe olarak göstermek son derece yanlıştır.
 
Sorumlular göreve
Bu konuyla ilgili çok önemli bir nokta da olaya karşı yaşanan duyarsızlıktır. Yaşanan olayın ne kadar vahim olduğu ortadayken, görüntüler her internet sitesinde, her televizyon kanalında bulunuyorken; İçişleri Bakanlığı’nın soruşturma başlatmaması, Savcının harekete geçmemesi, başkanın bağlı bulunduğu partinin disiplin kurullarının çalışmaması hayret vericidir.
 
İçişleri Bakanı’nın ve Yunak Cumhuriyet Savcısı’nı göreve davet ediyorum. Başbakan’ı AKP’nin Genel Başkanı sıfatıyla göreve davet ediyorum.
 
Bu noktada Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu’na (TESK) da önemli bir eleştiri yapılmalıdır. Türkiye’deki esnaf ve sanatkarın örgütlü gücü olan TESK ve onun yöneticileri bu noktada sessiz kalamaz. Sesini çıkartmalı, belediye başkanını kınamalı, adalet önünde hesap vermesi ve partisi tarafından cezalandırılması için gerekli girişimleri başlatması gerekmektedir.
 
Ben Esnaf ve Sanatkar teşkilatının Meclis’teki tek temsilcisi olarak bir esnafa yapılan bu davranışı kınıyor ve bu konunun peşini bırakmayacağımı bildiriyorum. Esnafa atılan bu tokadın hesabı sorulması için mücadele edeceğim.
 
Belediye Başkanı Yusuf Bayat’ın yaptığı hareket kabul edilemez, üstü örtülemez ve cezasız bırakılamaz. İktidar partisinin Başkan Bayat’a göstereceği tavır, onun esnafa ve vatandaşa gösterdiği saygının bir işareti olacaktır.”

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
esnaf 1 Ağustos 2012 Çarşamba 13:51

mUSTAFA aK RUMUZLU ARKADAŞA KATILIYORUM. ESNAFA SAHİP ÇIKAN VEKİLİ BİR TANE, ÜSTÜNE BİR TANE DAHA YOK. YÜZ YILDA BİR ÇIKAR BÖYLESİ, NAZAR DEĞMESİN. (şimdi oldu mu?)

Yorumu oyla      11      8  
barış 1 Ağustos 2012 Çarşamba 08:33

bunlar daha iyi günlerimiz, bir dönem daha gelsinler milleti falakaya yatıracak bunlar demedi demeyin... kesin o market sahibi o başkana oy atmıştır:)))

Yorumu oyla      14      7  
mustafa ak 1 Ağustos 2012 Çarşamba 03:39

BAKKALLAR FEDERASYONU VAR,KONFEDERASYON VAR AMA ESNAFA SAHİP ÇIKMAK GENE SANA KALDI SAYIN VEKİLİM.BAKKALLARIMIZ AVM LERDEN HERGÜN TOKAT YERKEN ŞİMDİ DE BİR TOKATA BELEDİYE BAŞKANKARINDAN GELDİ.NERDE BU ESNAFIN SAHİPLERİ ?

Yorumu oyla      14      10  
şükrü rumellili 31 Temmuz 2012 Salı 19:42

bunla artık şımardı iktidarda olmaları sanki onlara adam dövme polisleri maskara etme görevi verildi sanıyorlar zamanı gelince öyle bir dayak yiyeceklerki felekleri şaşacak

Yorumu oyla      18      10  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Parti'den Gaziemir'e Seydi Baba eleştirisi
AK Parti Gaziemir İlçe Başkanı Sabır Telingün, eski adı Seydiköy olan ...
MYK'da CHP İzmir'in temsilcileri: Bozkurt ve Kiran
CHP’nin Kadın kurultayında İzmir’den Düriye Bozkurt, Yerel Yönetim ve ...
Tanrıkulu'dan, Yazıcı'ya 'peki ticaret ne olacak?' önergesi
MHP İzmir Milletvekili Ahmet Kenan Tanrıkulu; iktidarın tutarsız ve plânsız, ...
 
AK Partili Şengül kutsal topraklarda
AK Parti İzmir Milletvekili Aydın Şengül eşi ve çocuklarıyla Umre’ye gitti
Yemin dışında kürsüye hiç çıkmadı!
AK Parti Hatay Milletvekili Hacı Bayram Türkoğlu, oğlu İstemi Kağan Türkoğlu'nun ...
SP Karabağlar, iftar yemeğinde muhtarlarla buluştu
Saadet Partisi Karabağlar İlçe Teşkilatı, düzenlediği iftar yemeğinde muhtarlarla bir araya geldi.
 
Dışişleri Bakanı Davutoğlu 'gidici' iddiası
Bu iddianın kulislerde konuşulduğu aktaran kişi CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin.
MYK şokuna İzmir'den ilk yorum: Kim ne dedi?
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun yine MYK listesinde yaşanan İzmir ...
Keskin'den ilk açıklama: Sokaklarda örgütleneceğiz
CHP’de Örgütten Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevine getirilen tecrübeli ...
 
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Mutluluğun ‘resmi’ budur!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva