HABERLER>POLİTİKA
21 Mart 2019 Perşembe - 13:26

Soyer: İzmir’de raylı sistemi iki kat artıracağız

Millet İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tunç Soyer, İzmir’de raylı sistemi iki kat artırarak kent trafiğini kısa vadede rahatlatacaklarını söyledi. Projesi hazır olan Buca metro hattının temelini atıp, inşaatına başlayacaklarını vurgulayan Soyer, Çiğli tramvayının da projesinin hazır olduğunu, Halkapınar-Otogar metrosunu ise İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin öz kaynakları ile tamamlayacaklarını belirtti.

Soyer: İzmir’de raylı sistemi iki kat artıracağız

Millet İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tunç Soyer, ulaşım projeleri içinde raylı sisteme önemli bir yer ayırıyor. İzmir’de raylı sistemi iki kat artırarak kent trafiğini büyük ölçüde rahatlatacaklarını söyleyen Soyer, 179 km. olan raylı sistem ağını kısa vadede 340 kilometreye orta ve uzun vadede 470 kilometreye çıkaracaklarını, Buca-Halkapınar metro hattını, Çiğli tramvayını ve yapımı devam eden Narlıdere metrosunu da kısa zamanda hayata geçireceklerini söyledi.  

“Bergama, Kemalpaşa, Menemen, Güzelbahçe’ye kadar uzanacak raylı sistem ağıyla İzmir temiz, kesintisiz, güvenilir, hızlı ve konforlu raylı sistem ulaşım ağına sahip olacak” diyen Soyer, sözlerini şöyle sürdürdü: “Projesi hazır olan Buca metro hattının temelini atacak, inşaatına başlayacağız. Buca metroya kavuşacak. Derhal inşaat çalışmalarına başlayacağız, yarım milyondan fazla İzmirlinin yaşadığı Buca’ya metroyu kazandıracağız. Buca metrosu üniversite dahil olmak üzere 11 duraktan oluşacak, toplam uzunluğu 13.5 km. olacak olan bu hat kısa sürede hayata geçecek. Çiğli’ye de tramvayı getireceğiz. Projesi hazır olan Çiğli tramvayı hattının inşaatına başlayacağız. İzmir Büyükşehir Belediyesi projesi hazır olan Halkapınar-Otogar metrosunu da kendi öz kaynakları ile tamamlayacak.”

ÜÇ YENİ ANA TRANSFER MERKEZİ
Toplu ulaşımın artık tüm ana hatlarda gece boyunca da devam edeceğini söyleyen Soyer, Baykuş Seferleri’nin otobüs ve deniz ulaşımında olduğu gibi raylı sistemde de geçerli olacağını söyledi. Halk Taşıt uygulamasıyla sabah ve akşam yoğun saatler arasında toplu taşıma ücretini yarı yarıya indireceklerini söyleyen Soyer, deniz ulaşımında olduğu gibi raylı taşımada da aktarma süresini iki kat artırarak 1,5 saatten 3 saate çıkaracaklarını belirtti. Ana Transfer Merkezleri’ni insanların ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri alanlara dönüştüreceklerini de sözlerine ekleyen Soyer, “3 yeni Ana Transfer Merkezi açacağız. Halkapınar Transfer Merkezi başta olmak üzere transfer merkezleri insanların keyifle vakit geçirebilecekleri bir yaşam alanına dönüşecek” dedi.

 
AK Partili Doğan’dan Başkan Selvitopu’na borç salvosu: Ne yaptın mübarek?
 
İzmir'de ağaç dikmeye 'seçim' engeli!
YORUMLAR
Toplam 15 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ahmak 21 Mart 2019 Perşembe 23:58

Kendince aydın kafalarla dalga geçen ahmak, terörist fetöye istediğini verendir, terörist ülkenin başkentinde Barzaniye bayrak astırandır, hendekler kazılırken görmezden gelip, kapatılması için çocuklarımızı öldürendir. Oslo, Dolmabahçe, seyyar mahkeme, açılımdır! 6 HDP vekilinin kardeşini partisinden vekil yapandır, bak aday demiyorum, halihazırda vekil! Kalkıp bir de muhalefeti işbirliğiyle, ittifakla suçlama utanmazlığıdır! Sığır, aydınlara laf sokmaya çalışacağına kendi cahilliğinle dalga geç sen!

Yorumu oyla      9      6  
izmirli 21 Mart 2019 Perşembe 23:23

aktarma süresinin 3 saate cıkması güzel. %50 İNDİRİM İSE sabah 7-8 arası aksamda 6-7 arası olmalıdır. Tunç başkana güveniyoruz.

Yorumu oyla      6      6  
ulasim 21 Mart 2019 Perşembe 23:12

tramvay izmir e cok yakisti ve izmir lu o nu cok sevdi lutfen yeni uygun hatlara da tramvay planlamasi yapilsin ,bayanlar cocuklar yaslilar tramvay la cok rahat ulasim hizmeti alabilmekte,kent ici turizm cok canlanmakta.

Yorumu oyla      7      6  
aydın kafa 21 Mart 2019 Perşembe 21:42

aydın kafalı arkadaşlar körü körüne destek ne demek hangi zamanda yaşıyorsunuz. vizyon ve projeler çok yetersiz ve teroristlerle nasıl yapacak aydın kafalı soyer

Yorumu oyla      6      13  
zfg 21 Mart 2019 Perşembe 21:36

aksam saatlerınde uckuyular bostanlı arabalı sefer sayısını yoğunluk durumuna gore ek seferler ile takvıye edılmesı mumkun olurmu?17-19.30 arası hep ıkıncı vabura bınılıyor.

Yorumu oyla      7      6  
muhalif 21 Mart 2019 Perşembe 20:14

raylı sistem için "kısa zaman" nedir? Narlıdere metrosu yapımı başladı bitiş tarihi 2022 veriliyor. projesi ve kaynağı hazır olan buca metrosunun ihalesi daha yapılmadı çünkü Ankara henüz onaylamadı..buca metrosu için "en kısa zaman" nedir? henüz belirsiz. Soyer sanki elinde "sihirli deynek" var gibi konuşuyor...

Yorumu oyla      8      9  
vatandaş 21 Mart 2019 Perşembe 19:44

Vizyon,karizma,bilgi,beceri v.s hiç birisi sizde yok. Mart'ın sonu DEPREM....

Yorumu oyla      11      12  
Hak ve adalet 21 Mart 2019 Perşembe 18:30

Çevre ilçelerin iptal edilen 90 dk aktarma haklarını ne yapacaksınız ? 17 km mesafe için 2 araç değiştirip , 2 bilet bedeli 6.00.- TL ödeniyor . Bundan haberiniz var mı ? Haberiniz yoksa Torbalı İlçesinde CHP Belediye Başkanlığı seçimi kaybedildiğinde hiç merak etmeyin haberin olur .

Yorumu oyla      9      11  
Gürkan 21 Mart 2019 Perşembe 16:53

Gece vapur ve raylı sistem çalıştırmak ne kadar doğru? Bu uygulama yerine zaten var olan otobüs baykuş seferleri ihtiyaca göre arttırılır. Bence gerek yok. Yeterli yolcu yoksa ki yok bu sistemleri çalıştırmanın yıl sonu maliyeti ne olur? Ayrıca ulaşımda zaten çeşitli sebeplerden zarar ediliyorken sabah ve akşam yüzde 50 indirim yapılması takdirde ulaşımdaki zarar daha da büyüyecek ve yatırıma gidecek para bütçedeki zararı kapatmaya gidecek. 400 km üstü raylı sistem hangi kaynak ile yapılacak? Belediyenin yanlış bilmiyorsam 2 milyara yakın da borcu var. Buca metrosu da eklendiğinde bu borç 5 milyarı geçecek. İstanbul'un da yaklaşık 13 milyar borcu varmış. Çok atıp tutmamak lazım.

Yorumu oyla      12      14  
Ahmet''e cvb 21 Mart 2019 Perşembe 16:29

Zeybekci daha ksk nin yolunu bilmez soyer İzmirli yakan konuşma!!! yapar hepsini yapar

Yorumu oyla      11      10  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Partili Doğan’dan Başkan Selvitopu’na borç salvosu: Ne yaptın mübarek?
Karabağlar Belediye Başkan Adayı Doğan, oy oranı olarak yüzde 55’i yakaladıklarını ...
Eş Zeybekci: İzmir turizm cenneti olacak
AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekci'nin eşi ...
Menderesli köylülerden CHP Adayı Kayalar'a coşkulu karşılama
Çileme, Karakuyu ve Sancaklı'da çiçeklerle, meşalelerle, havai fişek gösterileriyle ...
 
CHP Kemalpaşa adayı Karakayalı’dan Başkan Uğurlu’ya: Mal varlığını açıkla!
Mal varlığını açıklayan CHP’li Karakayalı, Kemalpaşa Belediye Başkanı ...
Karşılıklı suçlamalar... İzmir siyasetinde 'liste' savaşları!
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, Adalet ve ...
Zeybekci: İzmir varlık içinde yokluk çekiyor
Dikili’de Cumhur İttifakı MHP Belediye Başkan Adayı Sema Akıncı ile proje ...
 
AK Partili Nasır: Seferihisar için yeni bir dönem başlıyor
Ak Parti İzmir Milletvekili Necip Nasır, Ak Parti Seferihisar Belediye ...
İzmir'de o ilçe başkanına bıçaklı saldırı!
MHP Aliağa İlçe Başkanı Aydemir simit aldığı sırada uyuşturucu bağımlısı ...
CHP'li Polat'tan Karşıyaka'da seçim mesaisi
CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat, Karşıyaka Belediye Başkan Adayı Cemil ...
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Gerçek annelik
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Doğarken ağladı insan!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Şimdi ne olacak?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Siyasette yumuşama devrimi mi başlıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İtiraz seven kadınların kenti: İzmir
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva