HABERLER>GÜNCEL
21 Mart 2019 Perşembe - 13:40

İzmir'de ağaç dikmeye 'seçim' engeli!

Orman Mühendisleri Odası İzmir Şubesi Başkanı Sabahattin Bilge, Dünya Ormancılık Günü nedeniyle her yıl yapılan ağaçlandırma etkinliğinin İzmir Valiliği tarafından seçim yasağına alındığını söyledi.

İzmir de ağaç dikmeye  seçim  engeli!

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği'ne (TMMOB) bağlı Orman Mühendisleri Odası İzmir Şubesi tarafından, 21 Mart Dünya Ormancılık Günü nedeniyle Ziraat Mühendisleri Odası Lokali’nde basın toplantısı düzenlendi.

TMMOB’a bağlı meslek odalarının katıldığı basın toplantısında açıklama yapan Orman Mühendisleri Odası İzmir Şubesi Başkanı Sabahattin Bilge, her yıl Orman Günü dolayısıyla ağaçlandırma etkinliklerinin düzenlendiğini, fakat bu yıl etkinliklerin seçim yasakları nedeniyle İzmir Valiliği tarafından iptal edildiğini söyledi.

Bilge, "Valilik, ağaçlandırma kurulunun her yıl düzenlemiş olduğu programı bu sene seçim yasakları nedeniyle askıya aldı. Buna söylenecek bir şey bulamıyorum. Fidan dikmenin seçim yasağı ile seçim propagandasıyla ne ilgisi var" dedi.

‘FİDANLIK OTOPARK YAPILMAK İSTENİYOR’
Bilge, Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk orman fidanlıklarından olduğunu ve tarihi bir geçmişinin bulunduğunu belirttiği Karşıyaka Orman Fidanlığı’nın, 1924 yılında Bölge Orman Fidanlığı olarak kurulduğunu, oysa şimdi buranın önce şeflik seviyesine düşürüldüğünü, 2017 yılında ise Fidanlık Şefliği’nin de kapatılarak İzmir Ağaçlandırma ve Toprak Muhafaza Şefliği bünyesine bağlandığını anlattı. Orman Mühendisleri Odası İzmir Şubesi Başkanı Sabahattin Bilge, şöyle devam etti:

"Olay bununla da kalmadı. Fidanlık faaliyetinin yapıldığı yaklaşık 2 bin metrekarelik iki parsel, yapılması planlanan Karşıyaka Stadı’nın otoparkı olmak üzere verilmek istenmektedir. Aynı zamanda Karşıyaka’da afet toplanma bölgesi hizmeti veren bu alanın tarihi geçmişine zarar verecek uygulama kararının iptal edilmesi gerekmektedir. Karşıyaka Orman Fidanlığı sessiz sedasız yok edilmekte."

‘DEÜ’YE KİRALANMAK İSTENİYOR’
Orman Genel Müdürlüğünce Buca Tınaztepe mevkiinde yeri devlet ormanı içinde kalan ve 2014 yılında inşa edilen yangın eğitim merkezinin, Dokuz Eylül Üniversitesi’ne kiralanmak istendiğini de açıklayan Sabahattin Bilge, "Orman yangınlarında görev yapan personelin eğitimi için gerekli olan teknolojik cihazlara sahip bu eğitim merkezi mademki gerekli değildi, niçin inşa edilmiştir? Eğitim amacı ile yapılan binanın Orman Genel Müdürlüğünce kullanılmasına devam edilmelidir. Aksi halde yapılan harcama ve masraf devlet zararına neden olacak. Ayrıca başka kurum veya kuruluşlara kiralık olarak verilmesi halinde alanın elden çıkmasına ve civardaki ormanların zarar görmesine neden olacaktır. Kamu kaynaklarının rasyonel kullanılması bakımından kiralama çalışmaları acilen durdurulmalıdır " diye konuştu. Bilge ayrıca başta Karaburun Yarımadası olmak üzere, Kemalpaşa ve Torbalı’daki orman alanlarının da taş ocakları riski altında olduğunu belirtti. (DHA)

 
Soyer: İzmir’de raylı sistemi iki kat artıracağız
 
Başkan Doğruer söz vermişti: Kınık Üniversitesi yola çıktı
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Sarı Çizmeli Memed'A. 22 Mart 2019 Cuma 02:13

"Ağaçla seçim ne alaka?" mı desek, "trajikomik" mi desek, "bu nasıl bir kafadır?" mı desek, "Ey allahım, suçumuz nedir ki bize bunları reva görüyorsun?" mu desek... Şaşırıyoruz.

Yorumu oyla      4      5  
Mümtaz Adaer 21 Mart 2019 Perşembe 17:16

Çevre,ağaç ve yeşil düşmanlığı had safhada.Ağaç dikmeyi seçim nedeniyle yasaklayan zihniyeti Allah bildiği gibi yapsın. Karşıyaka yalıda stad yapmak bir CİNAYET dir. Böyle bir stad için fiidanlığın otopark yapılması vatan hainliği ile eşdeğerdir.

Yorumu oyla      7      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
THY Genel Müdürü'nden Boeing 737 Max açıklaması
Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Bilal Ekşi, Boeing 737 Max tipi uçakları ...
Akraba kavgası! 70 kişi birbirine girdi!
Bursa'nın Yıldırım ilçesinde arsa meselesi yüzünden husumetli olan akraba ...
Yunan Bakan: Akdeniz'de Türkiye'nin de hakları var
Yunanistan Dışişleri Bakanı Katrugalos, "Doğu Akdeniz'de Türkiye'nin de ...
 
İzmir'deki mahkemede korkunç ifadeler... Bu nasıl baba?
İzmir'in Karabağlar ilçesinde, kızı F.A.'ya (15) cinsel istismarda bulunduğu ...
Dünya'nın en mutlu ülkesi belli oldu!
BM'nin yayımladığı Dünya Mutluluk Raporunda, birinciliği alan ülke Finlandiya oldu.
THY'nin satılacağı iddiasına açıklama!
Türk Hava Yolları (THY) Basın Müşaviri Yahya Üstün, "Türk Hava Yolları ...
 
Malatya'da 4,1 büyüklüğünde deprem
Malatya'nın Arguvan ilçesinde 4,1 büyüklüğünde deprem meydana geldi.
İzmir'de 'tırnakçılık' gözaltısı!
İzmir'in Urla ilçesinde akaryakıt istasyonundan "tırnakçılık" yöntemiyle ...
Ege Üniversitesi Hastanesi'nde korkutan yangın
Ege Üniversitesi Diyaliz Merkezi'nde çıkan yangın korkuttu. Çocuk Hastanesi ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva