HABERLER>POLİTİKA
21 Mart 2019 Perşembe - 11:23

Karşılıklı suçlamalar... İzmir siyasetinde 'liste' savaşları!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ'ın partisine yönelik suçlamalarına sert tepki gösterdi. AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül'den yanıt gecikmedi.

Karşılıklı suçlamalar... İzmir siyasetinde  liste  savaşları!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ’ın CHP'nin İzmir'deki belediye meclis listelerindeki bazı isimlerin terör ile ilintili olduğu iddialarına CHP İl Başkanı Deniz Yücel sert yanıt verdi. Yücel'in açıklamalarına ise AK Parti'den yanıt geldi.

Yücel yaptığı yazılı açıklamada "Koca koca insanlar bizi bilmez, İzmir'i tanımaz, Allah'tan korkmaz, iftirada ve çirkinlikte sınır tanımaz haldeler. İzmirlinin gönlünde ve bizim nazarımızda karşılığı ve ağırlığı olmayan bu AKP'lilere cevap vermek zaman kaybı ama İzmir'e ve parti örgütümüze sorumluluğumuz gereği bir kez daha hadlerini bildirmek gerekiyor" dedi.

- AK PARTİLİ DAĞ: TERÖRLE İLİNTİLİ 27 KİŞİ TESPİT ETTİK!

Yücel, açıklamasında şunlara yer verdi:

“Özellikle AKP’nin en başından başlayan ve aşağıya doğru inen, 31 Mart yaklaştıkça ve daha da çok hissettikleri büyük korku arttıkça, AKP’nin yöneticilerinden çıkan sözler ne izan, ne de akılla açıklanabilir.Tüm sözleri, tüm iftiraları o kadar çirkin, mesnetsiz ve kendilerini anlatıyor ki, bu sözlere yanıt vermek için harcadığımız vakte yazık oluyor. Söze ve söyleyene baktığımızda ne kadar zavallı, acınası ve çaresiz bir durumda olduklarını bir kez daha görüyoruz.

AKP'lilerin paçaları tutuşmuş, iktidarlarını kaybetme telaşına düşmüştür. Seçimleri kaybetme korkusu, AKP liderini ve kadrolarını akla, mantığa sığmayacak açıklamalar yapmaya, muhalefet hakkında akıl almaz ithamlarda bulunmaya yöneltmektedir. Akıllarınca muhalefeti terörle ilişkilendirerek kriminalize edeceklerini, bu suretle seçmenin tekrar kendilerine yöneleceğini sanmaktadırlar.

Bunun bir örneğini dün İzmir’de gördük. Darbeci generalin abisini Hollanda'ya büyükelçi yapan, FETÖ'ye üyelikten tutuklanan eski rektörün kardeşini Tarım ve Orman Bakanı atayan, FETÖ terör örgütü üyesi oldukları yönünde  yüksek şüphe varken, AKP Genel Başkan Yardımcısının akrabalarının adli kontrole bile gerek duymadan salıverilmesini sağlayan zihniyet, bugün CHP meclis üyesi listelerinde yer alanların ve akrabalarının terörle ilişkisini sorgularken hiç utanmıyor mu merak ediyoruz?”

‘HUKUK ADINA İÇLER ACISI BİR DURUM’
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ'ın CHP Belediye Meclis üyesi adayları hakkındaki suçlamalarına da değinen CHP il başkanı Yücel, "CHP'li meclis üyesi adaylarının akrabalarının adli kayıtlarını tetkik etmek nasıl bir kaybetme korkusunun yerleştiğini açıkça göstermektedir? Kaldı ki haklarında herhangi bir mahkûmiyet kararı, dava, soruşturma dahi bulunmayan,  seçim kurullarınca seçilme yeterliliği onanmış insanları terörle ilişkilendirmeye çalışmanın, hiçbir etik değere ve vicdana sığmayacağını, hukukun en temel ilkelerine aykırı olduğunu hukuk eğitimi almış olan bir milletvekili bilmez mi? 

Bu nasıl bir aymazlıktır, nasıl bir siyaset anlayışıdır gerçeklikle bağını koparmaktır ki, hukuk ve insanlık adına utanç verici bir şekilde “duyum üzerine” denilerek, insanlar yargılanabiliyor ve bu durum bir milletvekili tarafından, çok doğal bir şeymiş gibi basın toplantısıyla açıklanabiliyor. Bu durum Avukatlık mesleği adına içler acısı bir durumdur.Duyum üzerine insanları terörist ilan edenler, CHP’yi terörle ilişkilendirmeye çalışanlar bu pis işlerini sürdürdükçe İzmirli her seferinde bunların yalan ve iftiralarla dolu, çirkin ve kirli siyaset tarzlarını görüyor ve aslında İzmirliye yapılan bu hakareti de not ediyor" dedi.

‘İFTİRA VE YALAN ÜZERİNE İNŞA EDİLMİŞ İKTİDAR AYAKTA KALMAZ’
Deniz Yücel, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Hamza Dağ ve onun cenahı, FETÖ tarafından kahraman Türk askerleri, Generalleri, Paşaları Ergenekon ve Balyoz kumpaslarıyla terörist ilan edilirken, tutuklanırken, müebbet hapis cezalarına çarptırılırken alkış tutuyorlardı. Tıpkı bugün CHP’ye yaptıkları gibi iftiralarla, uydurma delillerle, yalancı - gizli tanıklarla geçmişte insanların hayatlarını kâbusa çeviren FETÖ’nün elini ayağını öpmek için yarışırlarken memleketi hain darbe girişimiyle karşı karşıya bıraktılar. Sonra da 15 Temmuz darbe girişimi bir lütuftur dediler. PKK şehre insin rahat rahat hendek kazsın, askerimizi ve polisimizi şehit eden silahları, bombaları kolayca depolasın diye teröristlere kol kanat gerenler, FETÖ'ye uşaklık edip, PKK'ya kol kanat gerenlerin bu utanmazlığı karşısında söylenebilecek çok şey yok aslında. Biz hizmet yarışsın, projeler konuşulsun istiyoruz. Ama illa  seviyeyi aşağıya çekeceklerse, bize attıkları iftiralara tüm Türkiye'nin bildiği gerçeklerle cevap verir, ayrıntıları da açıklarız. Hangi vekillerinin, hangi bakanlarının, hangi yandaşlarının FETÖ ile bağları var, kimlerin akrabaları hakkında FETÖ davaları var, kimler torpil geçilip kurtarılmış açıklarız. Senaryo aynı, yazanlar ve oynayanlar aynı. İzmir o zamanda bu oyunun farkındaydı ve karşı durdu, bugünde oynanan oyunun farkında ve karşı duruyor. Bugün kendi yarattığı ekonomik krizin, artık mide bulandıran çirkin siyasetlerinin neticesinde, seçmen nezdinde itibarı yerle bir olan ve iktidarını kaybetme telaşıyla her türlü etik değerden yoksun politik çıkışlar yapanlar şunu unutmasınlar! İftira ve yalan üzerine inşa edilmiş hiçbir iktidar kalıcı olmamıştır, olmayacaktır. Başta İzmirliler olmak üzere tüm halkımız, 31 Mart'ta bunu AKP'ye güçlü bir şekilde hatırlatacaktır!”

BAŞKAN ŞENGÜL’DEN CHP’Lİ YÜCEL’E YANIT: DEŞİFRE OLUNCA RAHATSIZ OLDULAR
AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül, CHP’nin belediye meclis üyesi listesinde, geçmişte terör örgütleri ile bağlantısı olan kişilerin bulunduğunun açıkça ortada olduğunu söyleyerek, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel’in açıklamalarına yanıt verdi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ'ın, listede kaç kişi olduğuna ilişkin bilgileri kamuoyu ile paylaştığına dikkat çeken Şengül, “CHP İl Başkanı, deşifre olununca rahatsız oldu. Bize verecek tek cevabı yok. Kandil ile ittifak halinde olduklarını çok iyi biliyor. Konuyu başka yerlere çekerek de gerçekleri gizlemeye çalışıyor. Siyasete amatör geldi, öyle de gidecek” dedi.

Terör örgütlerinin 31 Mart’taki seçimde umudunu CHP’ye bağladığını ifade eden Başkan Şengül, “CHP İl Başkanı, sürekli aynı şeyleri söylüyor. Birileri metin hazırlayıp eline veriyor. Zaten kendisi de ne dediğinin farkında değil. Önce kendi içlerindeki FETÖ’cülere baksın, ondan sonra konuşsun. Bizler 15 Temmuz’da, aziz milletimizle birlikte, tankların karşısında vatanımızı korurken, kimlerin evinde oturduğunu çok iyi biliyoruz. 15 Temmuz’dan sonra kimlerin kimlerle omuz omuza olduğu da belli. Milletimiz her şeyi görüyor. Yapılanları en iyi şekilde değerlendiriyor. 31 Mart’ta da terör örgütlerinden medet umanlara gereken cevabı sandıkta verecek” dedi.

 
Yunan Bakan: Akdeniz'de Türkiye'nin de hakları var
 
Altay kendi kaderini çizecek
YORUMLAR
Toplam 21 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Oğuz Kaan 22 Mart 2019 Cuma 10:10

Darbenin başı orgeneralin kardeşi, Şaban Dişli Hollanda'da büyükelçi olarak TC Devletini temsil ediyor mu? Onu atayan kişi Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan mı? Başka sorum yok hakim bey!

Yorumu oyla      5      5  
6 vekil 22 Mart 2019 Cuma 02:36

akpnin 6 vekilinin kardeşi hdp vekili! Bu Şengül bunu bile bile neden iftiralarla uğraşıyor? Yahu hdp oylarıyla mecliste andımızı yasaklayan sizsiniz, Osloda PKK ile, Dolmabahçede hdp ile görüşen, TRTye kandilden naklen yayın yaptıran, Barzaniye bayrak diktiren, nevruzda aponun mektubunu okuyan sizsiniz, bizi suçluyorsunuz! Hendek kazıyorlar, gözünü açın diyenlerimizi içeri tıktınız, hendeği kapatırken çocuklarımız öldü, şimdi hendek siyaseti yapıyorsunuz! Sizde hiç mi Allah korkusu yok ya?

Yorumu oyla      7      5  
TC misafir 21 Mart 2019 Perşembe 18:06

Yahu hakikaten utanmazlıkta sınırları aştılar nasıl insanlarsınız siz? Herkes neyin ne olduğunun gayet farkında. Geçmişte teröristlerle kimler 10 maddelik mutabakatlara imzalar attı herkes biliyor. Madem terörist bu bahsettiğiniz insanlar o zaman gereğini yaparsınız laf yapmazsınız. Bu insanların madem terörle ilgisi var neden haklarında tek suç yok adli sicilleri neden temiz? Adli sicili kirli olanlar belediye meclis üyeliğine seçilemezler boş konuşuyorsun Aydın.

Yorumu oyla      8      6  
Açık ve net 21 Mart 2019 Perşembe 17:00

hdp den belediye başkan adayı olan kişilerden KARDEŞİ halihazırda Ak Parti milletvekili olan var mı? Varsa bunlar kimler? Bakın günlerdir Mhp ve Ak Parti seçmeni bu soruyu soruyor kimse cevap vermiyor. Bu soru Cumhur İttifakı için çok kritik çünkü Millet İttifakını eleştiriyorsunuz son günlerde bu soru cevabı en çok merak edilen soru. Açık ve net " Halihazırda Ak Parti milletvekillerinden bırakın akrabalarını sadece kardeşi hdp den belediye başkan adayı olan var mı?"

Yorumu oyla      11      6  
Gaziemir li Partili 21 Mart 2019 Perşembe 16:58

İFTİRA VE YALAN ÜZERİNE İNŞA EDİLMİŞ İKTİDAR AYAKTA KALMAZ’ ''''Martın Sonu Bahar''''

Yorumu oyla      10      6  
Gürkan 21 Mart 2019 Perşembe 16:38

Geçmişte, günümüzde FETÖ, PKK veya herhangi bir terör örgütü ile iş birliği yapmış herkes siyaseti bıraksın. Biz kandırıldık, şu tarih milat, ondan öncesini salla ile bu iş olmaz. Kandırılmasaydın! Her fırsatta 15 Temmuz ortaya sürülüyor. 15 Temmuz sonrasına değil de öncesine bakmak lazım. Balyoz davalarına bakmak lazım. Bu insanlar nasıl bu kadar güçlendiler? Bunlara her istediğini veren ben miydim? Listelerdeki kişileri de tanımam etmem ama varsa bir suç bu kişiler nasıl aday olabiliyor? Gereği neden yapılmıyor?

Yorumu oyla      13      6  
iftiracılar 21 Mart 2019 Perşembe 16:24

Yahu elinizi tutan yok, hdp terörist mi, kapatırsın! Terörle ilişkili mi, tutuklarsın! Gereği neyse yaparsın! Boş konuşup insanların onuruyla oynamayın, iftira etmeyin, biraz olsun utanın yahu!

Yorumu oyla      15      6  
Cevap( Eray ) 21 Mart 2019 Perşembe 16:21

Evet CHP genel anlamda panik halinde Sayın yücel net konuşmamakla birlikte geçmişe dönük suçlamalar yapıyor Söyleyeceği tek şey evet bunlardan haberimiz var yada yok demek CHP İzmir’de HDP ile ittifaktamı değilmi aslında halk bunu biliyor neden saklanıyor anlam veremiyorum Sayın Kocaoğlu aday olmayacaktı neden tunç soyerin adaylığından sonra bende adayım dedi Daha öncesi bu adam aday olursa ben olurum dedi çünkü tunç soyerin kimin projesi olduğunu biliyor ne yazıkki açıklayamiyor bunu CHP seçmenide biliyor Oyüzden diyorumki CHP seçmenine kiminle yola çıktınız izmiri kime bırakıyorsunuz aklımızı başınıza alın

Yorumu oyla      6      19  
çünkü 21 Mart 2019 Perşembe 16:21

Seferihisara satıldı diyebilmek için parsel parsel verilenleri, Atatürk Orman Çiftliğini ABD konsolosluğuna açanları sormak gerekiyor! Zeybekçiye başarılı demek de ancak sizin gibilerin maharetidir, ekonomi, kurlar, işsizlik vb ortadayken Zeybekçiye başarılı demek ancak ahmak işidir! Tunç Soyeri neden seçmeyecek mişiz? Babası siz hocaefendi derken fetöyü hapsettiği için örneğin! Küçücük ilçeyi dünyada tanınır yaptığı için! Expo'yu, AB'yi iyi bildiği için, vizyonu için! Bunlar bizim değer verdiklerimiz ve sizden onay almayı da düşünmedik hiç!

Yorumu oyla      15      7  
AYŞE 21 Mart 2019 Perşembe 15:54

İZMİRİMİZİN KALESİ CHP NİN 1 NİSAN ŞAKASI MEŞHURDUR OYLAR CHP YE

Yorumu oyla      14      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Zeybekci: İzmir varlık içinde yokluk çekiyor
Dikili’de Cumhur İttifakı MHP Belediye Başkan Adayı Sema Akıncı ile proje ...
AK Partili Nasır: Seferihisar için yeni bir dönem başlıyor
Ak Parti İzmir Milletvekili Necip Nasır, Ak Parti Seferihisar Belediye ...
İzmir'de o ilçe başkanına bıçaklı saldırı!
MHP Aliağa İlçe Başkanı Aydemir simit aldığı sırada uyuşturucu bağımlısı ...
 
CHP'li Polat'tan Karşıyaka'da seçim mesaisi
CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat, Karşıyaka Belediye Başkan Adayı Cemil ...
Başkan Selvitopu'ndan 'İYİ' buluşma: Bizim tek sevdamız Karabağlar
İYİ Parti Karabağlar İlçe Başkanlığı’nın düzenlediği yemeğe katılan Karabağlar ...
20 yıllık dostlar buluştu
Haluk Levent, “Öykü Arin’e Umut Ol” konseri için geldiği İzmir’de Menemen ...
 
CHP Buca Adayı Kılıç'tan 'iyi tarım' projesi: 3 aşamada kalkınma modeli
CHP Buca Belediye Başkan Adayı Erhan Kılıç, iyi tarım projesini tanıttı. ...
Çiğli belediye meclisine 'Bakan' gücü
Türk Siyasetinin önemli isimlerinden Eski Kültür Bakanı Prof. Dr. Suat ...
Başkan İnce'den vapur sürprizi
Güzelbahçe Belediye Başkanı ve Cumhuriyet Halk Partisi Güzelbahçe Belediye ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva