HABERLER>SAĞLIK
14 Aralık 2023 Perşembe - 09:47

SMA'lı Dilek için zamanla yarış!

İzmir'de kurulan Sorkoğlan Köyü Derneği, Konya'da yaşayan SMA Tip 1 hastası 7 aylık Dilek Çınar'a yardım eli uzatmak için düzenlediği 'Dilek bebek için umut gecesi' organizasyonunda 1 milyon TL'lik destek topladı. Derneğin sosyal medyadan yürüttüğü kampanya ile birlikte bağış hesabına toplam 2,5 milyon TL'lik katkı sağlanırken baba Ertan Çınar (30) "Dilek için zaman daralıyor. Yardım gecesine yüksek bir katılım oldu. Bu güzel insan topluluğunu yakından gördüm. Yeni yıldan dileğimiz Zolgensma için süren kampanyamızın tamamlanması" dedi.

SMA lı Dilek için zamanla yarış!

Konya'da yaşayan baba Ertan Çınar ve anne Meryem Çınar'ın (25) kızları SMA Tip 1 hastası 7 aylık Dilek Çınar'ın tedavisine destek olmak amacıyla İzmir'de düzenlenen 'Dilek bebek için umut gecesi'nde Valilik onaylı bağış kampanyasına 1 milyon TL'lik yardım toplandı. İzmir'de kurulan Sorkoğlan Köyü Derneği, sosyal medyadan yürütülen kampanya ile birlikte toplamda 2,5 milyon TL'lik desteği Dilek bebeğin Valilik onaylı bağış hesabına aktardı. 1 Mayıs 2023 tarihinde dünyaya gelen kızları Dilek Çınar'a topuğundan alınan kanla henüz 7 günlükken SMA Tip 1 teşhisi konulduğunu anlatan baba Ertan Çınar, kızının yutkunma kaslarında her geçen gün gerileme olduğunu belirterek bir an önce tedaviye ulaşmak istediklerini belirtti. Dilek bebeğin nefesinin de hırıltılı olduğuna dikkati çeken Çınar, "Dilek için zaman daralıyor. Tükürüğünü artık yutamıyor. Yutkunma yavaş yavaş gerilemeye devam ediyor. Yutkunup öksüremediği için ciğerlerini boşaltamıyor, temizleyemiyor. Nefes alması biraz hırıltılı. Şu an cihaz kullanmıyoruz. Sadece aspire ediyoruz. Hiçbir cihaza bağlanmadan gitmek istiyoruz" ifadelerini kullandı.



'KIZIM İÇİN BİR ARAYA GELENLERİ GÖRÜNCE DUYGULANDIM'
Kızının kas kayıpları yaşamasından büyük üzüntü duyduklarını ifade eden Çınar, ayaklarını ve başını hiç oynatamayan Dilek'in yalnızca kollarını hareket ettirebildiğini kaydetti. Çorum'a bağlı Sorkoğlan Köyü Derneği'nin İzmir'den hemşeri vasıtasıyla kendilerine ulaştığını anlatan Çınar, düzenledikleri yardım gecesine Konya'dan gelip katıldığını söyleyerek "Yardım gecesine çok iyi bir katılım oldu. Bu güzel insan topluluğunu yakından gördüm. Eşim ve kızım enfeksiyon riski yüzünden gelemedi. Ama kızım için bir araya gelenleri görünce duygulandım. Dilek için 3 doz Spinraza kullandık. 4'üncüyü 2 Ocak'ta alacak. Yeni yıldan dileğimiz Zolgensma için süren kampanyamızın tamamlanması" dedi.

'KAMPANYA YÜZDE 100 OLANA KADAR DURMAYACAĞIZ'
SMA Tip 1 hastası Dilek bebeğin tedavisine kavuşabilmesi için düzenledikleri organizasyonda kampanyanın yüzde 4'ünü tamamlayabilmeyi hedeflediklerini ifade eden Sorkoğlan Köyü Derneği Başkanı Eren Ergan, hedeflerinin çok üzerinde bir rakama ulaştıklarını dile getirip şöyle devam etti: "Gecemiz çok güzel geçti. Bu kadarını beklemiyorduk. Yaklaşık 600 kişilik bir organizasyon oldu. 500 bilet satmayı hedefliyorduk. Dernek ve STK başkanları, meclis üyeleri ve belediye başkanlarından katılanlar oldu. Dernek üyeleri ve dostlarımızla birlikte yaklaşık 1 milyon TL'lik yardım topladık. Sosyal medyadan yürüttüğümüz kampanya ile Dilek'in kampanyasına toplamda 2,5 milyon TL'lik katkı sağladık. 120 üyesi olan bir derneğiz. Köyümüzde 20-25 hane var. Bu kadar etkileşim bizim için sürpriz oldu. Hala daha geri dönüşler devam ediyor. Kampanya yüzde 100 olana kadar durmayacağız. Çok yakın zamanda bunu başaracağımıza inanıyorum. Dilek bebek için umut gecesi ile umutlarımız daha da çoğaldı. SMA hastalığı göz ardı edilmesin. Onların haklarını koruyup yaşamlarını kolaylaştırmak adına STK olarak üzerimize düşeni yapmak istedik." (DHA)

 
2 yaşındaki çocuğa istismara ceza yağmuru!
 
Haluk Levent Gazze için sahnede
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Hastalık hastalarına kötü haber: Daha erken ölüyorlar
İsveç'te yapılan bir araştırma, "hastalık hastalığı" olarak da bilinen ...
Makyaj süngerlerinde büyük tehlike!
Özellikle son yıllarda makyaj rutininin vazgeçilmezlerinden biri süngerler. ...
Maymun çiçeği virüsünden ilk ölüm!
Japonya Sağlık Bakanlığı, ülke içinde, maymun çiçeği virüsü "mpox" kaynaklı ...
 
Tüp bebek tedavisinde yapay zeka dönemi!
Yapay zeka yardımıyla tüp bebek tedavisinden çiftlerin yüzünü güldüren ...
Meme kanseri riskini azaltan eylem: Yürümek!
Araştırmaya göre daha çok yürümek kadınların meme kanserine yakalanma ...
Düştü... Hayatı kurtuldu!
İzmir'de dengesini kaybederek düşen ve götürüldüğü hastanede kaburgasındaki ...
 
Uzmanı açıkladı: Klima, kalorifer ve ısıtıcılar cilt kuruluğuna neden oluyor
Cilt kuruluğuna neden olan etkenlere dikkat çeken Dermatoloji Uzmanı Dr. ...
EÜ kanser tedavisinde çığır açacak!
Ege Üniversitesi (EÜ) Atatürk Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu öğretim ...
SMA değil Efe kazandı!
İzmir'den Almanya'ya giden ve burada Zolgensma tedavisi gören SMA Tip ...
 
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Arzu’nun Mutluluk Reçeteleri bitmez!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Herkes yer içer hesabı 'Dilber' öder!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva