HABERLER>EKONOMİ
9 Kasım 2017 Perşembe - 18:16

Sendikalardan Eshot'a 'çay ocağı' protestosu

İBB'ye bağlı Eshot Genel Müdürlüğünde bir ay önce başlayan çay krizinde başta yetkili sendika Tüm Yerel Sen ile Tüm-Bel-Sen ve Bem-Bir-Sen sendikalarından ortak basın açıklamasında yönetim kademesi ıslık, alkış ve düdüklerle protesto edildi.

Sendikalardan Eshot a  çay ocağı  protestosu

İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne ait ESHOT Genel Müdürlüğü’nde yetkili   Birleşik Kamu İş Konfederasyonuna Bağlı Tüm Yerel Sen İzmir 1 Nolu Şube, KESK’e bağlı Tüm Bel Sen İzmir 1 Nolu Şube, ve Memur Sen’e bağlı Bem Bir Sen İzmir Şubesi, işyerinde yaşadıkları sorunlarla ilgili ortak basın açıklaması yaptı.

Gediz’deki Eshot Genel Müdürlüğün girişinde yapılan açıklamada ‘Mobbinge Hayır’, ‘Çayıma Dokunma’ ve ‘Maktu Mesaimi İstiyorum’ dövizleri açıldı. Eshot Çalışanları ve 3 sendika adına  adına basın metnini Tüm Yerel Sen Sendikası İşyeri baş temsilcisi Ayhan Bahçeci okudu

Bahçeci basın açıklamasında ESHOT çalışanlarının uzun süredir giderek katlanan bir dizi sorunla karşı karşıya olduğunu belirterek son olarak çay ocaklarının ve kafeteryalarının kapatıldığını hatırlattı.

Çay gibi en basit ihtiyaçlarını bile el yakan fiyatlarla almaya başladıklarını da dile getiren Bahçeci “Kendilerine reva gördükleri çay ocağını personelinden sakınan idare yönetiminden rahatsızlık duyuyoruz. Çay ocaklarımızı geri istiyoruz. ESHOT idaresinin aldığı kararların faturasının emekçilerin ödemesine itirazımız var” dedi.

Çalışanların fikrini almayan ve onları nesne konumununa indirgeyen idarecilik ve yerel yönetim anlayışını istemediklerini de ekleyen Bahçeci, yemek, servis, maktu mesai, yıllık izin, görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavı konularında da sorunlar yaşadıklarının bilgisini verdi.

ESHOT emekçilerini mağdur eden uygulamaların geri çekilmesini ve emekçileri yok sayan tutumdan vazgeçilmesini isteyen Bahçeci sorunları çözülene kadar ses çıkarmayı sürdüreceklerini ekledi.

Açıklamaya kapatılan İZYUK’a ait çay ocakları ve kantinlerde çalışan işçiler le birlikte Birleşik Kamu İş Konfederasyonu İzmir İl Temsilcisi Tamer Yiğit Güler, Tüm Yerel Sen İzmir 1 Nolu Şube başkanı Bilal Altıner, Tüm Belsen İzmir 1 Nolu Şube başkanı Çağdaş  Yazıcı, Bem Bir Sen İzmir Şube başkanı Mustafa Köylü  ile birlikte Sendikaların  Şube yöneticileri  de katılırken kamu emekçileri ile çay ocakları konusunda aynı sorunları yaşayan  Disk’e bağlı Genel İş İzmir 1 Nolu Şube eyleme katılmadı.

 
Ege bastırıyor: 'Yerli otomobili biz yapalım...'
 
MHP'li Karataş'tan 10 Kasım mesajı
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Halk 10 Kasım 2017 Cuma 10:27

ESHOTUN GENEL MÜDÜRÜ VE YARDIMCILARI FAŞİST TUTUMDAN DOLAYI DERHAL İSTİFA EDİNİZ AKSİ TAKTİR DE SEÇİMLERDE AZİZ KOCAOĞLUNUDA SANDIĞA GÖMECEKTİR İŞCİ İLE UĞRAŞMAKTAN VAZ GEÇİN .

Yorumu oyla      11      5  
LOM-SÖZLÜ 9 Kasım 2017 Perşembe 21:50

ESHOT yıllık bütçesi 750 milyon TL'yi bulan alt yapısı güçlü ve köklü bir kuruluştur. Görev gereği zaman zaman zarara uğrasa da bu önemli bir şey değildir. Zarar meselesi ülkemizdeki kamu hizmetine odaklı kurum ve kuruluşların genel bir kaderidir. Bunu yedi düvel bilir. Hele hele siyasiler, bürokratlar ve teknokratlar daha iyi bilir. Durum böyle iken Eshot'u kara geçirmek gibi afaki ve ceo zihniyetli yöneticilik yapmak hem Eshot'a, hem çalışanına, hem de İzmir'in siyasi varlığına zarar verir. Eshot gibi kamu hizmeti mecburiyeti bulunan bir kuruluşta yöneticilik; daha iyi hizmet vermek adına çalışanlarıyla iş barışı içinde olmak ve paylaşımcı bir anlayışla idarecilik gerektirir. Memurun yıllık izinlerinde Cumartesi – Pazar hesabı yapmak, servisleri işçi odaklı planlamak, memurun çalıştığı kurumda tek milli içeceği olan çayı özelleştirmek hiç doğru bir şeyler değil. Bunlar Eshot’un tarihine ve adına hiç yakışmıyor. İşçi memur kardeştir, onları ayrı düşünmek iş barışını bozar. Artık memurların da sendikaları var. Onları ciddiye almak ve kucaklamak gerekiyor. Bu çay protestosunda işçi sendikaları yalnız bıraksa da, bir araya gelemeyeceği düşünülen (3) memur sendikası ortak hareket etti. Bundan siyasiler ve idareciler ders almalıdır. Artık memurları küçük görmeyin. Eğer bu memura karşı duruş devam ederse, onlar sizi daha da küçük göreceklerdir. Fırsat varken kucaklaşın, yoksa mutsuzluk herkesin kaderi olacak…

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ege bastırıyor: 'Yerli otomobili biz yapalım...'
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'Türkiye'nin Otomobili Ortak Girişim Grubu Tanıtım ...
İzmir'de Atatürk'lü bayrak yok satıyor!
Türk milleti, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü 79’un kez ebediyete ...
Kemeraltı işte böyle kurtulur!
TARKEM’in dün gerçekleştirdiği 5. Olağan Genel Kurulu’nun ardından yönetim ...
 
Bakan açıkladı: Otoparkta yeni dönem!
Çevre ve Şehircilik Bakanı Özhaseki, otopark yönetmeliğinin son aşamaya ...
İzmir'de yüz binlerce yakalandı... Tehlike saçıyor!
İzmir'de ülkeye yasa dışı yollardan sokulduğu belirlenen ve piyasaya sürülmek ...
Ali Pehlivanoğlu'nun elinde 'dünya markası' olacaktı... Akhisar köftesinin acıklı serüveni...
Ege’nin en büyük marketler zinciri sahiplerinden Ali Pehlivanoğlu’nun ...
 
İzmir'de çevrecileri sevindiren karar... O santralde yargı freni!
İzmir’in Aliağa ilçesinde çevrecilerin yoğun mücedele verdiği İzmir Demir ...
Dolar'ın gözü ABD'deki görüşmede!
Dün 3,9009 ile 1 ayın en yüksek seviyesini gören dolar/TL yeni güne 3,87 ...
Mehmet KARABEL yazdı... Kuru ekmek yerim, Sırp Eti’ni yemem!
Mehmet KARABEL yazdı... Kuru ekmek yerim, Sırp Eti’ni yemem!
 
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Mutluluğun ‘resmi’ budur!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva