HABERLER>EKONOMİ
9 Kasım 2017 Perşembe - 17:36

Ege bastırıyor: 'Yerli otomobili biz yapalım...'

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'Türkiye'nin Otomobili Ortak Girişim Grubu Tanıtım Toplantısı'nda yerli otomobili yapacak firmaları açıklamasından sonra Türkiye'nin dört bir yanından bir çok il üretimin kendi illerinde yapılması için sıraya girdi. Bunların arasında İzmir'in ismi de sıkça geçiyor.

Ege bastırıyor:  Yerli otomobili biz yapalım...

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'Türkiye'nin Otomobili Ortak Girişim Grubu Tanıtım Toplantısı'nda yerli otomobili yapacak firmaları açıklamasından sonra yerli otomobilin nerede üretileceği sorusunun cevabı aranıyor. Bir çok ilin yerel idarecileri ve siyasiler otomobilin kendi şehirlerinde üretilmesini talep ediyor. 

Cumhurbaşkan'nın '5 babayiğit' olarak açıkladığı şirketlere Ege'den de davet var. İlk olarak Torbalı Ticaret Odası Başkanı Abdulvahap Olgun 'Babayiğitler'i ilçemize davet ediyoruz diyerek çağrıda bulunmuştu. 

Olgun'un davetinin ardından Türkiye'nin dört bir tarafından bir çok önemli isim yerli otomobil üreticilerini kendi şehirlerine ve ilçelerine davet etti.

BU İŞ İÇİN EN DOĞRU YER ALİAĞA'DIR!

İzmir’in Aliağa ilçesi Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Saka, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dile getirdiği yerli üretim otomotiv fabrikasının Aliağa’ya kurulması gerektiğini söyledi. Saka; 'Bu iş için en doğru yer Aliağa' dedi.

İZMİR GÜÇLÜ BİR SEÇENEK!

Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “İzmir yerli otomobilin üretim yeri olarak güçlü bir seçenek. İzmir’in lojistik avantajlarının, üretim kabiliyetinin ve nitelikli iş gücüne sahip yapısının yerli otomobilin üretiminin hayata geçmesini ve pazarlanmasını da kolaylaştıracağına inanıyorum” dedi.  Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, yerli otomobil üretimi için İzmir’in güçlü bir seçenek olduğunu söyledi.

DENİZLİ ÜRETİME SON DERECE UYGUN!

Denizli’nin Çardak ilçesinin AK Partili Belediye Başkanı Mahmut Öztürk, Çardak Organize Sanayi Bölgesi’nin yerli otomobil üretimi için uygun olduğunu ve bunun değerlendirilmesi gerektiğini söyledi. Öztürk, yatırımın ilçelerinde yapılmasını istediklerini ifade ederek, “Organize sanayi bölgemiz, yerli otomobil üretimine son derece uygundur. Alternatifli ulaşım yolları karayolu demiryolu ve havayolu ile ülkemizin her köşesine kolayca ulaşım sağlanabilir” dedi.

İzmir ve Ege illeri dışında Türkiye'nin bir çok ili de yerli otomobili üretmeye talip oldu. 

KONYA

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, kentin otomobil yedek parça üretiminde önemli noktada olduğunu belirterek, Konya’nın yerli otmobil üretimine talip olduğunu söyledi.Akyürek, “Biz, yerli otomobil üretiminde Konya olarak paydaşlardan biri olmak istiyoruz. Yerli otomobilin Konya’da üretilmesini talep ediyoruz” dedi. Konya Sanayi Odası Başkanı Kütükçü ise yerli otomobil üretimiyle ilgili ‘’Konya olarak biz de yerli otomobil yatırımına ev sahipliği yapma arzumuzu ortaya net bir şekilde koyduk. Bu yatırımın sıkışan Marmara Havzası´nın yerine, bir Anadolu şehrine yapılması gerektiğini ve bu şehrin de Konya olduğunu ifade ettik, etmeye devam ediyoruz’’ dedi. 

KOCAELİ

Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu yerli otomobilin Kocaeli’de üretilmesine talip olduklarını belirterek, “Kocaeli yerli otomobil üretimiyle ilgili her türlü teknik altyapıya sahip. Proje için her türlü katkıyı vermeye hazırız” dedi.  Yerli otomobil üretimi için gereken yerin bulunması konusunda katkı sağlamaya hazır olduklarını ifade eden Zeytinoğlu, “Başta yan sanayi olmak üzere Kocaeli’nin otomotiv endüstrisindeki birikiminden, yerli otomobil projesinin gerçekleştirilmesi sürecinde de yararlanılmalı. Kocaeli’nin birçok sektördeki birikimi düzenlediğimiz SANTEK Fuarı’nda da kendini gösterdi” dedi.

ESKİŞEHİR

Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Başkanı Nadir Küpeli yerli otomobilin üretim yeri için talip olduklarını bildirdi. Küpeli, yaptığı yazılı açıklamada, Zorlu, Anadolu, BMC, Turkcell ve Kıraça Holding’in yönetim kurulu başkanlarına 6 Kasım’da birer mektup gönderdiklerini ve onları Eskişehir’e yatırıma davet ettiklerini belirtti.     

SİVAS

Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın, yerli otomobilin üretiminin Sivas’ta yapılmasını istediklerini belirterek, “Bedelsiz olarak arazi verebiliriz, altyapıyı hazırlayabiliriz, raylı sistemi fabrika alanı içine kadar ulaştırabiliriz. Yatırımcı için ne ihtiyaç olursa Sivas olarak yanlarında olacağımızı ve destekleyeceğimizi, o üretimin Sivas’ta faaliyete geçmesi için en az onlar kadar istekli olacağımızı bilmelerini istiyoruz.” dedi.

ELAZIĞ

Elazığ’da bir motor fabrikası Türkiye’nin yerli otomobilinin motorlarını da yapmak istiyor. Sezgin Motor Makinenin Yönetim Kurulu Başkanı Muzaffer Sezgin, şu anda günlük 500 adet motor üretimi yapabilme kapasitelerinin bulunduğunu, tam kapasite ile çalıştıkları zaman günlük bu rakamı bin 400 adete çıkarabileceklerini ve ayda 40 bin adet üretim yapabileceklerini söyledi.

BURSA

Yerli otomobil fabrikasının Bursa’ya kurulması için Yenişehir’den çağrı var. Bursa’nın Yenişehir ilçesinde otomotiv test merkezinin yapılacağı bölgeye yerli otomobil fabrikasının da kurulması isteniyor.   Konuyla ilgili açıklama yapan AK Parti İlçe Başkanı Adnan Kamıl, “Yerli otomobil cumhurbaşkanımızın çok istediği bir projeydi. Bu önemli proje için otomotiv test merkezinin yapılacağı bölgede uygun yerlerimiz var. Buradan yatırımcılara sesleniyorum. Bu bölgede çok uygun yerlerimiz var. Kendilerine her türlü konuda yardımcı olmaya hazırız” diye konuştu.

ERZURUM

Erzurum Organize Sanayi bölgesi başkanı Zafer Ergüney, üretimi için imzası atılan yerli otomobilin Erzurum’da üretilmesi talebini yeniledi. Ergüney, “Bu yatırım sanayiye doymuş bölgelerde değil Erzurum’da yapılmalıdır” dedi.   Ergüney’in açıklaması şöyle; “Cumhurbaşkanımızın teşvik ve desteği sonucu Türkiye de yerli otomobil üretimi için beş firma konsorsiyum oluşturmuştur ve otomobil üretmeye karar vermişlerdir.

2015 OSBÜK’ün Erzurum da duayen sanayicileriyle yapılan toplantısında konuyu gündeme taşımış ve otomobil fabrikasının Erzurum da yapılmasını talep etmiştik. (Hürriyet, Haber Merkezi)

 

 
Manisa'daki kız yurdunun önünde iğrenç olay!
 
Sendikalardan Eshot'a 'çay ocağı' protestosu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de Atatürk'lü bayrak yok satıyor!
Türk milleti, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü 79’un kez ebediyete ...
Kemeraltı işte böyle kurtulur!
TARKEM’in dün gerçekleştirdiği 5. Olağan Genel Kurulu’nun ardından yönetim ...
Bakan açıkladı: Otoparkta yeni dönem!
Çevre ve Şehircilik Bakanı Özhaseki, otopark yönetmeliğinin son aşamaya ...
 
İzmir'de yüz binlerce yakalandı... Tehlike saçıyor!
İzmir'de ülkeye yasa dışı yollardan sokulduğu belirlenen ve piyasaya sürülmek ...
Ali Pehlivanoğlu'nun elinde 'dünya markası' olacaktı... Akhisar köftesinin acıklı serüveni...
Ege’nin en büyük marketler zinciri sahiplerinden Ali Pehlivanoğlu’nun ...
İzmir'de çevrecileri sevindiren karar... O santralde yargı freni!
İzmir’in Aliağa ilçesinde çevrecilerin yoğun mücedele verdiği İzmir Demir ...
 
Dolar'ın gözü ABD'deki görüşmede!
Dün 3,9009 ile 1 ayın en yüksek seviyesini gören dolar/TL yeni güne 3,87 ...
Mehmet KARABEL yazdı... Kuru ekmek yerim, Sırp Eti’ni yemem!
Mehmet KARABEL yazdı... Kuru ekmek yerim, Sırp Eti’ni yemem!
Eylem yapan madenciye para cezası!
Zonguldak'ta, Türkiye Taşkömürü Kurumu’nun (TTK) özelleştirilmesinin önünü ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ben böyle inanıyorum!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çıkmasaydı Samsun’a neler gelirdi başımıza?
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva