HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
19 Mart 2018 Pazartesi - 15:57

Selçuk'ta Çanakkale Zaferi için anma

Çanakkale Zaferi’nin 103. Yılı dolayısıyla Selçuk’ta bazı etkinlikler düzenlendi. 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi’nin 103. Yılı Selçuk’ta düzenlenen etkinlikler Selçuklu gazilerin makam ziyaretleriyle başladı.

Selçuk ta Çanakkale Zaferi için anma

Tarihin akışını değiştiren Çanakkale Zaferi’nin 103. Yıldönümü sebebiyle ilk olarak Selçuk Şehit Aileleri ve Gazileri Dernek Başkanı Fahrettin Eren ve dernek üyeleri Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı’yı makamında ziyaret etti. Gazilerin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Bakıcı; “Çanakkale bir destandır. Türk tarihi açısından olduğu kadar, dünya tarihi açısından da bir destandır. Mustafa Kemal Atatürk’ün askeri dehasını ortaya koyduğu en önemli savaşlardan bir tanesi Çanakkale Zaferidir. Çanakkale Zaferi Türk milletinin ayağa kalkışıdır. Bu ayağa kalkış Kurtuluş Savaşı ile devam etmiştir. Bir ulus olarak Çanakkale’de omuz omuza canımızı vererek; bu zaferi kazandık. Çanakkale Zaferi her yönüyle ders alınacak bir zaferdir. Bu millet yaşadığı sürece Çanakkale Zaferi’ni unutmayacak ve bu zaferden dersler çıkaracaktır” dedi.  

18 Mart Akşamı ise Selçuk Belediyesi Kültür ve Sanat Evi Müzik Eğitmeni Neyzen Murat Gezer tarafından düzenlenen Çanakkale Zaferi Anma Etkinliği’nde Çanakkale ruhunu yansıtan türküler ve şiirler okundu. Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı’nın da katıldığı etkinlikte Çanakkale Savaşı’nın önemini anlatan videoların da gösterimi yapıldı.

19 Mart günü düzenlenen resmi kutlama programı ise sabah Atatürk Anıtı’na çelenk konulmasıyla başladı.  Çelenk sunum törenine, Selçuk Kaymakam Vekili İzmir Valisi Erol Ertürkmen, Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı Selçuk Cumhuriyet Savcısı Gökhan Emre Albay, kurum amirleri, siyasi parti temsilcileri, gaziler ve öğrenciler katıldı.

 Törende Selçuk Şehit Aileleri ve Gazileri Yardımlaşma Derneği’nin çelenklerinin Atatürk Anıtı’na sunulmasına müteakip saygı duruşunda bulunularak; İstiklal Marşı okundu.  

BU DÜNYA VAR OLDUKÇA UNUTULMAYACAKSINIZ
Selçuk Şehit Aileleri ve Gazileri Dayanışma Derneği Başkanı Fahrettin Eren çelenk sunum töreninde bir konuşma yaptı. Çanakkale Zaferi’nin tarihi önemini belirterek sözlerine başladı.  Fahrettin Eren; “Çanakkale Savaşları tarihin akışını değiştiren, Türk’ün şan ve şerefini zirveye yerleştiren, vatan sevgisini, vatan duygusunu geliştiren, iman gücünü bayraklaştıran ve orada savaşanları kahramanlaştıran görkemli bir destandır. Tarih boyunca hiçbir millete nasip olmayan, yüce Türk milletinin kahraman evlatlarınca verilen büyük mücadelenin adıdır Çanakkale. Onlar ölmeleri gereken yerde en ufak bir şekilde tereddüt etmediler. Onlar ana kucaklarını, baba ocaklarını bizim için feda ettiler. Onlar yan yana, omuz omuza savaştıkları arkadaşlarına hiç sormadılar sen Kürt müsün, sen Alevi misin, sen Çerkez misin, Sen Laz mısın, sen Sünni misin diye. Bu soruyu sorsalardı bu cennet vatan olmazdı” dedi.

Çanakkale’yi diğer savaşlardan ayıran en önemli özelliğin imkansızlıkları ortadan kaldırması olduğunu belirten Eren; “Çanakkale öyle bir yer ki; yokluk varlığı yenmiştir. Maddiyat maneviyatı yenmiştir. Özgürlük sömürgeyi yenmiştir. Aç karnıyla kurşun yiyen kınalı kuzular, on beşliler, Kahraman Mehmetler, cephe arkasında elleri öpülesi anneler. Bu dünya var oldukça unutulmayacaksınız. Ruhlarınız şad olsun” diyerek konuşmasını noktaladı.ŞEHİTLER İÇİN MEVLİT OKUTULDU
Töreninin ardından protokol üyeleri ve diğer katılımcılar Selçuk Şehitliği’ni ziyaret ederek; şehitler için dua ettiler. Protokol üyeleri daha sonra Selçuk Belediyesi Efes Tiyatro Salonu’nda, Selçuk Şehit Erol Olçok Anadolu Lisesi’nin günün anlam ve önemi ile ilgili hazırlamış olduğu programa katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda Selçuk İlçe Milli Eğitim Müdürü Cezayir Bilekli ile İzmir Valisi Erol Ertürkmen günün anlam ve önemini belirten birer konuşma yaptılar. Yapılan konuşmaların ardından 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 103. Yıldönümü sebebiyle Selçuk İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri protokol üyeleri tarafından verildi.

Ödül töreninin ardından Selçuk Şehit Erol Olçok Lisesi öğrencilerinin Edebiyat Öğretmenleri Nilsun Aslan rehberliğinde hazırlamış oldukları “Pervaneler ve Ateş” adlı oratoryo sahnelendi. Çanakkale Savaşı’nın yürek burkan, duygulandıran anekdotlarının, türkülerin yer aldığı gösteri katılımcıların büyük beğenisini topladı.

18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 103. Yılı sebebiyle düzenlenen etkinlikler Selçuk Şehit Aileleri ve Gazileri Yardımlaşma Derneği binasının önünce şehitler için Kur’an-ı Kerim Tilaveti ve Mevlit okunarak; pilav ve helva hayrı yapılmasıyla son buldu.

 
Göztepe'de Beto isyan etti: Kolu bu hale geldi!
 
AYDEM ve Gediz Elektrik'te yeni dönem!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yaşlılar Haftası'nda Selvitopu'na büyük onur
Yaşlılar Haftası nedeniyle düzenlenen resim ve el işi sergisinin açılışına ...
Doğan'dan Kocaoğlu'na tepki: Hani bir kuruşluk mal satmamıştınız?
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 44  arsasını satış çıkardığını söyleyen ...
Urla için çağrı: Korunacak alan ilan edilmeli!
Urla’da Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Orta Doğu ve Batı Asya Teşkilatı ...
 
Başkan Şahin: Menemen’in geleceği için çalışıyoruz
“Toprağın Bereketi Kadın Üretici” temasıyla bu yıl ikincisi düzenlenen Expomen ...
Başkan Kocaoğlu izne çıktı
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu izne çıktı.
İzmir’in şampiyonu Gaziemir
Gaziemir Belediyesi ile Türkiye Halk Oyunları Federasyonu’nun birlikte ...
 
Buca Belediyesi işsizlere umut kapısı oldu
Buca Belediyesi'nin, istihdama katkı sağlamak amacıyla kurduğu Toplumsal ...
Bornova'da vatandaşlarla proje ve hizmet buluşması
Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila Pınarbaşı’nın Kemalpaşa ve Ümit Mahallerinde ...
Başkan’dan Bergama buluşması: Yetkim olsa, muhtarlara bütçe veririm
Muhtar toplantılarını Bergama ile sürdüren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Arzu’nun Mutluluk Reçeteleri bitmez!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Herkes yer içer hesabı 'Dilber' öder!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva