HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
25 Ocak 2016 Pazartesi - 15:20

Selçuk'ta 2015 yılı da belleğe alındı

Birçok kültürel ve sosyal faaliyete ev sahipliği yapan Selçuk Efes Kent Belleği bu yıl da kadınların, çocukların ve yaşlıların yeteneklerini, kendi çalışmalarını sergiledikleri bir mekan olarak Selçuklular’ı kültür ve sanatla buluşturmaya devam ediyor.

Selçuk ta 2015 yılı da belleğe alındı

İZMİR - Selçuk Efes Kent Belleği bir taraftan Selçuk’un 8600 yıllık tarihini yansıtırken; diğer taraftan da yarının belleğini oluşturmaya devam ediyor. Selçuk’un doğal ve kültürel mirasına ait her türlü objenin, bilgi, belgenin yer aldığı Selçuk Efes Kent Belleği sadece kaynaklarda yazılı olan tarihin aktarıldığı bir yer olmanın çok ötesinde Selçuk’un tarihini kişiler ve olaylar bazında da gelecek nesillere aktarmayı amaçlayan Selçuk Efes Kent Belleği ortak bir kentlilik bilinci oluşturmayı hedefliyor.  Selçuk Efes Kent Belleği, kentin tarihini kentlilere sadece bilgi ve belgeleriyle değil, canlı şahitleriyle de anlatıyor. Sözlü tarih çalışmaları da Bellek’in önemli araştırma kalemleri arasında yer alıyor.

ÖNEMLİ SERGİLERİN ADRESİ OLDU
Selçuk Efes Kent Belleği 2015 yılında birbirinden farklı ve renkli etkinliklere ev sahipliği yaptı. Bunların arasında kırkyama sergilerinden, Çanakkale Zaferi’nin 100. Yılı dolayısıyla açılan resim sergisine birçok serginin adresi de 2015 yılında Selçuk Efes Kent Belleği oldu.   Tariş Zeytin ve Zeytinyağı Kooperatifi’nin 100. Yılı sergisinin yapıldığı iki yerden birinin adresi Selçuk Efes Kent Belleği oldu. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Ölümü’nün 77. Yılı dolayısıyla Selçuk Belediyesi tarafından düzenlenen “Atatürk”Fotoğrafları Sergisi” ve bu sergiyle aynı gün Selçuk Kreş ve Gündüz Bakımevi’nin minik öğrencileri tarafından yapılan “Anıtkabir” maketi de 2015 yılı içerisinde Selçuk Efes Kent Belleği’nde en çok ilgi çeken eserler arasında yer aldı.

HUZUREVİ SERGİSİ BÜYÜK İLGİ GÖRMÜŞTÜ
Selçuk Efes Kent Belleği’nde 2015 yılı içerisinde gerçekleşen sergilerin en önemlileri arasında Akıncılar Huzurevi sakinlerinin düzenlediği el sanatları sergisi yer alıyor. Huzurevi sakinleri tarafından yapılan birbirinden çeşitli el emeği ürünlerden oluşan el sanatı ürünlerin yer aldığı sergi planlanan sürenin de ötesinde açık kalarak yerli ve yabancı ziyaretçilerin Selçuk Efes Kent Belleği’nin 2015 yılı içerisindeki ilgi odağı sergilerden biri olmuştu.

Bu sergilerin yanı sıra “Dünden Bugüne Halk Oyunları Sergisi” , Kırkyama Yarışması ve devamında katılan eserlerden oluşan serginin açılması, keçe eserler sergisi Selçuk Efes Kent Belleği tüm bu etkinlikler dışında da yerli ve yabancı ziyaretçilerin de Selçuk içerisinde en çok tercih ettiği yerler arasında yer aldı.

7’DEN 70’E HERKES YARARLANDI
Selçuk Efes Kent Belleği’nin 2015 yılında en fazla ev sahipliği sergiler arasında kırkyama sanatı sergileri yer aldı. Özellikle kadınlar arasında son yıllarda giderek yaygınlaşan kırkyama sanatıyla ilgili yarışma ve sergilerin düzenlendiği kent belleğinde en ilgi çeken kırkyama sergisi ise yaşları 2,5 ile 8 arasında değişen Gülcen Kardeşlerin hazırladığı kırkyama eserlerden oluşan sergiydi. Beş kardeşin yaptığı kırkyama çalışmalar Başkan Bakıcı da dahil birçok Selçuklu’nun beğenisini kazandı.

EN İYİLERİN ESERLERİ KENT BELLEĞİ’NDE SERGİLENDİ
Selçuk Efes Kent Belleği’nde 2015 yılı içerisinde gerçekleşen sergilerden en özellerinden biri de Atlas Dergisi için çalışan ve 20 yılı aşkın süredir çektiği fotoğraflarla Türkiye’nin en iyi doğa fotoğrafçılarından biri olarak kabul edilen ve kendisi için “Anadolu’nun Belleği” diye adlandırılan Cüneyt Oğuztüzün’ün  “Selçuk Fotoğrafları Sergisi” 12 Ocak – 5 Mart 2015 tarihleri arasında Selçuk Efes Kent Belleği’nde en çok ilgi gören sergiler arasında yer aldı.

 “KENT BELLEĞİ GELECEK NESİLLERE AKTARILMASI AÇISINDAN ÇOK ÖNEMLİ”
Selçuk  - Efes Kent Belleği’nin Selçuk’un dününü kayıt altına almasının yanı sıra ilçenin bugünü ve yarınını da kayıt altına alarak gelecek nesillere aktarılması açısından çok önemli bir yer olduğunun altını çizen Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı; “ Selçuk – Efes Kent Belleği’nde 2015 yılı dolu dolu geçti.  Belleğimiz 2016 yılında da kültür ve sanat olmak üzere, birbirinden değerli sergilerin adresi olacaktır. Fırsat buldukça güzel çalışmaları gerçekleştiren sanatçılarımızla birlikte olduk. Düzenlenen etkinliklere katılmaya çalıştık. Sanatsal çalışmalara katkımız artarak devam edecektir. Ayrıca bu güzel mekanın kurulmasından bugüne gelmesine kadar emek veren herkese de teşekkürlerimi sunuyorum. Güzel çalışmaları destekleyip ileri taşımak önelidir” dedi.

YILDA 6 BİNİN ÜZERİNDE ZİYARETÇİ
Selçuk Efes Kent Belleği 2015 yılı içerisinde 6062 ziyaretçiye kapılarını açtı. Bu ziyaretçi sayısının 2163 kişiyle %35. 6’sını yetişkinler,  1443 kişiyle %23,8’ini kurumlar oluşturuyor. 2015 yılı içerisinde belleğin ziyaretçi profili içerisinde ayrıca 1139 genç (20- 30 yaş arası),  673 kişi öğrenci, 644 turist yer alıyor.

 

 
İzmir’in pamuk deposu zirve yaptı: Yüzde 81!
 
Başkan Sepil hakeme patladı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kordon’da yeni dönem: Esnaf yeni yönetmelikten neler bekliyor?
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Kordon Yönetmeliği’ni yeniden düzenleyecek. ...
İzmir Ali İsmail Korkmaz’ı andı
Gezi Parkı eylemleri sırasında Eskişehir’de hayatını kaybeden Ali İsmail ...
Kemalpaşalı Kaan'dan tam isabet!
Kemalpaşa Belediyesi Etüd Merkezi ile hazırlandığı TEOG Sınavı'nda soruların ...
 
Karşıyaka ‘EMITT’e damga vuracak
Karşıyaka’yı turizmde ‘marka kent’ halinde getirmek hedefiyle tanıtım ...
İZSU’dan Gümüldür’e 8.5 milyon liralık yatırım
İZSU Genel Müdürlüğü, Gümüldür bölgesinin evsel atıklarını Özdere İleri ...
Bornova Belediyesi’nden öğrencilere İngilizce desteği
Bornova Belediyesi Gençlik Eğitim Merkezi’nde(BELGEM) İngilizce Destek ...
 
Konak şampiyonluğa kilitlendi
Türkiye Kadınlar 1. Futbol Ligi’nde sezonun ilk yarısını lider olarak ...
İzmir’in ‘gönül’ projesinde kardeşler abla oldu!
7 bin gönüllü genci kentsel ve sosyal olanakları kısıtlı çocuklarla bir ...
Avrupalı şampiyonlar Buca'da raket sallayacak
Kapalı ve açık tenis kortları ile bölgesel ve ulusal birçok turnuvaya ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
O gün bugündür!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva