HABERLER>GÜNCEL
16 Temmuz 2018 Pazartesi - 08:43

Selçuk'ta 15 Temmuz buluşması

Selçuklular 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında İstasyon Meydanı’nda bir araya geldi. Tüm Türkiye'de olduğu gibi Selçuk’ta da 15 Temmuz darbe girişimi kınanarak; şehitler anıldı. İstasyon Meydanı’nda vatandaşlar gecenin ilerleyen saatlerine kadar demokrasi nöbeti tuttu.

Selçuk ta 15 Temmuz buluşması

15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleştirilmeye çalışılan darbe girişiminin ikinci yılında Selçuklular geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yılda İstasyon Meydanı’nda bir araya geldi. Demokrasi Nöbeti için buluşan Selçuklular bir kez daha darbe tek yürek olarak darbe girişimini lanetlediler.  15 Temmuz şehitlerini andılar. Etkinlikte 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nden yapılan canlı yayın katılımcılar tarafından ilgi ile izlendi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katıldığı canlı yayını izleyen vatandaşlar gecenin ilerleyen saatlerine kadar demokrasi nöbeti tuttular. Gece boyunca şehitlerin ruhu için dua edildi, helvalar dağıtıldı. Ayrıca İstasyon Meydanı’nda demokrasi nöbeti tutan vatandaşlara gece kahvaltısı ikram edildi.

ŞEHİTLİK ZİYARET EDİLDİ
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında Selçuk Belediyesi tarafından düzenlenen Halk Koşusu, Şehit Astsubay Ömer Halisdemir Tören Alanı’ndan başladı. Her yaştan Selçuklu’nun katıldığı koşuda Selçuk Kaymakam Vekili Erol Türkmen, Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı, Selçuk İlçe Milli Eğitim Müdürü Cezayir Bilekli ve protokol üyeleri de yer aldı. Atatürk Anıtı önünde son bulan koşunun ardından Selçuk Kaymakam Vekili Erol Türkmen ve Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı dereceye girenlere madalyalarını taktı.  Protokol üyelerinin Halk Koşusu’nun ardından Selçuk İlçe Şehitliği’ni ziyaret ederek; tüm şehitlerimiz için dua ettiler.

15 TEMMUZLAR BİR DAHA YAŞANMAYACAK
Akşam saatlerinde İstasyon Meydanı’nda düzenlenen programda Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından bir konuşma yapan Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı demokrasi vurgusu yaparak Türk milletinin kendisine emanet edilen milli egemenliğe sahip çıkmasındaki kararlığının bir daha bu ülkede 15 Temmuzlar’ın yaşanmasına izin vermeyeceğini belirtti. 

Başkan Bakıcı;  “Eğer bu millet kendine güvenirse; kendine bir önder bulursa millet o liderin arkasından yürür; hatta önüne geçerek göğsünü siper eder. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan 15 Temmuz’da bu milletin önüne düşmüştür. Bu millet de Cumhurbaşkanımızı yalnız bırakmamıştır; göğsünü siper etmiştir. Bu kara leke ancak böyle temizlenmiştir. Kurtuluş Savaşımız’da Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk de bu milletin önüne düştü. Bu millet Gazi Mustafa Kemal’in izinden yürüyerek kendini yoktan var etti. Bir daha bu ülkede 15 Temmuzlar yaşanmayacaktır. Çünkü Türk Milleti'nin egemenliğini elinden almak isteyenlere verdiği cevabı o gece tüm dünya görmüştür" dedi.

BU MİLLET EGEMENLİĞİNE HER ZAMAN SAHİP ÇIKMIŞTIR
15 Temmuz kara bir leke olduğu kadar Türk Demokrasisi açısından da tarihi bir gündür diyen Başkan Bakıcı; “Darbeyi bu millet bir darbe ile önlenmiştir. Bu yüzden bir kez daha diyoruz. “Ne Mutlu Türküm Diyene” Bu elim olayın ikinci yılında Abdullah Tayyip Olçoklar’a, Erol Olçoklar’a, Ömer Halisdemirler’e, Zeynep Sağırlar’a, Halil İbrahim Yıldırımlar’a Alla’tan rahmet diliyorum. Onlar bu vatan için canlarını feda etti. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bu bayrak için, bu vatan için, bu devlet için canını feda etmiş olan tüm şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Bu milletin evladı olmaktan büyük gurur duyuyorum, mutluluk duyuyorum” dedi.

Başkan Bakıcı ayrıca 15 Temmuz için İstasyon Meydanı’nda vatandaşların duygu ve düşüncelerini yazması için oluşturulan anı defterine de günün anlam ve önemine ilişkin duygularını yazdı.

Başkan Bakıcı’nın konuşmasının ardından şehitler için Kur’anı Kerim ve kasideler okundu. İstasyon Meydanı’nı Dolduran Selçuklular gecenin ilerleyen saatlerine kadar demokrasi nöbeti tuttu.

 
Ağaçları kesmişlerdi: İfadeleri pes dedirtti!
 
15 Temmuz Ödemiş'te coşkuyla kutlandı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ağaçları kesmişlerdi: İfadeleri pes dedirtti!
Sakarya'da bir cami bahçesindeki 31 çam ağacının 4 kişi tarafından kesilerek ...
90 bin camide selalar tekrar okundu
15 Temmuz gecesi hain darbe girişiminde millete ihanete karşı birlik ruhu ...
İzmir'de şüpheli ölüm: Su sesine hareket edince...
İzmir'in Konak ilçesinde bir iş merkezinin deposunda erkek cesedi bulundu.
 
Mehmet KARABEL yazdı... Bedelli
Mehmet KARABEL yazdı... Bedelli
Vatandaşlar akın etti: Milyonlar tek yürek!
Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla 15 Temmuz Demokrasi ...
Ve o şoför konuştu: Burası özgür bir ülke
İzmit’te, özel halk otobüsünde yaşlı bir kişinin, genç kızın kıyafetine ...
 
Kaymakam olma şartları değişti
Kaymakam adaylığı şartlarında değişikliğe gidildi. Değişiklikle kaymakam ...
İzmir'de bir yangın daha! Havadan-karadan müdahale
İzmir'in Torbalı ilçesinde otluk ve makilik alanda çıkan yangın, orman ...
İzmir'de dehşet: Annesi ve eşini dövdü, evine bomba attı!
İzmir'de ordudan ihraç edilen eski jandarma uzman çavuş E.B., sokakta ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Arzu’nun Mutluluk Reçeteleri bitmez!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Herkes yer içer hesabı 'Dilber' öder!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva