HABERLER>POLİTİKA
28 Kasım 2023 Salı - 12:12

Seferihisar ve Karaburun’da son durum… Kimlerin adaylık için isimleri geçiyor?

Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin ve Karaburun’da Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan’ın yeniden aday olacaklar. Ancak daha şimdiden ciddi rakipler ortaya çıktı. Önümüzdeki günlerde bugünkü aday adayı sayının artması bekleniyor.

Seferihisar ve Karaburun’da son durum… Kimlerin adaylık için isimleri geçiyor?

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ - 31 Mart 2024’te gerçekleştirilecek yerel seçimler öncesi Seferihisar ve Karaburun’da da hareketlilik yaşanıyor.

Seferihisar’da Belediye Başkanı İsmail Yetişkin ile birlikte 5 kişinin adı aday adaylığında geçerken, Karaburun’da da Başkan İlkay Girgin Erdoğan’a bir eski ilçe başkanı ve eski belediye başkanı ile genç bir siyasetçi rakip olarak ortaya çıktı.

AK Parti’nin Seferihisar’da İlçe Başkanı Ahmet Aydın’ın adaylığına kesin gözüyle bakılırken, Karaburun’da üç kişinin adı anılıyor.

SEFERİHİSAR

İSMAİL YETİŞKİN, YÜZDE 54 OYLA SEÇİLMİŞTİ
Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin, pandemi, deprem, tsunami ile mücadele ederek geçirdiği bir dönemin ardından bir dönem daha görev yapmak istediğini açıkladı. Yetişkin, 2019 seçimlerinde yüzde 54 oranında oy almıştı.

ESKİ İL BAŞKAN YARDIMCISI KÖKSAL YILDIRIM ADAY ADAYI
Başkan İsmail Yetişkin’e CHP’den şimdilik dört rakip görünüyor. CHP İl eski Başkan yardımcılarından Köksal Yıldırım’ın ciddi bir rakip olarak Yetişkin’in karşısına çıkacağı tahmin ediliyor. Özgür Özel’e destek verdiği bilinen Yıldırım, 2019 yılında CHP İlçe Başkanlığına aday olmuş, daha sonra adaylıktan çekilmişti.

İNANÇ KARABULUT ADI DA ADAY ADAYLARI ARASINDA GEÇİYOR
Seferihisar Belediyesi’nde 14 yıl boyunca Basın Yayın Halkla İlişkiler, Kültür, İnsan Kaynakları ve Bilgi İşlem Merkezi müdürlüklerinde görev yapan gazeteci kökenli İnanç Karabulut’un da adı başkan aday adayları arasında geçiyor. Karabulut, Selçuk Belediyesi’nde Belediye Başkan Danışmanlığı görevini yürütüyor.

İZMİR BÜYÜKŞEHİR SEFERİHİSAR KOORDİNATÖRÜ ÖZATA İDDİALI
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Seferihisar Koordinatörü Gürhan Özata da aday adayı. Özata’nın, aday gösterileceği yönünde çok umutlu olduğu konuşuluyor. Gürhan Özata, Seferihisar Belediye Başkanlığı döneminde Tunç Soyer’in başkan yardımcısıydı.

CHP Seferihisar eski İlçe Başkanı Senem Gürer Solak da aday adayı olduğunu duyurmuştu. Eski başkanlardan Hamit Nişancı döneminde Meclis üyesi adayı olan Solak’ın bu kez belediye başkanlığını istediği biliniyor.

AK PARTİ İLÇE BAŞKANI AHMET AYDIN’IN ADI GEÇİYOR
AK Parti ‘de başvurular devam ederken, ismi konuşulan tek kişi şu an itibariyle, İlçe Başkanı Ahmet Aydın. İlçede yaptığı ciddi muhalefetle bilinen Ahmet Aydın’ın, 2019 yerel seçimlerinde yüzde 44 oy alan partisini iktidara getirmek için en güçlü aday olduğu ifade ediliyor.

KARABURUN

BAŞKAN İLKAY GİRGİN ERDOĞAN’IN ÇEKİNCESİ YOK
CHP’nin 2019 seçimlerinde yüzde 49 oy alarak, AK Parti’ye 10 puan fark atarak belediye başkanlığını kazandığı Karaburun’da, önümüzdeki seçim öncesi şimdilik beş aday adayının adı geçiyor. En güçlü aday olarak Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan görülüyor. Başkan Erdoğan’ın tekrar aday gösterileceğine inandığını dile getirirken, yapılacak anketten de önseçim olması durumunda önseçimden de çekinmediği ifade ediliyor.

ESKİ BAŞKAN SERDAR YASA, KOLLARI SIVADI
Karaburun’da 2004-2014 yılları arasında Belediye Başkanlığı yapan Kimya Mühendisi Serdar Yasa, 31 Mart 2024 seçimlerinde CHP’nin adayı olmayı hedefliyor.

ESKİ İLÇE BAŞKANI BÜLENT ÇUMÇUM DA ADAY ADAYI
CHP Karaburun eski İlçe Başkanı Bülent Çumçum’un da aday adaylıkta adı geçiyor. 2014’te ilçe başkanlığı görevine başlayan, ancak İlkay Girgin Erdoğan’ın tercih edilmesi nedeniyle 2019 seçimleri öncesi istifa eden Çumçum’un uzun zamandır sahada çalıştığı öğrenildi.

GENÇ SİYASETÇİ KAZIM YEVİMLİ 100 PROJE İLE YOLA ÇIKTI
Karaburunlu genç siyasetçi Kazım Yevimli, milletvekili aday adaylığından sonra belediye başkanlığı için de aday adaylığını açıkladı. Yevimli’nin sahada her kesimle temas halinde olduğu, 100 projeyle yola çıktığı ifade edildi.

AK PARTİ’DE ŞİMDİLİK ÜÇ İSİM KONUŞULUYOR
Karaburun’da AK Parti’den üç kişinin ismi belediye başkan adaylığı için konuşuluyor. Eski İlçe Başkanı Adem Avcı’nın çoktandır adaylık hazırlığı içinde olduğu öne sürüldü. Ayrıca Gökhan Tunumlar ve Halil Erdemir’in de dosya aldıkları öğrenildi.

 
Alina Boz ve Umut Evirgen evleniyor, menü Somer Şef'ten
 
Site sakinleri kayyum istiyor!
YORUMLAR
Toplam 14 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Adınız:ekrem Akın 4 Ocak 2024 Perşembe 02:21

Karaburun halkı bence doğru karar versin hangi partiye buzamana kadar oy verdi ise verdi artık kazım yevimliye oy vermeliler ben MHP biri olarak valla vereceğim destek adam mükemmel gelsin valla çok çalışır enerji dolu

Yorumu oyla      1      1  
Adınız:Aysel yetimler 4 Ocak 2024 Perşembe 02:19

Genç olduğu için projelerinden dolayı kazım kardeşimiz inşaalah başımıza başkan olur biz ona inanıyoruz Karaburun çalışkan başkana ihtiyacı var

Yorumu oyla      1      1  
Cüneyt Karaburunlu 4 Ocak 2024 Perşembe 02:17

Biz Karaburunda belediyede çalışıyoruz valla kazım başkan gelmeden zam yapacağım dedi inşallah yapar inşallah gelirde nefes alırız enflasyon karşısında Şuan eziliyoruz bizi gelmeden anladığı için başkanımıza teşekkür ediyorum

Yorumu oyla      1      1  
Tolga Kandıralı 4 Ocak 2024 Perşembe 02:14

Kazım Yevimli en az 10 defa köyümüze geldi her kapı çalıyor kendini anlatıyor valla biz belediye başkanı İlkay 5 yıldır halkın içinde görmüyoruz o aday olursa chp asla oy vermem ben Akp ve MHP lilerden çok duydum kazım aday olsun valla bizde oy vereceğiz diyorlar

Yorumu oyla      1      1  
Emre çoban 4 Ocak 2024 Perşembe 02:10

Tabiki kazım Yevimli aday olmalı Karaburun herkes onu konuşuyor çok çalışkan ve çok aşırı dürüst böyle insanlar gelsin başkan olsun

Yorumu oyla      1      1  
Adınız:Derya candır 4 Ocak 2024 Perşembe 02:08

Biz Karaburun batı köyünde yaşıyoruz İlkay hanım belediye başkanı olacak biri asla değildi ama oldu artık görmek istemiyoruz kesinlikle chp akıllı davranmalı kazım Yevimli gibi çalışkan herkesin istediği biri varken kesinlikle o arkadaşı aday yapmalı ölümüzde dirimizde hep kazım var inşallah uzun yıllar karaburuna hizmet edecek kazım Yevimli

Yorumu oyla      2      1  
Kadri akın 4 Ocak 2024 Perşembe 02:05

Kesinlikle karaburuna kazım Yevimli gelmeli mükemmel bir genç projeleri güzel enerjisi çok iyi yıllardır seçim olmadan bile yanımızda köylerde dolaşıyor ve neler yapmak istediğini anlatıyordu ben çok beğendim tüm köy onu konuşuyor inşallah o olur

Yorumu oyla      1      1  
Rıfkı maviş 4 Aralık 2023 Pazartesi 13:48

Fanatik partici kesinlikle deilim Lutfen ilkay girdin gelmesinde Kim gelirse gelsin bu depremlerde kesinlikle ruhsatsiz binalara 11.000. Su aboneligi verecek kadar cûğretkar deprem olur bu insanlar kaçak yapıda diye düşünmüyor bile mordogani 10.sene geri götürdüğüne gerçekten inanniyorum 5.yılda bi tık ileri hiçbirşey olmadı gibi ardıç gibi bir plajı kaderine terk etmekten hiç sakınmadı herkez söylediklerimi buyursun incelesin nekadar doğru söylediğmi görsün istiyorum.

Yorumu oyla      5      3  
Toygar Şıra 29 Kasım 2023 Çarşamba 16:55

Karaburun potansiyelinin çok gerisinde kaldı. Ne istihdamı arttıracak ne de cazibe yarattıracak bir şey yaptı başkan. Değişmeli

Yorumu oyla      6      3  
Karaburun 29 Kasım 2023 Çarşamba 14:47

Mevcut iktidara karşı olmama rağmen bu seçimde “ceketimizi koysak alırız” diyen chp’ye bir ders olması açısından yıllardır kesinlikle oy vermem dediğim akp ye oy vereceğim sanırım. Temel yaşam koşullarını bir türlü sağlayamayan, ne elektrik ne su ne kanalizayon konularında bir arpa boyu yol katedememiş chp ye bölge halkının bu seçimde bir ders vermesi gerekiyor. Chp dışında kim olursa oyumuz onlara !

Yorumu oyla      7      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sertel, Büyükşehir için projelerini açıkladı ve ekledi: Tasarruf dönemini başlatacağız
İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Atila Sertel, “Kusura bakmasınlar ...
Bahçeli'den Dilan Polat ve fon yorumu!
Partisinin grup toplantısında konuşan MHP lideri Devlet Bahçeli, spor ...
CHP'li Yüksel'den İYİ Parti'ye ittifak uyarısı: Çok büyük zararı olacak!
CHP’de il başkanlığı ve 24. Dönem milletvekilliği yapan Alaattin Yüksel, ...
 
Yerel seçim öncesi 5’li komisyon kararı!
CHP’de yerel seçim çalışmaları hız kazanırken, Parti Meclisi’nde aralarında ...
Sarıgül'den 'engelli bakanlığı' önerisi!
CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül, engellilerin sorunlarının Aile ...
Zorlu: Bu hafta da 12 adayımızı paylaşacağız
İYİ Parti sözcüsü Kürşad Zorlu, Eskişehir, İzmir ve Kahramanmaraş'ta belediye ...
 
Dokunulmazlık dosyaları TBMM'de... İzmir'den iki vekil var!
CHP, İYİ Parti ve HEDEP'li 9 milletvekiline ait 11 dokunulmazlık dosyası, ...
CHP'den 13 isme af... Listede 3 İzmirli!
CHP Parti Meclisi, aralarında Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'ın da ...
CHP'de adaylık başvuruları uzatıldı
CHP'de MYK toplantısı sonrası yarın bitecek olan CHP Belediye Başkanı ...
 
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Mutluluğun ‘resmi’ budur!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva