HABERLER>POLİTİKA
28 Kasım 2023 Salı - 11:58

Sertel, Büyükşehir için projelerini açıkladı ve ekledi: Tasarruf dönemini başlatacağız

İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Atila Sertel, “Kusura bakmasınlar her daire başkanının her müdürün altında bir araç. Ben böyle bir sistemi kabul etmiyorum. Denetlenebilir olması gerektiğini düşünüyorum. Ben PTT’deki araçlara GPS takılmasını önermiştim çünkü oradaki makam araçları çok kullanılıyor ve ciddi bir mazot masrafı var. Bunun belediyemizde olmasını istemiyorum. Denetim olmalıdır. Aracı depoda tutarak kimin ihtiyacı varsa ona göre kullanmasını ve tasarruf dönemini başlatmamız gerekiyor” dedi.

Sertel, Büyükşehir için projelerini açıkladı ve ekledi: Tasarruf dönemini başlatacağız

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ – Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir eski Milletvekili ve Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Onursal Başkanlığı unvanını taşıyan Atila Sertel, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı aday adaylığı için başvurusunu yaptı.

İzmir Gazeteciler Cemiyeti’nin Karataş’ta yer alan lokalinde basın mensupları ile bir araya gelen Sertel, açıklamalarda bulunurken ayrıca gazetecilerin sorularını yanıtladı.

ŞU AN KORDON VE ALSANCAK’TA ANKET YAPILSA… 
Önseçim çağrısında bulunan Sertel, “Dün  güzel bir toplantı ile CHP İzmir İl Başkanımızın nezaket dolu sözleri ile başlayan adaylık açıklamamız basında çok geniş bir yer buldu. Zor bir döneme ve sürece başladık. Bu zorluk bizim yakınmamızı gerektiren bir zorluk değil. Bu zor süreç İzmir’de kimin aday olacağı ve Büyükşehir’i Meclis Üyeleri ile bürokratları ile kimin yöneteceğine ilişkin bir karar verme sürecidir. Ben başından beri bu sürecin İzmir halkına ve İzmir'deki CHP üyelerine söz ve karar sahibi olması noktasında çağrıda bulundum. Gerek milletvekilliği sürecinde gerek şimdi demokrasinin gereği olan üyelerin katılımı ile yapılacak bir ön seçimi, eğer yetişmez deniliyorsa bir eğilim yoklaması yaparak sandığı getirilmesi gerektiğini düşünüyorum. Anketlerin,firma sahiplerinin bir kısmını ayrı tutarak, anketin sorulan sorulara göre şekillendiğini ve istenileni yansımadığını bilen biriyim. 2023 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde anketlerin yayınlandığı dönemde hepimiz umutlu ve mutluyduk. Anket firmalarının 6-7 puanla kazandığını açıklandığı Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu 2 puan ile seçimi kaybetti. Anketin nerede ve nasıl yapıldığı da çok önemli… Şu an İzmir’de Alsancak ve Kordon'da anket yaparsanız sel felaketinden çıkmış esnafın ne cevap vereceğini hepimiz biliyoruz. Bizim isteğimiz demokratik katılımcı bir önseçimdir. Biz İGC Başkanını seçerken tüm cemiyet üyeleri sandığa gider ve sandıkta oy kullanarak cemiyet başkanını seçiyoruz. Cemiyet başkanı anketle seçilmiyor, atama yapılmıyor. Demokrasiyi işleterek seçiyoruz.  Demokrasiyi yaşatmak istiyorsak İzmir’de yaşayan 120 bin CHP üyesine güvenmemiz gerekiyor. CHP üyesini kimsenin küçümsemeye ve göz ardı etmeye hakkı yoktur” dedi.

İZMİR’DE İSTİHDAM VE AŞ SAĞLAYABİLMEK İÇİN…
Projelerinin hazır olduğunu belirten Sertel, “Siyasi arkadaşlarım ile ve oluşturduğumuz teknik bir yapı ile toplantılar yaptık, projeler ürettik. Aday olduğumuzda İzmir için hem istihdam hem aş sağlayabilmek için, İzmir'i Avrupa'da birinci yapabilmek için var gücümüzle çalışacağız. Kısa, orta ve uzun vadeli projelerimiz var. Tarım ve hayvancılık bizim için çok önemli. Ulaşım, kadın, gençlik... Enerji yönetimi... İZSU evlere su getirirken 150 milyon TL elektrik tüketiyor. Bunu güneş enerjisi ile sağlayabiliriz. Sokak ve park aydınlatmalarında da güneş enerjisi kullanacağız. Sabaha kadar yanan sokak lambaları yerine altına cisim gelince yanan sokak lambalarını kullanacağız. Gençlere kadınlara istihdam sağlayacağız. Bugün Büyükşehir'de sadece İZSU'da kiralık 642 araç var. Bu araçların önemli bir bölümü müdür, daire başkanları tarafından makam aracı olarak kullanılıyor. Bunların yanı sıra Büyükşehir'de de kiralık araç var. Bunu azaltıp aracı depoda tutarak kimin ihtiyacı varsa ona göre kullanmasını ve tasarruf dönemini başlatmamız gerekiyor” diye konuştu.

DEV BİR MERYEM ANA HEYKELİ YAPACAĞIZ
İzmir'in turizm deki öneminin yeteri kadar belirtilmediğini vurgulayan Sertel, “Turizm vazgeçilmez olması lazım. İzmir mutlaka turizm kenti olması lazım. Geçmiş dönemlerde kruvaziyer turizmi vardı, o da gitti. Elimizin altında çok önemli bir turizm kaynağı var. Ben geçmişte bunu belediye başkanlarımıza da anlattım.  Örneğin Meryem Ana... Meryem Ana Evi, Selçuk'ta ve Hıristiyan toplumu için çok önemli bir yer olmasına rağmen dünya da tanıtılamadığı için oraya Katoliklerin ve Hıristiyan toplumunun ziyaretini sağlayamadığımız için önemli bir turizm gelirini kaçırıyoruz. İlk işimiz Meryem Ana Evi’ni önünde devasa bir Meryem Ana heykeli yapmak ve dünyaya orayı tanıtmak olacaktır. Spor hizmetlerinde en büyük eksiklik gençlerin spor yapabilmesi için oluşturulacak alanlar. İzmir içinde hızla yükselen binaların çevresinde dahil spor hizmetlerine ilişkin alanlar ayrılmamakta o alanlar sadece yapılan binaların alanları içinde  ve orada oturanlar için işaretlenmektedir. Oysa ki sorumlu belediyecilik 40-50 kat rant sağlanan noktalarda  onlardan ayrılan paylardan gençlere spor alanlarını ayrılmalıdır. Büyük projelerden biri ise şu; Biz yıllar önce EXPO'ya katıldık. Ana kaynağı sağlıktı. EXPO'nun ana kaynağını sağlık olup Türkiye’de sağlık yatırımlarının İzmir’de yapılması için bir fuar organizasyonu içine girdik. İki kez Paris'e gittik ve başka bir ülke kazandı. Bizim oradan kazanacağımız önemli bir fırsat vardı. Bizim sağlık açısından jeotermal kaynaklarımızın olduğu ve sadece Seferihisar, Dikili gibi bölgelerde inanılmaz jeotermal kaynakların hayata geçmediğini görüyoruz. Buralardaki kaplıcalar çok ünlü kaplıcalar. İzmir'de yaşlı bakım evi ihtiyacı özel merkezler tarafından açılıyor. Bizim asıl hedefimiz şu olmalı; Sağlık açısından ve  yaşlı bakım merkezi açısından yapılması gereken sağlıklı yaşam köyleri oluşturacağız. Orada bir dikey yapı ve orada daireler, dairelerde yurt dışından bakımını üstlendiğimiz yaşlı bakım merkezlerini kurmak istiyoruz. İçinde verilen rakamlara göre villa tarzı konutlarında olduğu, sinemanın, yüzme havuzunun, tiyatronun olduğu, merkezi temizlik sisteminin olduğu, merkezi mutfağın olduğu ve insanların belli bir ücret karşılığı sağlıklı ve kaliteli hizmetleri alabildiği yerler kurmak istiyoruz. Bu sayede kentimiz hem döviz kazanacak hem orada bir istihdam sağlanacak. Gelirle de kentteki bakıma muhtaç kimsesiz insanlar için merkezleri çoğaltacağız. Bunda kararlıyız” diye konuştu.

İŞÇİ VE MEMUR SAYISI HAD SAFHAYA ULAŞMIŞ DURUMDA 
İzmir'in sağlık turizmi için hamleler yapacağını belirten Sertel, “Geçmişte Balçova Termal Tesislerini hatırlarsanız.  Oraya dünyanın değişik ülkelerinden gelen döviz bırakan insanlar vardı. O da gitti. İzmir'i kaplıcalar merkezi yapmak ve bu konuda turizm yatırımı yapmak için zaten İzBB'nin elinde böyle bir şirket var. Onlarla bu yatırımı yapıp ülkeye döviz getirmek hedef olmalıdır. Dürüst ve objektif bir belediyecilik yapmalıyız. Yaşayan ve yaşatan bir sistemi kurmalıyız. Eğer bunu başarabilirsek, gençlerimizden kadınlarımıza, bütün çalışanlarımızın mutlu olduğu kenti yaratabilirsek bize ne mutlu. İzBB'deki işçi ve memur rakamı had safhaya varmıştır. Ancak altyapı ve kanalizasyon işlerinde 100 metrelik bir çalışmada ihaleye çıkılmaktadır. Bu dönem son bulmalıdır. Kendi işçisini kendi yatırımını yapan bir belediye olmalıyız. Yatırıma önem vermeliyiz ve israfa son vermeliyiz. Dev konserler yapmak yerine İzmir halkının toplumca yönelebileceği  etkinliklere para harcamalıyız. Biz İzmir'deki peyzaj düzenlemesini dışarıdan aramadan İstanbul ve Eskişehir'den öğrenmeliyiz.  Altyapı sorunu bitti dememize rağmen  yaşanan selleri özür dileyerek anlatmalıyız. Bayraklı ve bölgesinde başlayan, şimdi Hava Gazı’na kadar dayanan yüksek katlı binaların altyapı sorunu çözülmeden insanların getirdiği nüfus yoğunluğunun sonuçları ödemek zorunda kalıyoruz. Bölgede çok büyük yatırım yapılması gerekmektedir. İller Bankası o bölgeye 110 milyon TL'lik katkı vermiştir, o paranın mutlaka orada harcanmalıdır. İnsana saygı ulaşım ve iletişimden başlar. Haftanın 1 günü halkın içinde dolaşmaya ayıracağım. Yanımda koruma olmadan, kimse olmadan esnafı dolaşacağım. Büyükşehir belediye başkanının asli görevi halk ile iletişimdir. O bağı kuramayan, kulaklarını tıkayan bir belediye başkanı sarayda olduğu gibi körlük ve sağırlık ile her şeyi güzel sanar duruma gelir” dedi.

BİZDE İŞTEN ÇIKMA OLMAZ
Göreve gelmesi durumunda işten çıkarmalar olmayacağını belirten Sertel, “Bizde işten çıkarma olamaz. İhaleler son bulur. Küçük ihaleler olmaz. Sadece Kendi işini kendi yana bir belediye olur. Kendi parkını kendi yapan biri oluruz” diye konuştu.

ÖZGÜR ÖZEL İLE GÖRÜŞMEDİM
Adaylık süreci ile ilgili CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile görüşüp görüşmediğini belirten Sertel, “Sayın Genel Başkanımız Özgür Özel ile görüşmedim. Adaylığımı açıkladıktan sonra beni arayan genel başkan yardımcılarımız oldu, kutladılar. Onlarla görüşmelerimiz oldu. Daha öncesinde adaylığımı açıklama noktasında beni arayan genel başkan yatırımcıları oldu ve bunlar başarı dilekleriydi. Öyle bir arayış içerisinde olmadım. Ben, sandık kurulacağı konusundaki verilen sözleri önemsiyorum  ve verilen sözlerin tutulacağına inanıyorum” ifadelerini kullandı.

HER DAİRE BAŞKANINA ARABA OLMAZ
Araç sayısı ile ilgili de eleştirilerini dile getiren Sertel,“Ben kendi dönemimde yapılacaklar konusunda görüş belirttim. Kusura bakmasınlar her daire başkanının her müdürün altında bir araç. Ben böyle bir sistemi kabul etmiyorum. Denetlenebilir olması gerektiğini düşünüyorum. Ben PTT’deki araçlara GPS takılmasını önermiştim çünkü oradaki makam araçları çok kullanılıyor ve ciddi bir mazot masrafı var. Bunun belediyemizde olmasını istemiyorum. Denetim olmalıdır. Ayrıca kiralık araç sistemi yerine kendi araçların olduğu bir sistem olmalı” dedi. 

Tunç Soyer ile ilgili neyi eksik bulduğu ve kendisinin neleri düzelteceği sorusuna yanıt veren Sertel,  “Mevcut belediye başkanı ile aynı formayı giyiyoruz.O konuda ayrıntılı anlatmak çok doğru olmaz. Ancak geldiğimiz zaman mutlaka düzeltilmesi gereken konular olduğunu düşünüyorum” dedi.

BANKAMATİKÇİ OLDUĞUNA İNANMIYORUM
Sık sık gündeme gelen ‘bankamatikçi çalışan’ iddiaları ile ilgili konuşan Sertel,  “Ben Büyükşehir Belediyesi’nden bankamatik çalışanı olduğuna inanmıyorum. Ancak gereği kadar değerlendirilmeyen eleman olduğuna inanıyorum. Çalışması konusunda bir kesiklik varsa o giderilecektir. Belediye gireyim kapağı atayım yan gelip yatayım dönemi olamaz. Olmamalı. Büyükşehir bugün sudan, konuttan her şeyden verilen vergilerden halktan belirlenen gelirden harcama yapıyor. Halka karşı sorumluluğumuz var. Bu çalışan tarafından da benimsenmeli. Bir yolcuya kaba davranan, bir yolcuyu yaralayan ESHOT şoförü olamaz. İnsanların stres içinde işe gidip döndüğü ülkemizde biz bütün özverimiz ve çabalarımız ile insana olan saygımız ile sabırlık olmalıyız. Bir belediye otobüsü sabahın erken saatinde yola çıktığında tertemiz olmalı. Bunlar denetlenmeli” diye konuştu.

 
'Şoför Nebahat'ten erkeklere sürüş eğitimi!
 
'Öncelik uzun süreli ve güvenli enerji üretimi'
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Hayaller, gerçekler 28 Kasım 2023 Salı 12:56

Yahu sırada Karabağlar Metrosu var, ne dev heykeli! Kesinlikle Soyer devam etmelidir. Macera aramaya gerek yok. Sokak lambalarını kaldıracağım diye proje mi olur?

Yorumu oyla      3      5  
28 Kasım 2023 Salı 12:47

Mason değilsiniz sizi yapmazlar

Yorumu oyla      3      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bahçeli'den Dilan Polat ve fon yorumu!
Partisinin grup toplantısında konuşan MHP lideri Devlet Bahçeli, spor ...
CHP'li Yüksel'den İYİ Parti'ye ittifak uyarısı: Çok büyük zararı olacak!
CHP’de il başkanlığı ve 24. Dönem milletvekilliği yapan Alaattin Yüksel, ...
Yerel seçim öncesi 5’li komisyon kararı!
CHP’de yerel seçim çalışmaları hız kazanırken, Parti Meclisi’nde aralarında ...
 
Sarıgül'den 'engelli bakanlığı' önerisi!
CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül, engellilerin sorunlarının Aile ...
Zorlu: Bu hafta da 12 adayımızı paylaşacağız
İYİ Parti sözcüsü Kürşad Zorlu, Eskişehir, İzmir ve Kahramanmaraş'ta belediye ...
Dokunulmazlık dosyaları TBMM'de... İzmir'den iki vekil var!
CHP, İYİ Parti ve HEDEP'li 9 milletvekiline ait 11 dokunulmazlık dosyası, ...
 
CHP'den 13 isme af... Listede 3 İzmirli!
CHP Parti Meclisi, aralarında Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'ın da ...
CHP'de adaylık başvuruları uzatıldı
CHP'de MYK toplantısı sonrası yarın bitecek olan CHP Belediye Başkanı ...
Tanju Özcan, CHP'ye geri döndü
CHP Parti Meclisi (PM) partiden ihraç edilen Bolu Belediye Başkanı Tanju ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çok mu çok oluyor bu Çeşme?
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Can dostlar tartışması!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Beyaz tren...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
'Memleket' küçülüyor!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Afyon üstünden Akşehir’e... (Gezi notları)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva