HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
18 Kasım 2012 Pazar - 14:22

Seferihisar'dan üreticiye hediye fabrika

Seferihisar’da 13.kez düzenlenen Mandalina Şenliği’nde, Seferihisar Belediyesi tarafından satın alınan Mandalina İşleme Tesisi’nin açılışı yapıldı.

Seferihisar dan üreticiye hediye fabrika

Cihan DURAK/EGEDESONSÖZ - Seferihisar Belediyesi'nin desteğiyle alınan Mandalina Üretici Birliği'ne devredilen mandalina işleme tesisinin açılışı düzenlenen törenle gerçekleştirildi. Tesisin açılışına CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın, EXPO 2020’da İzmir sunumunu üstlenen CHP İstanbul Milletvekili Şafak Pavey, CHP İzmir Milletvekilleri Hülya Güven, Musa Çam, Mustafa Moroğlu, Erdal Aksünger, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, Bornova Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır, CHP İl Başkanı Ali Engin, Türkiye Sebze ve Meyve Üreticileri Birliği Başkanı Aleddin Gülal, Ege İhracatçı Birlikleri Başkanı Mustafa Türkmenoğlu, çok sayıda davetli ve mandalina üreticileri katıldı.



ŞENLİK ÖNCESİ AÇILDI
Seferihisar Belediyesi tarafından ilçenin en önemli temel kaynaklarından mandalinanın tanıtımı, üreticilerin desteklenmesi ve teşvik edilmesi amacıyla her yıl geleneksel olarak düzenlenen Mandalina Şenliği bu yıl 13.kez düzenlendi. “Üreticilerin Desteklenmesi ve Teşvik Edilmesi”, “Ürün Kalitesinin Yükseltilmesi Bilinirliğinin Arttırılması”, “Pazarlama Kabiliyetinin Güçlendirilmesi”, Seferihisar adıyla markalaşmış mandalina, ürünün yeni pazarlar bulması ve daha fazla kazanç hedefiyle gerçekleşen etkinlik, bu yıl bir açılışla süslendi. Seferihisar Belediyesi tarafından satın alınan ve Seferihisar Mandalina Üretici Birliğine devredilen Mandalina İşleme ve Paketleme Tesisi’nin açılışı şenlik öncesi yapıldı.
 
TÜRKİYE’DE BİR İLK
Açılışta konuşan Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer Geleceğin Türkiye’si Seferihisar hedefiyle yola çıktıklarını söyleyerek; “Yüksek yaşam kalitesi hedefi doğrultusunda Seferihisarlı mandalina üreticilerinin, mandalina değerini ve pazarlama gücünü arttıracak bir projeye imza attık. Belediye olarak mandalina işleme ve paketleme tesisi satın alarak, Mandalina Üretici Birliği’ne devrettik. Artık Seferihisarlı üreticiler, ilçenin en büyük geçim kaynağı olan mandalinayı, aracısız işleme ve pazarlama imkanına sahip oldu. Çok heyecanlıyız çünkü artık Seferihisar’ın kendisine ait bir mandalina işleme ve paketleme tesisi var. Hem de Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'ndan ihracat yetkisini de aldık. İlk tırımız dün akşam Sırbistan’a yola çıktı.Bu model Türkiye'de ilk oldu. Çünkü hem üretim hem işleme hem de pazarlama imkanına sahip tek birliğiz. Buradan Türkiye’ye bir ışık yaktık. Biliyorum ki bu tesis daha çok büyüyecek." dedi.
 
KADINLARA TEŞEKKÜR ETTİ
Seferihisar Belediye Başkanı Soyer’e övgüyle sözlerine başlayan CHP İstanbul Milletvekili Şafak Pavey; “Dünyada ilk defa bu model oluşturuldu. Türkiye’nin çözümü tarımdan geçiyor. Siz bunu gerçekleştirdiniz. Üreticinin desteklediğiniz ve üreticinin yanında olduğunuz için yürekten teşekkür ediyorum” dedi.

 
GÜNAYDIN’A TUNÇ VE SINDIR MARKAJI
Seferihisar Belediyesi tarafından alınarak Mandalina Üretici Birliği'ne devredilen tesisin açılış töreninde Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın, Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer ve Bornova Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır tarafından yakın markaja alındı. Soyer, Dünya’da ilk defa üreticiler ve belediye arasında iş birliği ile gerçekleştirilen tesis konusunda Genel Başkan Yardımcısı Günaydın’a sık sık bilgilendirme yaptı. Seferihisar’da gerçekleştirilen projeler ile ilgili Günaydın’a kısa brifing veren Soyer’in yanı sıra Bornova Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır da Genel Başkan Yardımcısı Günaydın’ı gölge gibi takip etti. Sındır, kortej yürüyüşü ve mandalina şenliğinin düzenleneceği alanda açılan stantların gezisinde Günaydın’ı yalnız bırakmadı.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
hasan 19 Kasım 2012 Pazartesi 10:45

7yılda dağ fare doğurdu bunada şükür

Yorumu oyla      11      9  
Semt Pazarı 19 Kasım 2012 Pazartesi 10:01

Aklımdaki 3 Büyükşehir adayından biri Tunç Soyer. Umarım genel merkez fark eder. Ayrıca, gerektiğinde iktidarla da medeni ölçütlerde geçinebilecek bir kişidir. Kompleksleri yok. Uluslararası ilişkileri iyi. Bir kenti tek başına platformlarda tanıtacak donanıma sahip. Yabancı dili akıcı. Yıllardır dil bilmeyenlerden, seçim kentte kazanılır diye sadece yerele odaklanan içe kapanmacılardan bıkmadı mı İzmir?

Yorumu oyla      15      5  
Suat 18 Kasım 2012 Pazar 22:36

CHP li belediyeler Cumhuriyet Halk Partisi olan adındaki HALK'ı ilgilendiren projeler gerçekleştirmeye başladı.Halka inilirse,halka hizmet edilirse bu halk vefalıdır karşılıksız bırakmaz hiç bir emeği.Seferihisar %80 üzerinde oy verecektir inşallah...

Yorumu oyla      13      6  
Üretici 18 Kasım 2012 Pazar 20:29

Babadan mandalina üreticisiyiz. Geçen seçim oyum Tunç Soyere nasip olmadığı için hayıflanıyorum. Allah ondan razı olsun. Esnafın, çiftçinin eli ayağı oldu. Büyükşehir ona az gelir. Kılıçdaroğlu inşallah erken keşfeder.

Yorumu oyla      21      7  
barış koç 18 Kasım 2012 Pazar 17:35

izmir büyükşehir bld. başkanlığına en çok yakışan iki isim var: soyer ve batur. sn. soyer kısıtlı bütçesine rağmen yaptığı olumlu çalışmalarla dünyada ses getirirken, sn. batur son 4 yıldır büyük bir sessizliğe gömüldü. elle tutulur bir tek engellilerle ilgili çalışmaları var. bu nedenle bu dönem izmir bşb. adayının t.soyer olacağını düşünüyorum.

Yorumu oyla      23      6  
misafir 18 Kasım 2012 Pazar 16:16

biri üreticinin yanındayken diğeri müteahhitin yanında fark bu.

Yorumu oyla      21      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Aslan'ın 'Atayol'unu Başkan Kocaoğlu'da beğendi
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Ege-Koop Genel Başkanı ...
Başkan’a Ballıkuyu’dan yol teşekkürü
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Ballıkuyu’da yapılan ...
Başkan Sındır kadınların konuğu oldu
Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, yoğun talepleri ...
 
Tartan: İzmir’de fark yarattıysak kadınlar sayesinde
Kadınların en büyük destekçisi Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, ...
İzmir’in ‘Yeni EXPO Yüzü’ Başkan’a konuk oldu
Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekili Şafak Pavey, İzmir Büyükşehir ...
Özgüven’in oğlu: Babam kaçmadı!
İhaleye fesat karıştırmak suçundan aldığı 8 yıl 4 ay hapis cezası Yargıtay ...
 
El emeği masklar satışta!
Konak Belediyesi İzmir Mask Müzesi’nde mask yapım tekniklerini öğrenen ...
Kocaoğlu ‘ayakkabıcıların yolunu’ açtı AK Parti’ye çattı!
Büyükşehir Belediyesi tarafından Ayakkabıcılar Sitesi’nden Kemalpaşa Caddesi’ne ...
Balçova’da enerji zirvesi: Başkan’dan brifing
Balçova Belediyesi ilçedeki ısınma kaynakları ile ilgili vatandaşları ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Böyle mi olacaktı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ben böyle inanıyorum!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva